Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ- ΜΟΣΧΑΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ: o σχισματικός αυτόκλητος »Πατριάρχης Κιέβου » Φιλάρετος είναι από τις 14 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ όπου το δρομολογεί. Συναντήθηκε με τον καθολικό τ. Αντιπρόεδρο ΗΠΑ Joe Biden που υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Ουκρανίας και τη διάσπαση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο  Joe Biden είχε συνάντηση με τον σχισματικό «Πατριάρχη» Φιλάρετο του αυτο-αποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή του για τη δημιουργία αυτοκέφαλης εκκλησίας στην Ουκρανία.
Ο Φιλάρετος βρίσκεται στην Αμερική από τις 14 Σεπτεμβρίου. Είναι ενδιαφέρον ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ συμπίπτει με την άφιξη στο Κίεβο των δύο εξάρχων της Κωνσταντινούπολης που στάλθηκαν για να διαπραγματευτούν με εκπροσώπους του «Κιέβου Πατριαρχείου» του Φιλάρετου. Στη συνάντηση μεταξύ των εξάρχων και του Φιλάρετου, ο τελευταίος επέμεινε  ότι θα είναι ο πατριάρχης της νέας ουκρανικής εκκλησίας.
Ο  ρωμαιοκαθολικός Joe Biden τόνισε κατά τη συνάντηση τη σημασία μιας ενωμένης αυτοκέφαλης ουκρανικής εκκλησίας προς επίρρωση της ουκρανικής κρατικής εξουσίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Φιλάρετο για το έργο του « στην διάδοση της πνευματικότητας στην ουκρανική κοινωνία, βοηθώντας τον ουκρανικό στρατό, κλπ », αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του » Πατριαρχείου Κιέβου « .
Με τη σειρά του, ο σχισματικός πατριάρχης, ένας από τους ηγέτες του ουκρανικού εθνικιστικού κινήματος που σχίζει διαιρεί τη χώρα του πολιτικά και πνευματικά ευχαρίστησε τον  Joe Biden για τη μακροχρόνια στήριξή του στην Ουκρανία και του απένειμε το 2ο βαθμό του Τάγματος της Αγίας Ισότητας –του Ισαποστόλου Βλαδίμηρου του Μέγα . Το 2015 ο Φιλάρετος είχε απονείμει τον αντίστοιχο 1ο βαθμό στον John McCain το 2015, για την υποστήριξη του στην Ουκρανία κατά τα γεγονότα του Euromaidan και της «ρώσικης κατοχής σε Donbass – Κριμαία ».
Ο  Biden είναι επίσης γνωστός για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον επισκέφθηκε δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη σειρά του του απένειμε  το Βραβείο  »Αθηναγόρας » για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, Samuel D. Brownback, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο στις 11 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την ίδια υποστήριξη για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά του Πατριαρχείου Μόσχας.
Εν τω μεταξύ, σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Φιλάρετος ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.orthochristian 20.9.18

Δεν υπάρχουν σχόλια: