Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι το χρέος δεν εισπράχθηκε ποτέ…απλά είναι δημιούργημα τοκογλυφίας

Του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ηλία Σταμπολιάδη.
Το Κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους όσον αφορά την επιλογή τους, ποιο Κόμμα να ψηφίσουν, οπωσδήποτε, στις εκλογές της 6ης Μαίου, 2012, είναι το εξής: Αληθεύει ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, έχει χαρακτηρίσει ορισμένα δάνεια «Απεχθή» και ένας Λαός δεν έχει την υποχρέωση να τα εξοφλήσει όταν χαρακτηρίζονται από τους εξής τρεις όρους του Οργανισμού; 1) Έγινε εν αγνοία του λαού. (Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν) 2) Δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν. (Τα χρησιμοποίησαν για να μείνουν στην εξουσία) 3) Οι δανειστές γνώριζαν την κατάσταση της χώρας.
(Οι ίδιοι μαγείρευαν τα δεδομένα για λογαριασμό των δικών μας φαύλων)


Το ερώτημα που τίθεται είναι πως δημιουργήθηκε ένα τόσο υπέρογκο χρέος τη στιγμή που τα κλεμμένα και οι μίζες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 δις. Για να απαντήσω στο ερώτημα αυτό έκανα έναν απλό λογαριασμό. Ένα ομόλογο του 1985 αξίας ενός δις για 25 έτη με επιτόκιο 17,5% στο τέλος του 2010 θα χρειαζόταν 56 δις για την εξόφληση του. Έχει εκδώσει ο Ανδρέας παρόμοια ομόλογα. Το επιτόκιο 17,5% ακόμη και εάν αντιπροσώπευε την αξία του χρήματος το1985 είναι υπερβολικό για τα επόμενα χρόνια. Εκτός του ότι είναι τοκογλυφικό υπό οιεσδήποτε συνθήκες, σύμφωνα με τον Σόλωνα ένα επιτόκιο μεγαλύτερο του 6% είναι σίγουρο ότι οδηγεί τον δανειολήπτη σε κατάρρευση και το είχε απαγορεύσει.

Εάν θεωρήσουμε ότι μετά το 1985 το επιτόκιο πέφτει κατά 1% ετησίως μέχρι το 4,5%, που θεωρείται λογικό, τότε το ίδιο ομόλογο του 1 δις το 1985 θα χρειαζόταν μόνο 6,9 δις για την εξόφληση του το 2010. Τα υπόλοιπα μέχρι τα 56 δις που απαιτεί το επιτόκιο του 17,5% είναι καθαρή τοκογλυφία που είναι άδικο να το πληρώσει ο Ελληνικός λαός.

Η διαφορά είναι όσα ψάχνουν να βρουν τώρα ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, αν και η γλωσσική τους ξεδιάντροπη αλλοίωση μιλάει για αξιοποίηση. Χωρίς αμφιβολία το χρέος αυτό δεν αποτελεί το κόστος όσων φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, διατηρουμένης της αναλογίας της μερίδας του λέοντος και ακόμη δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό χρήμα που μπήκε στη χώρα. Είναι πλασματικό, καθαρά λογιστικό χρέος, που δεν αντιπροσωπεύει τίποτε περισσότερο από αριθμούς καταχωρημένους σε χαρτιά τα οποία μας καλούν να εξοφλήσουμε με εμπράγματες αξίες.

Προφανώς και οι τρείς αυτοί όροι πληρούνται στην περίπτωση της Ελλάδος και η άρνηση της σημερινής κυβέρνησης για παύση πληρωμών και αναδιαπραγμάτευση του χρέους δηλώνει συνεργεία στη δημιουργία του και συνιστά προκλητική υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών έναντι των Ελλήνων πολιτών σε βαθμό προδοσίας.


Να φανταστεί κανείς ότι χώρες σαν τον Ισημερινό έχουν κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ψηφίσματος του ΟΗΕ, το έκανε και ο Ιωάννης Μεταξάς.

Ακόμη και οι ΗΠΑ, ένα χρόνο πριν την επέμβαση στο Ιράκ, όταν αναγνώρισαν ως απεχθές το χρέος που δημιούργησε ο Σαντάμ και απάλλαξαν με τον τρόπο αυτό την μετέπειτα, διορισμένη από αυτούς, κυβέρνηση του Ιράκ. Αυτοί οι συλλογισμοί είναι η δική μου συμβολή στη δεξαμενή σκέψης και προτείνονται δύο πράγματα, αφενός να ανοίξουν οι λογαριασμοί του κράτους ώστε να φανεί το εύρος της τοκογλυφίας και αφετέρου να φύγει η διαχείριση των Ελληνικών πραγμάτων από τα χέρια όλων όσων είναι συνυπεύθυνοι ή συνεχιστές της νοοτροπίας που δημιούργησε το χρέος.


Πηγή : Δίολκος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περι της πολυπόθητης Διαγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες του Νεοελληνα!

Οι Ελληνες, στα χρονια των παχιών αγελαδων, φωνασκουσανε:

«Δεν θελω το θρησκευμα στην ταυτοτητα μου, εγω θα αποφασισω τι θα γραφει η ταυτοτητα μου, προσωπικα μου δεδομενα είναι αυτά» -

- τωρα, με την οικονομικη κριση του 2010/12 – αναγκάστηκε να βγει ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ –

- τωρα τι ωραια που δινει ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στους πατριώτες της Μέργκελ – τι ωραια καθεται μπροστα τους προσοχή –

διοτι για να τον προσλάβουνε σε μια α’ δουλεια, χρειαζονται πιστοποιητικα, εγγραφα, φωτοτυπιες, αποδειξεις, ενδειξεις, μεταφρασεις κλπ!

Εδώ γιατι δεν φωνασκει ο Νεοελληνας ‘μάγκας’ «αυτά είναι προσωπικα μου δεδομενα»;

Εδώ του εφυγε η μαγκιά, σωστα;

Τους πειραζε τους νεοελληνες το θρησκευμα στην ταυτοτητα, τωρα τι ωραια καθονται προσοχή μπροστα στον Χανς και Μανς, και συλλαβιζουνε γραμμα γραμμα το επιθετο τους, διοτι ως γνωστον καποια ελληνικα ονοματα είναι τοσο ‘μακροσύλλαβα’ που για τους Γερμανους ακουγονται κινεζικα!

Τωρα στην αλοδαπή, προκειμενου να μην πληρώσει Φορο στην Γερμανικη Εκκλησια – τι ωραια δηλωνει ότι είναι Ορθοδοξος! Τι ευκολα που θυμήθηκε τωρα οτι ειναι Ορθοδοξος χριστιανος!

Αχ…να ειμασταν λιγο πιο σπλαχνικοι απεναντι στην Μανα Ορθοδοξη Εκκλησια!

Ετσι, εμεις οι Νεοελληνες την πατησαμε όπως το Εβραικο Εθνος!
«Το αιμα Του πανω σε μας και πανω στα παιδια μας..Εμεις αναγνωριζουμε ως βασιλια μας τον Καισαρα, με αυτόν εδώ τον πλανο και αλητη δεν θελουμε να εχουμε καμια σχεση»!

Ετσι ε;

Ιδου λοιπον: αφου με την ορθοδοξη Εκκλησια δεν θελεις να εχεις καμια σχεση – τρεχα τωρα σκλαβος και δουλος στην αλοδαπή – να ζητιανεύεις για ένα κομματι ψωμι, μακρια από το σπιτι σου, από τους γονεις σου, από την γυναικα που αγάπησες!

Κερδισες Νεοελληνα μπουνταλά την διαγραφή του θρησκευματος από την ταυτοτητα σου και εχασες όλα τα υπολοιπα!

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ – ο σημερινος ξεπεσμος που παρατηρειται στις γυναικες είναι απλα φυσική απόρροια αυτής!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

καλή τοποθέτηση

Ανώνυμος είπε...

Που κολλάει ο ...ξεπεσμός της γυναικός με τα παραπάνω;
Ό,τι θέλει ο καθένας!! Τραγικό, τραγικές κάποιες τοποθετήσεις. Ειδικά όσες βλέπουν ευθύνες στους άλλους. Ο εαυτός ποτέ δεν φταίει.Ο δικός μας. Όλα οι άλλοι. Βέβαια οι γυναίκες τα φταίνε όλα!!! Για κάποιους!! κρίμα, πραγματικά.

amethystos είπε...

Μιά ιστορική έρευνα δέν μπορεί νά χρησιμοποιήσει σύγχρονες αξίες ή περιστασιακές αξίες οι οποίες δέν γνωρίζουμε άν θά περάσουν κάν στήν επόμενη ιστορική εποχή.
Αυτά τά προβλήματα θά τά αντιμετωπίσει ο επόμενος ιστορικός.
Αρκεί νά είμαστε προφυλαγμένοι από τήν ψευτοϊδέα τής εξελίξεως, νά πιστεύουμε δηλ, ότι η εποχή μας είναι η κορυφή τής εξελίξεως.
Κάτι πού ισχύει γιά τις μηχανές. τό αυτοκίνητο π.χ. τό οποίο παρεπιπτόντως διαθέτει μηχανή εσωτερικής καύσεως καί πραγματοποιεί τά οράματα τού Αυγουστίνου.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ. Για την καταστροφή του κόσμου οι γυναίκες φταίνε απαραιτήτως. Τις βλέπεις. Εχουνε ξεσαλώσει. Εχουν ευνουχίσει όλον τον αντρικό πληθυσμό. Οι πατεράδες κάθονται σούζα μπροστά στις κόρες. Οι γκόμενοι σούζα μπροστά στις γκόμενες. Αίσχος. Με γυναίκες λαλημένες, τι προκοπή να δει το έθνος;έχει καταργηθεί η εξουσία του αντρός. Το μόμπιλο το Γκιώρκο η μάνα του ακόμα τον κουμαντάρει.
Γι αυτό καταστραφήκαμε!

amethystos είπε...

Είναι δείγμα αγραμματοσύνης νά γενικεύουμε τίς γνώσεις πού έχουμε αποκτήσει στή γειτονιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,
27/4/12 6:41 μμ

Εκπλήσσομαι οταν στο Ιντερνετ συναντάω καθε τόσο αναγνωστες, οπως καλη ώρα εσυ -
- που παντοτε καταλαβαινουνε 'άλλα αντι άλλων' .

Επιτηδες το κανετε;
Σας πληρώνει κανείς;
ή μαλλον μονο απο αντιδραση;

Μυρμιδόνας

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η γειτονία εκχέει το φθόνο,τη μεγαλομανία,την επιδειξιομανία 'στην Ελλάδα.Αυτό σημαίνει συμβιβασμό με το μίσος έναντι του κόσμου αυτού,του φρονήματος και των συνηθειών του,κακοήθων,κακεντρεχών,κακόψυχων.Με τέτοια διαστροφή και διαστροφικότητα του απολύτως ευνόητη γίνεται η πνευματική καθίζηση και η πορεία χωρίς οδοδείκτες,χωρίς συνειδός,χωρίς παράδειγμα,χωρίς,εν τέλει και γένει,τον Κύριο των Δυνάμεων.''Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν ο ὐ δ έ ν'' δεν έλεγε και δεν 'τόνιζε;Τι ακροάσεως,όμως,τυγχάνει σήμερα,'στο σήμερά μας ο ζωογόνος λόγος Του;Δε βλασφημείται 'στα έθνη για πολλοστή φορά σήμερα...με πρωτοστάτρια 'σε αυτό τη χώρα μας και το λαό της αυτόν;Υπάρχει,επομένως,κάποια ελπίδα ανάνηψης και αφύπνισής μας με τη γενικευμένη βλακεία και ανοησία καθώς και το περιβάλλον και πλαίσιο παραφροσύνης,το οποίο κυριαρχεί και εντός του οποίου ζούμε και που το βιώνουμε κατά το μάλλον ή ήττον να μας επηρεάζη,απειλητικό,μάλιστα,για το σύνολο της ανθρωπότητάς μας;Κατά πόσον η ματαιολογία και η ματαιοφροσύνη αυτού του κόσμου έχει τη δυνατότητα να ασκήση αυτοκριτική και να διαμορφώση ένα όραμα ενώπιον του ρευστού αυτού κλίματος της μετανεωτερικότητας,του αφιονισμένου συστήματος της αγοράς,το οποίο και έχει αυτονομηθή 'σε μέγιστο και αποκαλυπτικό βαθμό από την κοινωνία μας,από την παραγωγή μας,από την κοινωνία μας και την παραγωγή της,μετατρεπόμενο 'σε σκωρία και βδέλλα για τους λαούς και μετατρέποντας τους πάντες και τα πάντα 'σε μία κινουμένη άμμο,παρεμφερή με εκείνη της ελληνιστικής εποχής,των ελληνιστικών χρόνων του κόσμου της Ελληνορωμα'ι'κής Αρχαιότητος;