Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η Γαλλία υψώνει το ανάστημά της στη Μέρκελ: "Δεν μπορούμε πλέον να αγόμαστε και να φερόμαστε".

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ εκτιμά, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο (23/08) από την εφημερίδα "Λε Μοντ", πως πρέπει "να υψώσουμε τον τόνο" έναντι της Γερμανίας η οποία "έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας", και θεωρεί πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον "να φέρεται και να άγεται".
ρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα
της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη", δηλώνει ο σοσιαλιστής υπουργός. "Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς", υποστηρίζει ο Μοντεμπούρ.
"Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον σοσιαλιστή ομόλογό μου επί της Οικονομίας, ο οποίος σπρώχνει προς την ίδια κατεύθυνση μ' εμάς. Όμως η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να φέρεται και να άγεται", επιμένει ο υπουργός, γνωστός για τις έντονες δηλώσεις του που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει πολεμική στους κόλπους της πλειοψηφίας.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την ψυχρή υποδοχή που επιφυλάχθηκε από το Βερολίνο στην έκκληση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για έναν αναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Πηγή: news247.gr

 hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: