Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Όχι μόνο έντομα, δισεκατομμύρια από την ΕΕ για κρέας που παράγεται σε εργαστήριο

από την Gloria Callarelli - 17/01/2023

Όχι μόνο έντομα, δισεκατομμύρια από την ΕΕ για κρέας που παράγεται σε εργαστήριο

Πηγή: Όπως ο Δον Κιχώτης

Τερματισμός του υποσιτισμού έως το 2030, μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της παραγωγής αερίων θερμοκηπίου , αλλά και βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων καλλιέργειας .

Σιωπή σιωπή, με αυτά τα φαινομενικά αποδεκτά εργαλεία, η ΕΕ και οι φίλοι όπως ο Bill Gates ή ο Klaus Schwab , στην πραγματικότητα προετοιμάζονται για ένα δυστοπικό μέλλον , επενδύοντας δισεκατομμύρια σε γενετικούς πειραματισμούς και ανατρέποντας τη φυσική τάξη πραγμάτων. Το αποκαλούν επίσης βιώσιμη ανάπτυξη και όλα γίνονται, περιττό να πούμε, για την αγάπη της μητέρας φύσης, που δεν είναι ακριβώς αγάπη για τη Χριστιανική Δημιουργία, αλλά μόνο μια νέα εποχή υποκατάστατο που διανέμεται σε χάπια για να αφομοιώσει το διαβολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της πραγματικότητας μέχρι το 2030 .

Και έτσι η εκτροφή πιο αποτελεσματικών αγελάδων και κοπαδιών ή κοτόπουλων και γουρουνιών με γενετικές εφαρμογές είναι ήδη πραγματικότητα. Δεκάδες έργα έχουν ξεκινήσει από την ΕΕ η οποία παρέχει τα κεφάλαια: Gene-switch, Gentore, Rumigen και στη συνέχεια Geronimo και πολλά, πολλά άλλα. Η ΕΕ έχει ήδη διαθέσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη χρηματοδότηση περίπου 180 έργων πολλαπλών παραγόντων που ενδιαφέρουν τη γεωργία, τη δασοκομία και την αγροτική ανάπτυξη κατά την επταετία του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» ( 2014-2020 ). Περισσότερα από 120 από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει και το πρόγραμμα Horizon Europe έχει επίσης ξεκινήσει (2021-2027). Όλα αυτά αποτελούν μέρος της Food Action Alliance, της πλατφόρμας που υποστηρίζει το σύστημα επεξεργασίας τροφίμων. Μαθαίνουμε πώς η Ευρώπη θα δεσμευτεί (και αναμένει ότι έως το 2030 το πολιτικό σύστημα των διαφόρων κρατών θα κάνει το ίδιο) να εφαρμόσει παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στους αγρότες να στραφούν σε «βιώσιμα και ανθεκτικά» γεωργικά και επισιτιστικά συστήματα. Η Ολλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του είδους μετασχηματισμού: η Aerovision, το Πανεπιστήμιο Wageningen και το Reseacrh είναι μόνο δύο από τις οντότητες που εργάζονται για την ανάπτυξη της ατζέντας. Δεν εξαιρείται μόνο η αναπαραγωγή και οι καλλιέργειες, ούτε καν η αλιεία.

Διαβάζουμε στις σελίδες ενός από τα διαγωνιστικά έργα που προτείνει η ΕΕ : « Η έρευνα και η καινοτομία θα συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά την αλλαγή των οικοτόπων και την οικολογική λειτουργία και τις επακόλουθες επιπτώσεις στη σύνθεση των ειδών , την υγεία και τους μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης και αναπαραγωγής .» Η έρευνα, όπως γίνεται κατανοητό, τείνει να αξιολογήσει το είδος των ζωικών ειδών και την προσαρμογή τους (μεγαλύτερη ή μικρότερη) ανάλογα με τους τόπους και τη τροφή που παρέχεται. Με άλλα λόγια: κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος αυτών των μελετών θα είναι δυνατή η παραγωγή στο εργαστήριο , ξεπερνώντας το παραδοσιακό σύστημα διασταύρωσης και φτάνοντας στη γενετική επεξεργασία, το τέλειο είδος που δεν ρυπαίνει, αποδίδει περισσότερο και προσαρμόζεται στο περιβάλλον.

Σε αυτή την περίπτωση μαθαίνουμε από το πρόγραμμα Gentore : « Η γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου είναι μια ιδιαίτερα βολική τεχνολογία, η οποία παράγει μόνιμες και σωρευτικές αλλαγές στην απόδοση ». Γίνεται λόγος για « βελτιωμένη απόδοση του ζωικού κεφαλαίου και του συστήματος εκτροφής, μετατροπή περισσότερης ενέργειας στην παραγωγή προϊόντων, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ανά μονάδα προϊόντος » Και, μαντέψτε, στην πραγματικότητα: « ένα από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα αγρότες είναι η γενετική επιλογή . Είναι οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης ».

Γενετικά επιλεγμένα ζώα, τα οποία επομένως θα παράγουν τα ακόλουθα αποτελέσματα: « Καλύτερη γονιμότητα για μείωση των διαστημάτων μεταξύ γεννήσεων και σπερματέγχυσης με μείωση του κόστους διαχείρισης και των εκπομπών. Βελτιωμένη ανθεκτικότητα των ζώων και των εκμεταλλεύσεων, καλύτερη μακροζωία, βελτιωμένη υγεία». Διαβάζει επίσης : "Καλύτερη απόδοση τροφής: για παράδειγμα επιλογή για καλύτερη υπολειμματική πρόσληψη τροφής που θα επηρεάσει άμεσα τις εκπομπές, καθώς τα ζώα που τρώνε λιγότερο τείνουν να παράγουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου" . Βασικά το ζώο θα τρώει μόνο ό,τι αποφασίζει και στις ποσότητες που αποφασίζει να αποφύγει τη μόλυνση. Αίτηση. Τι ισχύει για τα ζώα σήμερα που μας λέει ότι το αύριο δεν θα ισχύει για τους ανθρώπους;

Ίσως είναι καλύτερα να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πού φτάσαμε και ότι είναι σημαντικό να δράσουμε. Ποιος είναι ο απώτερος στόχος; Ποιος ξέρει: ίσως να ανατρέψει τον πρωτογενή τομέα και να αντικαταστήσει την εκτροφή που γνωρίζουμε σήμερα με την κατασκευή δοκιμαστικών σωλήνων. Όλα για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή και να μειώσουμε το κόστος αναγκάζοντάς μας να τρώμε και να ζούμε όπως θέλουν. Τρέλα? Επειδή τα έντομα στο πιάτο τι είναι αυτά; Τι είναι ο κοινωνικός έλεγχος και η υποδούλωση των έμβιων όντων με την επίσημη δικαιολογία την πρόληψη της ρύπανσης; Έχουν ήδη εισχωρήσει παντού, ακόμα και στο στομάχι μας, με τις διαβολικές τους θεωρίες. Πρέπει να περιμένουμε τα πάντα. Με τον επιστημονισμό η ζωή ανατρέπεται, επιτρέπονται επιστημονικά πειράματα και γενετικά κόλπα που θα καταλήξουν στα τραπέζια μας σε κάτι τεχνητό και, ένας Θεός ξέρει αν, επικίνδυνο για την υγεία μας. Είμαστε ήδη σε οριακά επίπεδα και τα προγράμματά τους επιταχύνονται. Πριν από ένα μήνα είχαμε γράψει για την έρευνα του Ιδρύματος Barilla για τα έντομα , σήμερα τα έντομα είναι πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες δεν μπορείτε πια να εμπιστευτείτε ούτε τα ζυμαρικά που τρώτε: καλό είναι να ελέγχετε πάντα τα συστατικά, να αναζητάτε υγιεινές εταιρείες.

Είναι ύπουλοι στα σχέδιά τους και δεν θα σταματήσουν. Ζώα, φυτά, άνθρωπος: όλα όσα δημιουργούνται πρέπει να καταλήγουν, και να τελειώνουν άσχημα, στα χέρια τους. Εκτός από βιώσιμη ανάπτυξη και «σώστε τον πλανήτη»: οι διάβολοι (και εμείς) καταστρέφουν με τα ίδια τους τα χέρια. Αν ο κόσμος γίνει ψευδώνυμο, γίνει κάτι άλλο, αναστατωθεί στη φυσική του τάξη, θα επαναστατήσει. Είναι η θεωρία του χάους, είναι τα μαθηματικά. Η υπερηφάνεια και η θέληση για εξουσία τους τύφλωσαν. Η ελπίδα υπάρχει και είναι ότι ο Θεός σύντομα θα κουραστεί από αυτούς τους φτηνούς μιμητές.

Ανάρτηση: Επεξεργασία (blogger.com)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά που κάνουν δεν έχουν λογική, ούτε καν την λογική του κέρδους.Δεν μπορούμε εύκολα να διαβλέψουμε τους πραγματικούς λόγους όλων αυτών των σχεδιασμών.Ακόμη και αυτοί που τα υποστηρίζουν δεν νομίζω ότι γνωρίζουν όλοι τους πραγματικούς λόγους. Θα υπάρχει κάποια διαβάθμιση: κάποιοι λίγοι που ξέρουν και μετά οι πρόθυμοι που ακολουθούν το ρεύμα. Αυτό που μπορώ να διακρίνω είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια, πως να το εκφράσω, ''αεριοποίησης'' των υλικών δομών, πχ, πως έγινε με το νόμισμα που χάθηκε και αντικαταστάθηκε από το ψηφιακό,κάτι παρόμοιο και στο ανθρωπολογικό επίπεδο. '' Ο καθηγητής Achille C. Varzi, κάνοντας ένα παραλληλισμό μεταξύ του ηλεκτρονικού χρήματος και της μοντέρνας τέχνης γράφει: «...εάν το χρήμα στην αρχαιότητα ήταν σαν ένα έργο τέχνης, το σύγχρονο είναι σαν ένα έργο μοντέρνας τέχνης, όσον δε αφορά το ηλεκτρονικό χρήμα ...αυτό πλέον είναι κανονική μετά-μοντέρνα τέχνη››. Η μετα-νεωτερικότητα έχει την τάση να ‹‹εξαϋλώνει›› και να κάνει τα πάντα αφηρημένα. Τι να πω , ίσως θέλουν να γίνουμε όλοι και όλα...μια αφηρημένη ιδέα.

amethystos είπε...

Eίναι η ανατροπή όλων τών αξιών. Η αντίστροφη σκέψη η οποία δέν σκέφτεται, καταστρέφει όλα όσα πέτυχαν μέ τόσο κόπο, χάριν ενός σκοπού. ο εκμηδενισμός. Ενα σπίτι καταστρέφεται ταχύτατα απλά καί μόνο σάν αρχίσει ένα μέλος νά κάνει χρήση ναρκωτικών. Εκφυλοι άνθρωποι, σάν τόν Νέρωνα, τόν Ηλιογάβαλο, παίρνουν τήν θέση στήν ιστορία τών διεφθαρμένων στό ψέμα καί τήν κλεψιά. Ολοι οι πολιτικοί είναι έκφυλοι. παγκοσμίως, αρκεί νά δούμε μέ προσοχή τά πρόσωπά τους. Κατέκτησαν ακόμη καί τά αξιώματα τής Εκκλησίας. Θέλουν νά ελέγχουν τίς σκέψεις εναντίον τους. Σάν τόν Εωσφόρο δέν αντέχουν τήν κοροιδία, τήν ειρωνία. Θέλουν νά διαβάζουν τί σκεφτόμαστε γι αυτούς. Μία λέξη δέν αντέχει ο δαίμονας. Απολύτως κοινή στήν ελληνική. Θέλουν νά καταργήσουν τόν Κύριο επειδή μόνον ο Κύριος θεραπεύει κάθε νόσο, κάθε νοσηρότητα καί κάθε μαλακία. Αγαπούν τήν λάσπη καί τήν λέπρα Ο ατομικισμός, η αυταρέσκεια, η αυτονομία έφτασαν στό έσχατο σημείο, στή λατρεία τής αυτο-αποσύνθεσης.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμέθυστε ποια είναι η λέξη που δεν αντέχει ο δαίμονας;

amethystos είπε...

Καί οι άνθρωποι πού επηρεάζονται από τήν ενέργειά του. Νά τόν πείς μαλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Den einai toso eykolo. Prepei na eisai makria apo tous anthropous tou diavolou. Mia fora prin 25 peripou xronia stin Anatoliki Thessaloniki stin Olgas synantisa gia deyterolepta ston dromo ekei pou perimena leoforeio mia gynaika gyro sta 70 itan kakasximi kai mayrodymeni pou eixa akousta oti itan magisa. Pragmatika eixe to pio kako vlema pou exo dei stin zoi mou. Perito na po oti afou kai ayti itan stin stasi ego piga kai pira taxi. An den eisai pragmatika anthropos tou Theou makria trexontas apo anthropous tou diavolou. AM o

Ανώνυμος είπε...

Kai mia alli fora mia 50ara prin 25 pali xronia pou ithele na to paixei magisa kai oti exei yperfysikes dynatotites gnosti mou pou mou eipe gia na me psarosei kai isos na me fovisei sto tilefono ti akrivos ekana ekeini tin stigmi tis eipa poia akrivos texniki eixe kai to voulose. Opos eixa pei kai se enan kalogero sto Oros pou ithele na mou to paixei dioratikos ti texniki eixe kai gnorize akrivos ti ekane kapoios tin proigoumeni imera xoris na exei epafi aytos. Alla oi anthropoi pou exoun pragmatika daimoniki dynami an den eisai anthropos tou Theou trexe makria. AM