Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αδιάλειπτη προσευχή και γνώση του εαυτού μας

Πηγή : serafeimtousarof
Γέροντας Παίσιος

Για την αδιάλειπτη προσευχή, εάν θέλεις χρησιμοποίησε απλό τρόπο, σε περίπτωση που είσαι απλός και δεν μπορείς να μπεις στον πραγματικό νόημα των Νηπτικών Αγίων Πατέρων της Φιλοκαλίας και πλανηθείς. Διότι δεν βάζουν δυστυχώς μερικοί ως σκοπό την απέκδυση του παλαιού ανθρώπου, τη μετάνοια, την ταπείνωση, και να έχουν την άσκηση σαν βοηθητικό μέσο για τον Αγιασμό της ψυχής, για να αισθανθούν βαθιά την αμαρτωλότητά τους και να νιώσουν και πολύ την ανάγκη του ελέους του Θεού και να λένε το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» με πόνο γλυκό.
Αλλά αντίθετα ξεκινάν με μια ξερή άσκηση και επιδιώκουν τις θείες ηδονές και τα φώτα και πολλαπλασιάζουν συνέχεια τα κομποσκοίνια και αυτό-αγιάζονται με τον λογισμό τους από τους μαθηματικούς υπολογισμούς των κομποσκοινιών τους. Φτιάχνουν φυσικά και σκαμνί ακριβώς στους πόντους, και όλα τ’ άλλα, δηλαδή η κλίση της κεφαλής και η αναπνοή, ακριβώς όπως τα γράφουν οι Άγιοι Κάλλιστοι και Γρηγόριοι της Φιλοκαλίας-ενώ αυτά είναι βοηθητικά μέσα-και νομίζουν ότι κάπου κοντά στους Αγίους βρίσκονται και δωσ’ του κομποσχοίνια, και, όταν πιστέψουν ότι αγιάσανε, αμέσως έρχεται το ταγκαλάκι και στήνει την τηλεόραση, και στη συνέχεια επακολουθούν και προφητείες ταγκαλίστικες κλπ.
Γι αυτό, αδελφέ μου, μη ζητάς τίποτε άλλο στην προσευχή σου εκτός από την μετάνοια, ούτε φώτα ούτε θαύματα ούτε προφητείες ούτε χαρίσματα καθόλου, παρά μετάνοια. Η μετάνοια θα σου φέρει την ταπείνωση, η ταπείνωση θα σου φέρει τη Χάρη του Θεού, και ο Θεός θα σου έχει μέσα στην Χάρη Του ό,τι χρειάζεται για την δική σου σωτηρία και ό,τι άλλο, σε περίπτωση που χρειασθεί, για να βοηθήσεις μία άλλη ψυχή.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, και δεν υπάρχει λόγος να τα μπλέκουμε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευχή θα την αισθανθούμε ως ανάγκη και θα νιώθουμε κούραση και πολλές φορές θα την λέμε, και η καρδιά μας θα νιώθει γλυκό πόνο, όταν τη λέει την ευχή, και ο Χριστός θα μας σκορπάει και Αυτός τη γλυκεία Του παρηγοριά μέσα στην καρδιά μας.

Η προσευχή δεν κουράζει

Η προσευχή λοιπόν δεν κουράζει, αλλά ξεκουράζει.. κουράζει μόνο, όταν δεν μπούμε στο νόημά της και δεν καταλάβουμε το νόημα των Αγίων μας Πατέρων. Όταν την ανάγκη του ελέους του Θεού την καταλάβουμε, χωρίς να πιέζουμε τον εαυτό μας στην προσευχή, η ανάγκη αυτή της πείνας θα μας αναγκάζει να ανοίγουμε το στόμα σαν το μωρό, για να θηλάσουμε, και θα νιώθουμε παράλληλα και όλη τη σιγουριά σαν το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας, το οποίο και αγάλλεται συγχρόνως.
Σαν Ασυρματιστές λοιπόν που είμαστε εμείς οι Μοναχοί, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε συχνή επαφή με τον Θεό, και εάν είναι δυνατόν και «εν διαρκεί ακροάσει» για περισσότερη σιγουριά, για να έχουμε κάθε στιγμή άφθονες θείες δυνάμεις.
Ο εχθρός. Ο εχθρός, φυσικά, δεν ησυχάζει και πάντοτε βάλλει ποικιλοτρόπως. Μπορούμε όμως να τον αξιοποιήσουμε και αυτόν, με το να τον κάνουμε εργάτη άμισθο, και να μας βοηθήσει στην αδιάλειπτη προσευχή. Όταν επί παραδείγματι μας φέρνει κακούς λογισμούς ή βλάσφημους, να αρχίζουμε την ευχή και να λέμε και στο ταγκαλάκι: «Καλά που με κέντησες, γιατί είχα ξεχάσει τον Χριστό μου». Όταν λοιπόν κάνουμε αυτό, και να θέλουμε να το κρατήσουμε το ταγκαλάκι, δεν κάθεται, γιατί δεν είναι κουτό να δουλεύει δωρεάν και να κάνει και καλό στη ψυχή μας.

Δουλεύοντας για την αυτογνωσία

Εάν θέλουμε πάλι, για λεπτή εργασία παίρνουμε τα μεγαλύτερα πάθη που έχουμε, με τη σειρά, και όποιο σφάλμα της ημέρας είδαμε, και ζητάμε το έλεος του Θεού ταπεινά, για να λυτρωθούμε, με το «Κύριε Ιησού Χριστέ…». Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεριζώνονται τα πάθη, παράλληλα μάς μένει και η καλή συνήθεια της ευχής, και όχι να επιδιώκουμε εξωτερικά μόνον τη συνήθεια, και μας δημιουργηθούν ψευδαισθήσεις και πλάνες.
Όταν λοιπόν κάνει προηγουμένως το γνώρισμα του εαυτού του κανείς και συναισθανθεί τη μεγάλη του αμαρτωλότητα και τις μεγάλες του Θεού ευεργεσίες, τότε η καρδιά ραγίζει , όσο γρανιτένια και εάν είναι, και τρέχουν τα πραγματικά δάκρυα μόνα τους, και δεν πιέζει ο άνθρωπος τον εαυτό του ούτε στην προσευχή ούτε και να βγάλει δάκρυα. Διότι η ταπείνωση με το φιλότιμο δουλεύουν με τα τρυπάνια στην καρδιά συνέχεια, και οι πηγές αυξάνουν, και το χέρι του Θεού χαϊδεύει συνέχεια το φιλότιμο παιδί Του που εργάζεται.
Όταν ασχολείσαι με τη αμαρτωλότητά σου και κάνεις τη λεπτή σου εργασία, κατ’ αρχάς να έχεις πάντα την ελπίδα στον Θεό, την οποία να κρατάς σφιχτά, για να μη σου φύγει ποτέ. Όσες αμαρτίες δεν είναι σαρκικής φύσεως, μπορείς να τις λεπτολογείς, για να αναγκάζεσαι να ταπεινώνεσαι. Όσες όμως είναι σαρκικής φύσεως, να μην τις λεπτολογείς καθόλου, παρά να θεωρείς τον εαυτό σου ένα βρώμικο τουλούμι γεμάτο βρωμιά. Ούτε και να ξεθαρρέψεις να κάνεις προσευχή για πρόσωπα με σαρκικές ιστορίες, διότι εκτός που θεωρείται αναίδεια, ενώ ο ίδιος δεν έχεις συμφιλιωθεί με τον Θεό, αλλά και θα σε μολύνει ο εχθρός με ακάθαρτους λογισμούς την ημέρα, και τη νύχτα θα σου παίξει ακατάλληλα έργα το ταγκαλάκι και θα σε μολύνει.
Εάν στον ύπνο σού συμβεί κάτι τέτοιο, μην το εξετάζεις καθόλου, όπως επίσης και κανένα περιστατικό στη ζωή σου (σαρκικής πάλι φύσεως), από το οποίο σε γλύτωσε ο Θεός με το να σε σκεπάσει και να σε γλυτώσει σαν το κλωσσοπούλι από τα νύχια του γερακιού, γιατί είναι επικίνδυνο. Όπως ο εχθρός πολλές φορές πετάει μια χειροβομβίδα να σκοτώσει το στρατιώτη, και ο Θεός τον προστατεύει με το να μη γίνει η έκρηξη, και γλυτώνει ο στρατιώτης, και μετά από καιρό κάθεται ο ανόητος και περιεργάζεται τη χειροβομβίδα και, με το ξεσκάλισμα που της κάνει, σκάει και του τινάζει τα μυαλά στον αέρα, το ίδιο μπορεί να πάθει και ένας νέος, όταν ξεσκαλίζει αμαρτήματα σαρκικής φύσεως. Γι αυτό, όταν τυλιγόμαστε μέσα στο βρώμικο τουλούμι, είναι μεγαλύτερη ασφάλεια.

www.xfd.gr

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἕνας 32χρονος ἐχειροδίκησεν
ἐναντίον τοῦ Σεβ. Δημητριάδος

Ἕνα δυσάρεστον γεγονός ἐσημειώθη εἰς βάρος τοῦ οἰκουμενιστοῦ
Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ἰγνατίου κατά τήν διάρκειαν τοῦ
Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τον Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Κωνσταντίνου
καί Ἑλένης εἰς τόν Βόλον.

Ἕνας 32 χρονος ἐπετέθη μέ τήν ζώνην του ἐναντίον τοῦ Μητροπολίτου παρουσίᾳ πιστῶν καί ἐκπροσώπων τῆς Πολιτείας καί τῶν Τοπικῶν Ἀρχῶν.
Τό γεγονός ἔλαβε μεγάλην δημοσιότητα εἰς τόν τοπικόν τύπον καί εἰς τά τοπικά ΜΜΕ, διότι ὑπῆρχε κινητοποίησις τῶν τοπικῶν δημοσιογράφων, οἱ ὁποῖοι εἶχον «στηθῆ» εἰς τόν Ἱερόν Ναόν διά τόν φόβον ἐπεισοδίων ὑπό Ὀρθοδόξων πιστῶν, κατά τήν ὁποίαν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης
θά ἐδιάβαζεν ἀναγνώσματα εἰς την δημοτικήν γλῶσσαν.

Κάτι τοιοῦτον δέν συνέβη ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου. Προφανῶς διά νά μή σκανδαλίση τό μεγάλο τμῆμα τῶν πιστῶν. Συνέβη, ὅμως, τό προανα-
φερόμενον γεγονός, διά τό ὁποῖον ὁ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» Βόλου κατεχώ-
ρησεν εἰς τάς στήλας του τό ἀκόλουθον ρεπορτάζ:

«Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς μὲ ἀπρόοπτα στὸν Ἱ. Ναὸ τῶν Ἁγ. Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης στὸ Βόλο.
Ξέσπασε τὴν ὀργή του στὸν Σεβ. Δημητριάδος, 32χρονος Βολιώτης,
ποὺ ἐπιτέθηκε στὸν κ. Ἰγνάτιο στὸν κατάμεστο Ἱερὸ Ναὸ τῶν Ἁγ. Κων-
σταντίνου καὶ Ἑλένης τὴν ὥρα τοῦ πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ, χτυπών-
τας τον μὲ τὴ ζώνη του.

Ἡ παρέμβαση τῶν ἀνδρῶν τοῦ Λιμενικοῦ Σώματος ἀπέτρεψε τὰ
χειρότερα, ἐνῶ λίγο ἀργότερα στὸ κήρυγμά του ὁ κ. Ἰγνάτιος ἐπιχεί-
ρησε νὰ ὑποβαθμίσει τὸ ἐπεισόδιο, ἐκφράζοντας τὴ συμπάθεια καὶ τὴν
ἀγάπη του στὸ συγκεκριμένο νεαρό, ζητώντας νὰ μὴ τιμωρηθεῖ.

Σύμφωνα μὲ αὐτόπτες μάρτυρες τοῦ ἐπεισοδίου, ποὺ μίλησαν χθὲς
τὸ βράδυ στὸν “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ”, ὁ 32χρονος νεαρὸς ἀπὸ νωρὶς τὸ
ἀπόγευμα βρισκόταν στὸ προαύλιο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ “μεταφέροντας”
λεκτικὰ τὴν ἀποδοκιμασία του καὶ τὴν ἀποστροφή του πρὸς τὴν
Ἐκκλησία, διότι ὅπως διαμαρτυρόταν δὲν βοηθάει τοὺς φτωχοὺς καὶ
ὅσους ἔχουν πρόβλημα νὰ ζήσουν.

Οἱ πληροφορίες ἀναφέρουν μάλιστα ὅτι δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορὰ
ποὺ τὸ ἔκανε, ἀφοῦ ἄνθρωποι ποὺ διαμένουν στὴν περιοχὴ τὸν ἔχουν
ἐντοπίσει καὶ ἄλλες φορὲς νὰ βρίσκεται ἔξω ἀπὸ τὸν Ἱερὸ Ναὸ ζη-
τώντας οἰκονομικὴ βοήθεια.

Μέσα στὴν κοσμοπλημμύρα καὶ ἐνῶ ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς
ἦταν σὲ ἐξέλιξη ὁ 32χρονος βρῆκε τὴν εὐκαιρία χωρὶς νὰ τὸν ἀντιλη-
φθεῖ κανεὶς καὶ εἰσῆλθε στὸ Ἱερό τοῦ Ναοῦ καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὸν σολέα,
ὅπου μεταξύ τῶν ἄλλων κληρικῶν στεκόταν ὄρθιος ὁ Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ὁ νεαρὸς εἶχε δεμένο στὴ μέση του ἕνα μπουφὰν καὶ μὲ ἀστρα-
πιαῖες κινήσεις, ἀφοῦ τὸ ἔβγαλε, τράβηξε τὴ ζώνη του καὶ τὴν
ἐκσφενδόνισε στὸ πρόσωπο τοῦ κ. Ἰγνατίου, χτυπώντας τον.
Ἄνδρες τοῦ Λιμενικοῦ, ποὺ στέκονταν δίπλα στὴν εἰκόνα τῶν
Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης κινήθηκαν ἀμέσως καὶ “ἀφόπλισαν”
τὸν 32χρονο, ἐνῶ μέσα στὴν ἐκκλησία ἐπικράτησε πανικός, ἀ -
φοῦ ἀκόμη καὶ οἱ πολιτικοὶ ποὺ παραβρίσκονταν σάστισαν, ὅπως καὶ
ὅλοι οἱ πιστοὶ μὲ τὸ συμβάν.

Ὁ 32χρονος ἀπομακρύνθηκε ἀπὸ τοὺς Λιμενικοὺς καὶ μέλη τῆς
Ἐκκλησιαστικῆς Ἐπιτροπῆς, ἐνῶ ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς συνεχί-
στηκε κανονικά».

(Πηγή, Ο.Τ., 27.05.11)

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Καφρίλες!

ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙ Α Π Α Θ Ω Σ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ προσώπου φέροντος το ένδυμα του κληρικού

(υπαινίσσομαι τη χειρονομία του Αγίου Νικολάου απέναντι στον Αρειο, στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο)

Ενέργειες σαν του 32χρονου, τις χαρακτηρίζει πας ν ο υ ν ε χ ή ς, ως
Μεγάλες Καφρίλες!

Με τη σωματική και λεκτική βία,
Ο Υ Δ Ε Ν πρόβλημα λύνεται, Μυρμιδονάκι μου.

Π Ο Λ Λ Α Π Λ Α Σ Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι μάλλον, η ΒΙΑ τοιουτοτρόπως.

Ὀσο οι "χριστιανοί" δεν τον καταλαβαινουμε αυτό, ΔΙΚΑΙΩΣ, θα εμπαιζόμαστε από άθεους και νεοειδωλολάτρες.

amethystos είπε...

Η έννοια της απάθειας που χρησιμοποιείται είναι η κλασσική έννοια της γιόγκα. Το ένδυμα του ιερέως και η ναρκισσιστική αγάπη του Εαυτού είναι οι δύο σύγχρονες ειδωλολατρείες που στερούν την ελευθερία του ανθρώπου. Απο ότι καταλαβαίνουμε στο σχόλιο, λόγω της ημερολογιακής ιδεολογίας έχετε εύκολη την κατηγορία εναντίον των Αγίων. Κάτι που οδηγεί κατευθείαν έξω απο την Εκκλησία, έρμαια των ειδωλολατρειών που προαναφέραμε.

"ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙ Α Π Α Θ Ω Σ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ προσώπου φέροντος το ένδυμα του κληρικού"

Αυτή η απόφανση, πρωτοφανής για Χριστιανό, κρύβει μεγάλο πνευματικό θράσος,
Δυστυχώς ο δρόμος της λογικής και του μέτρου είναι δύσβατος.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο του Αμέθυστου.
«Απαθώς» στο αρχικό σχόλιο έχει την έννοια, νομίζω, του «χωρίς να αμαρτάνει» και «κατά Θεόν πράττοντας» και δεν έχει σχέση με τη ...γιόγκα (!).
Επίσης σε ποια «κατηγορία εναντίον των Αγίων» αναφέρεσαι;
Και το θράσος που το είδες;

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μερικοί δεν έμαθαν να κάνουν ανάγνωση και ΔΕΝ καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Σαλή μου,

εγω πρώτος εγραψα πριν μηνες για τον Δημητριαδος:

Δεν χρειαζεται ουτε Ιερα Συνοδο ουτε Αφορισμοι ουτε τιποτα.

Χρειαζεται να τον πιασουνε οι Βολιωτες την ωρα που λειτουργει, να τον βγαλουνε εξω απο τον Ναό, να του ΣΚΙΖΟΥΝΕ τα Αρχιερατικα αμφια, να τον ξυριζουνε, να τον κουρεψουνε φαλακρο...

....μεχρι να ειδοποιησουνε την αστυνομια, μεσα σε 5 λεπτα θα το εχουνε κανει ηδη!

---------------------------------

Και θα σου πω εγω μετα αγαπημενη μου Σαλη....

..αν τολμησει ξανα Ορθοδοξος Ελληνας Επισκοπος να μιλησει για "Μεταπατερικη Θεολογια", για "μεταφραση των κειμενων" και για "Αλλοιθωρισμο προς την Ρωμην"!

Σαλη, μην μου θυμωνεις που καμια φορα διαφωνουμε!
Ξερεις οτι κατα βαθος σε ΑΓΑΠΑΩ!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

γραφεις:

"Δυστυχώς ο δρόμος της λογικής και του μέτρου είναι δύσβατος."

Ε, πιστευω να εχω αποδειξει λιγο οτι μου αρεσουνε τα..δυσβατα, σωστα;

Μυρμιδόνας
ο παράλογος!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Μυρμιδόνα

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο Σ Ο ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,
ΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΚΛΗΡΗ Β Ι Α
ΠΑΝΩ ΣΤΟ Σ Ω Μ Α ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ
Α Λ Λ Ο Υ,
ΌΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ,
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ,
ΤΟ Χ Α Ν Ε Ι.

ΜΑΚΡΑΝ ΕΜΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ, ΟΙ ΡΟΒΕΣΠιΕΡΙΟΙ...

ΜΑΚΡΑΝ ΕΜΟΥ...

ΕΚΑΣΤΟΣ,ΕΠΊ ΤΗΣ Ι Δ Ι Α Σ ΕΑΥΤΟΥ ΨΥΧΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Μ Ο Ν Ο Ν
ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΙΑ, ΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ.

ΟΥΔΕΝ ΕΤΕΡΟΝ.

Με αυτές τις...ζηλωτικές λογικές ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΙ Ο ΑντίΧριστος πάπας "αιρετικούς"και "μάγους"στη Δύση, και έγινε αφορμή να ΜΙΣΗΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤού οι μοντέρνοι άνθρωποι σήμερα..βρίσκοντας ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ.
...............
ΝΛ
ΕΣΎ, τουλάχιστον ΔΙΑΒΑΣΕΣ
Σ Ω Σ Τ Α.
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
;-)

ΕΙΝΑΙ π ρ α γ μ α τ ι κ ά
ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΟΥ Δ Ε Ν
ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ(για τους δικούς τους κρύφιους λόγους)
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ...

amethystos είπε...

Αγαπητέ ΝΛ,

*ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙ Α Π Α Θ Ω Σ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ προσώπου φέροντος το ένδυμα του κληρικού

υπαινίσσομαι τη χειρονομία του Αγίου Νικολάου απέναντι στον Αρειο, στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο*

Αυτό δηλαδή δεν είναι θράσος;

Αυτό δεν καταφέρεται εναντίον του Αγίου Νικολάου;

Πως είναι δυνατόν να εννοεί κάτι διαφορετικό από την πτώση του Αγίου σε εμπάθεια;
Οι βουδιστές κυκλοφορούν την εξής ιστορία: Ο βούδας είναι ανώτερος του Χριστού, διότι ο Χριστός θύμωσε και μαστίγωσε τους εμπόρους.

amethystos είπε...

Μυρμιδόνα, μην ξεχνάς ότι πριν από λίγο καιρό μας κατηγορούσες για πλανεμένους.
Πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία στο πρόσωπό σου. Δεν θα δημοσιεύουμε όλα σου τα σχόλια.
Και θα δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

σε απαλλασω απο τον κόπο να ψαξεις να δεις αν τελικα μπορεις να 'με εμπιστευεσαι' ή οχι....

Οχι παλληκαρι μου...μην δημοσιευσεις τα σχολια μου, διοτι δεν θα ξαναγραψω!

Μην αγχωνεσαι!

Δεν θελω να μου στεναχωριεσαι!!!

Περπατα και συ φιλε Αμέθυστε στα Χνάρια του Ραμφου και του Μέσκου!

Οσους σε επικρινουνε..να τους διαγραφεις! να μην απαντας!

Κανε την δουλεια σου, προχωρα!

Δεν με τρομάζει πια η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ στα προσωπα των Χριστιανών!!!

Υ.Γ.:
Το προβλημα με σενα Αμεθυστε ειναι, οτι αλλιως απανταει ο πιο ηλικιωμενος της παρρεας, και αλλιως ο νεότερος...και αυτο δημιουργει συγχυση στους αναγνωστες σου!

Τελοςπαντων...
Απλα ξανα-αρχισα να γραφω, διοτι ηθελα να ρωτησω για τον Γερ. Παισιο, που πρωτος εσυ επίσήμανες οτι εκανε λαθος με τον Χ.Γ.!

Καλη συνεχεια!!!

Θα σε διαβαζω..αλλα μη φοβου: δεν θα σχολιαζω!

ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ, τα πιο ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ τα εκανε ο ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ στο ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ!

:))))))

Μυρμιδών
οι Τίτλοι Τέλους!

amethystos είπε...

Και κάτι ακόμη αγαπητέ Μυρμιδόνα...
Το ερώτημα που μας απευθύνεις μας είναι εντελώς αδιάφορο.

Ανώνυμος είπε...

"*ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΙΟΣ....

(Ο Σ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΩΩΩΩΩ!
Ε Λ Ε Ο Σ! Ε Λ Ε Ο Σ!
ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ Α Γ Ι Ε Σ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ;
ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙΙΙ!)
;-)


....ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙ Α Π Α Θ Ω Σ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ προσώπου φέροντος το ένδυμα του κληρικού..."

υπαινίσσομαι τη χειρονομία του Αγίου Νικολάου απέναντι στον Αρειο, στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο*

Αμεθυστος ΕΦΑ:
"Αυτό δηλαδή δεν είναι θράσος;"

(ΚΆΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΑΜΕΘΥΣΤΕ...
ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ...
Ο Μ Ο Λ Ο Γ Η Σ Ε ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ!)
;-)

Αμέθυστος ΕΦΑ:"Αυτό δεν καταφέρεται εναντίον του Αγίου Νικολάου;"

(ΠΛΕΟΝ, ΣΕ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΚΑΙΡΟ!
;-))


Αμέθυστος ΕΦΑ:"Πως είναι δυνατόν να εννοεί κάτι διαφορετικό από την πτώση του Αγίου σε εμπάθεια;"
................
Και σχολιάζω ξανά εγώ ο δύσμοιρος παλουκωμένος απο την "κατανόηση" του μπλογκάρχη:

(ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο Λ Α ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ... ΜΕΘΥΣΜΕΝΩΝ ΑΣ ΣΚΟΡΠΑ!)

ΌΧΙ Τίποτ'άλλο,
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑ ΚΑΙ
ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ
ΕΥΛΑΒΕΙΑ
ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, όπου εκκλησιάζομαι
ΤΙΜΑΜΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΤΟΝ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.
Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ καθηγητής Αστικού Δικαίου στα ΑΤΕΙ
Π.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ...

Εννούσα κύριε Αμέθυστε οτι
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Α Π Α Θ Ω Σ,
Α Π Α Θ Ε Σ Τ Α Τ Α
ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ.

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΟ ΥΨΟΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ.

-ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ!
;-)
....................

amethystos είπε...

Άλλο τι ήθελες να γράψεις και άλλο τι έγραψες

Ανώνυμος είπε...

Άλλο τι γράφω εγώ και άλλο τι μεταφράζεις εσύ μέσα στο κεφάλι σου!
Να είσαι συχωρεμένος!
:-\

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε "Χαλαρωσε" ,

διαβασα με προσοχη οτι γραφεις, και θα σου απαντουσα ευχαριστως, αλλα βλεπεις ο Αμέθυστος με προειδοποιησε, οτι θα ψαξει στα αρχεια του κρατους, να δει τι μερους του λογου ειμαι!

Αν μπορει να με εμπιστευεται ή οχι, διοτι αλλιως θα μου διαγραφει τα κειμενα!

---------------------------------

Παρεξηγηθηκε η ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΤΗΤΑ του Αμέθυστου, επειδή τον ειπα πλανεμενο!

Οταν η Αυτου Μεγαλειότητα υβριζει την Εκκλησια και τους Ιερεις - εκει δεν επιτρεπεται κανεις να παραπονεθει!

Η Εκκλησια ειναι Σκύλα και Πλανεμενη, ο Αμεθυστος οχι!

*********************************

Γυρναει και λεει στον Μυρμιδόνα οτι θα το σκεφτω αν θα ξαναγραψεις στο ιστολογιο μου!

Οταν εγω πρωτος ειχα ξαφανιστει!
Οταν εγω πρωτος δεν εδωσα σημεια ζωης γυρω στο Πασχα - ξερει εκεινος!
Οταν εγω πρωτος εγραψα μερες πριν την διαμαχη: "Εχω προσωπικους λογους, και δεν θα ξαναγραψω στο Ιστολογιο"!

Οταν γραφει τις χαζες του αποψεις ο Μυρμιδόνας, οι ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ του φτανουνε στα 100 σχολια, στα 150 μεχρι και 200!

και οταν ο Μυρμιδόνας 'ξαφανιζεται' εχει το πολυ 2-3 σχολια την Εβδομαδα!

Και απο πανω λεει οτι θα το σκεφτει αν μου επιτρεψει να γραφω!

**********************************

Πως γινεται αυτοι οι πλανεμενοι ανθρωποι να ΑΝΑΛΥΟΥΝΕ μετα την Τριαδικότητα του Θεού, οταν δεν καταλαβαινουνε απλα ελληνικά;

*******************************

Και να ειμαι μονο εγω που ειπα και λεω τον ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟ;
Εχω μιλησει με μοναχους
εχω μιλησει με αλλα ορθοδοξα ιστολογια
εχω μιλησει με φιλους εδω στην Σαλονικη!

Ολοι μου λενε: "Δεν παει καλα ο Αμεθυστος, να τον προσεχεις, εχει ξεφυγει"!

Και ερχεται απο πανω ο Αμεθυστος να μου πει οτι θυμωσε, επειδή τον ειπα Πλανεμενο!

*******************************

και δεν ειναι οτι υβριζει την Εκκλησια - αλλα απο πανω, δεν απανταει και στις αποριες μου:

Δηλ η δικη του Εκκλησια σε τι διαφερει;
Τι διαφορετικο κανουνε;
Δεν εχουνε αποστολικη διαδοχη;
Δεν εχουνε ιερεις;

Γιατι δεν απανταει;

*******************************

ΠΩΠΩ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για μενα ο Κ.Χ. και ο Αμεθυστος!

Παραδειγματα προς αποφυγην!!!

Πωπω...τι εχει να γινει στο μελλον!

10 μηνες και τι δεν του εγραψα!

"Εισαι φοβερος, εισαι δυνατος, εγω μαζι σου, εισαι οκ, προχωρα, μην ακους κανεναν" - ολα τα ξεχασε...
ολα τα διεγραψε, επειδή τολμησα να τον 'ελεγξω' οταν αποκαλεσε την Εκκλησια ΣΚΥΛΑ και ΧΑΡΥΒΔΗ!

να μας ζησεις παλληκαρι μου Αμέθυστε!

Καμια σχεση δεν εχεις με τον δωδεκατο λιθο της Αποκαλυψεως!

Ουδεμια!

Αργω να ξυπνησω, αλλα οταν ξυπνησω...τοτε τρεξτε να κρυφτειτε!

Καλη συνεχειαααααα

Μυρμιδόνας
Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ
(Δεν το ειπα εγω, ο Χαλαρωσε το ειπε, μην τα βαλετε παλι μαζι μοΥ)!