Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Πηγή : RAMNOUSIA

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ
Ελλάδα, η νέα οικονομική αποικία...
Στο Διεθνές Δίκαιο ή την Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες "προστατεύουσες" [προστάτιδες] (protecting) Δυνάμεις. Πρέπει όντως να είναι πολύ περήφανη μια κυβέρνηση όταν κατορθώνει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο. Να μετατρέπει ένα αυτοκυρίαρχο κράτος σε "εδαφική κατοικήσιμη ελεγχόμενη περιοχή"

Όμως αν το σκεφτούμε καλύτερα υπήρξαμε ποτέ αυτοκυρίαρχο κράτος?


Είχαμε ποτέ κυβερνήσεις που να μην είναι απλά υπάλληλοι των κυρίαρχων δυνάμεων?


Οι άνθρωποι φοβόντουσαν τον επόμενο παγκόσμιο πόλεμο. Τον όλεθρο και τη καταστροφή που θα προκαλέσει με τα υπερόπλα του. Ισως αυτός να είναι ο τέταρτος παγκόσμιος. Ο τρίτος όπως βλέπετε γίνεται αναίμακτα. Χωρίς όπλα μαζικής καταστροφής. Χωρίς στρατιώτες να χάνονται στο μέτωπο.

Οι λαοί υποταγμένοι μετατρέπονται σε εδαφικές κατοικήσιμες περιοχές, και υπογράφουν συμβόλαια κατοχής με τις ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη που δεν είναι καν κράτη.Είναι απρόσωπα κερδοσκοπικά επιτελεία.

Πολλοί άνθρωποι ξύπνησαν σήμερα με την ιδέα πως σωθήκαμε. Σωθήκαμε από τι και από ποιόν? Από το γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη που όπου να ρίξεις ένα σπόρο θα φυτρώσει και κάτι αλλά για κάποιο λόγο κινδυνεύουμε να πεινάσουμε?

Γιατί δεν παράγουμε?
Γιατί δεν είναι η ελληνική γη σπαρμένη από τη μια άκρη ως την άλλη με όλα τα αγαθά που θα μπορούσε να έχει?
Γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς θησαυρούς μας?
Γιατί δεν έχουμε εργοστάσια επεξεργασίας των αγαθών μας?
Γιατί δεν έχουν δουλειές τα παιδιά μας?
Γιατί δεν είναι όλη η χώρα γεμάτη από Πανεπιστήμια και κέντρα ερευνών?
Γιατί η γη μας ερήμωσε, μαράζωσε και οι άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι σε απάνθρωπες πολιτείες γεμάτες τσιμέντο και βρώμα?
Γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα υποβαθμισμένη, χρεοκοπημένη, που ζητιανεύει βοήθεια για να πληρώσει τα χρέη της θυσιάζοντας το λαό της αντί να είναι το διαμάντι της Μεσογείου?

Η Ελλάδα είναι πλούσια.
Η γη είναι γεμάτη καρπούς.
Η θάλασσα γεμάτη θησαυρούς.
Η προοπτική να δημιουργηθούν μεγάλα έργα και να αντληθεί αυτός ο πλούτος είναι υπαρκτή και θα γίνει. Μόνο που δυστυχώς δεν θα γίνει από εμάς.
Εμείς παραχωρήσαμε γη και ύδωρ και εξασφαλίσαμε απλά μια θέση εργασίας κι ένα κομμάτι ψωμί κι αυτό με πλήρη επιτήρηση από τις δυνάμεις κατοχής.

Η μοίρα του κράτους - μπανανία. Όπου οι φύλαρχοι ξεπουλούν το πλούτο και το λαό τους εξασφαλίζοντας την προσωπική τους δύναμη για εξουσία και καλοπέραση. Το είδαμε να συμβαίνει στα κράτη της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας. Είδαμε λαούς να πεθαίνουν από τη πείνα, και να σέρνονται σκλάβοι ενώ οι αποικιοκράτες πλουτίζαν από τους θησαυρούς τους. Είδαμε γενοκτονίες ολόκληρων λαών, τον αφανισμό τους από το χάρτη. Είδαμε να δημιουργούνται πανίσχυρες δυνάμεις από τυχοδιώκτες και πρόσωπα κοινού ποινικού δικαίου που ήξεραν να ξεπαστρεύουν γρήγορα και να λεηλατούν.

Και σήμερα ένα νέο είδος αποικιοκρατίας είναι.
Ο τρίτος κόσμος υποτάχθηκε και σκλαβώθηκε.
Καιρός να περάσουν στους καλοζωισμένους πολίτες τους ανεπτυγμένου κόσμου. Να εφαρμόσουν κανόνες υποταγής στους ανυπάκουους και καλομαθημένους.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πόσο θα αντέξει ακόμα ένα 10% στο πλανήτη να κυριαρχεί και να κρατά ομήρους το υπόλοιπο 90%?
Πόσο ακόμα τα ποτάμια των σκλαβωμένων λαών θα παραμείνουν σιωπηλά και άβουλα στις δυνάμεις οικονομικής κατοχής?
Τώρα μάλιστα που έπεσαν οι μάσκες περί περιούσιων και μη λαών?
Τώρα που οι λαοί συνειδητοποιούν πως μαύροι, άσπροι η κίτρινοι είναι σκλάβοι σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε πατρίδα?

Από το blog Ιστορίες Συνωμοσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: