πηγή ΑΜΕΝ
Όπως βλέπουμε όμως η Αγία Παρασκευή μέ τή δράση της διέλυε τόν κοινωνικό ιστό τής Ρώμης. Και οι Ρωμαίοι προστάτευσαν τα κεκτημένα τους καί τήν εξουσία τους, όπως θά ήθελε καί ο Δημητριάδος να μπορούσε νά κάνει.
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ, ΛΕΣ ΚΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Αμέθυστος
Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά του θρησκευτικού φανατισμού
=========================================
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
(ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΗΪΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ)
=========================================
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Το φαινόμενο του θρησκευτικού φανατισμού, που κάνει απειλητική την εμφάνισή του στις μέρες μας, στηλίτευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο κήρυγμά του κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου, με αφορμή την μνήμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία οδηγήθηκε στο Μαρτύριο από τους τυφλωμένους θρησκευτικά διώκτες της πίστεως, κατά την ρωμαϊκή περίοδο.
Ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη τραγωδία της Νορβηγίας, κατά την οποία δεκάδες νέα παιδιά βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια ενός μανιακού δολοφόνου, που πρόβαλε τα θρησκευτικά του πιστεύω ως άλλοθι για τις αποτρόπαιες πράξεις του, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε μια εποχή που φαίνεται ότι ο φανατισμός και πάλι θα περισσέψει στην κοινωνία μας, σε όλα τα επίπεδα και αλίμονο αν γίνει και θρησκευτικός, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Έχει χυθεί αίμα εξαιτίας των θρησκευτικών πολέμων, έχουν χαθεί ζωές ανθρώπων και έχουν καταστραφεί κοινωνίες εξαιτίας του θρησκευτικού φανατισμού...»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «λογική» των θρησκευτικά φανατισμένων ομάδων και ατόμων, τα οποία χαρακτήρισε «ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες» και τόνισε: «το παραμικρό τους ενοχλεί, βρίσκουν πάντοτε ένα εχθρό, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς εχθρό ... γίνονται ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες, οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν το θυμό τους και πιστεύουν ότι με τη βία μπορούν να κυριαρχήσουν στην ανθρώπινη κοινωνία. Έτσι, η ψυχή τους μεταμορφώνεται και από άνθρωποι του Θεού, που θα έπρεπε να διακρίνονται για την αγάπη την ανεκτικότητα και την καλοσύνη γίνονται άνθρωποι με εμμονές και εκδικητικές τάσεις, προτιμούν να ανήκουν σε μια μειονότητα παρά να ζουν στην αλήθεια ...»
Απέναντι στον θρησκευτικά φανατισμένο άνθρωπο ο κ. Ιγνάτιος αντιπαρέθεσε τον αυθεντικό και πραγματικό Χριστιανό: «Αυτός είναι ο αυθεντικός Χριστιανός. Είναι ο Χριστιανός της ειρήνης, είναι ο Χριστιανός της πραότητας, είναι ο μαθητής του Χριστού, ο μαθητής της καλοσύνης και της αγάπης που δεν ανταποδίδει ποτέ την βία, που συγχωρεί και τους πιο άσπονδους εχθρούς του, που ξέρει πάντοτε να στέκεται με ψυχραιμία απέναντι στα πράγματα και να υπομένει. Να, λοιπόν, αδερφοί μου, τί χρειαζόμαστε σήμερα στην εποχή μας. Είναι μια εποχή που θα έχουμε και πάλι έξαρση της βίας, φοβούμαι ότι και στον τόπο μας δεν θα αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα. Είθε ο Θεός να τα αποτρέψει ....»
Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους Χριστιανούς σε ενότητα και πανστρατιά προσευχής για την αντιμετώπιση των νοσηρών αυτών φαινομένων: «να εμπεδώσουμε όλοι μαζί τί σημαίνει πραότητα και ταπείνωση στη ζωή μας ...και είθε ο Θεός να φωτίσει κι αυτούς που έχουν διαταραγμένη την ψυχή τους , που δεν μπορούν να δούνε την αλήθεια, που δεν μπορούν να δουν τί είναι και πώς λειτουργεί η Εκκλησία του Χριστού, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, δυστυχώς, το θυμό που κρύβουν μέσα τους... Η δική μας προσευχή θα πρέπει να είναι έντονη και γι' αυτούς, αλλά κυρίως να μην παρασυρθούμε από φαινόμενα διχασμού. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν. Η πίστη μας είναι το όπλο μας. Η Ορθόδοξη πίστη μας είναι η ενοποιός δύναμη, η Εκκλησία μας παραμένει η μάνα μας, σε αυτήν ανήκουμε και μαζί μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως το κάναμε πάντοτε, όταν χρειάστηκε, θυσιάζοντας τα πάντα, αλλά κρατώντας ζωντανή και ελεύθερη την ψυχή μας ...»
Όχι στο Θρησκευτικό φανατισμό κάθε μορφής
του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Τα όσα λέει εδώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επιβεβαιώνονται πανηγυρικά και από διεθνείς αναλυτές, όπως ο Roger Cohen, ο οποίος σε σχετικό άρθρο του αναφέρεται στον "Χριστιανό" - κατά δήλωσίν του - δολοφόνο και παραθέτει την "εξομολόγησή του": «Προσευχήθηκα για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό σήμερα. Εξήγησα στον Θεό ότι, αν δεν θέλει η Μαρξιστική-Ισλαμική συμμαχία και η βέβαιη Ισλαμική κατάληψη της Ευρώπης να εξαφανίσει τελείως την Ευρωπαϊκή Χριστιανοσύνη μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, τότε πρέπει να επιβεβαιώσει ότι οι πολεμιστές Του, οι οποίοι πολεμούν για την διατήρηση της Ευρωπαϊκής Χριστιανοσύνης, θα κυριαρχήσουν».
Και συνεχίζει ο Cohen: "Ο Μπρέιβικ ήταν μέλος των «Ιπποτών του Ναού», ένα στρατιωτικό χριστιανικό τάγμα, με στόχο να βοηθήσει την Χριστιανοσύνη να κυριεύσει έναντι του γειτονικού Ισλάμ."
ΣΧΟΛΙΟ : Γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο δυτικός κόσμος, επειδή νικήθηκε από τό Ισλάμ, καί επειδή παρέδωσε τίς κοινωνίες του στό Ισλάμ, εργάζεται σέ μιά τιτάνεια αντιιστορική αντιστροφή. Οποιαδήποτε κατηγορία ίσχυε πρίν λίγα χρόνια εναντίον τού Ισλάμ, στρέφεται εναντίον τού Χριστιανισμού. Έτσι οι Χριστιανοί σιγά-σιγά απέκτησαν μωαμεθανικά χαρακτηριστικά. Είναι μαύροι στήν ψυχή, φανατισμένοι (ο φανατισμός σημαίνει έλλειψη αληθινής πίστεως), τρομοκράτες, υποψήφιοι να αιματοκυλίσουν τή Δύση σέ θρησκευτικούς πολέμους ξανά.
Ο οικουμενισμός, στόν οποίο ανήκει ο Δημητριάδος, γνωρίζει πολύ καλά πως θα ξεσηκώσει τούς Χριστιανούς, μέ ποιές ανομίες θά τούς αναγκάσει να αντιδράσουν καί αυτά πού γνωρίζει τά εφαρμόζει ήδη. Τελικός του σκοπός νά χτυπηθούν οι Χριστιανοί, νά απομονωθούν καί νά εξαφανισθούν. Στήν εκκλησία νά μείνουν μερικοί χλιαροί λαπάδες καί φλώροι, σάν τήν ακολουθία του.
Και δέν διστάζει προδοτικά νά καλεί τίς σκοτεινές δυνάμεις νά επέμβουν στό Βόλο. Δείχνοντας στό Βόλο τήν ύπαρξη ταλιμπάν. Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χριστιανοί δέν έχουν σά σκοπό τους τό Νιρβάνα καί ότι σέ όλη τους τήν ιστορία υπερασπίστηκαν τήν πίστη τους μέχρι θανάτου.
Γιά παράδειγμα άς δούμε πώς περιέγραψε τό βίο τής Αγίας Παρασκευής.
"με αφορμή την μνήμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία οδηγήθηκε στο Μαρτύριο από τους τυφλωμένους θρησκευτικά διώκτες της πίστεως, κατά την ρωμαϊκή περίοδο".
Καί άς δούμε γιά παράδειγμα τόν αληθινό βίο τής Αγίος Παρασκευής
Η ενηλικίωσή της και η δράση της
Σε ηλικία 20 ετών, η Αγία Παρασκευή έχασε τον πατέρα της. Αυτό στάθηκε σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη της πορείας της, διότι πλέον ήταν μόνη με αρκετά χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο. Έτσι εκποιεί όλη της την περιουσία σε φτωχούς και αφιερώνει το χρόνο της στην ανακούφιση των ασθενών. Δίνεται ολοκληρωτικά στην ιεραποστολή, διδάσκει σε σπίτια γυναίκες, μικρά παιδιά, διακονεί αδυνάτους, σπεύδει για τις ανάγκες της εκκλησίας της Ρώμης. Μάλιστα με τον καιρό επέκτεινε τη δράση και σε γειτονικά χωριά και εκκλησίες. Πλησίαζε ιδίως νέες γυναίκες, προκαλούσε συζητήσεις, ομιλούσε για τον Ιησού Χριστό, το παράδειγμά Του. Γρήγορα όμως έφτασαν στα αυτιά του Αυτοκράτορα Αντωνίνου οι δραστηριότητες της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιόν του. Η σεμνή και όμορφη εμφάνιση της στον Αυτοκράτορα, λέγεται πως τον εντυπωσίασε. Αλλά και η σύνεσή της, το θάρρος της και η διαύγεια πνεύματος έγιναν αντιληπτά από τον Αντωνίνο, ο οποίος δεν ήθελε να εφαρμόσει τα μέτρα του Ρωμαϊκού νόμου σε βάρος της, όπως ορίζονταν για τους Χριστιανούς. Δοκίμασε πολλές μεθόδους ιδιαίτερα κολακευτικές για γυναίκα, αλλά τελικά έμεινε αμετακίνητη στη θέση της.
Κατ’αρχάς ποιός επίσκοπος θά επέτρεπε σήμερα τή δράση μιάς Αγίας Παρασκευής!Όπως βλέπουμε όμως η Αγία Παρασκευή μέ τή δράση της διέλυε τόν κοινωνικό ιστό τής Ρώμης. Και οι Ρωμαίοι προστάτευσαν τα κεκτημένα τους καί τήν εξουσία τους, όπως θά ήθελε καί ο Δημητριάδος να μπορούσε νά κάνει.
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΗ, ΛΕΣ ΚΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Αμέθυστος
1 σχόλιο:
Αμέθυστε
όπως θα έλεγε και ο Χάρυ Κλυν μετ'εμφάσεως:
-ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!
Να έχεις την ευχή ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Δημοσίευση σχολίου