Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

                                       Τά κοράκια κράζουν ακόμη
                Ψάχνουν πτώμα νά βρούν
                Κι άν δέν βρούν τό φτιάχνουν.
Μεγάλο θέμα ενέσκηψε από τόν Ο.Τ. καί τό γεροντοπαλλήκαρο τόν Σωτηρόπουλο, τόν «θεολόγο» τής διαιρέσεως (όπως διαίρει καί βασίλευε), ο οποίος σάν μοναδικό του προσόν διαθέτει τήν παληά του σχέση μέ τόν Καντιώτη, τό οποίο θέμα επεκτάθηκε στό διαδίκτυο, ιδιαιτέρως στά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ καί στήν ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ.
Ο Πατρώνος θεολογώντας ‘’διεστραμμένα’’, υποβιβάζει τήν προφητεία καί τήν Αποκάλυψη. Ισχυρίζεται πώς καί η Αποκάλυψη είναι ένα διδακτικό βιβλίο όπως καί ολόκληρη η ΚΔ, πώς μετά τήν έλευση τού Κυρίου η προφητεία ολοκληρώθη καί εξέλιπε.
Ταυτοχρόνως στήν ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ εκδηλώθηκε ανίερη επίθεση εναντίον του π.Παϊσίου. Έδωσε τήν ευκαιρία σέ ένα κοπάδι δαίμονες νά ειρωνεύονται καί νά υβρίζουν τό γέροντα.
ΚΑΘΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΥΦΟΥΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.
Δέν γνωρίζουν όμως ότι οι δύο προσβολές έχουν ένα κοινό σημείο. Ο κ.Πατρώνος μαθήτευσε δίπλα στό γέροντα κατά κάποιο τρόπο καί η μαθητεία αυτή είχε σάν καρπό τό αξιόλογο κείμενο τού κ.Πατρώνου «Περί θεώσεως».
Ερωτούμε (ματαίως όπως καταλαβαίνουμε διότι η γεροντική άνοια είναι προχωρημένη), εφόσον ο Κύριος και τό Άγιο Πνεύμα είναι μαζί μας, δέν μάς εγκατέλειψαν ποτέ, τί χρειάζονται οι προφήτες;; !!
Πώς νά αναπαύσουν οι προφητείες όταν ο Κύριος δίπλα μας μάς αγιάζει; Στά έσχατα, όπως μάς προειδοποιεί ο Κύριος, όταν δέν θά υπάρχει πλέον πιστός καί δέν θα υπαρχει ούτε καί Χριστός, θά ξαναεμφανιστούν δύο προφήτες οι οποίοι θά αναγγείλουν τήν δεύτερή Του έλευση. Καί θά ξαναθερμάνουν τήν φλόγα τής πίστεως, στούς λίγους χριστιανούς πού θά σώσει ο Κύριος πρίν τήν καθολική μεταμόρφωση τής Δημιουργίας.
Μέ απέραντο θράσος τό κοσμικό φρόνημα κατηγορεί ποταπώς έναν χριστιανό ο οποίος προβάλλει τόν Κύριο καί μόνον.
Οι λύκοι κι άν εγέρασαν .....
Όσο γιά τήν αποκατάσταση, λόγω τής οποίας τόσο δηλητήριο χύθηκε εναντίον τού κ.Πατρώνου άς έχουμε υπ’όψιν κατά πρώτον :
·             Ο Γρηγόριος Νύσσης στηριζόμενος σε χωρία όπως τα Ματθ. 18:34 (ο κύριος αυτού παρέδωκεν αυτόν τοίς βασανισταίς έως ού αποδώ πάν το οφειλόμενον αυτώ) και Α' Κορ. 15:28 (όταν δε υποταγή αυτώ τα πάντα, τότε και αυτός ο υιός υποταγήσεται τώ υποτάξαντι αυτώ τα πάντα, ίνα ή ο Θεός τα πάντα εν πάσιν), αποδέχεται ότι το πυρ της κολάσεως καίει τις ψυχές μαζί με την κακία. Η κακία θα δαπανηθεί, θα εκλείψει, ενώ η ψυχή θα καθαρθεί.(πρέπει να πούμε και να τονίσουμε όμως ότι ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης δεν διδάσκει την αποκατάσταση των πάντων, όπως το εννοούσε ο Ωριγένης, και είναι πεπλανημένη θεωρία, την οποία η Εκκλησία κατεδίκασε συνοδικώς.)
·             Ο Μάξιμος Ομολογητής δέχεται την αποκατάσταση, αλλά διευκρινίζει τη θεωρία του Ωριγένη και του Νύσσης: ο αφανισμός του κακού και η σιγή της κόλασης σημαίνει αποβολή της μνήμης του κακού και αποκατάσταση των δυνάμεων της ψυχής που έχουν διαβρωθεί. Όλες οι ψυχές που έχουν ξεστρατίσει, και είναι υπό το κράτος της κακίας, με την παράταση των αιώνων θα αποβάλουν τις μνήμες της κακίας και το κακό, ως μη όν, δεν θα έχει καμιά δύναμη ούτε και μνήμη. Η λήθη του κακού είναι ο αφανισμός του. Έτσι ο Θεός θα φανεί, κατά τον Μάξιμο Ομολογητή, πως είναι αναίτιος του κακού.(πηγή)
Καί κατά δεύτερον, Πράξεις τών Αποστόλων 3.21 : Τόν οποίον πρέπει ο ουρανός νά δεχθεί μέχρι τών χρόνων πού θά αποκατασταθούν όλα όσα είπε ο Θεός διά στόματος όλων τών αγίων Του προφητών από τούς αρχαιοτάτους χρόνους,
Ας σημειώσουμε τέλος τήν μεγάλη εντύπωση πού μάς έκανε η δήλωση στά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ότι ο Σωτηρόπουλος μίλησε μέ επιχειρήματα. Μάλλον πρόκειται γιά σημείο πού μάς εξηγεί τόν λόγο γιά τόν οποίο τά θρησκευτικά καταργούνται στή Μ.Ε.
Είναι άχρηστα.
Ταυτοχρόνως λάβαμε σχόλιο από τό φίλο μας Οδυσσέα.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...
O φιλος αμεθυστος πρεπει να μαθει οτι ο Οδυσσεας δεν εμαθε να λατρευει ανθρωπους, ουτε και τους αγιους, παρα μονο το Θεο.
Τους αγιους του απλα τους τιμαμαι και τους συμβουλευομαστε.
Εντολη του Θεου ειναι να διαβαζουμε τον λογο του και τους γνησιους ερμηνευτες του λογου του, οπως ειναι ο μοναδικος μας ΧΡυσοστομος.
Αν οι χριστιανοι διαβαζαν τον Χρυσοστομο θα ηταν οι ευτυχεστεροι ολων γιατι θα γνωριζαν αριστα ποιο ειναι το γνησιο θελημα του Θεου.
Αυτο κανω και εγω.
Διαβαζω Χρυσοστομο, δηλαδη Αγια Γραφη ερμηνευμενη αψογα και ευτυχω αφανταστα.
Αλλοιμονο αν δεν υπηρχε ο Χρυσοστομος.
Κειμενο του π. Παϊσιου δημιουργησε σημερα στους νοσηρους χριστιανους των ημερων μας μυρια προβληματα, αλλα και γενικωτερα μεσα στον σημερινο εκκλησιαστικο μας χωρο.
Φταιει ο π. Παϊσιος γι αυτο;
Δεν θα το πω αυτο εγω.
Εγω τον γνωρισα, συζητουσαμε ανοικτα μαζι, τον συμβουλευομουνα, με ζητουσε στοιχεια, διατηρω καλες αναμνησεις.
Δεν ειμαι ομως ΠαΙσιολατρης.
Δεν θετω πανω απο τον Θεο τον ΠαΙσιο. οπως κανουν σημερα οι πολλοι.
Ουτε μπορω να δεχθω την γεροντομανια των ημερων μας.
Ειναι αρρωστα, για να μην πω αιρετικα ολα αυτα.
Και για λογους ευνοητους, δεν κακιζονται απο τους υπευθυνους, δια τον φοβον των Ιουδαιων.
Μεχρι και οι κοσμικοι, λογω προπαγανδας, πορνοι και μοιχοι, τρεχουν για τον Παισιο, οχι για να τον ακουσουν οσα καλα λεει, αλλα για να τους γιατρεψη, και ταυτοχρονα να συνεχιζουν τις πορνειες και τις μοιχειες τους.
Επειτα, φιλε αμεθυστε, εγω δεν γλειφω ουτε Ιερωνυμο, ουτε Βαρθολομαιο, ουτε τον αισχιστο Ζηζιουλα.
Οταν επικοινωνεις μυστηριακα μαζι τους, τοτε τους γλυφεις.
Εγω αποτειχιζομαι απο ολους αυτους οπου ναναι.
Αλλοι τους γλυφουν.
Η πρακτικη των αγιων ειναι αυτη. Αποτειχισι απο τους κοινωνουντας με τους αιρετικους, τους αδικους και τους φανερα και απροκαλυπτα διεφθαρμενους.
Εαν εχεις διαφωνια σε αυτα να την ακουσω.
 
 

        Φίλε Οδυσσέα αναφερθήκαμε στό γλείφτη επίσκοπο πού έγινε  αιτία τής αναρτήσεώς σου. Κατά τή γνώμη σου αυτό δέν είναι επικοινωνία μέ αιρετικό επίσκοπο;; Γιά ποιά αποτείχιση επαίρεσαι;; Αναφερόμαστε στήν ευκαιρία πού έδωσες νά συκοφαντηθεί ο Παΐσιος καί οχι οι παϊσιανοί, πού ήταν τό θέμα τής αναρτήσεως. Αδιάκριτο καί ανεπίτρεπτο.

Φίλε Οδυσσέα αφού διαβάζεις Χρυσόστομο, δέν έμαθες ότι τόν αγιασμό τής Θείας Ευχαριστίας τόν δίνει ή δέν τόν δίνει ο ίδιος ο Κύριος;;; Πώς είναι δυνατόν κάποιος νά επικοινωνήσει μυστηριακά μέ τούς αιρετικούς;; Τί νομίζεις ότι είναι η εκκλησία; Ταβέρνα καί τρώμε παρέα;;;  Στήν παράδοσή μας ξεκινά η αντίδραση καί η αποτείχιση, πού λές κι εσύ, αφού πέσουν οι υπογραφές, αφού οι προθέσεις γίνουν πράξεις, όπως έγινε κάι μέ τόν Χρυσόστομο καί μέ τόν Μάξιμο τόν ομολογητή.
Οδυσσέα δέν υπάρχει άνθρωπος νά μήν πιστεύει στό Θεό. Κανένας.
Ο Θεάνθρωπος είναι τό πρόβλημα. «Ούκ οίδα τόν άνθρωπον». Eάν συνεχίζεις νά συμμετέχεις στήν Θεία Λειτουργία προσπάθησε να ακούσεις τίς ευχές τής Θείας Ευχαριστίας. Θεμελιώνονται στήν ύπαρξη τών αγίων. Δέν νοείται εκκλησία χωρίς αγίους, διότι τοιουτοτρόπως δηλώνουμε τήν αδυναμία τού Θεού νά μάς σώσει. Καί δέν πιστεύουμε στά λόγια τού Κυρίου, ότι οι Άγιοί μου θά κάνουν πολύ περισσότερα από μένα. Πρόσεξε Οδυσσέα τό μυαλό σου πήρε αέρα.
Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστος:" Στήν παράδοσή μας ξεκινά η αντίδραση καί η αποτείχιση, πού λές κι εσύ, αφού πέσουν οι υπογραφές..."
.........
όχι μόνο υπογραφές, Αμέθυστε, χρειάζονται και σφραγίδες, δεν πάω πουθενά χωρίς τις σφραγίδες και μάλιστα χωρίς τα εν Αγίω Όρει Χρυσόβουλλα και τον "ΤΡΑΓΟ".
Έχω την ...υποψία ότι τέτοιες σφραγίδες κουβάλαγε και ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, κάτω από τη μασχάλη του δεξιού του χεριού.
Γι αυτό και τον ακρωτήριασαν άλλωστε, οι άσχετοι από... γραφειοκρατία Κερατάδες!

amethystos είπε...

Γιά νά γνωρίζουμε τά τής παραδόσεως πρέπει νά ανήκουμε στήν παράδοση.

"Το 645 ή 646 πήγε στη Ρώμη. Το 647 ο αυτοκράτορας Κώνστας εξέδωσε τον "Τύπο", με τον οποίο απαγορευόταν οι συζητήσεις περί μιας ή δύο θελήσεων και ενεργειών. Η σύνοδος του Λατερανού (649), της οποίας κύριο πρόσωπο ήταν ο άγιος Μάξιμος, καταδίκασε το Μονοθελητισμό. Συνελήφθει από τον έξαρχο της Ιταλίας Θεοδόσιο, οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τους δύο Αναστασίους, τον μαθητή του και τον αποκρισάριο του Πάπα. Είχε ήδη οδηγηθεί εκεί και ο Πάπας Μαρτίνος και είχε εξορισθεί στη Χερσώνα για δήθεν πολιτική συνωμοσία (653). Το ίδιο έγκλημα, χωρίς αποδείξεις, αποδόθηκε και στον Μάξιμο. Αφού κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήση τον εξορίζουν μαζί με τους άλλους δυο στην Βιζύη της Θράκης (655)".

Η "εξυπνάδα" τρέφει μόνο τήν κενολογία μας.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ είπε...

Φιλε αμεθυστε
Είναι δυνατον να αποκαλης έναν επισκοπο γλυφτη χωρις να τον γνωριζεις ποιος είναι;
Και ποιος σου ειπε ότι είναι ενας επισκοπος δικος μας;
Και γιατι ειρωνευεσαι την αποτειχισι, κανονικο δικαιωμα κληρικων και λαϊκων;
Ποτε και που εδωσα την ευκαιρια να συκοφαντηθη ο π. Παϊσιος;
Ώστε λατρης και εσυ του π. Παϊσιου εισαι;
Δεν το περιμενα.
Εφαρμοζεις και εσυ αυτην την αιρετικη νοοτροπια φιλε Σταυρο; Δεν είναι μονο οι παισιανοι το θεμα.
Είναι και ο π. Παισιος το προβλημα με τις …παραδοξοτητες που εχει γραψει.οτι θα παρουμε την πολι.και αλλα πολλα.περι 666 k.l.p.
Και μην βριζεις τους Παισιανους γιατι αυτοι τον …εκαναν Θεο και τρεχετε ολοι σας από πισω του.
Το να ασχολουμαστε με ολους, ακομα και με αγιους, τα λογια τους, τις θεσεις τους, ουτε είναι ανεπιτρεπτο, ουτε είναι αδιακριτο.
Είναι επιβεβλημενο και εντολη του Θεου και των αγιων του.
Η αντιδρασι αγαπητε μου ξεκιναει από μεσα μας όταν αρχιζουμε να αισθανομαστε ότι δεν ειμαστε πλεον Εκκλησια, όπως συμβαινει σημερα, αλλα γιναμε αιρεσι. Μολυνομαστε όταν συγκοινωνουμε με τους αιρετικους φιλε.
Ετσι λενε οι πατερες μας.
Αν εσυ αισθανεσαι ανετα γιατι δεν θελεις να χαλασης την ζαχαρενια σου και να διωχθης και να αφορισθης, δικαιωμα σου.
Οι αγιοι μαζι με τον λαο ξεσηκωνονταν και αποτειχιζονταν όπως ο αγιος Θεοδωρος ο Στουδιτης για ένα γαμο και ο αγιος Μαρκος ο Ευγενικος, για τους Λατινοφρονες. Εκεινοι φοβουνταν την επιμολυνσι. Εσυ δεν την φοβασαι;

Ανώνυμος είπε...

Αντε μαζέψου λίγο δοκησίσοφε και ξερόλα,ξιππασμένε θολολόγε.Είσαι πολύ μικρός,κυριολεκτικά και μεταφορικά,για να τα βάλεις με το Σωτηρόπουλο.

amethystos είπε...

23/7/11 6:06 μμ

Ο καθείς στο είδος του και το θεολόγο του.

amethystos είπε...

Ρε'σύ Οδυσσέα, ξέχασες σε ποιό blog απευθύνεσαι; Ξέχασες αυτά που μας έλεγες ότι εμείς(ΕΣΥ δηλ.) αργά τα πέρνουμε χαμπάρι; Α ρε Οδυσσέα, δηλ δέν ξέρεις τί έγινε με το βιβλιαράκι 666;
Πρόσεξε, θυμίσου τί έγινε με τον Ιωνά. Θα το γράψουμε αν και είναι περιττά, δέν μιλάμε πια την ίδια γλώσσα.
Τον έστειλε ο Κύριος να απειλήσει μία πολιτεία για επικείμενη τιμωρία. Και τί είπε ο Ιωνάς, Ναί, ναί ξέρω και στο τέλος με τη φιλανθρωπία σου θα τους συγχωρέσεις όλους. Δηλαδή θές να πείς ότι ο Επίσκοπος στον οποίο αναφέρθηκες είναι έξω απ'την οικουμενιστική επιρροή; Δέν βλέπεις στα σχόλια σου πίσω τί συκοφαντία πέφτει στον Παίσιο; Και που είναι ο Αγαθός επίσκοπος να σου γράψει και να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει συγνώμη για αυτό που προκάλεσε. Δέ μας αφήνεις ήσυχουν ρέ Οδυσσέα; Δέ μας φτάνουν οι πλάκες που μας κάνουν όλες οι εξουσίες, θα το παίξεις και εσύ εξουσία τώρα;