Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πόση ξεφτίλα πια.. Παραδέχονται από τη συγκυβέρνηση πως η Αθήνα δεν έχει τον έλεγχο για την ονομασία της ΠΓΔΜ


Πόση ξεφτίλα πια.. Παραδέχονται από τη συγκυβέρνηση πως η Αθήνα δεν έχει τον έλεγχο για την ονομασία της ΠΓΔΜΠάει και πιο κάτω με αυτούς που μας κυβερνούν… Και με τον Μπένι στο «ευαίσθητο» Υπουργείο Εξωτερικών που να δει αυτή η χώρα προκοπή… Το κλειδί της ουσιαστικής εξέλιξης της διαδικασίας δεν βρίσκεται στην Αθήνα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, ερωτηθείς σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν της Διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτ. Βαλκάνια ως προς ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Η Ελλάδα στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με τη μεσολάβηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρέσβη κ. Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η ελληνική θέση έχει διατυπωθεί με απόλυτη σαφήνεια και συνιστά μια υπεύθυνη τοποθέτηση σύμφωνη όχι μόνο με τις εθνικές ευαισθησίες, αλλά και με τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις και τη διεθνή νομιμότητα», δήλωσε ο κ. Κούτρας.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το ζήτημα της ονομασίας «δεν είναι διμερές αλλά είναι ένα θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» και ως εκ τούτου «ένα θέμα σχετιζόμενο, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα γενικής εφαρμογής κριτήρια της Κοπεγχάγης».
Άλλωστε, πρόσθεσε, «σε σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα εκκρεμούν και αλλά κρίσιμα θέματα που έχουν επισημανθεί στα τελευταία σχετικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013».
Έτσι απλά…
hellasforce.com


Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: