Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Θεός μας δεν είναι Θεός ισότητας


Ο Θεός δεν είναι Θεός ισότητας, αλλά Θεός αγάπης.
Η ισότητα θα απέκλειε όλο το δίκαιο και όλη την αγάπη, θα απέκλειε όλο το ήθος.
Ο άνδρας αγαπά την γυναίκα του λόγω ισότητας;
Και η μάνα αγαπά το παιδί της λόγω ισότητας;
Και ο φίλος αγαπά τον φίλο λόγω ισότητας;
Η ανισότητα είναι η βάση του δικαίου και υποκινητής της αγάπης.
Όσο διαρκεί η αγάπη, κανένας δεν ξέρει για την ισότητα.
Όσο βασιλεύει το δίκαιο, κανείς δεν μιλάει για την ισότητα.
Όταν χάνεται η αγάπη, οι άνθρωποι μιλούν περί δικαίου και εννοούν την ισότητα.
Όταν μαζί με την αγάπη εξαφανίζεται και το δίκαιο, οι άνθρωποι μιλούν περί ισότητας και εννοούν την ανηθικότητα.
Δηλαδή, όταν εξαφανίζεται το ήθος το αντικαθιστά η ανηθικότητα.
Από τον τάφο της αγάπης ξεφυτρώνει το δίκαιο, από τον τάφο του δικαίου ξεφυτρώνει ισότητα.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
 illazaros

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανως, ο αποστολος παυλος, που διακηρυσσει την ισοτητα των ανθρωπων ενωπιον και εκ μερους του θεου ανεξαρτητως φυσικων ιδιωματων η οι πατερες, που δηλωσαν πως η κοινη καταγωγη των ανθρωπων και η προσληψη ολοκληρης της ανθρωποτητας απο τον θεανθρωπο καθιστα απαντα τα μελη του ανθρωπινου ειδους ισα μεταξυ τους - κατι δεν καταλαβαν ολοι αυτοι καλα, ετσι; Το "αγαπα τον πλησιον σου ως σεαυτον" δεν υπονοει ισοτητα του εαυτου και του οποιουδηποτε ανθρωπου ως πλησιον, ε; Αν ο καθενας ειναι πλησιον, τοτε ο καθενας ειναι ισος με τον αλλο - πλησιον επισης.
Εκτος κι αν το ριξουμε στον ρατσισμο - και πουμε οτι η διαφορετικοτητα-ανισοτητα επιβαλλει και διαφορετικη "προσεγγιση" στον οροσμο του πλησιον.

amethystos είπε...

Οταν δέν ξέρουμε τί λέμε,κουραζόμαστε νά αερολογούμε. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. Καί ποιός είναι ο πλησίον;;Είχαν ρωτήσει τόν Κύριο! Καί απάντησε. Καί δέν είναι ο γείτονας. Μέ τήν προίκα τού μπαμπά καί τής μαμάς δέν κατανοείται τό ευαγγέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη, μεσα στην εκκλησια υπαρχουν ανωτεροι και κατωτεροι; Διοτι αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει ισοτητα μεσα στην εκκλησια - κι οχι οτι ειμαστε ενα. Ενα ειμαστε κι οταν εχουμε δουλους και αφεντες. Κι αυτο οργανισμος ειναι - κακοηθης, αλλα οργανισμος. Αυτο ειναι η εκκλησια; Αρχοντες και αρχομενοι; Και οι υπολοιποι ανθρωποι; Ειναι κατωτεροι απο οσους ανηκουν στο σωμα του χριστου; Και ποιος ειναι ο πλησιον, αληθεια, αφου δεν ειναι (και) ο γειτονας; Μηπως θυμασαι τον σαμαρειτη; Μηπως θυμασαι την παραβολη της τελικης κρισεως; Μηπως θυμασαι οτι ου προσωπολημπτης ο θεος - οτι δηλαδη δεν κανει διακρισεις; Μηπως θυμασαι οτι ο θεος, που δεν ειναι θεος ισοτητας, στελνει τη βροχη και για τους δικαιους και για τους αδικους - ποσο μαλλον για ολους οσους διαφερουν σε αλλα ιδιωματα; Αυτη η ιση αντιμετωπιση των διαφορετικοτητων εκ μερους του θεου δεν ειναι ισοτητα ενωπιον του θεου; Δεν ειμαστε ολοι αδελφοι εν χριστω;
Παρεμπιπτοντως, ο πλησιον ειναι ο οποιοσδηποτε - αφου μπορει να ειναι ακομα κι ο εχθρος. Και αυτη ειναι η ισοτητα που κηρυσσει ο χριστιανισμος: ολοι μπορουν να γινουν μελη της εκκλησιας, ολοι μπορουν να σωθουν, καθε ψυχη εχει αξια για τον θεο και ο θεος αξιωνει απο τους πιστους να αγαπουν χωρις διακρισεις, χωρις να κοιταζουν αυτα που χωριζουν τους ανθρωπους. Και αυτος ο θεος ειναι θεος της ισοτητας. Μαλλον διαφορετικος απο τα ειδωλα που λατρευετε εσεις. Οποτε, κηρυξτε και χαρειτε τον δικο σας θεο. Σας εχει αναγκη, τοσο ψευτικος που ειναι.
Οσο δε για την προικα του μπαμπα και της μαμας... Ε, με τετοιες σαχλαμαριτσες και εξυπναδουλες μας δινεις να καταλαβουμε τι νομιζεις εσυ οτι ειναι το ευαγγελιο: το αλλοθι του φαρισαισμου σου.

amethystos είπε...

ΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΤΗΣ.

χαλαρωσε είπε...

φιλαρακο σε λιγο καιρο θα μαζεψουμε σταφυλια. Δεν ερχεσαι να πεις κανενα τσιπουρακι να ερθεις στα ίσα σου; Διοτι οπως λεει και ο Αποστολος Παυλος...Α Κορ. 7,21 δοῦλος ἐκλήθης; μή σοι μελέτω· ἀλλ᾿ εἰ καὶ δύνασαι ἐλεύθερος γενέσθαι, μᾶλλον χρῆσαι -προτιμησε τη δουλεια. Αλλά τι τα θες αμα δεν εχεις αφεντικό συριζαιο δεν υπαρχει περίπτωση να δεις το φως του ηλιου διοτι μια ζωη ...Λουκ. 12,43 μακάριος ὁ δοῦλος ἐκεῖνος, ὃν ἐλθὼν ὁ κύριος αὐτοῦ εὑρήσει οὕτω ποιοῦντα.
Ετσι φιλε καλυτερα να εισαι στην ανισοτητα του Αγιου Νικολαου και να έχεις και μια σταλια αγάπη, παρα στα συριζεικα πολυχρωμα αλωνια να μπερδευουμε κυριολεκτικα τα μπουτια μας. Ανισως και δεν σε ικανοποιει η ανισοτητα του Αγιου Νικολαου αλλα η συριζεικη εκδοχη περι ισοτητας στο θανατο τοτε μαθε οτι... Ιω. 13,16 ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐκ ἔστι δοῦλος μείζων τοῦ κυρίου αὐτοῦ, οὐδὲ ἀπόστολος μείζων τοῦ πέμψαντος αὐτόν.

Ανώνυμος είπε...

Χαλάρωσε, παραχαλάρωσες!

Συκοφαντείς τον Χριστιανισμό μ' αυτά που γράφεις. Προπηλακίζεις τον άνθρωπο.

Υ.Γ.
Ζήτω η αγία Δεξιά.

amethystos είπε...

Τό αίτημα τής ισότητος σημαίνει ότι υπάρχει ανισότης. Στήν εκκλησία υπάρχει η ενότης τού σωματος τού χριστού. Η σύγχρονη γλώσσα τής πολιτικής δέν μπορει νά βοηθήσει στόν αγώνα τής πιστεως.

amethystos είπε...

11:53 μ.μ. Σιγά κυρία μου. Βλέπετε εφιάλτες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον τόπο η δεξιά τον κυβέρνησε και η δεξιά τον πούλησε. Με την βοήθεια των ατλαντικών και μη, "φίλων" μας.

Είναι οι Ενωτικοί της Ρωμανίας που πάσχιζαν για την ένωση με τον Πάπα.

Συγχαρητήρια! τα καταφέρατε;

Ανώνυμος είπε...

Τα παραπονα σας στους καππαδοκες και τους αλλους πατερες. Αυτοι θεολογησαν οτι η δουλεια ειναι διαστροφη. Αυτοι θεωρησαν ασυμβιβαστη τη δουλεια με το οτι ο καθε ανθρωπος ειναι κατ' εικονα του θεου (αραγε ο θεος, που δεν ειναι κατα τα δικα σας πιστευω θεος ισοτητας, εκανε λαθος που επλασε ολους τους ανθρωπους κατ' εικονα του - την οποια και αποκατεστησε με τη σαρκωση του υιου; πως και του ξεφυγε, αφου δεν ειναι θεος ισοτητας, να κανει διακρισεις;). Αυτοι θεωρησαν απαραδεκτη την αποδοχη της δουλειας ως καταστασης επιβαλλομενης στον ανθρωπο. Αλλο αν καποιοι χαιρονται να ειναι δουλοι - και ψαχνουν αλλοθι για τη χαρα που δεν μπορουν να κρυψουν. Το οτι υπαρχει ανισοτητα στον κοσμο ειναι ενα δεδομενο. Ειναι συμφωνος ο θεος μ' αυτο; Του αρεσει ο χωρισμος των παιδιων του σε κυριαρχους και κυριαρχουμενους; (Σιγουρα θα αρεσε στον θεο οντιν. Αλλα ο Ων εχει εκφρασει και παλαιοτερα τις αντιρρησεις του γι' αυτο - σ'ενα βιβλιο που λεγεται και παλαια διαθηκη: ”Να σπάτε των αδικημένων τα δεσμά, να λύνετε τα φορτία που τους βαραίνουν, τους καταπιεσμένους να ελευθερώνετε και να συντρίβετε κάθε ζυγό”.)Οσο για τον παυλο, ειναι γνωστο γιατι παροτρυνει οσους ειναι δουλοι να μην επιδιωξουν την απελευθερωση τους: πιστευε πως δεν ειχε νοημα διοτι απο στιγμη σε στιγμη αναμενοταν η ελευση του κυριου. Η σωτηρια ηταν το ζητουμενο, οχι η κοινωνικη αναμορφωση - αλλα οι πατερες αργοτερα θεωρησαν τη διαιωνιση της αδικιας αντιθετη με το θελημα του θεου. Ουτε αυτοι, μαλλον, θα καταλαβαν καλα το θεο...
Οσο για τα τσιπουρακια... Ε, τι να πει κανεις! Οτι η πολιτικαντικη ειρωνεια ειναι κακεκτυπο και της παραμικρης αποπειρας θεολογιας; Περιττο να το πεις. Αλλα το χουλιγκανικο θυμιατισμα του ενος και του αλλου "αγιου" και τα τσιτατα απο ενα βιβλιο το οποιο μαθαινεται παπαγαλια ουδολως ισοδυναμουν με τη μια σταλια αγαπη που δηθεν ευαγγελιζεται ο κατα τ' αλλα εθελοδουλος αμπελουργος. Ο οποιος δεν φοβαται την κολαση περισσοτερο απο τον συριζα!

amethystos είπε...

Σ' αυτόν τόν τόπο τήν δεξιά τήν γέννησε η αριστερά. Σ' αυτόν τόν τόπο η απερισκεψία θεωρείται αρετή. Σ' αυτόν τόν τόπο η δεξιά καί η αριστερά αναφέρονται σέ διαφορετικούς θεούς καί κανένας δέν είναι ο αληθινός. Τό σχίσμα τής κοινωνίας είναι πολιτικό καί αναγκάζει τούς ανθρώπους νά ζούν σέ μία εικονική σχιζοφρένεια, χωρίς ήθος καί συνείδηση. Καί φυσικά χωρίς ελπίδα σκέψης.

amethystos είπε...

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ, ΦΙΛΕ. Καί η ισότης ανήκει στήν δουλεία.Δέν υπάρχει μέθοδος εκμάθησης τής αλήθειας τής πίστεώς μας άνευ διδασκάλου. Αφού αδυνατείς νά συλλάβεις τήν έννοια έστω τής ενότητος, μπορείς νά προσπαθήσεις νά κατανοήσεις τήν έννοια τού οργανισμού.Αν προμηθευθείς ένα ευαγγέλιο θά βρείς εύκολα τόν ορισμό τού πλησίον από τόν Κύριο. Οταν ο Αγιος ειναι ενωμένος μέ τόν Κύριο δέν βρίσκεται πλέον έναντι τού Θεού. ΑΥΤΆ ΔΙΔΆΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. Στό έργο τους θά βρείς καί άλλα επιχειρήματα γιά τήν σοφία σου. Η ελευθερία, η ισότης καί η αδελφότης καταλήγουν συνήθως σέ κάποια τυραννία. Γνώριζε επίσης ότι οι κανόνες τής εκκλησίας τού κλήρου εξασφαλίζουν υποτίθεται τήν ισότητα τών πιστών,αγνών καί πονηρών καί στηρίζεται η ισότης αυτή στήν διατήρηση τής μνήμης τού παρελθόντος. Αυτή η ατομική μνήμη κάτω από τήν ισχύ τών κανόνων πήρε τήν θέση τής μετάνοιας. Καί η σωτηρία αφήνεται σέ κάποιο μέλλον. Αυτές οι κουταμάρες δέν ανήκουν στήν εκκλησία τού Χριστού. Η μετάνοια πού οδηγεί στήν Βασιλεία απαιτεί μνήμη θανάτου καί αμαρτίας. Αυτή η μνήμη δίνει κάποια ισότητα οπωσδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Οντως, εχω βρει την εννοια του πλησιον στο ευαγγελιο. Απο τον ιδιο το χριστο, μαλιστα. Την εξηγει στην παραβολη του καλου σαμαρειτη. Την εξηγει και στην παραβολη της τελικης κρισεως. Πλησιον δεν ειναι ο αγιος. Αυτο ειναι μια στενομυαλη και ακροβατικη ερμηνεια του ορου. Ο χριστος οριζει ως πλησιον τον οποιονδηποτε. Ακομα και τον εχθρο. Και στην παραβολη της τελικης κρισεως ταυτιζεται με τους εχοντες αναγκη, τους ελαχιστους αδελφους του, ολους ανεξαιρετως - και ζηταει να τους φερομαστε οπως θα φερομασταν στον ιδιο. Αλλα κατι δεν θα ειχε μαθει καλα, αφου δεν διαχωριζει τον πλησιον απο τον μη πλησιον, δεν ξεκαθαριζει ποιος ειναι ποιος - και καποιοι εχουν αναλαβει να τον διορθωσουν (καλην ωρα οπως ο ντοστογιεφσκικος ιεροεξεταστης).
Ο θεος ειναι θεος ισοτητας επειδη αυτος ο κοσμος της ανισοτητας ειναι ο κοσμος της πτωσης - και η πτωση ΔΕΝ ειναι του θεου. Αν στο θεο αρεσε η ανισοτητα, δεν θα εστελνε τον υιο του να αποκαταστησει το κατ' εικονα ολων. Αλλο αν καποιοι το περιφρονουν κι αυτο - και επιμενουν στην παγανιστικη νοοτροπια των κοινωνικων διακρισεων (βλεπε: ανισοτητα) ακομα και μεσα στο ιδιο το σωμα των αδελφων του χριστου. (Βεβαιως, οι θιασωτες του "θεου της ανισοτητας" αισθανονται οι ιδιοι ανωτεροι των εν χριστω αδελφων τους. Κατι σαν τα γουρουνακια στη "φαρμα των ζωων", που ηταν πιο ισα απο τα αλλα.)
Το οτι η ισοτητα ανηκει στη δουλεια το εχει πει αλλος πριν απο σενα. Λεγοταν φρειδερικος νιτσε και κατηγορουσε τον χριστιανισμο - για μαντεψε... Για θρησκεια που υποστηριζει την ισοτητα. Γιατι η χριστιανικη ισοτητα δεν ταιριαζε με τα ελιτιστικα γουστα του κυριου νιτσε. Και, παρεμπιπτοντως, τα γουστα του ηταν αρεστα στη "γερμανικη εκκλησια", τη ναζιστικη μεταλλαξη του λουθηρανισμου - εκδοχη που χαιρετισε εως ελπιδοφορα και ο νικολαος βελιμιροβιτς, του οποιου ο θεος ειναι θεος της ανισοτητας...
Οποιος συμπλεει μ' αυτα ειναι οχι χριστιανος, αλλα χριστιανοσχημος νιτσειστης - χριστιανιτσειστης.

amethystos είπε...

Δέν τά διάβασες αυτά στό ευαγγέλιο φίλε. Αλλο βιβλιο κρατούσες ή σέ γέλασαν καί σού πούλησαν ευαγγελική κοινωνιολογία. Μείνε στίς λέξεις καί θά καταλάβεις, εκτός καί άν νομίζεις ότι τό ευαγγέλιο είναι δικό σου.Πολλοί οι κλητοί..... φίλε....

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ, ΦΙΛΕ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΕΙΣ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ανοιξε καμια δογματικη της ορθοδοξιας - "φιλε". Εκει θα μαθεις την αλφαβητα της ορθοδοξιας. Καλο φαρισαισμο - "φιλε". Συνεχισε να μας διασκεδαζεις με την κακοποιηση της θεολογιας - "φιλε".-

amethystos είπε...

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ;;

χαλαρωσε είπε...

τελικα φιλαρακο αμα κατι δεν παει καλα απο την αρχη μαλλον δυσκολα ισιωνει και ενιοτε και ισο-υψωνεται.
Κι αυτο διοτι το κολπο της μετανοιας που σε κανει ισο απεναντι στον Κυριο, δηλαδη ενα σχεδον τιποτε, που ομως εχει την δυμανη να συνεργαστει-Καβασιλας- δεν το μελετησες στα γονατα αλλα στα θρανια του βασιλειαδομαρτζελου κτλ.Επειτα εισαι ασεβης διοτι δεν τολμας να αποκαλεσεις Αγιο τον Αγιο του Θεου. Και μιας και αποδιδεις στον Αγιο και χρυσαυγιτικες αποκλισεις μας διδαξες τον λογο που ο Ιερο-ανωνυμος βλεπει θετικα το αντιρατσιστικο. Γεμισε ο τοπος συριζαιους που μοχθουν για την ισοτητα ΤΟΥΣ. Εισαι μαζι με αυτους που ψηφιζουν αντιρατσιστικα και αλλα τινα χιτλερικα και την μομφη που αποδιδεις στον ΑΓΙΟ,ΣΟΥ ΤΗ ΧΑΡΙΖΩ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙς ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.Βεβαια ο ΑΓΙΟς ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Νταχαου και ειχε λογους για να υποστηριξει αυτην την θεαρεστη κοινωνικη μεταλαξη, η οποια καταφερει να μεταμορφωσει τους παντες σε ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ αρειανους. Μηπως εισαι απο την αλλη μερια του ποταμου και δεν ακουγεσαι καλα; Διοτι μιλας χαμηλοφωνα. Μαλλον εχεις την εντυπωση οτι εισαι στην αλλη μερια του ποταμου.

χαλαρωσε είπε...

παντως καλα θα κανεις να ξαναδιαβασεις την αναρτηση. ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. ΣΥΝΕΛΘΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΠάΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ.

Φυσικα και δεν ειναι ο Αγιος ο πλησιον. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΔΙΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΛΗΣΙΟΝ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ. ΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΕΙΤΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟ-ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΙΔΕΣ ΑΔΙΚΙΑ; ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΑ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ. ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ.

χαλαρωσε είπε...

ο αμεθυστος εχει και μια μικρη βιογραφια του Αγιου.
http://www.synaxarion.gr/gr/sid/2354/sxsaintinfo.aspx

Κάλλιστος είπε...

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Και κατοχυρωμένα. Δηλαδή
1. Και ώ μεν έδωκε πέντε τάλαντα, ώ δε δύο, ώ δε εν, εκάστω κατά την ιδίαν δύναμιν... (Μτ. 25, 15)
2. ... άλλα δε έπεσεν επί την γήν καλήν και εδίδου καρπόν ό μεν εκατόν, ό δε εξήκοντα, ό δε τριάκοντα. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω... (Μτ. 13, 8-9)
Βλ. και Λκ. 19, 13 κε, κλπ.
Αυτά είναι στοιχειώδη.
Φοβού, φίλε, διότι είσαι αντίθετος με το Ευαγγέλιο και τους Αγίους.
Κάτι σαν τον Βαρθολομαίο.
Μετανόησον μέχρις ού υπάρχει καιρός.