Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Καταργείται η διδασκαλία των ελληνικών στο εξωτερικό!

Μετά συνέχεια έχει και το εσωτερικό!

Η Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως: δεν θα διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Δηλαδή η υπουργός πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρά στην κατάργηση της ελληνικής γλώσσας πρώτα στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στο εξωτερικό είναι κυρίως δάσκαλοι και φιλόλογοι που διδάσκουν κυρίως σε ελληνικά σχολεία, τα ελληνόπουλα στην Αμερική, την Γερμανία, την Αυστραλία και όπου γης υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και σε πανεπιστημιακά τμήματα του εξωτερικού για ξένους που ενδιαφέρονται να την μάθουν. Για να καταργηθεί λοιπόν η ελληνική γλώσσα και να εισέλθει ως επίσημη η αγγλική, όπως έχει δεσμευτεί η υπουργός, πρέπει πρώτα να σταματήσει η διδασκαλία της στο εξωτερικό.
 Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, ολοκληρώνεται ο πόλεμος στην διδασκαλία της ελληνικής στο εξωτερικό, ο οποίος είχε αρχίσει από την στιγμή που επιβλήθηκαν μειώσεις στο επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού παράλληλα με αύξηση της φορολογίας του, δώρο και αυτό της "σοσιαλιστικής" "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως πλέον δεν μπορούσαν να συντηρηθούν Έλληνες εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό. Αλλά για να είναι σίγουρη η υπουργός πως δεν θα βρεθεί κανένας τρελός που θα χαλάει από την τσέπη του για να διδάσκει ελληνικά, απαγόρευσε τελείως τις αποσπάσεις στο εξωτερικό. Ο λόγος τώρα ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, οι οποίες θα πρέπει να μιλήσουν για το ποιος και για ποιο λόγο επιδιώκει τον αφανισμό τους.
 
Πηγή : Paideia.gr

Σχόλιο 
Η πτώχευση ξεκινά από το μυαλό. Συνεχίζουμε να κρατάμε σάν πρωθυπουργό έναν άνθρωπο ο οποίος το μόνο πού διαθέτει είναι ότι μιλά τα αγγλικά σαν Αμερικανός. Μιά κυβέρνηση η οποία πουλά αυτοπεποίθηση στούς Έλληνες. Και συμφωνεί σε όλα τα συμφέροντα τών άλλων.
Η πτώχευση τών Ελλήνων και ο αφανισμός μας θα συμβαδίσει με την φιλοσοφία τού υποκειμένου, το οποίο γεννιέται στον "άλλον". Ο "άλλος" θα γίνει ο τάφος μας.

Αμέθυστος
.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει! Την έκοψα πάλι τη φλέβα εδώ μέσα, απόψε!
Μα γιατί δεν το λιώνουμε αυτό το φίδι το κολοβό;
Γιατί το ανεχόμαστε;

Κ.Τ. είπε...

Επειδή το έχουμε μέσα μας εμείς οι ίδιοι, αγαπητέ μου.

«Άβυσσος άβυσσον επικαλείται.»

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ.
ΠΩΠΩ!
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΩ! :-Ο

Κ.Τ. είπε...

@ Ανώνυμο 10:59

«Το» ανακόντα;

http://www.youtube.com/watch?v=TXf_l93c6JM&feature=related

Περαστικά μας! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε βόδι!
:-)
ΤΟ ανακόντα!
το ΦΙΔΙΙΙΙ!
ΟΥΔΕΤΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ;
Ο ΟΦΙΣ ΕΙΝΑΙ αΣΕΡΝΙΚΟ!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Υ.Γ.
επεξήγηση:
η λέξη, βόδι, ελέχθη με ύφος χαϊδευτικό, μην παρεξηγηθεί ο αναγνώστης ότι έχω την παραμικρά διάθεση για υποτίμηση...

και μένα η μανούλα μου, όρνιο με ανέβαζε, όρνιο με κατέβαζε, ο δε πατήρ με απειλούσε ότι άν είμαι στούπαλο στο σχολείο, θα με κάνει τσομπάνο, να βόσκω πρόβατα...

ο δε κυρ Μπαμπινιώ...στη λεξικάρα του, γράφει και θηλυκό ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ άρθρο, στο λήμμα ΑΝΑΚΟΝΤΑ...

Αυτἀ τα ολίγιστα...


Φιλιάααα!

Κ.Τ. είπε...

@ Ανώνυμο/Σαλογραία

Καλή (μ)μου(ουου) Σαλογραία, δεν αμφισβήτησα το γένος του ανακόντα, αλλά τον αριθμό! («Το» αντί για «τα»;-θα μου πεις απ΄ την αρχή των σχολίων ήταν σε ενικό) Γι΄ αυτό και το βιντεάκι με τις μυριάδες ασπίδες στον πάτο του τάφου. Μακάρι να ΄χεις μόνο ένα στην καρδούλα σου. Βιάστηκα να κρίνω εξ΄ ιδίων τα ... ολέθρια! Αυτά παθαίνει κανείς με τις εξυπνάδες!

Σε ασπάζομαι κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ! ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΟΥΟΥ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

amethystos είπε...

Διαβάσαμε ότι η BILLIE HOLIDAY είχε πεί: "μέχρι τα 12 πίστευα ότι με λένε ΣΚΑΣΕ!", "SHUT UP".

Κ.Τ. είπε...

@ Αμέθυστο

Να υποθέσω πως το τελευταίο σχόλιο είναι όλο δικό μου. Δεκτό.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστέ μου
δεν τελειώνουν τα... ωραία της παιδικής ηλικίας, ωστόσο τελικά, εμένα ό λ ε ς μου οι αρνητικές εμπειρίες με
ω φ έ λ η σ α ν και δε θα ήθελα να μην τις έχω ζήσει...
Αυτές οι παιδαγωγικές αηδίες του δρ. Σποκ κατέστρεψαν πολύ κόσμο και στις αμερικές και στις ευρώπες...τουλάχιστον αυτός στα τριάντα χρόνια της καριέρας του, βγήκε και ζήτησε συγνώμη που τους χαντάκωσε...εδώ..δε γυρεύει συγνώμη εν τη πράξει, κανείς...

amethystos είπε...

Φίλε Κ.Τ καμία σχέση, είναι συμμετοχή στό παιχνίδι με τό όρνιο και τον τσοπάνο, το γράψαμε επειδή μάς αρέσει πάρα πολύ.

Κ.Τ. είπε...

Να πω την αλήθεια, το πήρα σαν ωφέλιμη επίπληξη από έναν φίλο που με επαναφέρει στην τάξη επειδή αναφέρθηκα στο έστω και ένα ανακοντάκι στην καρδιά ενός άλλου προσώπου, την ώρα που θα έπρεπε να ασχολούμαι πρωτίστως με τα μυριάδες εντός της δικής μου καρδιάς.
Με την ευκαιρία γνώρισα (από μια σύντομη ματιά στο διαδίχτυ) κάτι από τη ζωή και τη φωνή της Billie Holiday για την οποία δεν γνώριζα τίποτα.
Τέλος, μακάρι η απειλή του πατέρα της Σαλογραίας να είχε πραγματοποιηθεί σε μένα: ένας συγγενής μου σε κάποιο χωριό των Σερρών έδωσε ό,τι είχε και πήρε κατσίκες και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να έχει δυόμιση χιλιάδες και δέκα ... παιδιά! Περιττό να πω πόσο και πόσοι τον ζηλεύουμε!

Πάντα με τις καλύτερες ευχές στον αγώνα τον δικό σου και των φίλων σου.
Είμαστε όλοι μαζί.

amethystos είπε...

Φίλε Κ.Τ.έχεις όλη μας την αγάπη.
Τουλάχισον όση μπορούμε. Μή στεναχωριέσαι γιά τήν περίπτωση τού φίλου σου. Μέρες πούρχονται είναι φοβερή καβάτζα.

amethystos είπε...

Άκου και άλλο ένα ωραίο. Γιά πολλά χρόνια είχαμε σπίτι μας την Εικοσιφοίνισσα. Βαφτίσαμε κι ένα μας παιδί.
Γειά-χαρά.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Προς Κ.Τ
Έστω και ένα ανακοντάκι;
Γέλασα πάλι!
Καλεεέ!
Έχεις ιδέα τι φίδουκλας είναι το ανακόντα;
Ένας- κενοδοξίας- είναι αρκετός για να σε καταβροχθίσει αμάσητο.

Για Όνομα!
:-)
Και πηγαίνοντας σήμερα το πρωί για την εκκλησία, άκουσον άκουσον, είδα ένα λιωμένο φίδι στο δρόμο και θυμήθηκα τα σχόλια εδώ μέσα!

Αμέθυστε
στην Εικοσιφοίνισσα βρέθηκα πριν χρόνια, όταν έψαχνα μαναστήρι για να μονάσω!

Κ.Τ. είπε...

@ Σαλογραία

Χτύπησες διάνα και πολύ χαίρομαι! Απ΄ όλους τους λόγους της Κλίμακας, ο περί Κενοδοξίας είναι ο αγαπημένος μου! Τι θαύμα!

Όπως φαίνεται έχουμε βρεθεί και οι τρεις (με τον Αμέθυστο) στην Εικοσιφοίνισσα. Μαζί με τον Τίμιο Πρόδρομο των Σερρών και τη μονή Αγκαράθου στην Κρήτη (η γυναίκα μου είναι από διπλανό χωριό) είναι το αγαπημένο μου προσκύνημα μετά το Όρος.

Ο γνωστός μικρός μας κόσμος!

Έτσι για να γνωριζόμαστε λιγάκι! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ολοι όσοι αγαπάμε τον Κύριο, μοιάζει σαν να γνωριζόμαστε αιώνες!

Αυτό είναι το θαύμα της Πίστης!

Φτιάχνει μια χρονοκάψουλα ήτις αίρει την αίσθηση της μοναξιάς που δέρνει αλύπησα -σαν μαλακία,

( κατά το γνωστό ανέκδοτο, "τι είναι πίσω σου, είναι μαύρο και κρατάει μαστίγιο;")

- τον σημερινό επηρμένο μικροαστό της Δύσης...

Πραγματικά νιώθω ΒΑΘΥΤΑΤΑ
Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ω Ν!

Να έχετε υγεία κατ'άμφω...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ!!!!
(ΕΧΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΧΆΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ, ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ(ΕΩΣ ΠΟΤΕ;) ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ.