Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σικάγο 1993: Το «Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου»

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου του 1993, έλαβε χώρα στο Σικάγο των ΗΠΑ η διάσκεψη του λεγόμενου «Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου» (The Parliament of the Worlds Religions).

Το «Κοινοβούλιο» φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Palmer House στο Σικάγο. Πάνω από 8.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από πολλές διαφορετικές θρησκείες, συγκεντρώθηκαν «για να γιορτάσουν, να συζητήσουν και να διερευνήσουν πώς οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν να εργαστούν από κοινού για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος». Ο Δρ Gerald Barney του Ινστιτούτου Millennium έδωσε την εναρκτήρια ομιλία για την κατάσταση του περιβάλλοντος. Αυτή ομιλία και η διαθρησκευτική διακήρυξη «Προς μια Παγκόσμια Ηθική», από τον Ελβετό οικουμενιστή καθολικό ιερέα και θεολόγο Hans Kung, έδωσαν «τον τόνο» για την συζήτηση.


Το «Κοινοβούλιο» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1893, πάλι στο Σικάγο κατά την διάρκεια μιας διεθνούς έκθεσης, και η ίδρυσή του θεωρείται η αρχή του «διαθρησκειακού διαλόγου». Το «κοινοβούλιο» φέρνει κοντά θρησκευτικές και πνευματικές κοινότητες και τους ηγέτες τους από ολόκληρο τον κόσμο. Σκοπός του είναι «να φέρει πιο κοντά τους θρησκευόμενους του πλανήτη  προκειμένου να διαδοθούν οι αξίες της ειρήνης, της διαφορετικότητας και της κοινής προόδου στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών».


Πρόκειται σαφώς, για ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση του νεοεποχίτικου οράματος της πανθρησκείας, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και εξυπηρετεί τους σκοπούς της Νέα Τάξης.


Στο Α' Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου στο Σικάγο το 1893, ο Ινδός Γκουρού Βιβεκανάντα (Swami Vivekananda), του οποίου υπήρξε ο βασικός εμπνευστής, είπε :

«Αν κάποιος από αυτό το ακροατήριο ελπίζει ότι αυτή η ενότητα θα έρθει με το θρίαμβο μιας οποιασδήποτε θρησκείας και τον αφανισμό των άλλων, σ' αυτόν δεν έχω παρά να πω: Αδερφέ μου οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Μήπως επιθυμώ οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουιστές; Προς Θεού! Μήπως επιθυμώ οι Ινδουιστές ή οι Βουδιστές να γίνουν Χριστιανοί; Προς Θεού! ... Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γίνουν Ινδουιστές, ούτε Βουδιστές ούτε και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί. Αλλά κάθε θρησκεία θα πρέπει να αφομοιώσει το πνεύμα των άλλων θρησκειών, διατηρώντας ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της, προκειμένου να αναπτυχθεί σύμφωνα με τους δικούς της νόμους». (Βέβαια, ο Γκουρού δεν ήταν ειλικρινής. Αργότερα, σε πύρινο λόγο του σε φοιτητές στο Mandras κατά τη επιστροφή του στην Ινδία, όπου του έγινε αποθεωτική υποδοχή, είχε πει: «Αυτό είναι το μεγάλο ιδανικό που βρίσκεται μπροστά μας, και ο καθένας πρέπει γι’ αυτό να οπλιστεί - η άλωση του κόσμου από την Ινδία - τίποτε το λιγότερο από αυτό, και όλοι εμείς πρέπει να οπλισθούμε και να τεντώσουμε γι’ αυτό το σκοπό κάθε νεύρο... Σήκω, Ινδία, και κυρίευσε τον κόσμο με την πνευματικότητα σου... Αυτό πού πρέπει να κυριεύσει τη Δύση είναι η πνευματικότητα....»).


Μετά το Σικάγο, το «κοινοβούλιο» συσκέφθηκε το 1999 στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, το 2004 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, το 2007 στο Monterrey του Μεξικού και το 2009 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.


Επιστρέφοντας στο 1993, ένα αμερικάνικο χριστιανικό «αντι-οικουμενιστικό» φυλλάδιο της εποχής, είχε φωτογραφίες από την εκδήλωση και τις αναφορές που είχαν κάνει τότε οι εφημερίδες. Το φυλλάδιο έγραφε:


Χιλιάδες θρησκευτικοί ηγέτες των θρησκειών του κόσμου μαζεύτηκαν στο Σικάγο το Σάββατο, δεσμευόμενοι, σύμφωνα με τα λόγια ενός, να «μελετήσουν μαζί, να μιλήσουν μαζί και να εργαστούν μαζί» για να «εμπνεύσουν την ανθρωπότητα» για την ειρήνη.


Το Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου, μια οκταήμερη εκδήλωση «αφιερωμένη στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των θρησκειών», άρχισε με «έμπνευση», υψηλές ελπίδες και κάθε χρώμα που θα μπορούσε κανείς να αναμένει από μια συνάντηση του κόσμου.


Η τελετή έναρξης διάρκειας τριών ωρών στο Palmer House Hilton ξεκίνησε υπό τους ήχους και την παρουσία μιας ομάδας θιβετιανών μοναχών από το Drepeng Loseling, που χτυπούσαν κύμβαλα, χτυπούσαν κουδούνια, χτυπούσαν τύμπανα και τραγουδούσαν.


Ηγέτες από περίπου 17 θρησκευτικές ομάδες μίλησαν σε μια «διαθρησκειακή κατανόηση». Από τη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη, από την Ινδία και την Αφρική, από τη Νότια πλευρά του Σικάγου και την Νοτιοδυτική Αμερικής, ήρθαν ηγέτες από «όλες τις πτυχές της πίστης». Υπήρχαν ρόμπες σε πορτοκαλί και κίτρινο, λευκό, τουρμπάνια και yarmulkes και ψηλές μίτρες. Μερικοί είχαν μακριές γενειάδες, άλλοι είχαν ξυρισμένα κεφάλια, και μερικοί έκρυβαν τα πρόσωπά τους πίσω από πέπλα.


Πρόφεραν με διαφορετικές λέξεις τις διαφορετικές θεότητές τους, αλλά το θέμα ήταν το ίδιο: Ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε μαζί για μια εβδομάδα και στη συνέχεια, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί; Είμαστε όλοι υπηρέτες (του Θεού).


Ο καρδινάλιος Joseph Bernardin (στην μέση), αρχιεπίσκοπος του Σικάγο, είπε στην ομάδα ότι υπάρχει μια "πείνα" για τη θρησκεία στον κόσμο. Ο ρωμαιοκαθολικός ηγέτης είπε ότι «παρά τις τολμηρές προσπάθειες των προκατόχων μας ο κόσμος εξακολουθεί να υποφέρει από την αδικία». Παρότρυνε τους συμμετέχοντες «να αμφισβητήσουν τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους» προς την κατεύθυνση να φέρουμε μια νέα αρμονία μεταξύ των θρησκειών».


Ο ινδουιστής Swami Chidananda προσευχήθηκε να «μελετήσουμε μαζί, να μιλήσουμε μαζί, να συνεργαστούμε και ας μην αρέσει ο ένας τον άλλον».

Ο επίσκοπος των Ενωμένων Μεθοδιστών R. Sheldon Duecker προσευχήθηκε κι αυτός και είπε: «Δώσε μας αυτή την εβδομάδα να δούμε τα κοινά θέματα σε όλες τις θρησκείες. Αφαίρεσε από το μυαλό μας την περιφρόνηση για όσους δεν είναι της δικής μας θρησκείας».

Περίπου 125 θρησκευτικές ομάδες εκπροσωπήθηκαν στο «Κοινοβούλιο», ο σχεδιασμός για το οποίο ήταν στα σκαριά εδώ και πέντε χρόνια. Υπήρχαν εκατοντάδες ομιλίες και σεμινάρια μέχρι την τελετή λήξης το Σάββατο στο Grant Park, την οποία θα κηρύξει ο Δαλάι Λάμα, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ.


Ο Δήμαρχος Daley καλωσόρισε το «κοινοβούλιο», λέγοντας ότι «η θρησκεία είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του ιστού της ζωής του Σικάγου». Εξηγήστε πώς πολλοί κάτοι του Σικάγου αναφέρονται στις γειτονιές τους από το όνομα της γειτονικής εκκλησίας.


Στην φωτο: Τελετή προς τιμή της Σελήνης: Ο Vincent Russo κρατάει ένα δοχείο με «σπόρους της γης», μαζί με την συνάδελφό του Wiccan Patricia Devin για μια τελετή το βράδυ της Τετάρτης στο Grant Park. Η τελετή διοργανώθηκε από το «Σύμφωνο της Θεάς», που ήταν χορηγός του Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου, και είχε ως στόχο να τιμήσει τη γη και τον εορτασμό της πανσελήνου. [Οι Wiccans είναι διαφορετικά γνωστές ως μάγισσες].


Ο Δαλάι Λάμα, κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι θρησκευτικές ομάδες του κόσμου πρέπει να οικοδομήσουν «μια υγιή θρησκευτική κοινότητα» για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την ανθρωπότητα.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσημη άφιξη του στο Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου στο Σικάγο, ο εξόριστος βουδιστής ηγέτης του Θιβέτ ζήτησε ειδικά από την συγκέντρωση να δημιουργήσει μια συνεχιζόμενη «διαθρησκειακή επιτροπή» που θα χτίσει «ένα μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό και μια κατανόηση». Αυτός είναι ένα; από τους στόχους του «κοινοβουλίου».


Ο Δαλάι Λάμα κατήγγειλε ότι η παγκόσμια καταστολή και βία οφείλονται στην «έλλειψη της πνευματικής εμπειρίας» και την «έλλειψη της αυτο-πειθαρχίας».


Η θρησκευτική ποικιλομορφία βασίλεψε την Τρίτη στο Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου, που κυμαίνονταν από αρμονία έως πικρία για μια σύγχυση σχετικά με έγγραφα που διέρρευσαν και τα σχέδια μιας ομάδας που λατρεύει την φύση να χρησιμοποιήσει το Grant Park για ένα τελετουργικό.


Η μεγάλη ποικιλία των συμμετεχόντων στο κοινοβούλιο είχε ένα δίκοπο αποτέλεσμα. Ενέπνευσε τους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής του Σικάγο να υπογράψουν μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός τοπικού διαθρησκειακού συμβουλίου, αλλά αναστάτωσε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εκπροσώπους τόσο πολύ που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο κοινοβούλιο των οκτώ ημερών.


Δηλώνοντας ότι «κινδύνευε» ο σκοπός της διεθνούς θρησκευτικής συνάθροισης από την «διακριτική συμμετοχή συγκεκριμένων οιονεί-θρησκευτικών ομάδων». Η ειδοποίηση ακύρωσης από την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγο κατέληγε: «Θα ήταν αδιανόητο για την Ορθοδοξία να δημιουργήσει μια αντιληπτή σχέση με ομάδες που δεν πρεσβεύουν καμία πίστη στο Θεό ή σε ένα υπέρτατο ον».


Οι νεο-παγανιστές κέρδισαν το δικαίωμα να τελέσουν ένα υπαίθριο τελετουργικό προς τιμήν της σελήνης στο Grant Park το βράδυ της Τετάρτης.


Μια αντιπροσωπεία ινδιάνων Navajo πήγε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να τελέσει μια τελετή «επαν-ευλογίας» σε φυλετικές μάσκες, ιατρικά δεμάτια και θρησκευτικά αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα εκεί.


Στην τελευταία κατηγορία, ήταν η «Διαθήκη της Θεάς» που θέλησε να κάνει χρήση του Grant Park για μια νυχτερινή διαθρησκευτική τελετή, αλλά αρχικά αυτό δεν έγινε δεκτό.


Μια είδηση έλεγε ότι η Μητέρα Τερέζα σχεδίαζε να έρθει με τον Δαλάι Λάμα στο «Κοινοβούλιο», ενώ μια άλλη είδηση έλεγε ότι κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλίου, ο ηγέτης της ευαγγελικής κοινότητας και της ‘Prison Fellowship’, γνωστός και από την υπόθεση Watergate, Charles Colson, θα ελάμβανε το Βραβείο Templeton για την Πρόοδο στην Θρησκεία, αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων.


Εδώ είναι μια λίστα εκείνων που πήραν μέρος:


Χορηγοί: Το Συμβούλιο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου και το εδρεύον στην Βιρτζίνια Ινστιτούτο Σπουδών για τον 21ο αιώνα, με τον David Ramage, πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής McCormack στο Hyde Park να είναι ο πρόεδρος του συμβουλίου.


Άλλοι χορηγοί: Αμερικανικό Βουδιστικό Συνέδριο, Αμερικανικό Ισλαμικό Κογκρέσο, Καθολική Αρχιεπισκοπή του Σικάγου, Πνευματικό Συμβούλιο των Μπαχάι στο Σικάγο, Πρώτη Βαπτιστική Εκκλησία, Brahma Kumaris Παγκόσμια Πνευματική Οργάνωση Ινδίας, Βουδιστικό Συμβούλιο της μεσοδυτικών ΗΠΑ,  Καθολική Θεολογική Ένωση, Κέντρο για τη Θρησκεία και την Επιστήμη της Λουθηρανικής Θεολογικής Σχολής, Γραφείο Θρησκευμάτων και Πολιτισμού του Δαλάι Λάμα, Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Αμερικής, Μητροπολιτική Σύνοδος Σικάγου, Ίδρυμα του Γκουρού Gobind Singh, Ινδουιστική Σχολή Μείζονος Σικάγου, Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Πνευματικότητα, Ινστιτούτο Σπουδών για το 21ο Αιώνα, Ενωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία Βορείου Ιλινόις, Μουσουλμανικό Κέντρο, Οργανισμός για την Παγκόσμια Κοινοτικής Αρμονία, Πρεσβυτεριανή Εκκλησία, Κολλέγιο της Ιουδαίας, Εκκλησία της Νέας Ιερουσαλήμ, Ναός της Κατανόησης, Dhamaran Wat (Βουδιστικός Ναός Thai), Κέντρο Γυναίκες της Πίστης, Ομοσπονδία Ζωροαστρισμού της Βόρειας Αμερικής και άλλοι…


Το φυλλάδιο κατέληγε:


Το «Κοινοβούλιο», ένα συνονθύλευμα παγανιστικών, αριστερών και φιλελεύθερων εκπροσώπων θρησκειών κάθε απόχρωσης, είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια θρησκεία για την παγκόσμια κυβέρνηση που χτίζεται από τους λακέδες των ελίτ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.


Η Νέα Παγκόσμια Τάξη, η παγκόσμια κυβέρνηση του επερχόμενου "Ανθρώπου της Αμαρτίας" (αντίχριστου) είναι σε καλό δρόμο και κινείται γρήγορα. Η παγκόσμια εκκλησία (πανθρησκεία) του "Ανθρώπου της Αμαρτίας" και ο συνεργάτης του στο έγκλημα, ο «ψευδοπροφήτης», προετοιμάζονται γρήγορα επίσης. Σύντομα θα δούμε την εκπλήρωση του 13 κεφαλαίου της Αποκάλυψης, όπου το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα και το παγκόσμιο θρησκευτικό σύστημα, πιασμένα χέρι-χέρι, θα κάνουν τη θρησκεία (την ψεύτικη φυσικά) υποχρεωτική όπως και την παραλαβή του χαράγματος του θηρίου. «Αμήν, έρχου Κύριε Ιησού» - Αποκάλυψη 22.


Δεν υπάρχουν σχόλια: