Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Λόγος Πατρών Χρυσοστόμου προς καθαιρετέο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ !

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΠΑΡΑ ΚΟΛΑΚΑΣ.

Την παραμονή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ετελέσθη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Μετείχαν συνολικά (συμπεριλαμβανομένων και των δύο οικείων επισκόπων) ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (14) Μητροπολίτες! Ένας από τους Μητροπολίτες ήταν ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ…

Ο Νέας Ιωνίας πρόσφατα εξόργισε το ποίμνιο με τις δηλώσεις του υπέρ του κιναιδισμού, και όχι μόνο. Ακολουθούν κάποια μαργαριτάρια του εν λόγω «ποιμένα» τα οποία, όπως θα διαπιστώσουμε ευθύς αμέσως, δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν όπως τους αρμόζει από τα όργανα της λεβέντικης ιεραρχίας:

Εκ των πραγμάτων ο Θεός έχει δώσει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο.

Είναι μία σχέση η οποία πρέπει, εάν υπάρχει μέσα ο Χριστός, να λειτουργεί λίγο πιο πνευματικά.

 …να επιλέξει το παιδί το ίδιο αν θέλει στη ζωή του να γίνει ομοφυλόφιλος ή αν θέλει οτιδήποτε άλλο.

Δὲν μπορῶ νὰ τοῦ δώσω τὴν αἴσθηση ὅτι εἶναι ἀποκομμένος ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία καὶ δὲν μπορῶ ἐπίσης νὰ τὸν κρίνω, γιατί ποιὸς εἶμαι ἐγώ, γιὰ νὰ κρίνω;

Ἡ Ἐκκλησία ἐπίσημα δὲν ἔχει τοποθετηθεῖ γιὰ τὸ θέμα αὐτό.

Στο «κήρυγμά» του ο Μητροπολίτης Πατρών, και αφού αναφέρθηκε εν συντομία στον Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, άρχισε να κολακεύει, όπως συνηθίζει, έναν έναν τους καλεσμένους Μητροπολίτες, και καθ’ ότι ήταν δεκατρείς η διαδικασία αυτή κράτησε κάποια ώρα! Όταν έφτασε στον Νέας Ιωνίας είπε τα εξής:

«Άγιε Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
Αγαπητέ μου αδελφέ κύριε Γαβριήλ. Εκ των νεοτέρων αδελφών μου εν τη ιεραρχεία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την παρρησία σας και με την γνώμη σας και με το θάρρος σας, πολλά έχετε να πείτε εις την Αγίαν μας Εκκλησίαν και εις το ποίμνιόν σας αλλά και γενικότερα, όπως και οι άλλοι αδελφοί και πατέρες. Σας γνωρίζω από πολύ παλαιά όταν ήμουν αρχιγραμματεύς κι εσείς ήλθατε νεαρός κληρικός εις την Ιεράν Σύνοδον, και σας περιβάλλομε με πολλήν αγάπη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου γιατί ήλθατε απόψε εδώ.»

Βέβαια έχει «πολλά να πει», σίγουρα όχι όμως κατ’ εντολή του Τριαδικού Θεού αλλά κατ’ εντολή κάποιων άλλων. Και όπως ομολογεί ο ίδιος ο Πατρών του αρέσουν αυτά που λέει ο Νέας Ιωνίας, και θεωρεί ότι είναι άξια για να τα απευθύνει και στην «Αγίαν Εκκλησίαν»! (Με τέτοιες εκφράσεις ‘ευσεβοποιεί’ τον ψεύτικο και ρηχό λόγο του ο εν λόγω Ιεράρχης).

Και τα είπε αυτά μπροστά στους άλλους δώδεκα (12) τον αριθμό Ιεράρχες, οι οποίοι τα δέχτηκαν.

Λόγος Πατρών Χρυσοστόμου προς καθαιρετέο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: