Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κερδισμένη κατά 10δις η Γερμανία από την Ελληνική κρίση

«Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει» είναι ο τίτλος που επέλεξε ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Finacial Times Deutschland, Thomas Fricke, στο τελευταίο του άρθρο.
Ενώ ο υπότιτλος του ίδιου άρθρου αναφερόμενο στην Γερμανική Κυβέρνηση λέει: » Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες».
Ο οικονομικός αναλυτής μέσω του άρθρου του καλεί τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε να πει την αλήθεια στον λαό της Γερμανίας αλλά και την εφημερίδα Bild να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα κατά των Ελλήνων, που τους χαρακτήρισε «τεμπέληδες και μπαταχτσήδες»
»Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της «Bild» χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών» λέει μέσα στο άρθρο του ο Thomas Fricke. ,
Σύμφωνα πάντα με τις έρευνες του αναλυτή, τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεράστια κέρδη της Γερμανίας προέρχονται από τις επενδύσεις που γίνονται στα γερμανικά ομόλογα, αφού ο φόβος που έχει δημιουργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης είναι μεγάλος.
Λέει ακόμα πως η ελληνική κρίση, εκτός όλων των άλλων »φρέναρε» το ευρώ, και έτσι »απογειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές και στο τέλος κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για την Γερμανία κέρδη 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα!

ΣΑΚΗΣ ΛΕΥΤΑΚΗΣ

Πηγή : tsantiri.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε θίο!
;-(
Και τι είναι κέρδη δέκα δις από την Ελλάδα;
Σιγά τα ωά!
Ή δια να το θέσω, κομψότερον:
;-(

-Κουνιούνται τα ...Καλάβρυτααα!

Ο Άκης που παντρεύτηκε και στην Παναγία των Παρισίων,διαθέτει περισσότεραααα!