Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Εκδρομή νέων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε Ρώμη και Φλωρεντία

Με τις ευλογίες(;!) του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας(;!) Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’, η Διεύθυνση Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια της ποιμαντικής των νέων άνω των 18 ετών και σε συνεργασία με τις νεανικές συνάξεις του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού και Ι. Ναού Αγ. Φιλοθέης του ομωνύμου δήμου, πραγματοποίησε εξαήμερη εκδρομή στην Ιταλία.

Εξήντα τρείς νέοι και νέες από διαφορετικές ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ταξίδεψαν μέχρι τη Ρώμη και τη Φλωρεντία για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν αξιοθέατα, φυσικά τοπία αλλά και έναν μεγάλο πολιτισμό.

Η εκδρομή μας άρχισε να ζωντανεύει πάνω στη θάλασσα της Αδριατικής, τελώντας την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία μέσα στο πλοίο τα ξημερώματα. Πρώτη μας στάση μετά την αποβίβαση, ο τάφος και τα ιερά λείψανα του Αγ. Νικολάου στο Μπάρι. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τη Νάπολη για να ξεναγηθούμε στη μεγαλύτερη σωζόμενη αρχαία πόλη του κόσμου, την Πομπηία. Αργότερα, φθάνοντας αργά το βράδυ στην αιώνια πόλη και ύστερα από μία μικρή ανάπαυση, νωρίς το πρωί, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Κολοσσαίο και τα μουσεία του Βατικανού. Το οδοιπορικό μας συνεχίστηκε στη μαγευτική Φλωρεντία με τα πανέμορφα κάστρα, τις μεγάλες πλατείες, τους μεγαλοπρεπείς τρούλους και τα ατελείωτα τρεχούμενα νερά.

Συνδυάζοντας την προσευχή, την καλή παρέα, τις ξεναγήσεις, το γέλιο και τις βόλτες δίχως τέλος, αξιωθήκαμε και δημιουργήσαμε ένα όμορφο κλίμα βασιζόμενο στο Κύριο κοινό χαρακτηριστικό όλων των συμμετεχόντων… την αγάπη μας για το Χριστό και την Εκκλησία.

Ευχόμαστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίζονται πάντοτε αυτές οι μοναδικές ευκαιρίες συνάθροισης των νέων κάτω από τη σκέπη και το άγρυπνο βλέμμα της Εκκλησίας μας(;!), ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των διακοπών…
 
.
 .
 
'' Το οδοιπορικό μας συνεχίστηκε στη μαγευτική Φλωρεντία με τα πανέμορφα κάστρα, τις μεγάλες πλατείες, τους μεγαλοπρεπείς τρούλους και τα ατελείωτα τρεχούμενα νερά.''
 ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΕΙΑ Η ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ;;; 
 
''....  νέων κάτω από τη σκέπη και το άγρυπνο βλέμμα της Εκκλησίας μας(;!), ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των διακοπών…''
 
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ. 
 
Λίγα τρεχούμενα νερά έχουν τά βουνά μας;;
 
Αμέθυστος 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: