Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Τι «ανάλυση» να κάτσεις να κάνεις για το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης;

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΓΑΘΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ.

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΕΤΑΙ  Η ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ. 

ΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΑΓΑΘΟ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΨΥΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.

Μπορεί να είναι εικόνα λίμνη και κείμενο που λέει "Σα δεν φτάσει Ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει...! (Νίκος Καζαντζάκης)" 

Είκοσι μονάδες διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι αδιανόητη. Οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τα πάντα.  

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ-ΠΑΤΑΩ"

Αγνόησαν την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και εξέλεξαν πρώτο βουλευτή Σερρών τον πρώτο υπεύθυνο υπουργό Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα. Παραμέρισαν την εξοντωτική ακρίβεια, που τσακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις....

Άρα ούτε η τραγωδία των Τεμπών ούτε η κρίση ακρίβειας επέφεραν την παραμικρή φθορά στην κυβέρνηση. Προφανώς και κανένα ρόλο δεν έπαιξε ούτε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι ψηφοφόροι το αγνόησαν, το ξέχασαν και ο θρίαμβος του Μητσοτάκη το «θάβει» οριστικά.
Η ΝΔ έχει πλέον απόλυτη κυριαρχία στο χώρο της συντηρητικής παράταξης και αφήνει εμάς να μοιράσουμε μεταξύ μας τα κουρέλια μας.
Μετά τις επόμενες εκλογές είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει αυτοδύναμη και παντοδύναμη και είναι βέβαιο ότι θα απογειωθεί η αλαζονεία της πρώτης τετραετίας στη διαχείριση της εξουσίας.


Michail Charalampidis


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Φαλμεραυερ Θεος σχωρες τα πεθαμενα σου . ΑΜ Υστερογραφο . Αλλη φορα το αναλυω τωρα βαριεμαι .-

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνουμε μια σοβαρή ανάλυση. Κατ' αρχάς το 40% των πολιτών δεν πήγε να ψηφίσει. Αρκετοί από αυτούς έχουν καταλάβει ότι ουσιαστική εναλλακτική δεν υπάρχει. Τώρα, στο αποτέλεσμα των εκλογών υπάρχει μια , ας την ορίσουμε έτσι, σοφία της μάζας, αν η μάζα μπορεί να έχει σοφία.Τέλος πάντων.Κατάλαβαν ότι ο Τσίπρας ειναι μέγας παπατζής και δεύτερο, επικίνδυνος για τα θέματα των συνόρων, μετανάστευσης κλπ. Έτσι προτίμησαν την ΝΔ σκεφτόμενοι,''κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει''. Η ουτοπία των μικρών κομμάτων: δεν υπάρχει περίπτωση η μαζα να στραφεί σε ένα μικρό ή πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα διότι είναι όλα κόμματα, ''ειδικής θεματολογίας'', ας μου επιτραπεί ο όρος.Πχ ο Κούβελας, ο Νατσιός, ακόμη και ο Βελόπουλος έχουν μια θεματολογία που δεν απασχολεί τις μάζες . Δεύτερο: η μαζα θέλει σιγουριά και κάτι που να φαίνεται ''έγκυρο'', ή ''εγκεκριμένο'', και τα μικρά κόμματα δεν της δίνουν αυτη την αίσθηση. Πως όμως ο Συριζα, ένα κόμμα του 4% έφθασε στην εξουσία; Εξαιτίας ενός μεγάλου καταστροφικού γεγονότος, η πτώχευση της Ελλάδας. Μόνο τέτοια γεγονότα μπορούν να φέρουν στην εξουσία μικρά κόμματα. Άρα δεν υπάρχει εναλλακτική, ή μάλλον, την εναλλακτική την καθορίζουν τα γεγονότα και η ΔΥΝΑΜΗ που κρύβεται πίσω από την ροή των γεγονότων.

Ανώνυμος είπε...

Tha to po kai as gino kakos kai me tous sxoliastes Kai me ton diaxeiristi tou blog. Opoios pistevei oti epeidi zoume se mia metamoderni epoxi borei na polemisei tin Nea Taxi me gerontades medium me malakies tou styl oti to emvolio einai dogmatiko thema me prosopolatries tou Putin pou edo pou ta leme oudepote eipe oti exei skopo na epanaferei tin Dysi stin ithiki oute pou niazetai gia to an ginontai gay pride stis Dytikes poleis gia tin anasystasi tis ESSD endiaferetai o anthropos kai kala kanei apo pleyras tou kai genika opoios fantazetai oti me ton anorthologismo pou einai gnisio tekno tis Neas Epoxis tha polemisei tin Nea Taxi tha permei ta arxidia tou. AM

Ανώνυμος είπε...

Oraia analysi ekane pragmati o sxoliastis ton 11 kai 47. Na sympbliroso oti oi Ellines patriotes kai xristianoi arxisan na moiazoun epikyndyna kai aytoktonika stous Ellines opadous tou KKE. Opos ekeinoi peismatika lene diarkos oti oi Rosoi Polonoi Tsexoi Ouggroi Roumanoi klp ftaine pou den katalavan se ti Paradeiso zousan kai oti aytoi xeroun kalytera etsi kai oi torinoi Orthodoxares lene oti oi Kyprioi ftaine pou den katalavan stis arxiepiskopikes ekloges ti Pateras tis Ekklisias einai o Morfou kai oi Ellines ftaine pou den psifisan ta morfomata palia tou patros Voloudaki kai tora tou Natsiou. AM

Βασιλική είπε...

Μόνο η νοθεία βγάζει τέτοια αποτελέσματα

Ανώνυμος είπε...

Τα διάσπαρτα πατριωτικά κόμματα έχουν την στείρα καταγγελτική μεθοδολογία της αριστεράς και του διχασμού. Στερούνται προσώπων και μηχανισμών. Το πιο βασικό όμως είναι ότι στερούνται έργου. Ένα πατριωτικό κόμμα μπορεί να χτιστεί μόνο γειτονιά-γειτονιά, ενορία- ενορία χωριό -χωριό. Αργά και επώδυνα. Δύσκολο για κάποιον που έτσι παραδέχεται πως δεν θα προλάβει να γίνει μάλλον ούτε δημοτικός σύμβουλος, πόσο μάλλον βουλευτής ή πρωθυπουργός. Κάποτε τα χωριά μέσα στην τουρκοκρατία είχαν την τύχη στα χέρια τους. Σήμερα;
Είναι θέμα κλίμακας. Το θέμα της κλίμακας δεν το αντιλαμβάνονται πλέον οι άνθρωποι. Ας προσπαθήσουν ας πούμε να φτιάξουν ένα σχολείο για την γειτονιά τους και μετά βλέπουμε. Κάποιοι κατά καιρούς το προσπαθούν και δεν βρίσκεται κανένας να συνεχίσει.
Αλήθεια ποια είναι η γειτονιά μας; Αλήθεια το σχολείο πως το φανταζόμαστε;
Η πατρίδα θέλει εργάτες να φτύσουν αίμα από δουλεία όχι από λόγια.

amethystos είπε...

Καί ιδιαιτέρως ποιά είναι η ενορία μας;