Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Όλα δείχνουν στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Καθώς οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί για αυτές μεγαλύτερη απειλή από ότι ήταν η Αλ Κάιντα ο Λευκός Οίκος ψάχνει αφορμές ώστε να νομιμοποιήσει μια ευρεία στρατιωτική επέμβαση εναντίον των φανατικών Σουνιτών στο Ιράκ και τη Συρία. Κάτι που τελικά μάλλον θα οδηγήσει "αμερικάνικα άρβυλα" να πατήσουν στο Ιράκ, πράγμα που αρχικά οι ΗΠΑ ήθελαν να αποφύγουν..

Την Παρασκευή η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι η εκτέλεση του άτυχου Foley από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια ευθεία επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον της Αμερικής.

Είδαμε ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα μας το προσωπικό μας και τις εγκαταστάσεις μας στο Ιράκ. Ξεκάθαρα την φρικιαστική εκτέλεση του Jim Foley, που ήταν Αμερικάνος Πολίτης, δεν την βλέπουμε μόνο σαν επίθεση εναντίον του, την βλέπουμε σαν επίθεση εναντίον της χώρας μας” δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ben Rhodes. Αυτή η δήλωση ήρθε μόλις μια μέρα μετά τη δήλωση του ΓΓ Αμύνης Τσάκ Χέιγκελ που τόνισε σε δηλώσεις του “ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους είναι τόσο καλά οργανωμένοι και χρηματοδοτημένοι που είναι ότι χειρότερο έχουμε δεί” στις Ηνωμένες Πολιτείες που “πρέπει να προετοιμαστούν για τα πάντα..

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βρει τρόπους να πάρει την “έγκριση” των Αμερικάνων ώστε να νομιμοποιηθεί μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον των φανατικών Ισλαμιστών, ενώ μια εντολή από το Κογκρέσο θα ήταν ότι πρέπει για κάτι τέτοιο. Ένα Κογκρέσο που τελευταία φορά που έδωσε την άδεια για μια στρατιωτική επέμβαση τέτοιου μεγέθους ήταν το 2002 εναντίον του Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ.

Για να καταφέρει μια τέτοια επέμβαση η Κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους πρέπει: Να εξασφαλίσει μια μικρής διάρκειας συνταγματική άδεια για επέμβαση που θα προστατέψει τους Αμερικάνους Πολίτες σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και να πάρει προσωρινή άδεια για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μέχρι και την καταστροφή της οργάνωσης. Από τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα εξαπολύσουν και αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από τη Συρία εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

"Εάν κινηθείς εναντίον των Αμερικάνων, τότε και οι Αμερικάνοι θα κινηθούν εναντίον σου” Δήλωσε ο Rhodes την Παρασκευή, “δεν θα περιοριστούμε στα σύνορα μας...” πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ ήδη χτυπάνε με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές θέσεις των φανατικών Ισλαμιστών, κάτι που έχει βοηθήσει τους Κούρδους και τους Ιρακινούς στις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα όμως με διάφορες πηγές η κυβέρνηση Ομπάμα δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές. Μυστικά σχέδια για περισσότερες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν ήδη ετοιμαστεί και περιμένουν την έγκριση του Αμερικάνου Προέδρου. Μέσα στα σχέδια των Αμερικάνων είναι η εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το Ιράκ πίσω στη Συρία από όπου και δημιουργήθηκε η ομάδα.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου αρχικά είχαν υποστηρίξει και βοηθήσει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία. Τους αντικαθεστωτικούς που σήμερα είναι η ραχοκοκαλιά του Ισλαμικού κράτους. Ωστόσο λόγω της ευρείας στήριξης που είχε ο Πρόεδρος Άσαντ από τον Συριακό λαό οι αντικαθεστωτικοί δεν κατάφεραν να τον νικήσουν. Πέρυσι με τη βοήθεια της Ρωσίας η Αμερικανική Κυβέρνηση τελικά, προτίμησε να μην επέμβει εναντίον του Συριακού Καθεστώτος.

Άμυνα Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια: