Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η κρίση των Ελλήνων προκαλεί πτώση στα αμερικάνικα χρηματιστήρια

                                                                           
Ακραία αντίδραση

Εκτακτη ενημέρωση απο Spiegel-Online

Αντίδραση σοκ στην Wall Street: Οι δείκτες τιμών στις ΗΠΑ έπεσαν δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο Dow-Jones είχε χάσει σε κάποιες στιγμές και πάνω από χίλιες μονάδες. Οι χρηματιστές απέδωσαν την πτώση στην ανησυχία, πως τα προβλήματα που η Αθήνα έχει λόγω χρεών, θα μπορούσε να σταματήσει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Κάτι παρόμοιο και στην Καθημερινή

Ενδοσυνεδριακή «περιπέτεια» στη Wall Street

Τα δημοσιονομικά της Ευρώπης και η υποχώρηση του ευρώ δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ το κλίμα επιδεινώνει και η ασθενής μείωση της ανεργίας.

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκε, για μικρό χρονικό διάστημα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τις απώλειες των δεικτών να αγγίζουν το -9%. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 21:48 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 8,68% ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραφε απώλειες 8,85%.

Το γεγονός είναι πως η αγορά στις ΗΠΑ συνεχίζει να διακατέχεται από φόβους για επέκταση της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,27 δολ., το χαμηλότερο επίπεδο στους τελευταίους 14 μήνες, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι επενδυτές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην επιτυχή έξοδο της Ελλάδας και της Ευρωζώνης από τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Την αγορά επίσης προβληματίζει η μικρότερη από τις προσδοκίες μείωση του αριθμού των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, κατά 7.000, την περασμένη εβδομάδα.

Λίγη ώρα πριν το κλείσιμο, στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει μεγάλη πτώση 3,41%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί σημαντικά κατά 3,45%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει ζημίες σε ποσοστό 3,49%.

Αυτό που δεν λέει η Καθημερινή είναι το εξής:

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε όταν οι επενδυτές είδαν εικόνες από τις νέες συγκρούσεις στην Αθήνα, όπου η Βουλή προηγουμένως είχε εγκρίνει το αποφασιστικό πρόγραμμα εξοικονόμησης. Λεπτά αργότερα η απώλεια μειώθηκε στο μισό....

Αμέθυστος
                                                                       

1 σχόλιο:

Κ.Τ. είπε...

Αγίου Νικολάου Καβάσιλα

«Ευχήν εις τόν Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν τον Μονογενή Υιόν του Θεού και Λόγον»

«...Δεόμεθά σου, φιλάνθρωπε, έπιδε επί τόν λαόν σου καί τήν κληρονομίαν σου καί βράβευσον ειρήνην τη πολιτεία σου... δός τοίς βασιλεύσι (βουλευταίς) τό κρίμα σου, λύσον τάς εμφυλίους μάχας, στήσον τήν κατέχουσαν ημάς ζάλην, παύσον τούς πολέμους καί τούς κοινούς τούτους καί τούς ιδία εκάστω παρά τών δαιμόνων εγειρομένους' γενού πάσι βοηθός τοις επικαλουμένοις το όνομά σου καί άφες ημίν τας αμαρτίας ημών καί στήριξον ημάς εν ταις εντολαίς σου...»

Αμήν