Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φίλος του Ολυμπία στέλνει επιστολη στον Γερμανό Πρέσβη. Δείτε τι του απαντά…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Την παρακάτω επιστολή απέστειλα τελευταία στον πρέσβη της Γερμανίας, διακατεχόμενος εν μέρει από αγανάκτηση για το ότι στο ακουστικό σύστημα ξενάγησης στο μουσείο της αρχαίας Περγάμου, στο Βερολίνο δεν περιλαμβάνεται η ελληνική γλώσσα ενώ εκθέτουν αρχαία ελληνικά μεγαλουργήματα, αλλά και από το γενικότερο πνεύμα των εξελίξεων τελευταία, με κύριο πρωταγωνιστή την φραου Μέρκελ. Ακολουθεί η απάντησή τους.

Προς τον αξιότιμο
Πρέσβη της Δημοκρατίας της Γερμανίας
Αθήνα
Κε πρέσβη

Αυτές τις μέρες ένας φίλος μου ταξίδεψε στη Γερμανία και βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου επισκέφθηκε το Μουσείο της Περγάμου. Είχε τρεις ώρες αναμονή έως την είσοδο, σε αντίθεση με άλλα μουσεία όπου η αναμονή ήταν ελάχιστη, και βέβαια άλλες τρεις ώρες περιήγηση στο μουσείο, αφού στην πράξη η αρχαία Πέργαμος μεταφέρθηκε στο Βερολίνο. Έχετε κάνει καλή δουλειά, όπως μου περιέγραψε αλλά και όπως είδα στο Google.
Όμως κε πρέσβη η αχαριστία σας δεν έχει όρια, και τούτο γιατί:

Καταφέρατε με τους εδώ γερμανοτσολιάδες, τους μεγαλύτερους προδότες της πατρίδας μας όλων των εποχών να μας καταχρεώσετε (αυτό ακούγετε και γράφετε καθημερινά από τα πλέον επίσημα ελληνικά χείλη και έντυπα), να μας υποδουλώσετε οικονομικά με εικονικά χρέη, με χρέη φούσκες βέβαια και μετά μας βάλατε και κ…δάχτυλο μέσω του ανθελληνικού σας περιοδικού Focus (το οποίο αναιδώς έγραψε κι από πάνω ότι το έκανε γιατί μας αγαπάτε!). Καθημερινά μας απειλείτε με πτώχευση, ξεχνώντας βέβαια το δικό σας χρέος απέναντί μας (πολεμικές αποζημιώσεις) που είναι πολλαπλάσιο του πραγματικού δικού μας.
Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, πέραν των άλλων καταστροφών, ληστέψατε και τον αρχαιολογικό μας πλούτο για να γεμίσετε τα μουσεία σας και τις ιδιωτικές σας συλλογές, ελλείψει βέβαια δικού σας πολιτισμού. Αυτό το λέω μετά πάσης παρρησίας, αφού στο μουσείο της Στουτγάρδης έχετε ως εκθέματα κάτι πήλινες Παναγίτσες και φάτνες του 5ου μ.Χ. αιώνα. Ο δικός μας γλύπτης Φειδίας που έκανε τα αριστουργήματα του Παρθενώνα και όχι μόνο και έζησε δέκα αιώνες νωρίτερα, εάν τα έβλεπε αυτά τα ¨μεγαλουργήματά σας¨ θα αυτοκτονούσε από ντροπή, σαν καλλιτέχνης.
Αφού λοιπόν μας κατακλέψατε και προβάλετε τα δικά μας δημιουργήματα ως δικά σας (δεν είσθε βέβαια η μόνη χώρα), δεν τολμάτε και δεν έχετε το ηθικό σθένος να τα αναγράψετε και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!. Μάλιστα, αφού στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, στο σύστημα ξενάγησης που προσφέρετε στους επισκέπτες, εκθέτετε τα ελληνικά αριστουργήματα σε πολλές γλώσσες, εκτός από την Ελληνική! Γιατί τόση απαξίωση για τη χώρα που σας έδωσε τόσα, ακόμα και το συντακτικό και τη γραμματική για τη γλώσσα σας; Η ανθρώπινη αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο!
Κύριε Πρέσβη, επειδή κατ’ ανάγκην πρέπει να αναφερθούμε και στην σύγχρονη ιστορία της πολιτικής σας, μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε πειστικά, ποιά είναι η ηθική θέση της χώρας σας να φέρεσθε ως ηγεμόνες της Ευρώπης, την οποία Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από 50 χρόνια τον προηγούμενο αιώνα, την αιματοκυλήσατε και ισοπεδώσατε δύο φορές; Μπορείτε να μας απαντήσετε γιατί σταθήκατε συνεχώς και αδιαλείπτως το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα συμβουλάτορες, σύμμαχοι και χειραγωγοί των Τούρκων και Βουλγάρων για να διαπράξουν τις γνωστές ωμότητες σε βάρος του Ελληνικού Λαού; Ή μήπως αρνείσθε τον καθοριστικό ρόλο που παίξατε με την καθοδήγηση των Νεότουρκων του Κεμάλ το 1915 για την γενοκτονία των Αρμενίων και εν συνεχεία όλων των Χριστιανοορθοδόξων πληθυσμών στην επικράτεια της Τουρκίας;
Όλα αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες κύριε Πρέσβη, και η μεγαλοψυχία της φυλής μας έχει δώσει τόπο στην οργή να ξεχασθούν και να ζήσουμε ειρηνικά, αλλά οι σύγχρονες πολιτικές σας , μας εξωθούν στα άκρα. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε πως το Ελληνικό Έθνος στάθηκε κυματοθραύστης για χιλιάδες χρόνια του Ανατολικού Βαρβαρικού κινδύνου. Το ίδιο θα πράξει και τώρα αν χρειασθεί.
Τέλος, από τον Ελληνικό πολιτισμό δανειστήκατε ή κλέψατε υλικά και άυλα επιτεύγματα μοναδικά στον κόσμο. Δεν πήρατε όμως την υπερανθρώπινη παιδεία των Ελλήνων που από το 1200 π.Χ. (κάποιοι επιστήμονες το αναγάγουν στο 2300π.Χ. ή και παλαιότερα) στον Τρωικό Πόλεμο, όταν θυσίαζαν και προσεύχονταν στους Θεούς να τους χαρίσει γενναιότητα για την καλή έκβαση της μάχης που θα ακολουθούσε, προσεύχονταν συγχρόνως και για την γενναιότητα του αντιπάλου. Ναι κύριε Πρέσβη, προσευχή και για τον εχθρό!!! Αλλά αυτό δεν είναι για την δική σας φυλή, είναι μόνο για τους Έλληνες. Είναι για την Μάνα της Κρήτης που έχασε τα δυο της παλληκάρια στον πόλεμο, την οποία συνάντησε ο δικός σας συγγραφέας να ανάβει όλα τα κεριά στους τάφους των δικών σας μαχητών πεσόντων στη μάχη της Κρήτης το 1940 και όταν απορημένος τη ρώτησε γιατί το κάνει αυτό του είπε: παιδί μου αυτά τα παιδιά κάποια μάνα τα κλαίει που τα έχασε όπως έχασα εγώ τα δικά μου!
Στέφανος Γκίκας
Η απάντησή τους
From: .ATHE KU-S1 Poulakis, Christina [mailto:ku-s1@athe.auswaertiges-amt.de]
Sent: Thursday, February 02, 2012 9:43 AM
To: gkikstef@otenet.gr
Subject: Μορφωτικό Τμήμα
Αξιότιμε κύριε Γκίκα!
Σας ευχαριστώ για το e-mail σας από 26 Ιανουαρίου 2012.
Λυπάμαι που μείνατε δυσαρεστημένος από την επίσκεψή σας στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.
Η Πρεσβεία απευθύνθηκε στο εν λόγω μουσείο, το οποίο μας ενημέρωσε ότι οι επεξηγηματικές επιγραφές και οι πληροφορίες της έκθεσης είναι όντως μόνο στα γερμανικά και τα τουρκικά. Το μουσείο διαθέτει ωστόσο ακουστικό οδηγό (audio-guide) σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ αυτών και στην ελληνική.
Εύχομαι να είχατε παραταύτα μια ευχάριστη διαμονή στη Γερμανία και ίσως σας δοθεί σύντομα πάλι η ευκαιρία να επισκεφτείτε το Μουσείο της Περγάμου.
Με εκτίμηση
Κατ’εντολή
Susanne Schubert
Ακόλουθος Μορφωτικών Υποθέσεων

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα
Πολιτιστικό Τμήμα
Καραολή και Δημητρίου 3, 106 75 Αθήνα
Τηλ.: +30 210 7285 241
Fax: +30 210 7285 335
ΥΓ. Επί της απαντήσεώς τους θα ήθελα να διατυπώσω τα παρακάτω:
1) Οφείλω να ομολογήσω ότι με εκπλήσσει και με τιμάει ο σεβασμός τους προς το πρόσωπό μου και προς τον πολίτη γενικότερα, εννοώντας ότι καταδέχτηκαν να με απαντήσουν, σε αντίθεση με τους δικούς μας ηγέτες που όσες επιστολές και αν τους έστειλα δεν καταδέχτηκαν ποτέ να με απαντήσουν. Βλέπετε είναι απασχολημένοι με το ξεπούλημα της πατρίδας μας και δεν προλαβαίνουν.
2) Ισχυρίζονται ότι το ακουστικό τους σύστημα (audio-guide) περιέχει και την ελληνική γλώσσα, ανάμεσα σε δέκα περίπου γλώσσες που περιέχει. Ψεύδονται οικτρά, γιατί ο φίλος μου που αναφέρω, βλέποντας ότι δεν υπάρχει η ελληνική γλώσσα το ρώτησε στην αρμόδια υπάλληλο τονίζοντάς της ταυτόχρονα ότι πρόκειται για ελληνικά μεγαλουργήματα. Η απάντησή της ήταν ¨Ι am sorry¨. Συνεπώς δεν μπορούν να με διαψεύσουν με τίποτα, έστω και αν παρ’ ελπίδα το έκαναν εκ των υστέρων λόγω της επιστολής μου (πολύ θα με κολάκευε κάτι τέτοιο).
3) Για τα υπόλοιπα της επιστολής μου κωφεύουν χαρακτηριστικά. Άλλωστε τι θα μπορούσαν να πουν αφού μετά από δυο παγκοσμίους πολέμους όπου δεν κατάφεραν να γίνουν πανευρωπαϊκοί τουλάχιστον ηγέτες, συνεχίζουν με την ανοχή των παγκόσμιων τραπεζιτών τον ανελέητο οικονομικό μας όλεθρο, με την βοήθεια των ντόπιων γερμανοτσολιάδων (όλων των παρατάξεων που συμπράττουν προς τούτο) που εμείς δυστυχώς ψηφίσαμε και συνεχίζουμε να ανεχόμαστε.
Στέφανος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: