Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έτσι κατέστρεψαν τις κρατικές επιχειρήσεις οι ψευτο-εργατοπατέρες.!


Είναι πολύ δύσκολο πλέον να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις, από το τέλος του 2012 και μετά, όταν οι 1.200.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ούτε μετά το 2020, συναντούν στους δρόμους ομάδες από τους 1.150.000 κρατικούς υπαλλήλους με αιτήματα για επιδόματα αρνιού, καφενείου… και μη κοπάνας… από την υπηρεσία. 
Γιατί μέσα στους ανέργους συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι των συρρικνωμένων και ανύπαρκτων παραγωγικά πρώην και νυν κρατικών επιχειρήσεων όπως των λιπασμάτων, μεταλλευτικών επιχειρήσεων, ναυπηγείων, χαρτοβιομηχανιών, αμυντικού εξοπλισμού και άλλων μικρότερων που πουλήθηκαν με τρόπο που βεβαίωνε το κλείσιμό τους...
Τα αβγά και τα γιαούρτια, εκτός από τους πολιτικούς (όπου τα περιστατικά θα πολλαπλασιαστούν μετά τις εκλογές), θα κατευθύνονται και στους χιτλερίσκους του κρατικού συνδικαλισμού και στις παρέες τους που για προσωπικά τους συμφέροντα και προσωπικές τους κομματικές και πολιτικές φιλοδοξίες οδήγησαν (μαζί με τις κομματικές Διοικήσεις και τους πολιτικούς) βιώσιμες κρατικές Επιχειρήσεις σε χρεοκοπία και Οργανισμούς σε απαξίωση.

Ας πάρουμε δύο από τα παραδείγματα των ημερών…

Η κρατική ακόμη ΛΑΡΚΟ έχασε παραγωγή δύο ημερών επειδή η συντεχνία των συνδικαλιστών της Επιχείρησης (που για χρόνια αποτελούσε και αποτελεί, λόγω συνεχών χρεών, ένα από τα μεγάλα βαρίδια της επίσης κρατικής ΔΕΗ) κατέβασε τους εργαζόμενους σε στάσεις εργασίας γιατί το επίδομα αρνιού από 150 ευρώ κόπηκε στα 100 ευρώ (διαβάστε περισσότερα στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ του κ. Χ. Φλουδόπουλου στο Capital.gr).

Την ίδια στιγμή και ενώ η ΔΕΗ οδηγείται σχεδόν σε στάση πληρωμών, η συντεχνία της ΓΕΝΟΠ, που έχει στα χέρια της τις τύχες δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στην Επιχείρηση, έκανε προσωπικό της “αγώνα” την ακύρωση κάθε προσπάθειας για πώληση μονάδων του κρατικού μονοπωλίου ηλεκτρικού ρεύματος. Βεβαίως η ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια ουδόλως απασχολεί τους “αντάρτες” της ΓΕΝΟΠ!!!

Πριν από λίγα χρόνια άλλες παρέες χιτλερίσκων συνδικαλιστών απαξίωσαν τις τότε έμμεσα ελεγχόμενες από το κράτος (μέσω της Εθνικής Τράπεζας) μονάδες λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και Καβάλας όταν η μονάδα της Καβάλας ανέλαβε (μετά από ισχυρές πιέσεις των συντεχνιών των εργαζομένων στα λιπάσματα) να εκτελέσει δύο πολιτικές αποφάσεις. Πρώτον να αγοράσει την μη βιώσιμη μονάδα λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης. Και δεύτερον να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις σε όσους έφευγαν από την μονάδα της Θεσσαλονίκης λόγω συρρίκνωσης.


Οι αποζημιώσεις αυτές βεβαίως έδωσαν τόσα λεφτά στους απολυθέντες που ουδέποτε έχουν δοθεί από ιδιωτική επιχείρηση σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά η ΒΦΛ υποχρεώθηκε να ζημιωθεί με περισσότερα από 20.000.000 ευρώ και να μην έχει να πληρώσει το φυσικό αέριο που αγόραζε από την επίσης κρατική ΔΕΠΑ.

Το κατρακύλισμα της μονάδας της Καβάλας με τους πάνω από 1.000 εργαζόμενους και η ζημιά της ΔΕΠΑ με τους επίσης μεγάλου αριθμού εργαζόμενους καθόλου δεν απασχόλησε τους συνδικαλιστές της μονάδας λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης που έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό στους πολιτικούς για τις αποζημιώσεις.

Και τελικά κανείς από τους πρώην κρατικούς υπάλληλους της μονάδας λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης σκοτίστηκε αν η ΔΕΠΑ υποχρεώθηκε επίσης με πολιτική εντολή να μπει μέτοχος στην ΒΦΛ με κεφάλαιο 20.000.000 ευρώ για να καλυφθεί το χρέος.

Είναι δε ψιλά γράμματα για τους χιτλερίσκους των συντεχνιών να πούμε ότι από τότε η ΒΦΛ άρχισε την κατηφόρα για να καταλήξει στην “αγκαλιά” του “διακεκριμένου επενδυτή” Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έχοντας και την ΔΕΠΑ συνέταιρό του!!!

Όταν όμως η ΔΕΠΑ οδηγηθεί στους ιδιώτες αγοραστές που θα προβάλλουν μεταξύ άλλων ως μειονεκτήματα τις κληρονομιές (ΒΦΛ και άλλων μπαταχτσήδων), τότε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θα μιλάνε για ξεπούλημα…

Και από την ΔΕΠΑ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας για να θυμηθούμε ότι οι εκεί χιτλερίσκοι ξεκίνησαν το ξήλωμα των ναυπηγείων με τις “κατακτήσεις” των ειδικοτήτων και των ειδικών επιδομάτων που μαζί με τις ρουσφετολογικές κομματικές προσλήψεις, αφού κατέστρεψαν την ΕΤΒΑ, έφεραν τα ναυπηγεία σε σημείο που η εξαγορά τους να είναι περίπου… χατίρι των αγοραστών προς το κράτος.

Η ίδια κατάντια και στο κρατικό κύκλωμα αμυντικής βιομηχανίας με πρώτη την ΠΥΡΚΑΛ όπου ήταν το φυτώριο των απίθανων “κατακτήσεων” με τα παγκόσμιας πρωτοτυπίας επιδόματα για την συνεχή παρουσία στην εργασία!!!

Σε όλο τον πλανήτη να ψάξετε δεν θα βρείτε εργαζόμενο να παίρνει επίδομα επειδή δεν την κοπανάει από την δουλειά του… ή επίδομα καφενείου όπως στα ΕΛΠΕ ή επιδόματα ΦΑΞ όπως στην ΔΕΗ, και επιδόματα αρνιού στην ΛΑΡΚΟ.

Είναι “κατακτήσεις” αυτών που απαξίωσαν και διέλυσαν τον κρατικό επιχειρηματικό τομέα.

Παρ' όλα αυτά θα τους δείτε να “τραβάνε τα μαλλιά” τους όταν οι σχεδόν χρεοκοπημένες κρατικές επιχειρήσεις του ΟΣΕ, των ΕΛΤΑ, των λιμανιών, της ΕΥΔΑΠ θα αλλάζουν χέρια γιατί οι 2.000.000 άνεργοι του 2015 δεν θα έχουν πλέον λεφτά να πληρώνουν, ως φορολογούμενοι, ή ως συνδρομητές τα υψηλά τιμολόγια που περιλαμβάνουν και τα “κεκτημένα” των συντεχνιών των κρατικών μονοπωλίων…

george.kraloglou@capital.gr
www.capital.gr

politika.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, άνοιξε ένα λάκκο. Ο Κώστα Σημίτης μας πέταξε μέσα. Κι ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έθαψε»!

Ο Σημίτης, οδήγησε τη χώρα σε ένα μονοπάτι άγνωστο για τους Έλληνες, και με λογιστικά τρικ μας έκανε να πιστέψουμε ότι... αναπτυσσόμεθα, ενώ στην ουσία μας οδηγούσε στον γκρεμό, μιας και το ΑΕΠ αύξανε λόγω αύξησης της κατανάλωσης και όχι λόγω επενδυτικών σχεδίων στην πραγματική οικονομία!

Όλο αυτό το διάστημα, κατασπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι, από μια κοινωνία εκμαυλισμένη από τα κόμματα και το τρένο της ανάπτυξης πέρασε αλλά ουδείς κατάφερε να ανέβει επάνω. Απλά τα "νέα τζάκια" που δημιούργησε ο Ανδρέας, μετά την δολοφονία των κεντροδεξιών εκδοτών από τη 17Ν (παίζεται αυτό), εξευτέλισαν το χρήμα αλλά μόνο για τους εαυτούς τους! Οι υπόλοιποι έπαιρναν δάνεια για να αισθάνονται... πλούσιοι!

Ο ΓΑΠ, όλη αυτή την κατάσταση, αντί να την αναστρέψει με μέτρα θεραπευτικά, την παρέλαβε και απλά επιτάχυνε τις διαδικασίες φτωχοποίησης της χώρας! Ακόμη και ο ίδιος ο Διευθυντής του ΔΝΤ, δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά, να οδηγήσει την χώρα στην πλήρη διάλυση και φτωχοποίηση! Ο ΓΑΠ, το κατόρθωσε και με το παραπάνω, έχοντας συμμάχους, ακόμη κι εντός Ελλάδας!

http://www.elzoni.gr/html/ent/059/ent.21059.asp

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι ηθικοί αυτουργοί του συντελεσθέντος εγκλήματος επί της Ελλάδος και των Ελλήνων,ακριβώς όπως 'σε κάθε έγκλημα κατά κόρον συμβαίνει,μένουν συνήθως είτε αφανείς και ευζωούντες,είτε προσποιητοί και προσποιούμενοι 'στη διαρκή διαπάλη του διεθνούς συστήματος κοινωνικής υποκρισίας και απάτης.Οι μόνοι,δε,επωμιζόμενοι την ευθύνη μιας ζωής άθεης και μηδενιστικής λέγονται ''αποδιοπομπαίοι τράγοι'' καθώς και ''εξιλαστήρια θύματα'',κατά το σοφό υπόδειγμα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας,και είναι εκείνοι,πάλι και 'ξανά,που θα κληθούν και που θα εξακολουθούν να μονοπωλούν την,ούτως ή άλλως,μονότονή μας ''επικαιρότητα'' της τηλεοπτικότητας καθώς και ψηφιακότητας,εσχάτως και λίαν προσφάτως,της παγκόσμιας ολιγαρχίας του πλούτου.Η απλότητα των αληθειών πρέπει να γίνη μάθημα επί της κάλπης και να εμπεδωθή από τον Απανταχού,τον Οικουμενικό,το μητροπολιτικό και Απόδημο Ελληνισμό,από το σύνολο του υγιούς ελληνικού στοιχείου όπου γης και τόπου και γεωγραφικής κατανομής και τοποθεσίας.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο Χ Ι ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΙΔΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ,ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΦΙΓΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΙΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΤΟ Φ Ω Σ ΕΝ ΤΗΙ ΣΚΟΤΙΑΙ ΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΟΤΙΑ Α Υ Τ Ο Ο Υ ΚΑΤΕΛΑΒΕΝ.Η Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η ΚΑΙ Α Ν Ε Π Α Ν Α Λ Η Π Τ Η Ε Λ Π Ι Δ Α Σ Ω Ι Τ Η Ρ Ι Α Σ ΜΑΣ.