Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Προτιμούμε κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Νεο-σκλαβιάς.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι στην πραγματικότητα ένας φόρος κατοχής και όχι ιδιοκτησίας. Με λίγα λόγια, εφόσον επικρατήσει αυτός ο φόρος, τότε στην πράξη θα πληρώνουμε ενοίκιο στο κράτος για τα ακίνητα που θα κατέχουμε και όχι θα έχουμε. Ένας φόρος - ενοίκιο που προφανώς (εάν δεν τον ανατρέψουμε) στο μέλλον θα αυξάνεται, ανάλογα με τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κανονικά φόρο κατά την αγορά του ακινήτου, φόρο για υπεραξία του ακινήτου, φόρο για τα εισοδήματα από το ακίνητο, έλεγχο πόθεν έσχες τόσο για την αγορά του ακινήτου όσο και για την συντήρηση, τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, δημοτικά τέλη κ.λ.π.
Ειδικά με τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα υπάρχει πλέον κυριότητα
του πολίτη στο ακίνητο που νόμιζε δικό του, γιατί αν δεν πληρωθεί αυτός ο φόρος -  μίσθωμα προς το κράτος, το κράτος θα παίρνει το ακίνητο ή θα το βγάζει στον πλειστηριασμό, ως ο απόλυτος ιδιοκτήτης, σαν να μην έχει κανένα δικαίωμα ο πολίτης επί του ακινήτου του, παρά μόνο υποχρέωση να πληρώνει αντισυνταγματικό φόρο.
Επομένως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ένα πράγμα. Είτε το ακίνητο θα ανήκει στον πολίτη και μόνο φόρους κατά την μεταβίβαση και επί των εισοδημάτων από το ακίνητο θα εισπράττει το κράτος, είτε το ακίνητο θα ανήκει στο κράτος, σε ένα νέο-σοβιετικό μοντέλο και ο πολίτης θα καταβάλει μίσθωμα κατοχής. Και τα δύο μαζί δεν μπορούν να υπάρξουν. Στην πρώτη περίπτωση, η πρωτοβουλία τόσο για την μεταβίβαση όσο και για την εκμετάλλευση του ακινήτου ανήκει αποκλειστικά στον πολίτη - ιδιοκτήτη και επομένως η φορολόγηση έχει σχέση με αυτή την ελεύθερη βούληση. Στην δεύτερη όμως (του ΕΝΦΙΑ), το κράτος φορολογεί την ιδιοκτησία ανεξάρτητα από τη βούληση του πολίτη σχετικά με αυτή. Πλήρης δηλαδή ανελευθερία και παραβίαση του υποτιθέμενου φιλελεύθερου Συντάγματος.
Εφόσον λοιπόν έτσι παραμείνουν τα πράγματα σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, τότε προτιμούμε κυβέρνηση της Αριστεράς, τουλάχιστον για να έχουμε μετά ένα στόχο να απελευθερωθούμε, προς μια κοινωνία πραγματικής ελεύθερης οικονομίας και όχι αυτή της Νέο-σκλαβιάς που μας οδηγεί η κυβέρνηση των δανειστών. Και το περίεργο είναι ότι η Αριστερά είναι εκείνη που δηλώνει πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε η Αριστερά δεν αντέχει αυτό το καθεστώς της ανελευθερίας.

προεδρική δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: