Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ / τ. Βουλευτής της ρωσικής Δούμα και βετεράνος πιλότος: η κύρια ευθύνη για την συντριβή του il 20 είναι του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Τι δουλειά έχει ένας στρατηγός του Πεζικού να είναι επικεφαλής της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας; δεν ξέρουμε τι έγινε εκεί κάτω είμαστε σε συνθήκες Παγκοσμίου Πολέμου;

H ισραηλινή πλευρά επιχειρεί να εκθέσει τους ενόχους της συντριβής του Ilyushin-20 στη Συρία για να μετριάσει την ευθύνη των Ρώσων ιθυνόντων. Αυτή την άποψη εξέφρασε  dο τ. βουλευτής της Κρατικής Douma ο τ. πιλότος Viktor Alksnis.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα ισραηλινά μαχητικά μπήκαν  στο στόχαστρο στα 250 m ύψος ενώ το ρωσικό ήταν στα 5 000 m ύψος.
« Κι επομένως o πύραυλος της αεράμυνας φάνηκε να φθάνει το αεροσκάφος μας. Αλλά η πυραυλική ζώνη είναι μόνο 300 m. Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ότι η ισραηλινή πλευρά δεν προειδοποίησε παρά 1΄πριν την επιδρομή . Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί κάτω; Eίμαστε σε συνθήκες του μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου; ( έτσι ονομάζουν οι Ρώσοι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο).   Στη διάρκεια αυτών των 20΄όταν πετούσαν έπρεπε να τους συνοδεύουμε  », δήλωσε ο Alksnis στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.
« Κατά τη γνώμη μου προπάντων το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και ο διοικητής της VKS, ευθύνονται για το συμβάν ». « Bέβαια σέβομαι τον επικεφαλή της  Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τον Sergey Surovikin, είναι ένας λαμπρός στρατηγός, αλλά γιατί τοποθετήθηκε ένας στρατηγός πεζικού στην κεφαλή των αεροπορικών δυνάμεων; Δεν τραβάει, δεν ξέρει όλα αυτά που οφείλει να ξέρει στο πόστο του (γραφείο του)  », δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: