Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Το θηρίο που ανεβαίνει από τη Γη: Οι νέες Δέκα Εντολές

 Εν μέσω της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, οι θρησκευτικοί ηγέτες παρουσιάζουν τις νέες Δέκα Εντολές

Ο κλιματικός ακτιβιστής Yosef Abramowitz κρατάει τις νέες πράσινες Δέκα Εντολές. Φωτογραφία: Yonatan Stein

For Τhe New American 

ΣΙΝΑ, Αίγυπτος - Ηγέτες διαφόρων θρησκειών και θρησκευτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν για να μετανοήσουν για τις υποτιθέμενες «κλιματικές« αμαρτίες τους και να εγκαινιάσουν τις νέες, παγκόσμιες «Δέκα Εντολές», όπως τις χαρακτήρισαν. Συγκεντρωμένοι στο Σαρμ Ελ Σέικ και σε πόλεις σε όλο τον κόσμο εν μέσω της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών COP27 για την κλιματική αλλαγή στην Αίγυπτο, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων χριστιανικών και ισλαμικών δογμάτων ένωσαν τις δυνάμεις τους με κάθε είδους ειδωλολάτρες και παγανιστές για να αποκαλύψουν τον νέο και βελτιωμένο ηθικό κώδικα του μέλλοντος, όπως ελπίζουν.

Μετά από παγκόσμια κριτική, οι νέες Δέκα Εντολές μετονομάστηκαν εκ νέου ως οι «Δέκα Αρχές της Κλιματικής Μετάνοιας». Οι επικριτές εξακολουθούν να γελοιοποιούν το κίνημα, αστειευόμενοι ότι αυτοί οι θρησκευτικοί ηγέτες προσκολλώνται σε αυτό που πολλοί επιστήμονες και ειδικοί αναφέρουν ως απαξιωμένη κλιματική «θρησκεία» ή ακόμη και «αίρεση». Αλλά αυτά τα γεγονότα και η πορεία προς ένα ενιαίο παγκόσμιο θρησκευτικό κίνημα που οργανώνεται γύρω από τη «Μητέρα Γη» δεν είναι για γέλια.    

Οι παράξενες τελετές, που διοργανώθηκαν από το «Διαθρησκειακό Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (ICSD), είχαν

αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο όρος Σινά στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, κοντά στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ Σέικ, καθώς η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα πραγματοποιείται σε κοντινή απόσταση. Ενώ ορισμένα απο αυτά τα θρησκευτικά καραγκιοζιλίκια έλαβαν χώρα στη χερσόνησο του Σινά, πολλές από τις εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο και την Ιερουσαλήμ, αφού οι ανησυχίες για την ασφάλεια φέρεται να οδήγησαν τις αιγυπτιακές αρχές να μην δώσουν άδεια για το αρχικό σχέδιο.

Ένας από τους βασικούς διοργανωτές της παγκόσμιας έκκλησης για «μετάνοια» για το κλίμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -που αποκαλείται «Πράσινος Πατριάρχης»- εξέδωσε δημόσια δήλωση στην οποία καταγγέλλει την «κατάχρηση της φύσης και την εκμετάλλευση των πόρων της» ως «αμαρτία κατά του Θεού ... και του δώρου της δημιουργίας». Σε δελτίο Τύπου σχετικά με αυτή την προσπάθεια, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι «θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να ενεργήσουν με μετριοπάθεια και να πραγματοποιήσουν δράσεις για την κλιματική δικαιοσύνη».

Οι νέες δέκα εντολές απαριθμήθηκαν ως εξής:

  1. Είμαστε διαχειριστές αυτού του κόσμου
  2. Η δημιουργία εκδηλώνει τη θεότητα
  3. Τα πάντα στη ζωή είναι αλληλένδετα
  4. Μην κάνουμε κακό
  5. Φροντίζουμε για το αύριο
  6. Ανυψωνόμαστε πάνω από τον εγωισμό για τον κόσμο μας
  7. Αλλάζουμε το εσωτερικό μας κλίμα
  8. Μετανοούμε και επιστρέφουμε
  9. Κάθε πράξη έχει σημασία
  10. Χρησιμοποιούμε το μυαλό, ανοίγουμε την καρδιά

Ένας άλλος από τους πρωτεργάτες των εκδηλώσεων, το αφεντικό του Διαθρησκειακού Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο ραβίνος Yonatan Neril, απέρριψε την ιδέα ότι η «θρησκεία» και η «οικολογία» είναι ξεχωριστές και διακριτές μεταξύ τους. «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ανεπανόρθωτα την οικολογία της «Εδέμ στη γη», δήλωσε ο ραβίνος Neril σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, παραποιώντας εντελώς τις εβραϊκές γραφές που βρίσκονται στη Γένεση. «Αλλά ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο από αγάπη για τη ζωή στη γη».

Θρησκευτικές προσωπικότητες και άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην COP 27 για να απευθύνουν έκκληση για κλιματική δράση (φωτογράφος Josef Abramowitz) (PRNewsfoto/The Interfaith Center for Sustainable Development and Josef Abramowitz)

Ο Neril υποστήριξε επίσης ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται μια δραστική επανεκκίνηση των συστημάτων της ζωής και του πολιτισμού. «Πρέπει να αλλάξουμε το λειτουργικό σύστημα που δημιούργησε η ανθρωπότητα και υποβαθμίζει τη δημιουργία του Θεού», υποστήριξε. «Πρέπει να αλλάξουμε από την απληστία, τη βραχυπρόθεσμη σκέψη και την ατομικιστική συμπεριφορά προς την πνευματική ικανοποίηση, τη μακροπρόθεσμη σκέψη και τον αλτρουισμό. Και με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα του προβλήματος και θα φανερώσουμε μια νέα γη».

Η «μόχλευση» των λεγόμενων κοινοτήτων των πιστών ώστε «να μετακινηθεί η βελόνα της υπεράσπισης του κλίματος είναι μια βαθύτατα αναγκαία και αξιόλογη προσπάθεια», δήλωσε ο αμφιλεγόμενος ραβίνος. «Καθώς η εθνική πολιτική κουλτούρα είναι τόσο διχασμένη, η πίστη είναι αυτό το κοινό έδαφος που μπορεί να αμβλύνει τα εμπόδια και να ανοίξει τις καρδιές και τα μυαλά». Με άλλα λόγια, δεν αρκεί οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση να ενταχθούν στο κίνημα για το κλίμα - οι θρησκείες και οι οπαδοί τους πρέπει επίσης να συμμετάσχουν στη σταυροφορία κατά του CO2 και όλων όσων αυτό αντιπροσωπεύει.

Συνεργάτης του Διαθρησκειακού Κέντρου ήταν το αυτοαποκαλούμενο «Συμβούλιο των Παγκόσμιων Θρησκευτικών Ηγετών Ηλίας», μια οργάνωση που ισχυρίζεται ότι «συγκεντρώνει μερικές από τις πιο εξέχουσες θρησκευτικές προσωπικότητες του κόσμου από τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ, τον Χριστιανισμό, τον Βουδισμό και τις Θρησκείες της Ινδίας». Επίσης, εμπλέκεται το λεγόμενο Τμήμα Ειρήνης, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία λέει ότι «έχει σχεδιαστεί για να επιλύει τις αποτυχίες του παγκόσμιου συντονισμού καθιστώντας τη φιλανθρωπία και τις επενδύσεις αντίκτυπου αποτελεσματικές και επεκτάσιμες». Τέλος, ο κλιματικός ακτιβιστής και φορολογικά επιχορηγούμενος κερδοσκόπος της «πράσινης ενέργειας» Yosef Abramowitz, αποτελεί επίσης μια σημαντική φιγούρα.  

Παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες προωθούν την κλιματική δράση στο Λονδίνο (φωτογραφία: David Parry) (PRNewsfoto/The Interfaith Center for Sustainable Development and Josef Abramowitz)

Οι νέες ηθικές εντολές των περιβαλλοντο-θρησκευτικών ηγετών έρχονται την ώρα που ο ΟΗΕ υποστηρίζει δημοσίως ότι ένα νέο σύστημα ηθικής και αξιών είναι απαραίτητο για να αντικαταστήσει τα παλιά συστήματα που υποτίθεται ότι έφεραν την ανθρωπότητα σε αυτή την υποτιθέμενη κρίση. Σε μια έκθεση για την «Ανθρώπινη Ανάπτυξη» του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP) για την COP27 με τίτλο «Αβέβαιοι καιροί, αβέβαιες ζωές: Διαμορφώνοντας το μέλλον μας σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται», ο παγκόσμιος περιβαλλοντικός οργανισμός κάνει ρητή και ξεκάθαρη την κοσμική έκκληση για μια νέα ηθική τάξη.

«Οι εξελικτικές διαδικασίες και η ηθική λογική μπορεί να έχουν αλληλεπιδράσει για να φτάσουμε στις τρέχουσες επικρατούσες συνθέσεις συμπεριφορών και θεσμών», εξηγεί η αμφιλεγόμενη έκθεση του ΟΗΕ. «Όμως οι σημερινοί αβέβαιοι καιροί έχουν νέα στοιχεία που παρουσιάζουν θεμελιωδώς νέες προκλήσεις, και αυτές οι συνθέσεις μπορεί να μην ταιριάζουν καλά». (Η έμφαση προσετέθη.) Βασικά, οι αρχικές Δέκα Εντολές που παραδόθηκαν στον Μωυσή από τον Δημιουργό του Ουρανού και της Γης δεν είναι απλώς παρωχημένες, αλλά συμβάλλουν στην υποτιθέμενη «κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι εκπληκτικές. «Με άλλα λόγια, η ηθική εξελίχθηκε από ένα προηγούμενο εξελικτικό στάδιο της ανθρώπινης ιστορίας και λόγω των σύγχρονων αναγκών θα πρέπει να εγκαταλειφθεί ως παρωχημένη», εξήγησε ο ηθικολόγος Daniel Natal, οικοδεσπότης του The Daniel Natal Show, μετά την εξέταση του εγγράφου του ΟΗΕ. «Στο κενό που δημιουργείται από τη διαγραφή της ηθικής, μπορεί να μεταφορτωθεί ένας νέος ηθικός κώδικας».

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να κινείται ο ΟΗΕ. «Η ίδια η αβεβαιότητα μπορεί να είναι μια πηγή γνώσης που πρέπει να κινητοποιηθεί για να δράσει διαφορετικά, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα και τις κοινωνίες να υιοθετήσουν θεμελιώδεις αλλαγές στις επιλογές τους, που οδηγεί τους ανθρώπους να ενεργούν σύμφωνα με νέους ηθικούς κώδικες και που μπορεί να ενισχύσει τη συνεργασία όταν δίνει μεγαλύτερη σημασία στη σκέψη για το μέλλον», αναφέρει η έκθεση του UNEP, σαν η υιοθέτηση ενός νέου ηθικού κώδικα να ήταν τόσο απλή και λογική όσο η αγορά νέων παπουτσιών.  

Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίεργα, υποστήριξε ο Natal, υποδηλώνοντας ότι η νέα ηθική που προωθείται από τον ΟΗΕ και τους υποστηρικτές του ενδέχεται να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τις «μη ανθρώπινες οντότητες» που αναφέρονται στη σελίδα 60 της περίεργης έκθεσης του UNEP. «Η εστίαση στις σχέσεις ανθρώπων-πλανητών αναδεικνύει πρόσθετα εμπόδια και δυνητικά νέες διαστάσεις για την συμπερίληψη», αναφέρει η έκθεση. «Ανοίγει δρόμους για τη διερεύνηση ηθικών ή δεοντολογικών ζητημάτων γύρω από τη συμπερίληψη μη ανθρώπινων οντοτήτων και τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που επιβάλλονται σε αυτές τις οντότητες μέσω διαφόρων πολιτικών επιλογών».

Ο όρος «μη ανθρώπινες οντότητες» δεν ορίζεται στο έγγραφο, κάτι που ο Νατάλ χαρακτήρισε πολύ περίεργο. «Αν μιλάμε για ζώα, γιατί δεν γράφουμε «ζώα»;» ρώτησε. «Αν μιλάμε για φυτά, γιατί δεν γράφουμε «φυτά»; Οι μη ανθρώπινες οντότητες φαίνεται να είναι μια πολύ περίεργη επιλογή λέξεων». Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες πιθανότητες που θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο.

Τόσο το Βατικανό όσο και ο ΟΗΕ προετοιμάζονται ανοιχτά για την πιθανή άφιξη υποθετικών εξωγήινων. Πράγματι, τα Ηνωμένα Έθνη συζήτησαν το διορισμό ενός πρεσβευτή για πιθανούς εξωγήινους πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Το Βατικανό συνεχίζει επίσης να εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για την εξωγήινη ζωή. Ο Πάπας Φραγκίσκος - ηγέτης του παγκόσμιου κινήματος για την ένωση των θρησκειών του κόσμου - δήλωσε μάλιστα ότι θα «βαφτίσει» εξωγήινους αν εμφανιστούν.  

Οι αρχές και οι ηθικές αλήθειες των πραγματικών Δέκα Εντολών, που παραδόθηκαν στον Μωυσή από τον Θεό στο όρος Σινά, αποτέλεσαν το θεμέλιο για κάθε προηγμένη και πολιτισμένη κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία. Οι ηθικοί νόμοι όπως «ου φονεύσεις», «ου κλέψεις», «ου ψευδομαρτυρήσεις», «ου μοιχεύσεις» κ.α. είναι απαραίτητοι για την ατομική ελευθερία, την ευημερία, την ειρήνη και την ασφάλεια. Αυτή η προσπάθεια να αντικατασταθούν ή ακόμη και να εμπλουτιστούν  έχει αντιμετωπιστεί ευρέως με καχυποψία και ξεκάθαρη εχθρότητα σε όλο τον κόσμο.  

Ο δημοσιογράφος και αναλυτής Leo Hohmann, ένας Χριστιανός, σημείωσε ότι η προβολή της «ατζέντας των σατανικών παγκοσμιοποιημένων αρπακτικών», όπως συμβαίνει με αυτή την πρωτοβουλία, αντιπροσωπεύει «μείζονα βλασφημία στην πράξη από την πλευρά αυτών των  θρησκευτικών ψευδο-ηγετών».  «Η κλιματική υστερία, δηλαδή η λατρεία της Γης, είναι βασικό συστατικό της επερχόμενης παγκόσμιας θρησκείας και το βλέπουμε σε πλήρη έκταση στην Αίγυπτο αυτή την εβδομάδα στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP 27», πρόσθεσε ο Hohmann, αναφερόμενος στο λογότυπο της διάσκεψης και στην τελετή αυτής της εβδομάδας ως απόδειξη.

Ενώ η τοποθεσία του τόπου όπου υποτίθεται ότι θα γινόταν η κύρια συγκέντρωση αυτή την εβδομάδα εν μέσω της COP27 είναι όντως γνωστή ως Όρος Σινά στους χάρτες, πολλοί ειδικοί και αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το πραγματικό Όρος Σινά από τη Βίβλο βρίσκεται στην πραγματικότητα στη σημερινή Σαουδική Αραβία. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι αυτό είναι, πράγματι, η περίπτωση. Όπως και να έχει, οι επιπτώσεις της αυξανόμενης ώθησης να έρθουν οι «θρησκευτικές κοινότητες» και οι «θρησκευτικοί ηγέτες» του κόσμου στο προσκήνιο της παγκοσμιοποιητικής ψευδο-περιβαλλοντικής ατζέντας, έχει βαθιές επιπτώσεις για την ανθρωπότητα.

Πράγματι, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω όλο και περισσότερων διεθνών συναντήσεων που ενώνουν τις θρησκείες του κόσμου. Συχνά με επικεφαλής τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος δέχεται αυξανόμενη κριτική ακόμη και από κορυφαίους καθολικούς στοχαστές και κληρικούς, οι προσπάθειες αυτές υποστηρίζουν όλο και περισσότερο ότι όλες οι θρησκείες μοιράζονται τις ίδιες βασικές πεποιθήσεις και αξίες. Στη 10η Παγκόσμια Συνέλευση των Θρησκειών για την Ειρήνη, οι παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες κατέστησαν σαφείς τους στόχους τους και την ευθυγράμμισή τους με τον ΟΗΕ: «Δεσμευόμαστε για την ανθρώπινη ανάπτυξη, όπως ορίζεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης [του ΟΗΕ]», δήλωσε η τελική διακήρυξη, ως αναφορά σε ένα ριζοσπαστικό έγγραφο που εξυμνεί τη «Μητέρα Γη», το οποίο οι ηγέτες του ΟΗΕ επανειλημμένα αποκάλεσαν «κύριο σχέδιο για την ανθρωπότητα».

Το περιοδικό New American καταγράφει εδώ και δεκαετίες την επιταχυνόμενη παγκόσμια προσπάθεια ενοποίησης των θρησκειών του κόσμου. Πάνω από 20 χρόνια πριν, ο αρχισυντάκτης William F. Jasper έγραψε για την επίδοξη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία σε αυτές τις σελίδες, και ακόμη και τότε, η ατζέντα ήταν ξεκάθαρη. «Η ελπίδα μου είναι ότι αυτός ο χάρτης θα είναι ένα είδος Δέκα Εντολών, μια «επί του Όρους Ομιλία», που θα παρέχει έναν οδηγό για την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον τον επόμενο αιώνα και μετέπειτα», είχε πει τότε ο πρώην σοβιετικός δικτάτορας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η σημασία αυτής της ώθησης για έναν νέο ηθικό κώδικα και μια ενοποίηση των θρησκειών του κόσμου δεν μπορεί να υπερτονισθεί. Υπό το πρόσχημα της «σωτηρίας της Μητέρας Γης» από τις «κλιματικές αμαρτίες» της ανθρωπότητας, η Βίβλος - το ίδιο το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού - δέχεται άμεση επίθεση.

********************

 ΑΣΚΗΤΗΣ


Β ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 2

Β Θεσ. 2,1         Ἐρωτῶμεν δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὑπὲρ τῆς παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡμῶν ἐπισυναγωγῆς ἐπ᾿ αὐτόν,

Β Θεσ. 2,1                 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, ως προς την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της συγκεντρώσεως ημών πλησίον του,

Β Θεσ. 2,2         εἰς τὸ μὴ ταχέως σαλευθῆναι ὑμᾶς ἀπὸ τοῦ νοὸς μήτε θροεῖσθαι μήτε διὰ πνεύματος μήτε διὰ λόγου μήτε δι᾿ ἐπιστολῆς ὡς δι᾿ ἡμῶν, ὡς ὅτι ἐνέστηκεν ἡ ἡμέρα τοῦ Χριστοῦ.

Β Θεσ. 2,2                να μη συναρπασθήτε ταχέως και σαλευθήτε από την λογικήν και αντικειμενικήν σκέψιν του νου σας ούτε να ταράσσεσθε και ανησυχήτε ούτε από προφητικόν τάχα χάρισμα του πνεύματος, ούτε από λόγον ούτε από επιστολήν, δια τα οποία θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι τάχα προέρχονται από ημάς και δια των οποίων σας ειδοποιούμεν τάχα ημείς, ότι έχει φθάσει η ημέρα του Χριστού.

Β Θεσ. 2,3         μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,

Β Θεσ. 2,3                 Λαβετε τα μέτρα σας να μη σας εξαπατήση κανείς κατά κανένα τρόπον· διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθη, εάν προηγουμένως δεν έλθη η αποσκίρτησις πολλών από την πίστιν, συνέπεια της σκληρύνσεώς των εξ αιτίας των αμαρτιών των και δεν φανερωθή ο άνθρωπος, ο κατ' εξοχήν αμαρτωλός και υποκινητής προς κάθε αμαρτίαν, ο υιός της απωλείας,

Β Θεσ. 2,4         ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.

Β Θεσ. 2,4                ο εχθρός και αντίπαλος του Θεού και της αληθείας και ο οποίος θα εξιψώνη τον ευατόν του και θα τον θέτη παραπάνω από κάθε άλλον, που ονομάζεται Θεός η από κάθε άλλον που θα απολαμβάνη σεβασμόν και λατρείαν εκ μέρους των ανθρώπων. Τοσον δε πολύ θα αλαζονευθή αυτός, ώστε θα καθίση ως Θεός στον ναόν του Θεού και θα προσπαθή με πονηρά και δόλια τεχνάσματα να αποδείξη τον ευατόν του, ότι είναι Θεός.

Β Θεσ. 2,5         Οὐ μνημονεύετε ὅτι ἔτι ὢν πρὸς ὑμᾶς ταῦτα ἔλεγον ὑμῖν;

Β Θεσ. 2,5                 Δεν ενθυμείσθε, ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν άκομα ήμουν μεταξύ σας;

Β Θεσ. 2,6         καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ·

Β Θεσ. 2,6                Και γνωρίζετε τώρα, ποίον είναι εκείνο, το οποίον συγκρατεί και εμποδίζει τον άνομον να αποκαλυφθή ενωρίτερα, δια να φανερωθή αυτός στον καιρόν, που του έχει καθορισθή από τον Θεόν.

Β Θεσ. 2,7         τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7                 Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.

Β Θεσ. 2,8         καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ·

Β Θεσ. 2,8                Και τότε θα ξεσκεπασθή και θα φανερωθή ο άνομος, τον οποίον ο Κυριος θα εξολοθρεύση και θα αφανίση τόσον εύκολα, σαν με ένα φύσημα απλώς του στόματός του και θα τον εξουδετερώση με την ένδοξον εμφάνισιν της παρουσίας του.

Β Θεσ. 2,9         οὗ ἐστιν ἡ παρουσία κατ᾿ ἐνέργειαν τοῦ σατανᾶ ἐν πάσῃ δυνάμει καὶ σημείοις καὶ τέρασι ψεύδους

Β Θεσ. 2,9                Αυτού δε του ανθρώπου της ανομίας η παρουσία και η εμφάνισις θα γίνεται τότε με κάθε δύναμιν, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργή ο διάβολος, που θα χρησιμοποιή αυτόν σαν όργανόν του.

Β Θεσ. 2,10        καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς·

Β Θεσ. 2,10               Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα των την αλήθειαν, δια να σωθούν.

Β Θεσ. 2,11        καὶ διὰ τοῦτο πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεὸς ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει,

Β Θεσ. 2,11               Και δια τούτο θα παραχωρήση ο Θεός να έλθη και εκδηλωθή εις αυτούς ενέργεια πονηρά, δια να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος,

Β Θεσ. 2,12        ἵνα κριθῶσι πάντες οἱ μὴ πιστεύσαντες τῇ ἀληθείᾳ, ἀλλ᾿ εὐδοκήσαντες ἐν τῇ ἀδικίᾳ.

Β Θεσ. 2,12               και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν εις την αλήθειαν, αλλ' εδέχθησαν και ηκολούθησαν με ευχαρίστησιν και προθυμίαν την αδικίαν.

Β Θεσ. 2,13        Ἡμεῖς δὲ ὀφείλομεν εὐχαριστεῖν τῷ Θεῷ πάντοτε περὶ ὑμῶν, ἀδελφοὶ ἠγαπημένοι ὑπὸ Κυρίου, ὅτι εἵλετο ὑμᾶς ὁ Θεὸς ἀπ᾿ ἀρχῆς εἰς σωτηρίαν ἐν ἁγιασμῷ Πνεύματος καὶ πίστει ἀληθείας,

Β Θεσ. 2,13               Ημείς όμως, αδελφοί, οφείλομεν να ευχαριστούμεν τον Θεόν πάντοτε δια σας, που έχετε αγαπηθή από τον Κυριον, διότι σας εξέλεξεν ο Θεός απ' αρχής, δια να δεχθήτε την σωτηρίαν με τον αγιασμόν, που χορηγεί το Αγιον Πνεύμα, και την πίστιν και την παραδοχήν της αληθείας του Θεού.

Β Θεσ. 2,14        εἰς ὃ ἐκάλεσεν ὑμᾶς διὰ τοῦ εὐαγγελίου ἡμῶν εἰς περιποίησιν δόξης τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Β Θεσ. 2,14               Εις την σωτηρίαν δε αυτήν σας εκάλεσε με το Ευαγγέλιον που ημείς κηρύττομεν, δια να αποκτήσετε έτσι ως μόνομον ιδικόν σας θησαυρόν την δόξαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://luissuniversitypress-it.translate.goog/soldi-hi-tech-e-magia-nera/?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp