Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ιδρύθηκε η "Εστία Πατερικών Μελετών"

πηγή: ΘΡΗΣKEYTIKA / Ορθόδοξο Παρατηρητήριο

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος , οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάνννης Φωτόπουλος, π. Αντώνιος Μπουσδέκης, π. Βασίλειος Κοκολάκης και ο δικηγόρος κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, ίδρυσαν την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τον τίτλο "Εστία Πατερικών Μελετών", δίνοντας έτσι και νομική υπόσταση στον μακρόχρονο αγώνα που ήδη κάνουν μαζί με πλήθος συνεργατών σε πολλούς τομείς, με πιό γνωστό ίσως εκείνον της ενημέρωσης σε ότι αφορά την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και την "Κάρτα του Πολίτη" ,την συλλογή υπογραφών...

Θα λέγαμε ότι οι δηλούμενοι σκοποί της νεοϊδρυθείσης "Εστίας Πατερικών Μελετών" δεν παρουσιάζουν κάτι που πρόκειται να γίνει αλλά κάτι που ήδη συμβαίνει και επι της ουσίας δεν είναι τίποτε άλλο απο το σύνολο των δραστηριοτήτων τόσο του π. Σαράντη Σαράντου όσο και των συν αυτώ Ιερέων και λαϊκών στον εκκλησιαστικό χώρο.

Συνοπτικά οι σκοποί της "Ε.Π.Μ" (Εστία Πατερικών Μελετών) είναι οι εξής:

1) Η μελέτη Ορθοδόξου Πατερικής και Εκκλησιαστικής γραμματείας

2) Η έκθεση Ορθοδόξου διδασκαλίας και προάσπσισης της Ορθοδόξου πίστεως έναντι πάσης κακοδοξίας

3) Διαλεκτική αντιπαράθεση με προθέσεις, ιδέες και πρακτικές, που εναντιώνονται στην Ορθόδοξη παράδοση

4) Σπουδή και διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσης, στην διαχρονική αυτής έκφραση (αρχαίας, λογίας και νέας)

5) Διατύπωσις γνώμης και προτάσεων προς επισήμους κρατικούς φορείς :δια την διατήρηση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού, με σκοπόν την πραγμάτωσιν των επιδιώξεων του άρθρου 16 του Συντάγματος , μέριμνα δια την προβολήν και αξιοποίησιν του συνόλου της εθνικής ιστορίας μας εις όλους τους βαθμούς της εκπαιδεύσεως.6)Με ποικίλους τρόπους αρωγή προς τους αναξιοπαθούντας συνανθρώπους μας ( φιλανθρωπικός σκοπός)

7) Προάσπισις δι όλων των νομίμων μέσων όλων των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

8) Υλική και ηθική συμπαράστασις προς τους ένεκεν της Ορθοδόξου πίστεως παντοειδώς διωκομένους .

9) Συνεχής επαγρύπνησις δια την προάσπισιν των ανθρώπων απο πάσης φύσεως ηλεκτρονικήν συλλογήν πληροφοριών και δια την προάσπισιν των ατομικών δικαιωμάτων ώσπερ ταύτα ορίζονται και προβλέπονται σήμερα στο ελληνικό Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκήν σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

10 )Επιδίωξις ασκήσεως κοινοβουλευτικού ελέγχου αρμοδίως δια μέσου προτεινομένων ερωτήσεων, επερωτήσεων, αναφορών, επί θεμάτων προς τα οποία σχετίζονται οι σκοποί της Ε.Π.Μ

Την Τετάρτη λοιπόν 15 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου ο π. Σαράντης Σαράντος ως ιδρυτικό μέλος θα αναγγείλει την ίδρυση της "Εστίας Πατερικών Μελετών" και θα παρουσιάσει τους σκοπούς και τους στόχους της.

Στα πλαίσια αυτής της "ιδρυτικής" εκδήλωσης θα παρουσιασθεί απο τον π. Σαράντη και το βιβλίο "Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος Άγιος" του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, ο οποίος είναι επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της Ε.Π.Μ.

Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν επίσης και οι :

Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης (Δρας Θεολογίας)

Φώτης Σχοινάς (Δρας Φιλοσοφίας)

π. Αθανάσιος Λαγουρός ( πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας και εκδότης του βιβλίου - εκδόσεις "ΤΗΝΟΣ")

Σχόλιο : Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Δέν μάς έφτανε πού η εκκλησία έγινε ιδρυματική καί μετά τήν ταύτισή της μέ τήν ιεραρχία, ταυτίστηκε μέ τή διοίκηση, τά πιό φωτισμένα της μέλη συστήνουν δικά τους ιδρύματα. Η ταύτιση μέ τήν ρωμαιοκαθολική εκκλησία βαθαίνει καί γίνεται απόλυτη.
Καί αντί νά γίνουν προσπάθειες αναγεννήσεως τής ενορίας, υπηρετώντας τό κοσμικό πνεύμα, χωρίς Χριστό, δεχόμαστε τήν ταύτιση τής εκκλησίας μέ έναν κοινωφελή οργανισμό καί τήν επαυξάνουμε.
Ο νόμος τής αυτονομήσεως, τής διασπάσεως, μέ τήν αμοιβή τής κοσμικής δόξας, κυριαρχεί απολύτως.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ, είναι πώς όλες αυτές οι άνομες προθέσεις κρύβονται μέ πατερικό ένδυμα, τό σύγχρονο ένδυμα τού λύκου.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ. Καί ο χριστιανικός κόσμος συνεχίζει νά ζεί χωρίς διάκριση, χωρίς Χριστό, φυλακισμένος στά φαινόμενα καί στά ονόματα.

Αμέθυστος

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαράντα χρόνια υπηρετώ την Εκκλησία!! Αυτό δεν το περίμενα ότι στις ημέρες μου οι Δεσποτάδες και οι Πνευματικοί θα διαγωνίζονταν ποιός θα την διαλύσει πρώτος. Έλεος!! οι πάντες τρελάθηκαν?
Κύριοι καταλάβετε ότι ουδεμία σχέση έχετε με το Άγιο Πνεύμα. Γίνατε φατρίες και συμμορίες. Το Άγιο Πνεύμα βρίσκετε ανάμεσα σε απλούς Πρεσβυτέρους Εφημερίους, που με ταπείνωση τελούν την Ευχαριστία και την διακονία των ανθρώπων.
Μακριά από τους χρυσοκουδουνάτους "Δεσποτάδες" και τους μακρυπωγωνάτους ευσεβοφανείς απατεώνες "πνευματικούς".

amethystos είπε...

Μιά μεγάλη σύγχιση τών ημερών μας είναι νά συγχέουμε τό Πνεύμα τό Άγιον τού Κυρίου μέ τό Άγιο Πνεύμα. Τήν χάρη τού Κύρίου ημών Ιησού Χριστού μέ τήν κοινωνία τού Αγίου Πνεύματος.
Πάνω σ'αυτή τήν σύγχιση καί στήν υπερβολή της στηρίζεται ο σύγχρονος κληρικαλισμός.
Ο Κύριος ενεφύσησε τό Πνεύμα Του τό Άγιο στούς μαθητές Του καί τούς έστειλε νά διδάξουν. ΄Ολοι ερμηνεύουν αυτό τό χωρίο ότι τούς έδωσε τό Άγιο Πνεύμα, καταργώντας τήν Θεότητα τού Κυρίου.
Δέν είναι Θεός ο Κύριος;
Δέν είναι Πνεύμα ο Θεός;
Άγιος, Άγιος, δέν ψάλλουν οι αγγέλοι;
Αυτή η ύβρις τού ορθοδόξου κληρικαλισμού, η οποία καταργεί τόν Κύριο, δέν είναι απείρως μεγαλύτερη τής ύβρεως τών λατίνων η οποία καταργεί τό Άγιο Πνεύμα;

Ανώνυμος είπε...

Το πνεύμα του Κυρίου είναι η Χάρη Του; Ποιες είναι οι διαφορές της Αγάπης του Θεού, της Χάρης του Κυρίου και της Κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος; Γιατί δεν λέμε λόγου χάρη Κοινωνία του Ιησού ή της Χάρης του Πατρός;

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,
ανέλυσε μας λιγο περισσότερο αυτο που λες.

Ποια η διαφορά δηλ μεταξυ του Αγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου του Θεού...

με το Πνεύμα το Άγιον του Κυρίου;

Αντιλαμβάνεσαι οτι ο περισσότερος κοσμος θα μπερδευτει με αυτο που εγραψες.

Ακουμε λοιπον...

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

@ Ανώνυμος 30/5/11 5:37 μμ

Αυτά είναι τά ιδιώματα τών υποστάσεων, τά οποία είναι ακοινώνητα.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

γραφεις 'ετσι απλα':

"Αυτά είναι τά ιδιώματα τών υποστάσεων, τά οποία είναι ακοινώνητα".

Πιστεύεις οτι καποιος απο τους αναγνωστες σου θα καταλαβει τι εννοεις;

Σε μια προταση μεσα 'περιέχεις' ολες τις 'αληθειες' για τον Τριαδικο Θεό;

Θελω να πω, πες το λιγο πιο αναλυτικα!

Βοηθησε μας λιγο να σε καταλαβουμε!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

@ Μυρμιδόνας

Ο Κύριος διδάσκει τόν τρόπο τής σωτηρίας μας καί τής ελευθερίας μας από τόν Νόμο.
Οι μαθητές συνεχίζουν τήν διδασκαλία σέ όλα τά έθνη καθαρίζοντας ταυτόχρονα αυτούς πού δέχονται τό Ευαγγέλιο από τούς δαίμονες.
Όπως μάς λέει τό Ευαγγέλιο, μπορεί νά έκαναν αυτά πού είδαν καί άκουσαν καί αυτά πού τούς καθοδηγούσε η χάρις τού Κυρίου, αλλά πάσαν τήν αλήθειαν τή διδάχτηκαν μόνο από τό Άγιο Πνεύμα.
Γιαυτό οι αιρετικοί πολλοί από τούς οποίους ανήκαν στόν κλήρο, δέν μπορούσαν νά καταλάβουν πάσαν τήν αλήθειαν, καί γιαυτό πρόδιδαν τόν Κύριο όπως καί ο Ιούδας.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε συνεχίζω να μην καταλαβαίνω... αν μπορείς πιο αναλυτικά... Τα ιδιώματα που λες, ο Πατέρας γεννά τον Υιό και εκπορεύει το Άγιο Πνεύμα, ο Υιός γεννάται και το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται. Όμως εδώ μιλάμε για αγάπη, χάρη και κοινωνία. Πώς αυτά μας δείχνουν τα ιδιώματα;

Ανώνυμος είπε...

Το γραφω, επειδή απλα μου ηρθε σαν σκεψη, δεν σημαινει οτι ειναι 'σημαντικη απορια':

Δηλ ετσι οπως το γραφεις Αμέθυστε, μπορει καποιος να βγαλει το συμπερασμα οτι:

Το Αγιο Πνευμα (Το Τρίτο Προσωπο του Θεού) ειναι 'ανώτερο' απο το Πνευμα το Αγιο του Κυρίου;

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Τό Αγιο Πνεύμα καθιστά τό σώμα μας Ναό τού Κυρίου. Όπως λένε οι Πατέρες τό Άγιο Πνεύμα αναπαύεται στόν Κύριο.
Όταν δηλαδή αυξήσουμε, τηρώντας τίς εντολές τού Κυρίου, τό ένδυμα τού Κυρίου, τότε μπορεί νά έλθει νά αναπαυθεί καί νά σκηνώσει σέ μάς τό Άγιο Πνεύμα.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΕΣ.
Όλη η Αγία Τριάδα συμμετέχει στή σωτηρία μας

amethystos είπε...

Υπάρχει η οικονομική Αγία Τριάδα καί η φυσική, η προαιώνιος.
Τά ιδιώματα τής φυσικής τριάδος είναι τό αγέννητο, τό γεννητό καί τό εκπορευτό.
Τής οικονομικής Αγίας Τριάδος είναι η αγάπη , η χάρις καί η κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά ακούω για "οικονομική Τριάδα"! Σε ευχαριστώ Αμέθυστε!
Πώς θα μπορούσε να αναγεννηθεί η ενορία και στη πράξη πώς θα έπρεπε να οργανωθεί; Καλό θα ήταν να είχαμε αγίους και να ζούμε όπως οι πρώτοι χριστιανοί στις Πράξεις των Αποστόλων αλλά από τη στιγμή που δεν είμαστε, δεν πρέπει να προσπαθούμε όπως μπορούμε για να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις επιθέσεις του νοητού εχθρού και των υπηρετών του;

Θωμάς είπε...

Αμέθυστε όταν γράφεις "Ο Κύριος ενεφύσησε τό Πνεύμα Του τό Άγιο στούς μαθητές Του καί τούς έστειλε νά διδάξουν. Όλοι ερμηνεύουν αυτό τό χωρίο ότι τούς έδωσε τό Άγιο Πνεύμα, καταργώντας τήν Θεότητα τού Κυρίου." αναφέρεσαι στην έννοια της αποστολικής διαδοχής όπως έχει επικρατήσει στο πλαίσιο του διαλόγου της Ορθόδοξης με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία; Σας παραθέτω κείμενο του ΜΑΡΤΖΕΛΟΥ στο περιοδικό ΘΕΟΛΟΓΙΑ: "Μέσα στα πλαίσια αυτά κατανοείται και η σημασία της αποστολικής διαδοχής που η σπουδαιότητα και οι εκκλησιολογικές συνέπειές της εξαίρονται ιδιαζόντως στο κείμενο του Μονάχου. Η έννοια της αποστολικής διαδοχής συνίσταται σύμφωνα με το κείμενο στο γεγονός ότι ο επίσκοπος λαμβάνει τη δωρεά της επισκοπικής χάριτος κατά το μυστήριο της χειροτονίας του που τελείται από επισκόπους που έλαβαν και οι ίδιοι τη δωρεά αυτή, χάρις στην ύπαρξη μιας αδιάκοπης διαδοχής των επισκοπικών χειροτονιών, αρχής γενομένης από τους αποστόλους. Με το μυστήριο της χειροτονίας το Άγ. Πνεύμα παρέχει στον επίσκοπο όχι νομικά, σαν να πρόκειται για απλή μεταβίβαση εξουσίας, αλλά μυστηριακά, την εξουσία του λειτουργού που ο ίδιος ο Υιός έλαβε εκ του Πατρός και την οποία δέχθηκε ως άνθρωπος. Με άλλα λόγια το λειτούργημα του επισκόπου ως χάρισμα απορρέει αμέσως εκ του Αγ. Πνεύματος και παρέχεται στον εκλεγέντα δια της επιθέσεως των χειρών των ομόρων επισκόπων επί τη βάσει της αποστολικότητας της Εκκλησίας του, καθώς και της αποστολικότητας των άλλων τοπικών Εκκλησιών δια μέσου των επισκόπων τους, που είναι κι’ αυτοί μάρτυρες της αποστολικής πίστης της Εκκλησίας τους. Με την έννοια αυτή η αποστολική διαδοχή είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή μεταβίβαση εξουσιών. Αποτελεί διαδοχή μάρτυρος της αποστολικής πίστεως εντός του πλαισίου της τοπικής Εκκλησίας που βρίσκεται σε κοινωνία με τις άλλες Εκκλησίες που μαρτυρούν κι’ αυτές την ίδια αποστολική πίστη. Για το λόγο αυτό, όπως τονίζεται στο κείμενο, η επισκοπική «καθέδρα» έχει κεφαλαιώδη σημασία για την εισδοχή του επισκόπου στο κέντρο της αποστολικής κοινωνίας. Αυτή δε η αναγωγή του κάθε επισκόπου στην αποστολική κοινωνία συνδέει το σύνολο των επισκόπων που διακονούν τις τοπικές Εκκλησίες με το σύνολο των αποστόλων. Όπως οι απόστολοι, έτσι και οι επίσκοποι συγκροτούν σύλλογο που έχει τις ρίζες του δια του Αγ. Πνεύματος στο «εφάπαξ» της αποστολικής ομάδος που αποτελεί το μοναδικό μάρτυρα της πίστεως. Αυτό σημαίνει ότι, όπως οι απόστολοι, έτσι και οι επίσκοποι οφείλουν να είναι ενωμένοι μεταξύ τους δια της πίστεως, της αγάπης, της αποστολής, της καταλλαγής και να συμμετέχουν στην αυτή ευθύνη και την αυτή διακονία της Εκκλησίας. Οι βασικές αρχές και προϋποθέσεις της αποστολικότητας της Εκκλησίας, όπως διατυπώνονται ήδη στο κείμενο του Μονάχου, αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη και επεξεργασία τους στα επόμενα κείμενα του Θεολογικού Διαλόγου."

χαλαρωσε είπε...

αδερφε μου Η Εκκλησια ειναι χριστιανικη οχι επισκοπικη. Ο Ματρτζελος ειναι παπαγαλακι των οικουμενιστων και οικουμενιστης ο ιδιος. Τι θα πει οι Αγιοι Αποστολοι κανουν συλλογο; Και τι θα πει αποτελει το μοναδικο μαρτυρα της πιστεως; Η Παναγια ασ πουμε δεν ειναι μαρτυρας της πιστεως ή η Αγια Μαρια η Μαγδαληνη; Και αν οι Εκκλησιες μαρτυρουν την Αποστολικη Πιστη τοτε γιατι ο Μαρτζελος δεν μαρτυρα τοιουτοτροπως;

Ανώνυμος είπε...

"Ο σύλλογος" που αναφερει ο "Χαλάρωσε" ειναι στην φράση:

"Όπως οι απόστολοι, έτσι και οι επίσκοποι συγκροτούν ΣΥΛΛΟΓΟ που έχει τις ρίζες του δια του Αγ. Πνεύματος"

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Ο Μαρτζέλος είναι Ζέν Πρεμιε. Έπρεπε να είχε αντικαταστήσει τον Μπάρκουλη. ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ. ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ. Οι Απόστολοι χειροτονούσαν, δηλαδή επιβεβαίωναν την χάρη που είχε λάβει ήδη κάποιος απο τους μαθητές τους, αυτούς που είχε ήδη επιλέξει ο Κύριος. Ούτε οι Απόστολοι έδιναν το Άγιο Πνεύμα, Κύριε ελέησον. Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς λέει πώς μόνο μερικοί απέκτησαν αυτή τη δυνατότητα, ελάχιστοι. Αποστολική διαδοχή σημαίνει ότι κρατώ σαν θεμέλιο της πίστεως τον λόγο του Αποστόλου Πέτρου κατα τη διάρκεια της πεντηκοστής. Αυτές οι ανοησίες μας κατέστρεψαν. Πρέπει να επιβληθεί δια κανόνος η ανάγνωση κατεπειγόντως του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου. Σε όλους τους Χριστιανούς. Είχα δώσει τα κείμενα του Αγίου σε έναν ιερέα και μου τα επέστρεψε μετά απο μία εβδομάδα χλωμός και ανήσυχος λέγοντας μου : Πρέπει να είναι αιρετικός.
"Οικουμενιστές μου!!!Ο Μαρτζέλος"

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, γράφεις: "Οι Απόστολοι χειροτονούσαν, δηλαδή επιβεβαίωναν την χάρη που είχε λάβει ήδη κάποιος απο τους μαθητές τους, αυτούς που είχε ήδη επιλέξει ο Κύριος."

Αν η χειροτονία είναι απλά και μόνο η επιβεβαίωση της Χάρης που έχει λάβει κάποιος από τον Θεό τότε πώς εξηγείται το ότι:

1) Μόνο οι ιερείς μπορούν να κάνουν τα Μυστήρια; Ναι μεν ο Κύριος κάνει το Μυστήριο και δίνει τη Χάρη αλλά όχι δίχως τον ιερέα και μόνο μέσω του ιερέα; (δεν μπορούν οι λαϊκοί να κάνουν Μυστήρια)

2) Ο Άγιος που προφανώς έχει τη Χάρη του Θεού και τον Χριστό μέσα του, δεν μπορεί δίχως χειροτονία να κάνει τα Μυστήρια.

Άρα, θέλω να πω δηλαδή, η χειροτονία προσθέτει κάτι, μια ειδική Χάρη και δεν είναι απλώς και μόνο η επιβεβαίωση ότι αυτόν τον άνθρωπο τον επέλεξε ο Θεός. Εκτός του ότι πολλούς ιερείς δεν τους επιλέγει ο Θεός αλλά ενεργεί μέσω αυτών παρόλο που είναι ανάξιοι για χάρη του λαού. Με τους αιρετικούς σε φρόνημα είτε εκκλησιαστική κοινωνία τι γίνεται είναι ένα θέμα που θα ήθελα να μου αναπτύξεις.
Αυτό το συμπέρασμα βγάζω εγώ. Επειδή προφανώς διαφωνούμε πες μου σε παρακαλώ ποιο είναι το λάθος;

amethystos είπε...

Άρα έχεις δίκηο.

Ανώνυμος είπε...

Όμως δεν θέλω να έχω δίκιο, θέλω να ξέρω ποια είναι η Αλήθεια! Όχι τον κληρικαλισμό, όχι τον οικουμενισμό αλλά την Ορθοδοξία!

Ανώνυμος είπε...

Την Αλήθεια τη βρίσκεις άμα, προσεύχεσαι αδιάλειπτα, άμα κλάψεις από πένθος για την τύφλωσή σου, μέχρι θανάτου, άμα νηστέψεις μέχρι να μη μείνει λίπος απάνω σου, αν από το στόμα σου, ποτέ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο δε βγαίνει ούτε το παραμικρότερο ψέμα, αν δεν είσαι προσωπολάτρης, αν επιθυμήσεις για το Χριστό, να σε κόψουν κομμάτια, και να περπατήσεις για χάρη του, στη βαθύτερη κόλαση.
Αν κάνεις αυτά, τότε θα έρθει η Αλήθεια μέσα στον ήλιο του μεσημεριού και θα σε συναντήσει.
Και από αυτή τη συνάντηση θα μείνεις ευτυχισμένα αγιάτρευτος...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Ανώνυμε 2/6/11 4:37 μμ τα έχεις κάνει αυτά; Βασικά εγώ ρώτησα την αλήθεια σχετικά με την Ιεροσύνη και τη χειροτονία για να μην υιοθετώ κληρικαλιστικές - οικουμενιστικές απόψεις σαν ορθές.