Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Την 18η Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην New York Times ένα άρθρο των Marc Santora και Julian E. Barnes. Πρόκειται για άρθρο εξοργιστικού περιεχομένου, που αναφέρεται στα Σκόπια, την Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Δύση. Μέσα από τις γραμμές του προβάλλει η καταπάτηση κάθε ίχνους ηθικής, δεοντολογίας και πάνω από όλα δημοκρατίας, προκειμένου να επιτευχθεί το προαποφασισμένο και επιθυμητό αποτέλεσμα στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Δηλαδή, το ΝΑΙ.
Καταρχήν, μέσα από τις πρώτες κιόλας γραμμές του, οι αρθρογράφοι περιγράφουν έναν «ανεξέλεγκτο πανικό», που αφορά την πιθανότητα, διόλου καταφρονητέα όπως υποστηρίζουν, το σκοπιανό δημοψήφισμα να καταλήξει σε ΟΧΙ και όχι στο ποθητό ΝΑΙ. Η ερμηνεία, ωστόσο, που δίνεται και μάλιστα χωρίς ενδοιασμό, για το κατ’ αυτούς απευκταίο πιθανό αποτέλεσμα, παραδόξως δεν επικαλείται τον ανομοιογενή πληθυσμό των Σκοπίων, που έτρεφε ανέκαθεν περισσότερες της μιας εθνικές προτιμήσεις.
Αντιθέτως, χωρίς την προσκόμιση κάποιων, έστω και αμφισβητήσιμων ενδείξεων, οι αρθρογράφοι θεωρούν δεδομένο, όσο και γενικής αποδοχής το γεγονός ότι η έλευση ενός ΟΧΙ καλλιεργείται από τους Ρώσους. Αυτοί μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν το Facebook, δαπανούν μεγάλα ποσά και τρομοκρατούν με διάφορους τρόπους τους Σκοπιανούς, προσπαθώντας να τους πείσουν υπέρ του ΟΧΙ.
Ενδεικτικό της έλλειψης αποδείξεων, για την υποστήριξη αυτού του ρόλου των Ρώσων είναι και το ασθενές και χωρίς περιεχόμενο επιχείρημα ενός αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, του James H. Mackey, που δηλώνει ότι: «Όσο πιστεύουν ότι είναι σε θέση να δημιουργούν προβλήματα (οι Ρώσοι), τα δημιουργούν«. Παρότι η Ρωσία διέψευσε επισήμως την όποιας μορφής ανάμειξη στο αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος, οι κατηγορίες εναντίον της εντείνονται, όσο πλησιάζει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος.
Η υπόθεση, επάνω στην οποία βασίζονται οι κατηγορίες, είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι παρακολουθούν με δυσαρέσκεια την προσπάθεια της Δύσης να εντάξει και το τελευταίο βαλκανικό κράτος, στο ΝΑΤΟ (από το οποίο η Ρωσία είναι εκτός). Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για την εξύφανση, επαναλαμβάνω χωρίς από όσο φαίνεται απτές αποδείξεις, όλων των παραπάνω κατηγοριών, εναντίον της Ρωσίας.
Αμερικανικά δολάρια
Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει ένα ποσό οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου τα Σκόπια να αποκρούσουν την υποτιθέμενη ρωσική διείσδυση στο αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος. Στη μάχη μπαίνουν απομακρύνσεις Ρώσων διπλωματών, που κατηγορούνται για υποθετικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά, για δημιουργία πολυάριθμων δικτυακών θέσεων στο Facebook, πάντοτε για τον επηρεασμό υπέρ του ΟΧΙ στο προσεχές σκοπιανό δημοψήφισμα.
Κατηγορούνται επίσης και για επιστράτευση ακόμη και ομάδων ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια πάντοτε, να επηρεαστεί το αποτέλεσμα τη δημοσκόπησης. Και ως εδώ, μπορεί βέβαια να υποθέσει κανείς ότι αυτά, σε συνδυασμό και με ανάλογα άλλα, έχουν έντονη οσμή του παράλογου, αλλά δεν αγγίζουν άμεσα την Ελλάδα.
Υποστηρίζεται ότι και η ελληνική αντίθεση στη συμφωνία των Πρεσπών χρηματοδοτείται δήθεν από τη Ρωσία. Τελικά, ωστόσο, οι καταρχήν αναπόδεικτες αυτές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, σχετικά με την ενεργό της ανάμειξη στην προσπάθεια ενός αρνητικού αποτελέσματος στο σκοπιανό δημοψήφισμα της 30/9, αναφέρονται και στην Ελλάδα, και μάλιστα με εξοργιστικό τρόπο.
Οι 7 στους 10 Έλληνες εξαγοράστηκαν
Οι δύο σχολιαστές του παραπάνω άρθρου, υποστηρίζουν ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Ρώσους για εξαγορά Ελλήνων, προκειμένου να αντιδράσουν στη συμφωνία των Πρεσπών, και αυτός ήταν ο λόγος της απέλασης από την Ελλάδα δύο Ρώσων διπλωματών. Η κατηγορία αυτή, που εμφανώς αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, εκλαμβάνει τους 7 στους 10 Έλληνες, που με βάση όλες τις σχετικές έρευνες, τίθενται αναφανδόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, σαν «εξαγορασμένους από τη Ρωσία»!
Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτού του πρωτοσέλιδου άρθρου στο International New York Times της 18ης τρέχοντος, προσθέτουν στους γνωστούς ήδη χαρακτηρισμούς εναντίον όσων λαμβάνουν μέρος στα συλλαλητήρια και τον χαρακτηρισμό των προδοτών! Όσοι δηλαδή αντιτίθενται στην εκχώρηση στους Σκοπιανούς, του ονόματος, της ανύπαρκτης μακεδονικής γλώσσας και της, επίσης, ανύπαρκτης μακεδονικής ταυτότητας, εκτός από τους χαρακτηρισμούς ετερόκλητοι, περίεργοι, φασίστες, ακροδεξιοί, εθνικιστές και χρυσαυγίτες, τώρα χαρακτηρίζονται και προδότες!
Κατηγορούνται, δηλαδή, πως εξαγοράζονται από ξένη χώρα για να στραφούν εναντίον των συμφερόντων της πατρίδας τους. Και οι «κακοί» αυτοί Έλληνες, που δε θέλουν το καλό της πατρίδας τους, κατά το πνεύμα του πρωτοσέλιδου άρθρου, εκπροσωπούν τελικά γύρω στο 70% του ελληνικού πληθυσμού! Συμπεραίνω ότι ένας καταιγισμός αντιδράσεων, για την προέλευση και τους στόχους αυτής της άθλιας προπαγάνδας εναντίον της συντριπτικής πλειονοψηφίας των Ελλήνων, έχει ήδη αργήσει.
Ένα οποιοδήποτε όνομα
Το ενδιαφέρον ΕΕ και ΝΑΤΟ εξαντλείται στην εξασφάλιση ονόματος για την πρόσβαση των Σκοπίων στους κόλπους τους. Στο περί ού ο λόγος άρθρο, εξάλλου, δεν γίνεται λόγος για την ανάγκη εκχώρησης από την Ελλάδα στα Σκόπια των ανύπαρκτων στοιχείων «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ταυτότητας». Ένα όνομα, οποιοδήποτε όνομα, φαίνεται να αρκεί, εφόσον εξασφαλίζει την είσοδο του γειτονικού σλαβικού κράτους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Και εύλογα διερωτάται κανείς, για ποιους ακριβώς λόγους η ελληνική Κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στο να δωρίσει το όνομα, αλλά πρόσφερε επιπλέον στους Σκοπιανούς, τα δύο αυτά θανάσιμης επικινδυνότητας για την Ελλάδα, σημεία της συμφωνίας;
Τα Σκόπια έχουν γίνει κέντρο συρροής ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Η αγωνία για το αποτέλεσμα του προσεχούς δημοψηφίσματος των Σκοπίων έχει φθάσει στο κατακόρυφο και έτσι εξηγείται η πρωτοφανής συρροή ανώτατων αξιωματούχων στο γειτονικό κράτος. Εξάλλου, δεν χρειάστηκε να δοθεί η οποιαδήποτε δικαιολογία για τη μαζική μετακίνηση των υψηλά ιστάμενων Δυτικών στα Σκόπια, διότι κρίθηκε δεδομένο ότι το δυτικό μοντέλο διακυβέρνησης κινδυνεύει αν τα Σκόπια παραμείνουν εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η αγωνία για το αποτέλεσμα του προσεχούς δημοψηφίσματος των Σκοπίων έχει φθάσει στο κατακόρυφο και έτσι εξηγείται η πρωτοφανής συρροή ανώτατων αξιωματούχων στο γειτονικό κράτος. Εξάλλου, δεν χρειάστηκε να δοθεί η οποιαδήποτε δικαιολογία για τη μαζική μετακίνηση των υψηλά ιστάμενων Δυτικών στα Σκόπια, διότι κρίθηκε δεδομένο ότι το δυτικό μοντέλο διακυβέρνησης κινδυνεύει αν τα Σκόπια παραμείνουν εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Και σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, υπάρχει σιωπηρή συναίνεση των κρατούντων στη Δύση, ότι όλα επιτρέπονται. Ακόμη, και η αναστολή της εφαρμογής της δημοκρατίας για όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητη. Νομιμοποιείται, έτσι, η χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου, που υπόσχεται να βοηθήσει τη σκοπιανή περίπτωση, ώστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι οπωσδήποτε ΝΑΙ. Αλλά, και αν, παρ’ ελπίδα, καταλήξει σε ΟΧΙ, δεν υπάρχει καταρχήν πρόβλημα, δεδομένου ότι με βάση προηγούμενη σχετική «νομολογία» το ΟΧΙ μετατρέπεται αυτόματα σε ΝΑΙ!
Τι φοβάται η Δύση από ένα ΟΧΙ
Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος της Δύσης, σχετικά με την ψήφο του μικροσκοπικού κράτους των Σκοπίων, ώστε να δικαιολογεί αυτή την, χωρίς προηγούμενο, πανικόβλητη κινητοποίηση των κορυφαίων θεσμών της Δύσης; Ο φόβος της Δύσης είναι ότι αν παραμείνει το γειτονικό κράτος εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ, τα Βαλκάνια θα περιπέσουν στην κυριαρχία της Ρωσίας, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε θυσία.
Ωστόσο, είναι ανεξήγητο το πώς και το γιατί η Δύση επικεντρώνει τους φόβους απώλειας της κυριαρχίας της, στη Ρωσία, ενόσω η Κίνα, συνοδευμένη από τη Ρωσία, αλωνίζει σε τρεις ηπείρους, και τα Βαλκάνια περιλαμβάνονται σε αυτές. Δεν θα επεκταθώ, εδώ, σε αυτό τον παράλογο, όπως πιστεύω, φόβο, καθώς υπάρχει σχετική ανάλυσή μου στο νέο υπό εκτύπωση βιβλίο μου «Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης» (υπό εκτύπωση στον ΙΑΝΟ).
Και με όλα αυτά που έχει καταφύγει έντρομη η δημοκρατία δυτικών προδιαγραφών; Η Δύση, ο πολιτισμός της και η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι το σπίτι μας, και οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε με κάθε θυσία. Ωστόσο, με την απλή επίκληση της ετικέτας της δημοκρατίας νομιμοποιούνται τα χειρότερα εγκλήματα, όπως και αυτό της παραποίησης της ιστορίας χιλιετηρίδων, στην περιοχή των Βαλκανίων.
Πως, ακριβώς, αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι δυτικοί σύμμαχοί μας, όταν οι παρεμβάσεις τους, για την αλλοίωση της βούλησης των λαών, που καλούνται σε δημοψήφισμα, είναι τόσο εξόφθαλμες, τόσο τραυματικές, αλλά και τόσο απαράδεκτες, ώστε να επικρατεί και να εφαρμόζεται η αντίθετη της εκφρασμένης λαϊκή βούληση; Και, τέλος, για πόσο διάστημα ακόμη, πριν το δυτικό σύστημα υποκατασταθεί ολοκληρωτικά από τα αποκαλούμενα «λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα», θα μπορεί η Δύση να παραποιεί τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, στο όνομα της δημοκρατίας που, καθημερινά, ποδοπατάει;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου