Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Εμπρός πες το. Είμαι θεός»


Του Tal Brooke *
Είναι στα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν τα πράγματα απλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Εσωτεριστικά και πνευματικά μονοπάτια που είχαν ερευνηθεί για χρόνια, έχουν γίνει τώρα, σχεδόν η ομόφωνη άποψη της Αμερικής. Το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την δύναμη ενός ορμητικού ασυγκράτητου τρένου. Οι λίγοι γίνονται πολλοί.

Το 1987 ξεκινά με ένα δυνατό χτύπημα. Νεοεποχίτικο χτύπημα. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 1987, στις 31 Δεκεμβρίου του 1986, εκατομμύρια έχουν συγκεντρωθεί σε αίθουσες συνεδρίων και στάδια ακόμη και σε εκκλησίες για να επικαλεστούν την έλευση της Νέας Εποχής. Είναι «Διεθνής Μέρα Διαλογισμού για την Παγκόσμια Ειρήνη».

Εκατοντάδες οργανώσεις σε 60 έθνη έχουν συμμετοχή σε αυτή την νεοεποχίτικη κινητοποίηση. Ο καθοδηγητής της Νέας Εποχής είναι ο John Randolph Price.

Μια ‘πλανητική επιβεβαίωση αγάπης, συγχώρεσης και κατανόησης’ συνδέει εκατομμύρια ανθρώπων σε μια ‘ταυτόχρονη παγκόσμια διανοητική αλυσίδα’. Ο σκοπός: να ανατρέψουμε την ‘πολικότητα του πεδίου αρνητικής δύναμης’ στην ανθρώπινη διάνοια, να επιτύχει μια κριτική μάζα πνευματικής συνειδητοποίησης, εγκαινιάζοντας την νέα εποχή ‘Ειρήνης στη γη’, ώστε να επιστρέψει το ανθρώπινο είδος στο ‘θεϊκό γένος’.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 1987, οι μεγάλες τηλεοπτικές μίνι σειρές που αναμένονταν βγήκαν στον αέρα. Η διάσημη ηθοποιός Shirley MacLaine το έχει τελικά βρει, και το λέει στον κόσμο στην αυτοβιογραφική της μίνι σειρά «Έξω πάνω σ’ ένα Άκρο» ("Out On a Limb"). Το τηλεοπτικό δίκτυο του ABC έχει διαφημίσει την Νεοεποχική κινητοποίηση, ενώ προηγουμένως μέσα ενημέρωσης και εντυπωσιακά άρθρα έχουν αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον του κόσμου μήνες πιο μπροστά.

Μέχρι το Φεβρουάριο του 1987, στη Pasadena χιλιάδες άνθρωποι με σημαίες, έχουν γεμίσει τους δρόμους. Μια γραμμή απλώνεται στα οικοδομικά τετράγωνα, οδηγώντας στην κύρια αίθουσα του Κέντρου Συνεδρίων της Pasadena. Εκεί βρίσκεται ο Jack Pursel που είναι ο channeler (το κανάλι ή το ‘διάμεσο’) του «Lazaris» (δαιμόνιο) εκείνη τη νύχτα. Στο πρόγραμμα επίσης είναι ο Kevin Ryerson.

Εκατοντάδες πάγκοι μέσα στο συνεδριακό Κέντρο προσφέρουν ατέλειωτες τεχνικές και τεχνολογίες της Νέας Εποχής. Τα αποτελέσματα των σεμιναρίων συνεχίζουν. «Αναλαμβάνουμε» ανακοινώνει κάποιος στη σειρά, χαμογελώντας με σημασία.

Το καλοκαίρι του 1987, η ‘Αρμονική Σύγκλιση’ έχει καταφέρει να υποκινήσει ένα σωρό ανθρώπους παγκοσμίως να επικαλούνται τις «υψηλότερες δυνάμεις» απ’ τα ‘πνευματικά βασίλεια’, καθώς αυτοί συγκεντρώνονται στη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο, στο Stonehenge στην Αγγλία, στο Machu Picchu στο Περού και στο Mount Tamalpais ΤιιιΙρί στο Μarin Country της Καλιφόρνιας, καθώς και σε άλλα «ιερά» μέρη.

Η χρονιά του 1987 κλείνει με τη Shirley MacLaine πρωτοσέλιδο στο περιοδικό Time. To πρωτοσέλιδο άρθρο είναι για το κίνημα της Νέας Εποχής, και η Shirley χαμογελάει κρατώντας κρυστάλλους.

Η τηλεοπτική μίνι σειρά «Έξω πάνω σ’ ένα Άκρο» είναι κλειδί. Πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικάνικά σπίτια υποβάλλονται στις ακόλουθες σκηνές:

Η Shirley MacLaine περπατά στην παραλία Malibu με τον καλλιτέχνη σύντροφό της David, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη της με τις παρατηρήσεις του. Είναι έτοιμος να την ενθαρρύνει και άλλο... Ένα ελαφρό, διάσημο χαμόγελο διαφαίνεται στο πρόσωπό της. «Τώρα άπλωσε τα χέρια σου, δες τον ωκεανό, και επανέλαβε μετά από μένα. «Είμαι θεός. Εμπρός πες το!».

Η Shirley MacLaine φαίνεται αμήχανη, συνεσταλμένη. Ανιχνευτικά λέει τις λέξεις: «Είμαι Θεός». Αναστολές την συγκρατούν από το να το πει μ’ όλη της την καρδιά.

Ο David είναι σαν ένας Νεοεποχίτης εκπαιδευτής που έχει να κάνει με μια αρχάριο η οποία εξακολουθεί να διστάζει. «Έλα, φώναξέ το, μην είσαι κοτόπουλο, πες το πειστικά. Είμαι Θεός».

Ο ψαλμός της Shirley ανέρχεται σε ένταση. Αντιμετωπίζει τον εαυτό της να βγάζει έξω την πίστη της. «Είμαι Θεός, Είμαι Θεός. Είμαι Θεός». Ο David έχει παρέμβει, βοηθώντας την να δυναμώσει. την ενεργητικότητα της φωνής της...

Αυτή περνά μέσα απ’ την αντίσταση, το ψυχρό εμπόδιο «Έι, δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλώς πες το». Μέχρι το τέλος των απαγγελιών η Shirley MacLaine είναι πανηγυρικά απελευθερωμένη; Δεν ήταν τόσο οδυνηρό. Ουάου! Τι μάθημα...

Πενήντα εκατομμύρια Αμερικάνοι παίρνουν το μήνυμα: «Είμαστε Θεοί». Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του κινήματος της Νέας Εποχής: «Ο Άνθρωπος είναι Θεός».

Δείτε το βίντεο:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / * Ο Tal Brooke ήταν για χρόνια ενταγμένος στο κίνημα της Νέας Εποχής. Είχε πάει στην Ινδία και είχε γίνει ο κορυφαίος μαθητής του «θαυματοποιού» υπερ-γκουρού Sai Baba. Έμαθε όλα τα μυστικά του νεοεποχίτικου κινήματος και τώρα, ως πιστός χριστιανός, τα αποκαλύπτει. Το παραπάνω είναι από το βιβλίο «Όταν ο Κόσμος Γίνει Ένας», εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Όταν ο κόσμος γίνει ένας" πολλούς θα τους του πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει!