Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τώρα η ΕΕ θέλει να επιβάλει το πολιτικά ορθό Newspeak

Τώρα η ΕΕ θέλει να επιβάλει την πολιτικά ορθή νεο-γλώσσα

Απαγορεύεται να λέμε "πατέρας" και "μητέρα" καθώς και "γκέι", "τρανς" ή λεσβία": το νέο γλωσσάριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτικούς και υπαλλήλους υποστηρίζει την πολιτική ορθότητα.

Roberto Vivaldelli 

Ο στόχος είναι σαφής: να επιβληθεί η νεο-γλώσσα της ενιαίας προοδευτικής σκέψης σε ολόκληρη τη γραφειοκρατική μηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υιοθετώντας μια λεγόμενη "περιεκτική" γλώσσα που σέβεται τις εθνοτικές και έμφυλες μειονότητες (Lgbt). Η πρώτη που κατήγγειλε την τελευταία τρελή παρέκκλιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν η Simona Baldassarre, γιατρός, ευρωβουλευτής της Λίγκα του Βορρά και επικεφαλής του Τμήματος Οικογένειας της Λάτσιο. Όπως αναφέρει το Libero, στην πραγματικότητα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εν προκειμένω η μονάδα Ισότητας, Ένταξης και Διαφορετικότητας της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού, έχει καταρτίσει ένα γλωσσάρι "ευαίσθητης" γλώσσας για την εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, που απευθύνεται στο προσωπικό του θεσμικού οργάνου, προκειμένου να "επικοινωνούν σωστά σε θέματα που αφορούν την αναπηρία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τη φυλή, την εθνικότητα και τη θρησκεία". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πραγματικό λεξιλόγιο που πρέπει να υιοθετήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι βοηθοί, οι υπάλληλοι γραφείων, οι εκπρόσωποι και οι πολιτικοί, προκειμένου να συμβαδίσουν με την επικρατούσα κουλτούρα της γκρίνιας και της πολιτικής ορθότητας.

Πάνω απ' όλα, η έμφαση δίνεται σε λέξεις που, από εδώ και στο εξής, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πλέον, ειδικά απέναντι στο σύμπαν των LGBT. Έτσι, απαγορεύεται απολύτως να λέμε "γκέι, ομοφυλόφιλοι και λεσβίες" και δημιουργείται χώρος για τις πιο βολικές εκφράσεις "γκέι άνθρωποι, ομοφυλόφιλοι άνθρωποι, λεσβίες άνθρωποι". Αλίμονο αν πούμε ακόμη και "γάμος ομοφυλοφίλων": η νέα νεο-γλώσσα υπαγορεύει να λέμε "ισότιμος γάμος". Είναι επίσης λάθος να μιλάμε για "δικαιώματα των γκέι και των ομοφυλόφιλων", τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν από "δίκαιη, ίση μεταχείριση"

Πιστεύετε επίσης ότι είστε άνδρας ή γυναίκα; Κάνετε δυστυχώς λάθος, η βιολογία για τους σούπερ γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει. Είναι μια εφεύρεση των λευκών ρατσιστών και της πατριαρχικής κοινωνίας. Από εδώ και στο εξής μιλάμε για "φύλο που αποδίδεται κατά τη γέννηση" και όχι για το οπισθοδρομικό "βιολογικό φύλο". Είναι επίσης λάθος να μιλάμε για "αλλαγή φύλου", που τώρα γίνεται "μετάβαση φύλου". Και μετά ερχόμαστε στην οικογένεια. Ξεχάστε την παραδοσιακή και αντικαταστήστε το "πατέρας" και τη "μητέρα" με ένα πιο γενικό "γονείς": μήπως θέλετε να προσβάλλετε κάποιον;

Η νέα νεο-γλώσσα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια απροκάλυπτη βοήθεια στην κουλτούρα της ακύρωσης που οργιάζει σε όλη τη Δύση και δεν διαφέρει από την εικονομαχική μανία των ακτιβιστών που γκρεμίζουν τα αγάλματα. Η υπερπροοδευτική ιδεολογία που κινεί αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η ίδια. Και ξυπνάει μνήμες από το 1984 του Τζορτζ Όργουελ: όταν ένας ανατρεπτικός εξαφανίζεται από το κόμμα, εφαρμόζεται η damnatio memoriae: δηλαδή, οτιδήποτε αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα στο εν λόγω πρόσωπο αφαιρείται από όλα τα βιβλία, τις εφημερίδες, τις ταινίες κ.ο.κ. Και έτσι επιβάλλεται η νέα "περιεκτική" γλώσσα και διαγράφεται η "παλιά", με άνωθεν εντολή, με τον ίδιο τρόπο. Και όπως έγραψε ο ίδιος ο Όργουελ "κάθε αρχείο έχει καταστραφεί ή παραποιηθεί, κάθε βιβλίο έχει ξαναγραφτεί, κάθε εικόνα έχει ξαναβαφτεί, κάθε άγαλμα και κάθε κτίριο έχει μετονομαστεί, κάθε ημερομηνία έχει αλλάξει. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με τη μέρα και λεπτό με λεπτό. Η ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει εκτός από το ατελείωτο παρόν στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο".


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www-ereticamente-net.translate.goog/2021/12/la-battaglia-culturale-parte-prima-roberto-pecchioli.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp