Πηγή : Έχω μάτια και βλέπω
Οι “εταίροι” μας στην ΕΕ δεν είναι χθεσινοί, ρωτήστε τις χώρες της Κοινοπολιτείας που έζησαν υπό τον ζυγό τους! Ακόμη και την Κύπρο μας!
Ακόμη το Βέλγιο, η μη-χώρα, έχει τρανή Ιστορία εξανδραποδισμού και βαρβαρότητας στην υποσαχάρια Αφρική.
Για την Ισπανία των Κονκοσταδόρων, την Γαλλία των Λεγεώνων, την Αγγλία του Λώρενς, την Γερμανία του Χίτλερ όλοι γνωρίζουμε.
Δεν έχουμε να κάνουμε με παιδάκια. Ξέρουν να σε δένουν και μετά να σου “επιβάλλουν” τις αξίες του “Δυτικού Πολιτισμού” τους.
Και μετά να σου φορέσουν και τις ευθύνες, δείτε τις “Αγιες” Σταυροφορίες των Παπών.
Μήπως μας ζητάνε τα ανήκουστα όπως να μειώσουμε όχι απλά τις αμυντικές μας δαπάνες αλλά ακόμη και των αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές μας ή ακόμη κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.
Γιατί θέλουν να πούμε το Οχι και μετά να σφυρίζουν αδιάφορα;
Τι έχει συμφωνήσει επιτέλους ο ΓΑΠ κι αποχώρησε;
Θυμάστε το Ιστορικό Προηγούμενο της Γιουγκοσλαυίας;
Το 1999 είχαν σκοπό να διαλύσουν την Γιουγκοσλαυία, αλλά ήθελαν να είναι οι “καλοί”.
Φώναξαν λοιπόν τον Μιλόσεβιτς στην Γαλλία, έκαναν συνομιλίες παρωδία, του ζήτησαν Γη και Υδωρ.
Αν έλεγε ΝΑΙ διαλυόταν η Χώρα του “Ειρηνικά”, αν έλεγε “Οχι” διαλυόταν η Χώρα του “Δημοκρατικά”!
Σας θυμίζει τίποτα Ελληνικότερο; Μόνο που ο Παπαδήμος δεν είναι ούτε Τάσσος, ούτε Μιλόσεβιτς, όποτε ο Σαμαράς έχει την ευκαιρία να γίνει ηγέτης ή να κάνει παρέα στον κωλοτούμπα, εκεί στο -5° C.
Για την Ιστορία διαβάστε την ανταπόκριση του Ριζοσπάστη που βρήκα στο google, (ευπρόσδεκτα κι άλλα αποκόμματα από το 1999 που τυχόν βρείτε) :
Ναυαγεί και ο δεύτερος γύρος συνομιλιών
ΠΑΡΙΣΙ.-
Σε αδιέξοδο φαίνεται πως καταλήγει και ο δεύτερος γύρος συνομιλιών στη Γαλλία. Κυρίως, επειδή η “Ομάδα Επαφής” φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή του αμερικανικού σχεδίου “ειρήνευσης” στο Κοσσυφοπέδιο. Ετσι, οι ξένοι μεσολαβητές κατηγορούν τους Σέρβους για κωλυσιεργία αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας, λέγοντας ότι προωθούν ουσιαστικές και όχι τεχνικές – όπως ΗΠΑ και ΕΕ επιθυμούν – αλλαγές στο προσχέδιο συνθήκης. Τι αναμένεται στη συνέχεια; Ξένες διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν πως ήδη οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Βρετανίας ετοιμάζονται να ασκήσουν αμεσότερες πιέσεις στη Σερβία, μεταβαίνοντας – πιθανότατα οι ίδιοι… – στο Βελιγράδι όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Εάν, πράγμα πολύ πιθανό, δεν τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια, τότε θα ακολουθήσει αποστολή υψηλόβαθμων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων στο Βελιγράδι, οι οποίοι θα επιδιώξουν να “πείσουν” τον Μιλόσεβιτς να υπογράψει τη συμφωνία, ειδάλλως θα του αναγγείλουν τελεσιγραφικά την εξαπόλυση αεροπορικών βομβαρδισμών.
“Δε συζητάμε ούτε καν το κείμενο της συμφωνίας”, δήλωσε χτες χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των ξένων μεσολαβητών στο Παρίσι, Φιλ Ρέικερ, προσθέτοντας ότι οι “Σέρβοι διεκδικούν ουσιαστικές αλλαγές, τις οποίες δεν μπορούμε να αποδεχτούμε”! Λίγο αργότερα, ο μεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Βόλφγκανγκ Πέτριτς προειδοποίησε ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Παρισιού “είναι πλέον υπόθεση ωρών” και ότι “μετά απ’ αυτό δε θα είμαστε διαθέσιμοι για συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για συμφωνία”.
Νωρίς χτες βράδυ, οι διεθνείς μεσολαβητές για το Κοσσυφοπέδιο επέρριψαν και επίσημα ευθύνες στη σερβική αντιπροσωπεία για την αποτυχία των συνομιλιών, τονίζοντας πως “δεν υπάρχει προοπτική να σημειωθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες”. Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών, Αμερικανός Κρίστοφερ Χιλ ξεκαθάρισε πως στο Παρίσι δεν υπάρχουν περιθώρια “για άλλη πρόοδο” και κατέληξε πως η αντιπροσωπεία των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου θα υπογράψει επισήμως το διεθνές σχέδιο για την αυτονομία της επαρχίας “πολύ σύντομα”.
Στο περιθώριο αυτών των δηλώσεων, η αντιπροσωπεία των Κοσσοβάρων Αλβανών βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει τους Σέρβους ότι επιχειρούν αλλαγή σε ποσοστό 70% του πολιτικού σκέλους της συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Σέρβος Πρόεδρος, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, επιμένει πως οι προτάσεις του Βελιγραδίου είναι ρεαλιστικές παρά την άρνησή τους να γίνει αποδεκτό το στρατιωτικό σκέλος της συμφωνίας. “Το πολιτικό μέρος θα υπογραφεί μόνον υπό την προϋπόθεση πως οι μεσολαβητές θα αποδεχτούν όλα τα παράπονά μας” δήλωσε, κατηγορώντας τους μεσολαβητές ως υπεύθυνους για την αποτυχία των συνομιλιών.
Βρετανικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν χτες πως το ναυάγιο και του δεύτερου γύρου των συνομιλιών στο Παρίσι είναι προφανές και ότι ήδη οι ξένοι μεσολαβητές καταστρώνουν σχέδια αντιμετώπισης των δεδομένων. Λέγεται, έτσι, πως το πολύ έως σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα το αδιέξοδο και η λήξη των συνομιλιών, έπειτα θα ακολουθήσει ανώτατη διπλωματική αποστολή της Βρετανίας και Γαλλίας στο Βελιγράδι με σκοπό να ενδώσει ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και στη συνέχεια – εφόσον και αυτό αποτύχει – θα αναλάβουν τη σκυτάλη συναντήσεων με το Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο υψηλόβαθμοι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι, που θα πουν ξεκάθαρα στον Μιλόσεβιτς πως είτε υπογράφει τη συμφωνία με τους γνωστούς όρους (δηλαδή παροχή αυτονομίας στο Κοσσυφοπέδιο και αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην περιοχή) είτε θα υποστεί η χώρα του τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Οι πληροφορίες αυτές, τρόπον τινά, φάνηκε πως επιβεβαιώθηκαν και από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, ο οποίος φθάνοντας χτες στο Παρίσι και αναφερόμενος στο αδιέξοδο των συνομιλιών, δήλωσε πως “ο χρόνος και η υπομονή μας εξαντλούνται”. Οπως πρόσθεσε, “οι Σέρβοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν ειρηνευτική συμφωνία ή μία καταστροφή”… Εάν μάλιστα η δήλωση του Ρούμπιν συνδυαστεί με άλλες δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Κένεθ Μπέικον, τότε δεν υπάρχουν πολλές απορίες εν σχέσει με το πού βαδίζει η κατάσταση. Ο Μπέικον σημείωσε πως οι δυνάμεις του γιουγκοσλαβικού στρατού, που είναι στην περιφέρεια του Κοσσυφοπεδίου, ανέρχονται σε 16.000 με 21.000 άνδρες σε σύγκριση με τις 10.000 προ δύο μηνών και 4.500 στρατιώτες στα τέλη Φλεβάρη. Συμπλήρωσε πως μία επιπρόσθετη δύναμη 14.000 έως 18.000 στρατιωτών είναι εντός του Κοσσυφοπεδίου.
Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν έκανε σαφείς τις προθέσεις του περί άμεσης εξαπόλυσης βομβαρδισμών στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Μπέικον είπε πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ ανέρχονται σήμερα σε 12.000 στρατιώτες, αλλά τόνισε πως ο σκοπός τους είναι η ανάληψη και διεκπεραίωση ειρηνευτικής αποστολής, σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία που θα επιτρέπει την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο. Να πρόκειται απλώς για λεκτικούς εκφοβισμούς παρά για άμεση απειλή;
Ιατροδικαστική έκθεση για τη σφαγή στο Ράτσακ
Η ομάδα ιατροδικαστών, που εξέτασε τα θύματα της προ μηνών σφαγής στο Ράτσακ, αποφάνθηκε πως τα θύματα ήταν άοπλοι πολίτες που σκοτώθηκαν περίπου ταυτόχρονα. Το πόρισμα, που δεν κατηγορεί ευθέως τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις, προκαλεί τη θέση της κυβέρνησης Μιλόσεβιτς ότι τα θύματα ήταν είτε αντάρτες μαχητές του “KLA”, είτε πολίτες που βρέθηκαν τυχαία εν μέσω πολεμικών πυρών.
Η Φινλανδή ιατροδικαστής, Ελενα Ράντα, είπε πως τα θύματα του Ράτσακ “ήταν αποτέλεσμα εγκλήματος κατά άοπλων πολιτών”, αρνούμενη ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες για τους φόνους ή να χρησιμοποιήσει τη λέξη “σφαγή”. Οπως είπε, τέτοιοι όροι “ξεπερνούν τα όρια της αποστολής μας”!
Η Ράντα κατέληξε ότι είναι υπόθεση των αρμοδίων νομικών οργάνων να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έρευνες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των θυμάτων και με το ποιος ευθύνεται.
Η επικεφαλής της φινλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα θύματα ήταν οτιδήποτε άλλο από άοπλοι πολίτες ούτε ενδείξεις αλλοίωσης ή κατασκευής αποδεικτικών στοιχείων. (http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3765236&publDate=18/3/1999)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου