Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η αποστολική χάρη και διαδοχή δεν αποδεικνύεται με το «χειροτονητήριο», αλλά με τη ζωή του κληρικού

Να τι σας ζητώ λοιπόν: Μάθετε όλα αυτά εσείς που επονομάζεσθε τέκνα του Θεού και νομίζετε ότι είστε Χριστιανοί, εσείς που διδάσκετε τους άλλους κούφια λόγια και νομίζετε, ψευδώς, ότι είστε ιερείς και μοναχοί, που μπορείτε να καθοδηγείτε. Καλέσατε τους πρεσβυτέρους και τους αρχιερείς σας και συγκεντρωθείτε μαζί με αγάπη Θεού και πρώτα προσπαθήστε να τα μάθετε αυτά και να τα βιώσετε˙ ακόμη θελήσατε να τα δείτε και να γίνετε βιωματικά σαν τον Θεό...

Αλλά μην επιδιώξετε μονάχα με τα εξωτερικά σχήματα και τα άμφια και με τέτοια να αναρριχηθείτε στα αποστολικά αξιώματα, για να μην ακούσετε όσοι, χωρίς να γνωρίζετε τα μυστήρια του Θεού, σπεύδετε στα αξιώματα που αρμόζουν σε άλλους. “Αλίμονο σε σας που στην αλαζονεία σας νομίζετε ότι είστε σοφοί και σύμφωνα με τη δική σας εκτίμηση πιστεύετε ότι έχετε μεγάλη γνώση. Αλίμονο σε σας που κάνετε το φως σκοτάδι και το σκοτάδι φως”.
Λοιπόν, αδελφοί μου αγαπητοί εν Χριστώ, σας παρακαλώ όλους να βάλετε θεμέλιο καλό στην οικοδόμηση των αρετών την ταπείνωση. Ύστερα με τους αγώνες της ευσεβείας να οικοδομήσετε τον οίκο της γνώσεως των μυστηρίων του Θεού και να φωτιστείτε από θείο φως και να δείτε, όσο είναι δυνατό στους ανθρώπους, με καθαρό το μάτι της καρδιάς τον Θεό και έτσι να διδαχτείτε τα τελειότερα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών και έτσι, με αυτή τη γνώση που δίδεται υπό του Πατρός των φώτων, να έλθετε στον λόγο της διδασκαλίας και να διδάξετε τους αδελφούς μας ποιο είναι το θέλημα του Θεού το αγαθό και τέλειο και ευάρεστο και δια της διδασκαλίας μας να οδηγήσουμε λαό εκλεκτό στο Θεό που με το Άγιο Πνεύμα του μας προχειρίζει δασκάλους της Εκκλησίας του.  
Συμεών Νέου Θεολόγου, «Κατήχηση ΧΧΧΙΙΙ»

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.
 Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ-ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΟ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΛΕΡ ΤΗΣ ΠΟΙΜΕΝΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΩΔΗ 15ο ΚΑΝΟΝΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΟΝΑΧΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Θ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΥΧΗ. ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υγεία να υπάρχει που λέει και ο Γαλίτης

https://www.youtube.com/watch?v=JbNFrZP0th0

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/7Nyq011Cfo8