Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο .....ΝΕΡΩΝ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΤΑΙ


Ιδού η καταντια των Οικουμενιστικων Θεολογικων Σχολων του Ουνιτικου Πατριαρχειου.
Να στεφανωνουν τους Νερωνες και τους Καλιγουλες της Εκκλησιας.
Τους υβριστας των Αγιων.
Οπως εν προκειμενω τον διαβοητο Γιανναρα, τον χυδαιο αμετανοητο υβριστη ενος κολοσσου αγιου, του Νικοδημου του Αγιορειτου.
Τον υμνητη των γυναικειων .....κρινοδακτυλων!!!
Τον εγκωμιαστη του Νεονικολαϊτισμου.
Η λεγομενη Θεολογικη σχολη της Βοστωνης τον ανακηρυξε επιτιμο διδακτορα της.
Να τον χαιρονται τον ξεπλυμενο Γιανναρα.
Ο Αμερικης Δημητριος εκτος των αλλων προσθεσε και αλλη μια σκοτεινη σελιδα στο βιογραφικο του.
Και η αναδειξι σε επιτιμο διδακτορα αυτου του υποκειμενου του υβριστου των συντηρητικων χριστιανων που δειχνει οτι τον ενοχλουν αφανταστα αποτελει ενδειξι οτι ολα τα ιδρυματα του οικουμενικου πατριαρχειου εχουν αλωθει τελειως απο τους Πανθρησκειαστας Οικουμενιστας και Λατινοφρονας.
Απολαυστε, λοιπον, τις νεες χυδαιολογικες κορωνες του διαβοητου γελοιου Γιανναρα εναντιον των ευσεβων που αντιδρουν στην αλωσι της Αγιας μας Ορθοδοξιας.


"Ο καθηγητής Γιανναράς, ο οποίος έγινε δεκτός στη Θεολογική Σχολή και στη Βοστώνη γενικότερα με ξεχωριστή εκτίμηση και ενθουσιασμό από διδάσκοντες και διδασκομένους, ανέπτυξε το θέμα «Η σχέση Ορθοδοξίας και Δύσης, ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης και δυτικού νεωτερικού βίου», χαρακτηρίζοντας «οξύ το πρόβλημα του νεοσυντηρητισμού και φονταμενταλισμού που ταλαιπωρεί σήμερα την πρακτική του βίου των περισσότερων Ορθόδοξων Εκκλησιών».

Ο καθηγητής Γιανναράς είπε ότι «οι ʽΖηλωτέςʼ της Ορθοδοξίας, όπως ονομάζονται στα καθʼ ημάς οι φονταμενταλιστές, είναι, κατά κανόνα, φανατικά αντιδυτικοί: αντιμετωπίζουν τις χριστιανικές Εκκλησίες και ομολογίες της Δύσης σαν το αντίπαλο της Ορθοδοξίας στρατόπεδο, πραγματική απειλή. Διακηρύσσουν ότι είναι βυθισμένη στην πλάνη η Δύση και ταυτόχρονα επιβουλεύεται την Ορθοδοξία. Γιʼ αυτό και κάθε απόπειρα ʽδιαλόγουʼ των Ορθοδόξων με τους Δυτικούς Χριστιανούς, κάθε συμμετοχή στη λεγόμενη ʽοικουμενική κίνησηʼ σημαίνει για τους ʽΖηλωτέςʼ προδοσία της Ορθοδοξίας, ενδοτισμό στην πλάνη, παραίτηση από την πίστη ότι η Εκκλησία είναι μόνο Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική».

Ο κ. Γιανναράς είπε ακόμα, πως «αυτή η βεβαιότητα των ʽΖηλωτώνʼ δεν συνιστά υπεράσπιση συνοδικής απόφανσης, δεν συνάγεται από συνοδική έκφραση της καθολικής εκκλησιαστικής εμπειρίας. Είναι ατομική επιλογή και πεποίθηση ή στηρίζεται συνήθως στη γνώμη κάποιου επίσης ατομικά επιλεγμένου ʽγέρονταʼ που του προσδίδει ʽαντικειμενικήʼ εγκυρότητα ή αγιορείτικη ή όποια άλλη μοναστική του προέλευση...

Ετσι ο ατομοκεντρικός χαρακτήρας του Ζηλωτισμού-Φονταμενταλισμού και η συνακόλουθη ειδωλοποίηση του φορμαλισμού (ʽδογμάτωνʼ και ʽΚανόνωνʼ αυτονομημένων από την εκκλησιαστική εμπειρία) εξομοιώνουν την ʽΟρθοδοξίαʼ των συντηρητικών Χριστιανών με κάθε άλλη ιδεολογική ʽορθοδοξίαʼ: των συντηρητικών Μαρξιστών, των συντηρητικών Φροϋδιστών, κ.ά.».

Δηλαδη μας λεει, ο ανοητως ανοηταινων ΖΗΖΙΟΥΛΟ-ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, οτι οι Αντιδυτικες και οι Αντιλατινικες αντιδρασεις των σημερινων ευσεβων στα Οικουμενιστικα ανοιγματα των ξεπουπουλιασμενων ρασοφορων του αθεου και μηδενιστικου και Παναιρετικου Οικουμενισμου, δεν ησαν υγιεις αντιδρασεις, σαν τις ανα τους αιωνες αντιδρασεις των Προφητων, των Αποστολων, των Πατερων, των Αγιων, που ήταν συνεχεις και ασταματητες στην ιστορια της Εκκλησιας και ιδιαιτερα απο τον α΄αιωνα μεχρι και σημερα, αλλα καποιων μεμονωμενων επιλεγμενων γεροντων και - μαλιστα σημερα - αγιορειτων.
Και καταφερεται αναιδεστατα και κατα των Ιερων Κανονων (συνακολουθη ειδωλοποιησι του φονταμενταλισμου αποκαλει τα δογματα και τους Κανονες) ο αγιομαχος κουλτουριαρης υβριστης.
Αυτα αποφαινεται η μωρα και η διεστραμμενη κεφαλη του.

Ειναι ιδια και απαραλλακτη με τις διεστραμμενες θεωριες του πατρωνα του Ζηζιουλα Ιωαννου του νεοφανους φωστηρος και νεοπατρος του εσβευσμενου θεωρητικου του Φαναριου.

Δεν λησμονει με τιποτα ο χρεωκοπημενος αυτος και ξεφτυσμενος ψευτοθεολογος, το ψυχογραφημα που επιτυχεστατα του κατασκευασε ο αειμνηστος πατηρ Θεοκλητος Διονυσιατης και μενει εις τον αιωνα.

Και χωρις να εχη σημερα την αντιπαλο γραφιδα του κοιμηθεντος Γεροντος, ξεσπα και εμεί  αφοβα εναντιον ολων των σημερινων αγωνιστων της Πιστεως, τους οποιους απεχθανεται ο αλιτηριος και αναισχυντος.

Σχόλιο: Φυσικά κανένας μας δεν καταλαβαίνει ακόμη πως η θεολογία έχει αυτονομηθεί από την εκκλησία. Δεν ανήκει σε καμία ομολογία. Ένα λογικό αποτέλεσμα του Ιστορικισμού. Για αυτό και ο Γιανναράς, ενώ δεν πιστεύει σε τίποτε, δοξάζεται σαν θεολόγος όπως και πολλοί άλλοι ακόμη και υπεράνω πάσης υποψίας. Η μεγαλύτερη ύβρις του Γιανναρά είναι εναντίον της Θεοτόκου.

Αμέθυστος.

20 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

καποτε ο Αμερικης ειχε κανει και αντιρρητικο και πανηγυριζε ο Ο.Τ για την πλουσια θεολογικη καταρτιση και το θεολογικο στριμωγμα που καταφερε στον Γιανναρα ( ειχε βεβαια μια καουρα ο γιανναρας για αυτο ). Τωρα η Βοστωνη βαζει και αυτη την υπογραφη της ( μηπως δεν την εβαλε εδω και καιρο ) και ειναι επισημα ζηζιουλουειδης ( οπως αιλουροειδης ). Δεν προλαβαινεις να δεις τις επιφανειακες μεταμορφωσεις τους. Απλα προδιδονται απο την επιμονη τους στο δογμα: μακρυα απο Πατερες και ας ειναι και με το διαολο. Εμ τι να κανουμε οι Πατερες θεολογουσαν. Οχι σαν τα μπουμπουκια που πριζουν τον κοσμο με την εωσφορικη τους, αλαζονικη τους, αποστασιοποιημενη απο τη ζωη της Εκκλησιας, διανοια τους. Και νομιζουν οτι ο Κυριος θα επιτρεψει σε ολα αυτα τα καρεκλοβαρεμενα και καρεκλοκολλημενα να καταλυσουν τον μαργαριτη. Κουνια που τους κουναγε. Ενας θα μεινει και θα βροντοφωναζει το ονειδος και την μωρο-φιλο-κενο-μισαλλοδοξια τους. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο καημένος ο κ. Γιανναράς!
Τον βάσκαναν οι πολλές ...θαυμάστριες και έχασε το μπούσουλα τον Ορθόδοξο.
Ας κάνουμε προσευχή να έρθει στα
συγκαλά του...

theodoros711 είπε...

Ευχαριστουμε πολυ για τα σχολια ,Αμεθυστε. Μηπως μπορειτε να μας ανεβασεται το ψυχογραφιμα ,οπως ειπατε του αειμνηστου Γεροντα Θεοκλητου. Η αλλιως πεστε μας που μπορουμε να το βρουμε .Ευχαριστω.Θεοδωρος απο Σικαγο.

amethystos είπε...

Αγαπητέ Θεόδωρε, το θέμα που θίγετε είναι πολύ λεπτό και πολύ σοβαρό. Η ανάρτηση δέν ήταν ακριβώς δική μας και δέν μοιραζόμαστε αυτό το σκέλος των κατηγοριών εναντίον του Γιανναρά. Ο Μακαριστός Θεόκλητος ανήκε στον περίγυρο του Πατρός Παίσιου και απ'αυτόν αντλούσε την υπόσταση του όπως και πληθώρα άλλων συγχρόνων γερόντων. Ο π.Παίσιος μπήκε σε διαμάχη με τον Γιανναρά λόγω του Γοντικάκη. παρεσύρθη όμως σε ακραία συμπεριφορά και μάλιστα εναντίον του μικρού γιού του Γιανναρά, ανάρμοστη για το μέγεθος του. Αυτή τη συμπεριφορά ανέπτυξε και συνέχισε ο π.Θεόκλητος, χωρίς καμμία ισοροπία έγραψε και δημοσίευσε μια σειρά κατακρίσεων εναντίον του Γιανναρά οι οποίες δημοσιεύτηκαν, ενώ δέν έπρεπε στον Ορθόδοξο Τύπο. Προσωπικώς βρήκα μια μέρα το γιό του Γιανναρά να κλαίει απελπισμένος και να κρατάει στα χέρια του μία εφημερίδα, τον Ορθόδοξο Τύπο. Μου είπε ότι τον κορόιδευαν οι συμμαθητές του διότι στο συγκεκριμένο φύλλο ο Διονυσιάτης κατηγορούσε τον πατέρα του ότι πόρνευε με την μητέρα του. Απολύτως άηθες ενός ψευτοπνευματικού. Αυτά πληρώνονται σήμερα στην Εκκλησία μας. Ο Γιανναράς υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα συκοφαντίας της νεοελληνικής ιστορίας. Εμείς διαφωνούμε με τον Γιανναρά για τα ανυπόστατα που γράφει γύρω απο την Αγία Τριάδα. Επειδή γνωρίζουμε προσωπικώς τον κ.Γιανναρά, τα περι "Νεο-νικολαιτισμού" εκτός απο ανυπόστατα ψεύδη είναι και εγκεφαλική αρτηριοσκλήρυνση ενός μεγάλου μέρους της σημερινής Εκκλησίας. Συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

γραφεις για τον Γερ. Παίσιο:

"Ο π.Παίσιος μπήκε σε διαμάχη με τον Γιανναρά λόγω του Γοντικάκη. παρεσύρθη όμως σε ακραία συμπεριφορά και μάλιστα εναντίον του μικρού γιού του Γιανναρά, ανάρμοστη για το μέγεθος του"

------------------------------
Άρα, και ο Γερ. Παίσιος έκανε ΛΑΘΗ;

Ειναι το ένα και μοναδικό λάθος / ατόπημα του Γερ. Παισίου...ή υπαρχουνε και άλλα;

Μυρμιδόνας

theodoros711 είπε...

Ευχαριστω για την απαντηση ''Αμεθυστε''...γνωριζω αυτα που λετε , απλα δεν εχω διαβασει ολο το κειμενο του γερ. Θεοκλητου. Ο Γιανναρας , εχει και τα καλα του και τα καπως ασχημα του. Με πηραξε πολυ αυτα που ειπε στην σχολη στην Βοστωνη , πριν λιγες ημερες. Τα περι γερονταδων , τα εχει πει και αλλου. Φοβαμε οτι εμμεσα χτυπησε το Αγιον Ορος και τον μοναχισμο στην Αμερικη, θα γνωριζεται βεβαια για την Γερ, Ρφραιμ τον πρωην Φιλοθειτη και τα 18 μοναστηρια.Επειδη υπαρχει ενας κρυφουτσικος πολεμος εναντιον του απο πολλους παραγοντες και Εκκλησιαστικους δυστυχως, τα λογια του Γιανναρα προχτες παρωντος και Αρχιεπισκοπου Αμερικης , ηταν περιεργα. Ειναι πολλα στην μεση ...........ισως τα πουμε αλλη φορα.......Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε
μου άρεσε η τοποθέτησή σου απέναντι στο Γιανναρά και στον π. Παίσιο.
Το έχω καταλάβει ότι διαθέτεις εντιμότητα, γι αυτό σε διαβάζω.
............
Κύριε Μυρμιδόνα, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΙΓΝΩΣΤΩΣ, παπόδουλοι και ΠΡοσωΠΟλάτρες, πράγμα το οποίο ο ίδιος ο μέγας Απόστολος ΠΑΎΛΟΣ, στην Προς Γαλάτας, μας το απαγόρευσε...

Για διάβασε...ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ...

Τι λέει εκει;
Σε μετάφραση ελεύθερη παραθέτω:

"και ΑΝ εγώ ο ΙΔΙΟΣ , ΣΑς ΠΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από αυτά που λέγω ΤΩΡΑ, ΚΑΙ
ΑΝ ακόμη και ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΑΣ ΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ!"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε...

...δεν εχετε μαθει να σας ξαφνιάζει ο Μυρμιδόνας, σωστα;

Πως λεμε "τρίπλα στο τελευταιο λεπτο";

Υποθέσατε οτι ρωτησα ημουνα ετοιμος να 'εξαπολύσω επιθεση';

Το εχω γραφει και θα το ξαναγραψω:

Μονο εαν ενας ανθρωπος εχει ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ...και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...μονο αυτος θα επρεπε να ασχολειται με τα ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ...αλλιως μονο ζημια θα κανει!

Μυρμιδόνας
ο παντελως άσχετος, αλλα πιο ασχετος δεν γινεται !!!!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αγαπημένε μου Μυρμιδόνα

επίτρεψέ μου, να πώ ότι και η πάσα ζαβή γραία, έχει δικαίωμα να ασχολείται με τα θεολογικά εφόσον ο Θεός δεν κάνει κονέ μόνο με παπάδες αλλά ενώνεται Περιχαρής και με το κάθε φτωχότερο ανθρώπινο πρόσωπο.

Εκείνο που πρέπει να προσέχει έκαστος είναι να ομιλεί εξ
ε μ π ε ι ρ ί α ς και έως εκεί όπου φτάνει η εμπειρία του, είτε η θετική είτε και η ...αρνητική καμιά φορά

(π.χ. για τη Χάρη της Παρθενίας, μπορεί να είναι σε θέση να μιλήσει και μια αληθινή παρθένος και μια εργαζόμενη σε οίκο ανοχής όπως η Πανωραία η Γυναίκα της Πάτρας, της οποίας την εκ βαθέων εξομολόγηση κατέγραψε και δημοσίευσε ο ΓΙΩΡΓΟς ΧΡΟΝΑΣ, και απέδωσε με άφθαστη τέχνη η Ελένη Κοκκίδου(νομίζω το παίζει ακόμη)

Το πρόβλημα γεννιέται, από τους κουλτουριάρηδες θεολογικούς παπαγάλους, όταν μιλάμε άνευ
ε μ π ε ι ρ ί α ς και άνευ μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΑΠΗς, για την Εσταυρωμένη Αγάπη και Αλήθεια που ειναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Λυτρωτής του Γένους των ανθρώπων, εν τοις Εσχάτοις χρόνοις της Ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την τοποθέτηση της Σαλογραίας.Πλην όμως να κάνω μια συμπληρωματική θεώρηση αγαπητή Σαλογραία και επέτρεψέ μου.Για την παρθενία μπορεί να σου μιλήσει και μια παρθένα αλλά και μια μη παρθένα η οποία μετανόησε.Γνώρισα άτομα της πρώτης περίπτωσης που τα παιδιά τους επιδή εκείνοι εγκρατεύτηκαν τα άφησαν ελεύθερα του ήθους,αφού θεώρησαν την υπομονή στην εγκράτεια, δυσβάστακτο φορτίο γιαυτούς και έτσι λοιπόν η θεώρηση περί παρθενείας πήγε περίπατο.Όπως και άλλους οι οποίοι μετενόησαν πραγματικά και οι καρποί της μετανοίας τους φάνηκαν από την προσπάθεια να μεταδόσουν την Αλήθεια Του Θεού και το θέλημά Του περί αγνότητας ,εγκράτειας και κατά Θεόν ήθους..και αυτούς τους δεύτερους τους έχω υψηλά στην εκτίμηση γιατί παρόλο που αμάρτησαν θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση της εκκλησίας μας ενώ οι πρώτοι δεν έκαναν τίποτε να υπάρχει προζύμι για τις επώμενες γενιές.Έτσι λοιπόν και από την εμπειρία του άλλου μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα γενικά έτσι ώστε ο ίδιος να τα αποφύγει στο μέλλον και τα παιδιά του να διδάξει ώστε αυτά να κάνουν όσο μπορούν λιγότερα λάθη.Για τα πνευματικά θέματα ό,τι έχουμε τα έχουμε εξ εμπειρίας άλλων αλλά και από δικές μας ελάχιστες εμπειρίες.Η ΓΝΏΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΉ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΕΘΑ ΘΕΟΛΟΓΟΙ.ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΝΔΕΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΕΠΙΔΗ Η ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΟ ΩΡΙΜΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΙΣΕΙ...
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΠΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Σαλή μου,

μπορει να εχω καιρο να επικοινωνησω μαζι σου, ομως δεν σημαινει οτι σε ξέχασα! :)

-------------------------------

Γράφεις:

"Εκείνο που πρέπει να προσέχει έκαστος είναι να ομιλεί εξ
ε μ π ε ι ρ ί α ς και έως εκεί όπου φτάνει η εμπειρία του"

Ελα που υπάρχει κατι πιο δυσκολο ακομα!
Υποψιάζομαι ποσοι Μοναχοί εχουνε φοβερες εμπειριες, αλλα ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ;!

--------------------------------

Για την Πανωραία ομολογώ οτι δεν γνωριζω τιποτα, θα κοιταξω λιγο στο Google!

--------------------------------

Κατα τα άλλα Σαλή...δυσκολη περίπτωση ο άνθρωπος!
Πολυ δυσκολη σου λεω!
Απο όπου και αν τον πιασεις... 'μπάζει αέρα'!

Μυρμιδόνας
ο delete !

Ανώνυμος είπε...

Μολις συγκεντρωσα πρωτες πληροφοριες για την Πανωραία...

Χμ...ήκμασε κατα το ετος 1987...

...είπα και εγω... 'πως δεν την ξερω'! :)

Μιας που στην νεότητα μου, παντοτε ειχα σε ιδιαιτερη εκτιμηση τις γυναικες...του 'ερωτα'!

Μυρμιδόνας
ο φίλος των αμαρτωλων γυναικών

Ανώνυμος είπε...

Μυρμί...
Πενέλοπε...
Να είστε καλά...
όσο ακόμα έχουμε Ίντερνετ, να τα λέμε...
Παρηγορία δίνει μια λέξη, ενίοτε...
;-)

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, ακομα περιμενω απαντηση σου στο ανω ερωτημα!

Μαλλον αυτο το διαστημα δεν εχεις πολυ ελευθερο χρονο!

Εγω εδω θα ειμαι και θα αναμενω!

Αγυριστο κεφαλι γαρ!

Υ.Γ.:
Μην διαγραφεις τοσο πολυ τα σχολια των αναγνωστων σου Αμεθυστε!

καλυτερα να χρησιμοποιεις τον χρονο σου για να απαντας!

Αφενος...πεντε αναγνωστες εχεις ολους και ολους...μην τους χασεις και αυτους, κριμα θα ειναι!

Αφετερου...ο ΒΡΕΧΜΕΝΟΣ την βροχη δεν την φοβαται...ΟΠΟΤΕ ΑΜΕΘΥΣΤΕ...απαντα σε παρακαλω! :)

Μυρμιδόνας
ο ζητων 'συγγνωμη' για το υφος του!

amethystos είπε...

Πρός Μυρμιδόνα :

Άρα, και ο Γερ. Παίσιος έκανε ΛΑΘΗ;


Τί σημαίνουν οι δύο λέξεις άρα, καί;; Δέν συγκροτούν ερώτηση.

Για τήν ουσία τού θέματος μπορείς νά ανατρέξεις στό ευαγγέλιο όπου ο Κύριος μάς προειδοποιεί τί θά πάθουμε έάν πειράξουμε μικρά παιδιά.

χαλαρωσε είπε...

αδερφε Μυρμιδονα σκληρο προς κεντρα λακτιζειν. Αυτο να το μαθεις καλά αδερφε και μετα να πας να ψαχνεσαι οπου θελεις και οχι εκει οπου το Αγιο Πνευμα αποφασισε να σκηνωσει. Ο Γεροντας εκανε λαθη; Αν εκανε λαθη ( πραγμα περα για περα φυσικο ) αυτα σε εχουν βλαψει εσενα στο δρομο της σωτηριας σου; Ναι ή οχι; Αν δεν σε εβλαψαν προς τι η αναζητηση σκανδαλου; Αν παλι σε εβλαψαν εσυ ως αδερφος φροντισες να πας να διορθωσεις τον γεροντα ή εστω να του δηλωσεις τι ειναι αυτο που σε σκανδαλιζει; Αν παλι δεν σταθηκε δυνατο να γνωρισεις τον Γεροντα Παισιο πως εσυ, μη εχοντας αγγιξει με τα φυσικα εργαλεια που σου εχουν δωθει τα χαρισματα του Αγιου Πνευματος, ανακαλυπτεις την ανθρωπινη αδυναμια και δεν στεργεις και δεν προστρεχεις να καλυψεις τον αδερφο σου αλλα αφηνεις δηθεν υπονοουμενα οτι εκανε λαθη π.χ; Αν αυτη η σταση ειναι Αγιοπνευματικη να τα βρασω ολα οσα γραφεις αδερφε. Σταματα να κυνηγας ανεμομυλους διοτι το χερι που σου εδειξε τι εστι Θεια Χαρις μονο το ασπαζεσαι. Η απαντηση που σε δινει ο αμεθυστος ειναι η πεμτουσια του πραγματος. Αν γνωρισεις Αγιο και δεν δεις την απολυτη παιδικη καθαροτητα της ψυχης αλλα κοιτας να δεις γιατι το παιδακι εχει απλυτα τα χερια τοτε αδερφε το εχεις χασει το παιχνιδι. Εισαι εντελως αλλου. Ευλογειτε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Αμέθυστε και χαλάρωσε

και οι δυο ειστε τοσο λαθος στην απαντηση σας...διοτι πολυ απλα εκτιμησατε λαθος το 'πνευμα' της ερωτησης μου!

Δεν πειραζει ομως..συμβαινουνε αυτα, ο γραπτος λογος ειναι παρεξηγησιμος!

-----------------------------------

Να θεσω λοιπον αλλιως την ερωτηση μου:

"Περαν του λαθους του Γερ. Παισιου να 'κρινει' τον Χ.Γ." - έκανε και άλλα λαθη που έπεσαν στην αντίληψη σας;

Μυρμιδόνας

*********************************

Ανώνυμος είπε...

χαλαρωσε...

εδω εχουμε ενα προβλημα.
Στο λεω με αδερφικη αγάπη!

Καταρχην δεν εχεις καταλαβει καθολου τον Μυρμιδόνα!
Ουτε μισο τοις εκατό δεν καταλαβες 'τι ρολο βαραει'!

Καταδευτερον: οταν εγω εδινα 'μαχες' εδω στο Ιστολογιο του Αμέθυστου, κατα του Κυπριανου Χριστοδουλιδη "υπερ" του Γερ. Παισιου (ταπεινα το γραφω, δεν εχει αναγκη ο Γεροντας την δικη μας υπερασπιση, απλα ανθρωπινως εκφραζομαι) -

- εσυ αδερφέ Χαλάρωσε δεν ηξερες καν οτι υπαρχει το ιστολογιο του Αμέθυστου!

Κατα τριτον...η θρησκευτικοτητα που πρεσβευεις με ΤΡΟΜΑΖΕΙ!

Εδω μιλαμε για ΤΑΛΙΜΠΑΝ !

Δεν βαρεθηκατε αυτην την μορφη της Ορθοδοξιας;
Πως την αναπαραγετε μονιμως και την πολλαπλασιάζεται;

"Φοβος, τρομος, αιμα, κουβαδες με αιμα, ευλογειτε, ευλογησον, ευλογημενος να σαι"!

Στο ΟΝομα του Ροδου, οταν ο Μοναχος σκοτωσε τον αδερφο του, απο πανω τον ευλογησε με το σημειο του Σταυρου!

Στην Μονη Εσφιγμενου, οταν σκοτωνονται μεταξυ τους με ροπαλα και φτυαρια...ενω τους τραβαει ζωντανα το MEGA, μετα λενε "ευλογησον αδερφε"!

Χαλαρωσε "χαλαρωσε"!
Με τον Μυρμιδόνα μιλας!

Ειπαμε, ειμαι αμαρτωλός, το γνωριζω...αλλα οχι και ετσι!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

περιμενω απαντηση σου.
Ετσι οπως τροποποιησα την ερωτηση μου, ετσι την δεχεσαι;

Μυρμιδόνας

χαλαρωσε είπε...

το μεγεθος της αμαρτωλοτητος αδερφε μου Μυρμιδονα μετριεται απο το μεγεθος της αγιοσυνης. Και μιας και ειμαι εντελως αγευστος αγιοτητος θα σε ελεγα οτι δεν ειμαι αμαρτωλος. Ως εκ τουτου οιαδηποτε θεολογικη μου προσεγγιση δεν εχει την βαρυτητα που αρμοζει σε σενα, μιας και αυτοαποκαλεισαι: "στον Μυρμιδονα μιλας". Δεν σκοτιζομαι, ουτε και προκειται να σκοτιστω, να κανω τοπολογια του χαρακτηρα σου. Δεν με αφορα. Αν μπορουμε να πουμε κατι προς οικοδομη καλως, αλλως, τιποτε. Πιστεψε με φυσικα και δεν εχω καταλαβει τιποτε για ....κτλ διοτι δεν με απασχολει. Δεν εχω αναγκη να παρουσιασω τον εαυτο μου, ουτε να τον διαφημισω. Αλλα, το γεγονος και μονο, οτι στην απαντηση που σου εχει δοθει δεν μπορεις να διαβασεις τιποτε και περιστρεφεσαι γυρω απο την σαρκοφαγο του Μυρμιδονα μου δινει το δικαιωμα αδερφε μου να σε πω οτι οντως εισαι αλλου. Δεν παιρνεις χαμπαρι απο χριστιανισμο, και νομιζεις οτι με το ανθρωπινο διανοητικο δωρο θα τανυθεις. Γιελιεσαι αδερφε. Επιμενω οταν το παιδακι ανοιγει την αγκαλια του για να σε τυλιξει μην του κανεις επιπληξη που εχει λερωμενα τα χερακια του. Η αρρωστημενη θρησκευτικοτητα που ανακαλυπτεις υπαρχει ή δεν υπαρχει ενα μονο ξερει να βοα: ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ. Αν τωρα το βυσμα που με συνδεει με τη ΖΩΗ ειναι θρησκευτικο τοτε λεω να το κρατησω, αν παλι ειναι βιωματικο ή οτιδηποτε αλλο παλι θα το κρατησω. Παντως την θρησκεια την αντιλαμβανομαι ως ο Αγιος Ιακωβος ο Αδελφοθεος και σιγουρα οχι οπως την ζωγραφισανε οι οργανωσεις στις καθαρες καρδουλες. Θα σου πω οτι εχω μεγαλωσει διπλα σε μοναστηρι και μεσα στα βουνα και πρωτη φορα ακουσα για οργανωσεις οταν ειδα την αρρωστια στα ματια των παιδιων αυτων. Πιστεψε με δεν ειναι οι κοσμικες εμπειριες που σε κανουν να μετανοεις αλλα η αγαπη του Θεου για το πλασμα του και η Χαρις του Αγιου Πνευματος. Βγαλε το Μυρμιδονα απο μεσα και ασε το Αγιο Πνευμα να ξεσκονισει τα κοιτασματα μετανοιας που σου εχουν δωρηθει. Διαφορετικα η μετανοια ειναι διανοητικο επιτευγμα και συναισθηματικο καλαμπουρι. Και φυσικα ψευδεσαι οταν λες οτι εισαι αμαρτωλος και αλλα τετοια. Εισαι το ιδιο αναμαρητος με εμενα. Ευλογειτε.