Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΟΧΙ στις “αποκρατικοποιήσεις” – ξεπούλημα!

 πηγή : olympia
Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος
Το τρένο του ΔΝΤ προχωράει ανενόχλητο και δε φαίνεται διατεθειμένο να σταματήσει. Όπως έκανε σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες που επισκέφτηκε, έτσι και στη χώρα μας, στοχεύει στην εκποίηση όλων των δημοσίων ελληνικών επιχειρήσεων. Η συνεχής επέκταση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στον ανεπτυγμένο κόσμο με τη βοήθεια των “εργαλείων” που διαθέτει, όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, οι οίκοι αξιολόγησης κλπ. είναι ο αυτοσκοπός.
Οι ξένοι εταίροι μας δε διαβλέπουν ότι θα βρεθούν και αυτοί στο “μάτι του κυκλώνα” και συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν ως…αποπαίδια, δίνοντας εντολές που διευκολύνουν την οικονομική ολιγαρχία που πρεσβεύει ο ασύδοτος νεοφιλελευθερισμός.

Οι αποκρατικοποιήσεις, το ξεπούλημα στην περίπτωση της χρεοκοπημένης Ελλάδας, είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για επενδυτικές κινήσεις ξένων επενδυτών αλλά για αγορά των περιουσιακών μας στοιχείων σε τιμή ευκαιρίας! Τα ΜΜΕ “σιγοντάρουν” αυτές τις κινήσεις, έχοντας παρασύρει και μεγάλος μέρος της αντιπολίτευσης προς την υιοθέτηση αυτών των μέτρων. Ουδείς αναφέρει όμως την ΑΛΗΘΕΙΑ: Μια ενδεχόμενη πώληση ακόμα και όλων των εισηγμένων επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα μας δεν θα αποφέρει πάνω από 7δις ευρώ στα ταμεία του κράτους! Πόσο πολλά είναι τα 7δις; Είναι το έλλειμμά μας για 3 μήνες ή οι τόκοι που πληρώνουμε για 5 μήνες…! ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή. Όταν μάλιστα αυτές οι κινήσεις θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομία με ελλείμματα, ανεργία και μειωμένα φορολογικά έσοδα(φοροαποφυγή των πολυεθνικών).
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχοντας ανακηρυχθεί ως η πλέον νεοφιλελεύθερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη γραμμή της Θάτσερ στην Αγγλία και του Ρέιγκαν στην Αμερική προ δεκαετιών, δε διδάσκεται από τα τραγικά αποτελέσματα που επέφεραν αυτές οι αλλαγές στα κράτη που τις υιοθέτησαν…Η Αγγλία σήμερα κατέχει ίσως το μεγαλύτερο συνολικό χρέος στον κόσμο(500% του ΑΕΠ) έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα, ενώ στην Αμερική τόσο το δημόσιο χρέος όσο και τα ελλείμματα βρίσκονται στα ύψη.
Η αντιπολίτευση οφείλει, αν νοιάζεται για το μέλλον αυτής τη χώρας να αντιταχθεί σε αυτό το τσουνάμι ξεπουλήματος που έρχεται, μη συναινώντας στην καταστροφή και μη επηρεαζόμενη από εξωθεσμικούς παράγοντες που επιζητούν την αποσταθεροποίηση στην ελληνική πολιτική σκηνή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε θίο! τι μας σκοτίζεις τον...έρωτα;!

Εσύ λές ΟΧΙ, αλλά η Τρέμη και ο Πρετεντέρης, και ο Τσίμας, και ο Καψής και ο Χατζηνικολάου, λένε ΝΑΙ σε ΟΛΑ!

ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝΕ, Ή ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Α Δ Ρ Α ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ;

Σύνελθε!