Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΙ ΚΑΠΗΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Πηγή : Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Αναρτήθηκε σε ιστολόγιο η παρακάτω είδηση προερχόμενη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ).

ΕΒΕ Λευκωσίας : Καλούμε αυτούς που αντιδρούν (σ.σ. εννοεί στην επίσκεψη του πάπα στην Κύπρο) να αναλογιστούν πόσα δεινά επέφερε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον ελληνισμό ο θρησκευτικός φανατισμός ο οποίος με σύγχρονους όρους προσομοιάζει με θρησκευτικό χουλιγκανισμό.

Κυπριανός Χ : Κι εγώ καλώ το ΕΒΕ Λευκωσίας να μας απαριθμήσει τα δεινά που επέφερε στον ελληνισμό και στον κόσμο, ο ελληνικός θρησκευτικός φανατισμός. Να μας διαφωτίσει με ονομαστκά περιστατικά και γεγονότα, προκειμένου να μάθουμε και να αντιληφθούμε, την ποιότητα αυτού που ονομάζει (το ΕΒΕ Λευκωσίας) "θρησκευτικό φανατισμό" και τον παρομοιάζει με τον σύγχρονο χουλιγκανισμό.

Προφανώς, δεν θα το κάνει. Στην Ορθοδοξία φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού δεν υπάρχουν. Όλοι αυτοί που σήμερα μιλούν για "θρησκευτικό φανατισμό" έχουν υπόψη τους τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και εγκληματικών πράξεων που διέπραξε στο όνομα του Χριστιανισμού, ο αιρετικός δυτικός χριστιανισμός, που είναι βέβαια μιά διαφορετική όψη του ισλαμισμού.

Αλλά τόσο το Ισλάμ, όσο και η αιρετική ψευδοχριστιανική Δύση, κρύβουν από κάτω τους την πρωταρχική τους εστία, την πηγή της διαστροφής τους : Τον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού, κατά μια άθεσμη και περίεργη μίξη των εθνικών θεών με τον θεό των εκλεκτών και ξεχωριστών Εβραίων. Και αυτός είναι ο Μαμωνάς τον οποίο λατρεύουν οι τρεις - λεγόμενες μονοθεϊστικές - θρησκείες.

Μακράν ημών πάντα ταύτα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τον ένα μαμωνά εκείνων. Ούτε και με τους φανατισμούς που εκπηγάζουν από αυτόν. Το ΕΒΕ Λευκωσίας, το οποίο προφανώς ομνύει στο όνομα του μαμωνά, αυτό τον "θεό" λατρεύει και γι΄ αυτό δεν παρέλειψε να τονίσει ότι : "θεωρεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο".

Σχόλιο : Το κρίσιμο σημείο των μονοθεϊστικών λεγομένων θρησκειών είναι πώς δέν διαθέτουν ζωντανό θεό. Δηλ. Ο Αλλάχ δέν επικοινωνεί και δέν μπορεί να επικοινωνήσει με τον κόσμο και τους πιστούς του. Αυτός είναι ο λόγος που κυνήγησαν τους Σούφι. Διότι είχαν αντιγράψει μια παράδοση η οποία διαθέτει τον Θεό δίπλα μας. Για αυτό το λόγο η παρομοίωση της προσευχής του Αγίου Όρους με την αυτοσυγκέντρωση των Σούφι απο τον Ράμφο είναι απλή ανοησία. Ο Παπισμός δέν διαθέτει ζωντανό και παρόντα θεό για αυτό ο Πάπας τον αντικαθιστά. Η ίδια απουσία εντοπίζεται και στον Ορθόδοξο κληρικαλισμό. Ο πνευματικός ο οποίος πήρε τη θέση του Διδασκάλου ( Χάρισμα του Αγίου Πνεύματος ) Είναι αντιπρόσωπος του Χριστού στη Γή και η Εκκλησία την οποία υπηρετεί έχει τον Κύριο ιδρυτή της, κάτι που σημαίνει πώς την άφησε στα χέρια τους. Οι Εβραίοι δέν διαθέτουν καθόλου Θεό. τα υποκατάστατα λοιπόν της απουσίας είναι φυσικές συνέπειες. Δέν είναι τυχαίο πώς ο Κληρικαλισμός θέλει να ενωθεί με τον Παπισμό. Χωρίς ζωντανό Θεό είναι και το σύνολο της θεολογίας της Δύσεως. Δέν μπορούμε, δέν επιτρέπεται όμως να κατηγορούμε τον Πάπα και τον Κληρικαλισμό μας για κάτι το οποίο βαραίνει και εμάς τους ίδιους. Το γεγονός πώς δέν πιστεύουμε σε ζωντανό Θεό.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, όπως και για τις χρήσιμες και επεξηγηματικές προεκτάσεις του σχολίου σας.