Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

          Ποταπά σκουλήκια εχθές, άνανδροι δολοφόνοι σήμερα

Προσέξτε τι γράφει με σπρέι η σπασμένη τζαμαρία της Τράπεζας στην οποία βρήκαν τον θάνατο τρεις νέοι ΑΘΩΟΙ άνθρωποι.. "ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ". Προφανώς μαζί με τους υπαλλήλους... Έτσι, το "Απόψε πεθαίνει ο φασισμός (;)" θα γίνει "Απόψε θα πεθάνετε από τους φασίστες - δολοφόνους με τις μολότωφ".....


Περιγραφή – Άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

2.03 μ.μ. οδός Σταδίου. Νεαροί σπάνε τη βιτρίνα της τράπεζας και πετούν στο εσωτερικό της μολότοφ. Προκαλείται φωτιά. Στην αρχή κανείς δεν εκτιμά τον κίνδυνο. Τα μπλοκ των διαδηλωτών αγνοούν τη φλεγόμενη βιτρίνα και συνεχίζουν να περνούν μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο της Σταδίου φωνάζοντας συνθήματα. Οι υπάλληλοι της τράπεζας, κάποιοι από τα παράθυρα, άλλοι από το μπαλκόνι του β΄ ορόφου κοιτούν το πλήθος περισσότερο με περιέργεια παρά με φόβο. Νεαροί διαδηλωτές, στη θέα των καλοντυμένων τραπεζοϋπάλληλων απαντούν με χειρονομίες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο κεφάλαιο και τις τράπεζες.

Εκείνη την ώρα, στην πλατεία Συντάγματος εκρήγνυνταν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ διαδηλωτές με πανό συνέχιζαν να ανεβαίνουν τη Σταδίου. Ένα λεπτό αργότερα, το τοπίο άλλαξε. Η φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου φούντωσε και από τα ανοιχτά παράθυρα του β΄ ορόφου άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός. Στο μικρό μπαλκόνι στην πρόσοψη του νεοκλασικού στριμώχθηκαν τέσσερις ή πέντε εργαζόμενοι προσπαθώντας να αναπνεύσουν, ενώ άλλοι που δεν χώρεσαν εκεί άνοιξαν διάπλατα τις μπαλκονόπορτες. Οι αντιδράσεις των διαδηλωτών κλιμακώθηκαν. Εκείνοι που νωρίτερα έκαναν χειρονομίες, τώρα χλεύαζαν τους υπαλλήλους φωνάζοντας «να καείτε ζωντανοί, ρε!», ενώ άλλοι τους καλούσαν ειρωνικά να πηδήσουν στο κενό. Ορισμένοι πιο νηφάλιοι τους έκαναν νόημα να κατέβουν από το κτίριο. Όσοι διαδηλωτές από τα οργανωμένα μπλοκ σάστισαν και κοντοστέκονταν στη θέα των εγκλωβισμένων υπαλλήλων επανέρχονταν στην... τάξη από τους επικεφαλής, οι οποίοι τους φώναζαν «προχωράμε σύντροφοι, προχωράμε». Καθώς τα δευτερόλεπτα κυλούσαν, το μαύρο σύννεφο καπνού από τα παράθυρα του α΄ και β΄ ορόφου έγινε τόσο πυκνό που έκρυψε την πρόσοψη του κτιρίου και τους πανικόβλητους υπαλλήλους που από ένστικτο έσκυβαν για να αναπνεύσουν. Ο ένας από αυτούς έβγαλε το σακάκι του, πέρασε πάνω από το κάγκελο της μπαλκονόπορτας του β΄ ορόφου, πάτησε στη μαρκίζα και πήδησε σε μια πρόχειρη κατασκευή από ελενίτ στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου. Αυτή δεν άντεξε το βάρος, και ο νεαρός βρέθηκε στο κενό. Προσγειώθηκε μερικά μέτρα πιο χαμηλά στο πρεβάζι του κινηματογράφου «Απόλλων». Στην άλλη άκρη του κτιρίου της Marfin, άλλος εργαζόμενος, ισορροπώντας πάνω στο κάγκελο και στη μαρκίζα του β΄ ορόφου, κατάφερε να φθάσει στο μπαλκόνι του διπλανού κτίσματος. Στη συνέχεια φάνηκε να προσπαθεί να τραβήξει συναδέλφους του που είχαν μείνει πίσω. Στο μπαλκόνι παρέμεναν δύο γυναίκες κουνώντας ένα χαρτόνι με το οποίο μάταια προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον καπνό. Η Πυροσβεστική έφτασε πέντε λεπτά αργότερα. Παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αντικείμενα εναντίον τους.
Η πληροφορία για νεκρούς στο κτίριο της Marfin, μεταδόθηκε πρώτα από το BBC, επιβεβαιώθηκε από την Πυροσβεστική και σύντομα κυκλοφόρησε μεταξύ των διαδηλωτών. Η πορεία των απεργών ουσιαστικά διεκόπη. Κάποιοι επέστρεψαν στο κτίριο της Marfin, όπου (υπό τα βλέμματα πλέον δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων από ελληνικά και ξένα δίκτυα) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας. Όσο οι πυροσβέστες καθυστερούσαν να απομακρύνουν τις σορούς, κάποιοι διέσπειραν τη φήμη ότι δεν υπάρχουν νεκροί και ότι πρόκειται για κρατική προπαγάνδα. Οι συγκεντρωθέντες απάντησαν πετώντας πάλι αντικείμενα εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων που «αναπαρήγαν το ψέμα». Εθισμένοι θαρρείς στη βία, στάθηκαν εκεί περιμένοντας να δουν τα πτώματα και να βεβαιωθούν για ό,τι είχε συμβεί. Στο μεταξύ, στο καμένο κτίριο έφθασε, συνοδεία αστυνομικών, ο πρόεδρος της Marfin, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους παρευρισκομένους.

Πηγή : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αμέθυστος

10 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Για να μπορει να χρησιμοποιηθεί η λέξη "δολοφονία" πρεπει να μπορεί να στοιχειοθετηθεί ο ενδεχόμενος δόλος. Γιατί να θέλουν κάποιοι να σκοτώσουν αθώους συνανθρώπους τους?

Μήπως άλλωστε ήταν κάτι αναπάντεχο να μπει φωτιά σε μια τράπεζα και μάλιστα χωρίς ρολλά τη μέρα της διαδήλωσης ενάντια στο ΔΝΤ?

Μήπως κάποιοι χρησιμοποίησαν τους υπαλλήλους της τράπεζας ως έμψυχη ασπίδα για να τη σώσουν από το μένος των διαδηλωτών? Μήπως τους έκρυψαν και τους κλείδωσαν ώστε να γίνουν θύματα στον βωμό των νέων μέτρων?

Κ.Τ. είπε...

Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο τραγικό σκηνικό και σε άλλες περιπτώσεις αγαπητέ Ιωάννη. Άνθρωποι βρίσκονταν μέσα και σε άλλα καταστήματα και τράπεζες που ήταν κατά μήκος του άξονα της φρίκης. (Πατησίων, Αιόλου, Σταδίου, Σύνταγμα,Φιλελλήνων, Συγγρού)
Στην Αιόλου, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ. Είχαν βάλει μαύρες ταινίες και σακούλες οι ιδιοκτήτες του μήπως και αποτρέψουν τον εμπρησμό. Εις μάτην. Έριξαν μολότωφ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ. Ήμουν ακριβώς μπροστά σε αυτό που σου λέω. Παραλίγο να λιντσάρουν κάποιον άνθρωπο, δεν ξέρω αν ήταν ο ιδιοκτήτης, που προσπαθούσε να τους σταματήσει. Παραδίπλα είναι το ταχυδρομείο. Έσπασαν τα τρία τέσσερα γραμματοκιβώτια που βρίσκονται έξω από το ταχυδρομείο. Προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο σωρό των γραμμάτων! Ευτυχώς δεν ήξεραν τα πιτσιρίκια πως να βάλουν φωτιά. Προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά στους φακέλους ενώ αυτοί ήταν οριζόντια στο έδαφος! Αγανάκτησαν με την αποτυχία τους και έτρεξαν να προλάβουν την ομάδα τους. Σβήσαμε εύκολα τις δυο τρεις φλογίτσες. Στρίβοντας αριστερά στη Σταδίου, έριξαν μολότωφ σε ένα μικρό κατάστημα (ήταν δεν ήταν δύο μέτρα η βιτρίνα) που είχε ασημένιες εικόνες και ρολόγια. Θα πρέπει να τους ερέθισαν οι εικόνες γιατί αυτές σημάδεψαν και αυτές καίγονταν. Όταν έφυγαν, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που ΉΤΑΝ ΜΕΣΑ όλη την ώρα, βγήκε με έναν πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά.
Λίγο παραπάνω, στη γωνία Αρσάκη και Σταδίου, αφού έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων, έριξαν βενζίνη και έβαλαν φωτιά ενώ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ άνθρωποι.
Σου γράφω μόνο τα πράγματα που είδα με τα μάτια μου και μιλάω μόνο για τους εμπρησμούς. Αφήνω τα σπασίματα κατά μέρος.
Έφτασα στην Κοραή λίγα λεπτά πριν μπει η φωτιά στη Μαρφίν. Οι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην άδεια Πανεπιστημίου και είχαν συνάντηση με τους (πες τους όπως εσύ θες) εκ του μακρόθεν στις ενδιάμεσες κάθετες οδούς. Στη Σταδίου, μέχρι το ύψος της Βουκουρεστίου, δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός.
Κι όταν έβαλαν τη φωτιά στη Μαρφίν ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ (πες τους όπως εσύ θες) ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ!!
Αν δεν ήθελαν να σκοτώσουν αθώους συνανθρώπους τους, αν νοιάζονταν έστω και ελάχιστα για τους αθώους συνανθρώπους τους, θα φώναζαν κάτι σαν: «βγείτε έξω ρε, θα το κάψουμε!»
Μα ειδικά σ΄ αυτό είναι που τρελαίνεται κανείς! Πες πως η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Πες πως δεν ήξεραν για τους ανθρώπους που ήταν μέσα. Αλλά να τους βλέπουν τους ανθρώπους στο μπαλκόνι να προσπαθούν να σωθούν και να φωνάζουν οι (πως να τους πεις τώρα;) τα ακατονόμαστα, ε αυτό πια είναι χορός δαιμόνων!
Το δολοφόνοι είναι πολύ λίγο.
Που είναι τώρα ο ξεσηκωμός του «λαού»; Ο «λαός» μπερδεύτηκε και είναι μουδιασμένος. Αρχίζει να φοβάται αυτό που αντικρίζει στον καθρέφτη.
Ευτυχώς υπάρχει και ένας άλλος λαός.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

O Δ ή μ ο ς των αρχαίων Α θ η ν α ί ω ν,όταν έκαιγε δημοσία τα πρωταγόρεια συγγράμματα,έπραττε ορθολογικά;

amethystos είπε...

Έκαιγαν συγγράμματα, εξόριζαν ανθρώπους, καταδίκαζαν ανθρώπους σε θάνατο μετά από δίκη, αλλά δέν έκαιγαν συμπολίτες τους ζωντανούς. Γιά να βρούμε τέτοια φαινόμενα πρέπει να περιμένουμε τήν έλευση τής Ρώμης.

Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ ΚΤ,

ευχαριστώ για την απάντηση και φυσικά δεν αμφισβητώ τη μαρτυρία σας. Ομως, πιτσιρίκια που δεν ξέρουν πως να βάλουν φωτιά σε χαρτί δεν μπορεί να είναι προβοκάτορες όπως γράφτηκε και μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως είναι δολοφόνοι με όλη τη σημασία της λέξης. Επίσης, σε μια πορεία που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, δεν μπορεί να είναι τα ίδια πρόσωπα αυτά που έβαλαν τη φωτιά, αυτά που έβλεπαν τους εργαζόμενους να έχουν πια βγει στο μπαλκόνι της τράπεζας και τους φώναξαν ότι τους φώναξαν και αυτά που δεν άφηναν την πυροσβεστική να περάσει. Θέλω να πω πως την Τετάρτη εκφράστηκε μια καθολική και διάχυτη οργή που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα στις οποίες πιστεύω πως δεν συνειδητοποιήθηκε ποτέ πως ο κίνδυνος να χάσουν τη ζωή τους κάποιοι άνθρωποι ήταν πραγματικός και άμεσος παρά μόνο όταν ήταν πια πολύ αργά. Ισως αυτοι που έβαλαν τη φωτιά στη Marfin να μην ήξεραν πως υπήρχαν μέσα στην τράπεζα κλειδωμένοι εργαζόμενοι, αυτοί που φώναζαν από τον δρόμο δεν περίμεναν πως η φωτιά θα είχε τις συνέπειες που είχε για αυτούς που βρίσκονταν στο μπαλκόνι και αυτοί που εμπόδιζαν το πυροσβεστικό όχημα να προσεγγίσει το κτίριο δεν το έκαναν για να καούν άνθρωποι αλλά γιατί απλώς δεν ήθελαν να σωθεί η τράπεζα χωρίς να γνωρίζουν τι συνεβαινε μέσα σ΄αυτήν. Αυτό φαίνεται και από το ότι όλοι θεωρούσαν για ώρα πως η απώλεια των τεσσάρων συνανθρωπων μας ήταν ένα ψέμα επινοημένο για να κατευνάσει την οργή του κόσμου.
Τέλος, το γεγονός πως δεν συνεβη το ίδιο τραγικό περιστατικό και αλλού ενώ ήταν πιθανό να συμβεί, ίσως έχει και μια διαφορετική ανάγνωση, δηλαδή να δείχνει πως δεν υπήρχε δόλος.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα αλλά εσείς το βρίσκετε λογικό να βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Marfin κλειδαμπαρωμένοι μέσα σε ένα τέτοιο κτίριο, μια τέτοια μέρα, σε έναν τέτοιο δρόμο και να μην τους επιτρέπεται να αποχωρήσουν και να πάνε στα σπίτια τους?

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Oι κινηματίες μάς εξέλειψαν και πάσχουμε.Τα ζωτικά μας μέλη κόπηκαν και δυστυχούμε.
Α δ έ λ φ ι α,βοηθήστε την κοινή Πατρίδα.Απολλύμεθα..

Yποτίθεται πως ευρισκόμαστε επί θύραις μιας νεοκτωβριανής επαναστατικής ορμής(1917) ή μιας αναρχοφαυλοκρατικής τοιαύτης!!Δεν το έχετε αντιληφθή ακόμη;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Eίπαμε,αδελφοί μου αγαπητοί!Άλλο Μπουμπουλίνα,άλλο Τσιτσιολίνα!Έτσι έχουν τα πράγματα και εδώ,με τους αυτόκλητους και αιθεροβάμονες κοινωνικούς υπερασπιστές και προστάτες μας!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Oι αναρχοέλληνες γίνονται σε πολλές των περιπτώσεων ά τ ο μ α στα οποία δεν υπάρχει εξουσία ανώτερη από το ιδικό των Εγώ.Έτσι,η εθνοκοινωνική συνοχή διασπάται ευχερώς,όπως διδάσκει η λίαν πρόσφατη αλλά και απώτερη κοινή μ α ς Ιστορία,και περιπίπτουμε σε νέες δουλείες..

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Kρόνος ή Δίας;
Aνάγκη ή φύση;
H φύση της ανάγκης;
H ανάγκη της φύσης μ α ς;
H καταγγελία της κατανάλωσης κ α ι η κατανάλωση της καταγγελίας;
Η ευχαρίστηση και η χρησιμότητα/χρησιμοθηρικότητα.
Φύση και διδαχή.

Κίβδηλοι και φαυλότατοι ελληνόφωνοι.

Η βία καθόταν στον ίδιο θρόνο με τον Δία.
Η ''πολιτική'' τ ω ν σοφία ανήκει στο νεφεληγερέτη και κουτοπόνηρο Δία.


Η γλυκεία πηγή του Βάκχου έστρεψε τα νώτα της και η τροφή της αγνής Δήμητρας δεν υπάρχει πια..

Θυτοθύματα της ελλαδιτικής εξουσίας μ α ς και νεοβάρβαροι τυχοδιώκτες χωρίς αίσθηση κανενός π α τ ρ ι ω τ ι κ ο ύ καθήκοντος και ε θ ν ι κ ή ς αυτεπίγνωσης.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Μακάρι ο Κύριος να εμπνεύση και να επιπνεύση σε κάποιους ώστε να μη γίνη σκορποχώρι η πολυφίλητη Ελλάς!