Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στο Φανάρι, τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και όμιλο προσκυνητών από την Πάτρα. 
Την ώρα που ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος – σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου – ευχαριστούσε «τον Παναγιώτατο που ενημέρωσε τους προσκυνητές από την Επαρχία του γιατί, όπως σημείωσε, πολλές φορές οι πιστοί ακούν και διαβάζουν διάφορες πληροφορίες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία, όπως τόνισε, να ακούσουν όλοι από τα χείλη του Πατριάρχη για ποιο λόγο το Πατριαρχείο αποφάσισε, καθώς έχει δικαίωμα και χρέος, να χορηγήσει το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανία», την ώρα εκείνη ο κληρικός του, διάκονος του Ι. Ναού Παντανάσσης Γεράσιμος, εξαπέλυε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Σε ιστολόγιο που ανήρτησε σημαντικά κείμενα για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, τα οποία δημοσιοποίησε χθες το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πατρινός διάκονος - ο οποίος έχει σταθερή θέση εναντίον του Πατριαρχείου – δημοσίευσε σχόλιά του κριτικάροντας τα συγκεκριμένα κείμενα. 
Φτάνει μέχρι του σημείου να υποστηρίξει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιμείται τον Πάπα, «τον αρχηγό της αιρέσεως», ως προς τις αποφάσεις του. Δεν διστάζει να κάνει υποδείξεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τους χειρισμούς του στο Ουκρανικό και γράφει πως η απόφαση «να παραχωρήσει Αυτοκεφαλία δεν έχει λογικά επιχειρήματα και δείχνει ότι κρύβονται πολλά από πίσω..». 
Πριν λίγες μέρες ο άλλος κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών, Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, υιοθέτησε πλήρως την θεωρία ότι οι ΗΠΑ «πιέζουν» το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να δώσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, άφησε σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο των ΗΠΑ στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Κρήτη και, τέλος, ειρωνεύτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη γράφοντας: «Μήπως, τελικά, τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» για την Ουκρανία θα τον υπογράψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ως «αποφαινόμενος» και ο … Ντ. Τράμπ ως «συναποφαινόμενος»; Δεν μπορώ να διανοηθώ τυχόν αμερικανική απαίτηση για αντιστροφή των υπογραφών…». 
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μεταβαίνει στο Φανάρι και έχει επαφές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 
Διερωτάται κάθε λογικός άνθρωπος: τι τελικά πρεσβεύει ο Πατρών Χρυσόστομος; Πόσο υποκριτής μπορεί να είναι; Οι κληρικοί του γράφουν με την ευλογία του ή κάνουν ό,τι θέλουν, άρα η Μητρόπολη Πατρών βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση; 
Χαρακτηριστικό της γενικότερης …αμηχανίας γύρω από την στάση του Πατρών είναι το σημερινό σχόλιο στο fb του Αρχιμανδρίτη της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης, Ρωμανού Αναστασιάδη: «Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι πράξεις και τα λόγια του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου να είναι καρπός ειλικρινούς επίγνωσης της αληθείας και των απαράγραπτων δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου. Και προσευχόμαστε το ίδιο να πράξουν και κάποιοι κληρικοί του, οι οποίοι δεν έχουν πάψει να συκοφαντούν και να απαξιώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που έγινε στην Κρήτη το 2016, σκανδαλίζοντας έτσι τους πιστούς και δίδοντας όπλα στους εχθρούς της Εκκλησίας...».
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. 
ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ. ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΩΝ. ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ. ΙΣΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΥΧΗΘΜΟΥΣ ΤΟΣΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΘΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λείπει η γάτα χορεύουν τά ποντίκια ! Ο π. Αναστάσιος είναι γνωστός . Ο διάκονος ποιός είναι ; Αν απο διάκονος άρχισε την αντίσταση , έχει μέλλον !

Ανώνυμος είπε...

Βρέ μπάς και πήγε εκεί για νά έχει τεκμήριο αθωότητος ;