Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Θυμός και απόγνωση

 του Marcello Veneziani

πολιτικά ορθός εκφράζεται
Ποιος μας υπερασπίζεται από την καθημερινή πολιορκία της νέας πολιτικά ορθής κατήχησης, τον διαφημιστικό βομβαρδισμό των ΜΜΕ και τη νέα Ιερά Εξέταση; Η Εκκλησία του Bergoglio, το Quirinal, το Συνταγματικό Δικαστήριο, η άλλη πολιτική, η δικαστική εξουσία, η ελεύθερη και σκεπτόμενη κουλτούρα, η σάτιρα ενάντια στην εξουσία, ο ανεξάρτητος τύπος; Καθόλου.

Θυμός και αποθάρρυνση, να αλλάξω έναν διάσημο τίτλο από την Oriana Fallaci. Θυμός για τη διάχυτη επίθεση της νέας διορθωτικής ιδεολογίας στην πραγματικότητα, την κοινή λογική, τη φύση, τις ταυτότητες και την παράδοση. και αποθάρρυνση γιατί δεν βλέπεις φραγμούς, εναλλακτικές απαντήσεις, αντιθέσεις εξοπλισμένες να αντιπροσωπεύουν αυτό που αισθάνεται, σκέφτεται και λέει η αμελητέα πλειοψηφία του πληθυσμού. Κανένας δημόσιος φορέας που νά αντιμετωπίζει την καθημερινή πολιορκία με επαρκή μέσα. κανένας που τουλάχιστον ισορροπεί, δίνει φωνή, δεν εγγυάται σεβασμό σε όσους διαφωνούν με τη συνεχιζόμενη διαδικασία. Μια αστική και απολίτιστη, πολιτική και δικαστική διαδικασία… Πουθενά δεν υπάρχει πλήρης και εναλλακτική απάντηση. η μόνη στρατηγική είναι να χάνεις χρόνο, να κοιμάσαι, να φρενάρεις, να αποστρέφεσαι. Ή κερδίστε μια ώρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας…

Πολλά από τα προαναφερθέντα αναχώματα ή εγγυητές ευθυγραμμίζονται με την αντίθετη πλευρά ή έχουν παραιτηθεί από τη λειτουργία τους ως super partes διαιτητής. σιωπούν ή μιλούν για κάτι άλλο, ή ακόμη χειρότερα σκέφτονται να επιπλέουν για να επιβιώσουν και επομένως συμβαδίζουν με το mainstream. Όσοι είναι αντίθετοι μετρούν μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά δεν δίνουν κατάλληλες απαντήσεις σε κανένα επίπεδο. απλά μια γνώμη εν πτήσει, ένα βίντεο αστείο και το έργο ολοκληρώθηκε, η συνείδηση ​​είναι καθαρή. Αμυντικό παιχνίδι.

Η μαζική μοναξιά είναι αυτό που νιώθουμε όλο και περισσότερο κάθε μέρα. ακόμα και τα τελευταία πυρομαχικά που έχουν μείνει στα χέρια μας είναι ελάχιστα χρήσιμα, όπως η ψηφοφορία, όταν θα έρθει η ώρα του, αν δεν έχεις στρατηγική και πλαίσιο αναφοράς.

Το πιο αφόρητο για το Politically Correct είναι ότι κατηγορεί τους πάντες ότι είναι αυτό που είναι. Είναι μια συνεχής προτροπή να απορρίπτουμε την ιστορία και τη μνήμη, τον πολιτισμό και τη φύση όπως είναι στην πραγματικότητα, στη ζωή και στο μυαλό. Λαμβάνονται ακραίες περιπτώσεις, επεισόδια μισαλλοδοξίας, για να ανατραπούν η πραγματικότητα, οι κώδικες ζωής και του νόμου, συναισθήματα και κοινοί λόγοι. Μάς καθησυχάζει ότι δεν επηρεάζει όλους τους άλλους, αλλά η πραγματικότητα επαναπροσδιορίζεται με την κατεδάφιση των ταυτοτήτων.

Πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι Ιταλός, Ευρωπαίος, Δυτικός, Χριστιανός ή τουλάχιστον παιδί χριστιανικού πολιτισμού, ιδιαίτερα Καθολικός. Πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι πατέρας, μητέρα, γιος, κληρονόμος μιας παράδοσης και ενός πολιτισμού. Και να είσαι αρσενικό, ευθύ, ταυτισμένο σύμφωνα με τη φύση και το έθιμο.

Το Politically Correct σας κατηγορεί ότι είστε αυτό που είστε και πώς έχετε ζήσει μέχρι τώρα. Έκανες λάθος στις επιλογές και τις κλίσεις σου, στις ανθρώπινες σχέσεις και στη ζωή σου, στο λεξιλόγιό σου και στην ιδιωτική σου σφαίρα. Η πραγματικότητα όπως είναι, είναι μια σκοτεινή κακία που πρέπει να διαγραφεί, μια ανάδρομη συνήθεια από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. η ύπαρξη δίνει τη θέση της στο πώς πρέπει να είσαι και στις υποκειμενικές επιθυμίες.

Ο καθένας μας έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του και πολλοί είναι έτοιμοι να τα αναγνωρίσουν. Αλλά το χειρότερο σε αυτή τή μόνιμη, προσωπική και συλλογική αυτοκαταδίκη είναι ότι δεν σού πετούν τα λάθη σου, τις αμαρτίες σου εναντίον σου, αλλά σχεδόν όλα όσα δεν χωρούν σε αυτά. Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, ο νέος κανόνας σας ζητά να ντρέπεστε για τα καλύτερα πράγματα στη ζωή σας και για τον πιο αγαπημένο σας στον οποίο έχετε πιστέψει, σκεφτεί και ζήσει. πρέπει να ντρέπεστε για την καταγωγή και τον πολιτισμό σας, πρέπει να ντρέπεστε για την ταυτότητά σας και την εκπαίδευσή σας, πρέπει να ντρέπεστε για την οικογένειά σας, για την προτίμησή σας για τα παιδιά και τους αγαπημένους σας, για τον τρόπο που αγαπάτε και φλερτάρετε, την πίστη και την αφοσίωσή σας σε έναν τρόπο ύπαρξης και σε έναν κόσμο αστικών, θρησκευτικών, πατριωτικών και οικογενειακών πρακτικών και αξιών.

Πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι αυτός που είσαι και από πού προέρχεσαι, πρέπει να αγαπάς ό,τι είναι πιο μακριά σου, που σου είναι πιο ξένο, αυτό που είναι πιο απομακρυσμένο από τον κόσμο σου. Να αγαπάς αυτό που σου έρχεται λιγότερο φυσικό. Η προτίμηση του εξωγήινου σε βάρος του εαυτού σου, του απόμακρου σε σχέση με τους πιο κοντινούς σου. Αυτή είναι η τυραννική, απάνθρωπη, εξωπραγματική πτυχή της Ιεράς Εξέτασης. Που πνίγει τη ζωή, την ελευθερία, τον αυθορμητισμό, την ποικιλία, το πάθος για την αλήθεια και την αγάπη για την πραγματικότητα.

Το κίνητρο για την απόρριψη της πραγματικότητας είναι ότι δεν την επέλεξα: το να είμαι Ιταλός, Ευρωπαίος, άντρας, λευκός, στρέιτ, γιος αυτών των γονιών, δεν εξαρτιόταν από εμένα. Ό,τι προέρχεται από τη μοίρα και τη φύση πρέπει να απορριφθεί ή να υποτιμηθεί. μόνο αυτό που επιλέγεις και θέλεις να είσαι και να κάνεις αξίζει.

Αλλά το να μην ορίζει κανείς πλέον ένα άτομο ως άνδρα ή γυναίκα, πατέρα ή μητέρα, Ιταλό ή Ινδό, είναι σαν να αρνείται την ηλικία, την ημερομηνία γέννησης, τους γονείς και τον τόπο γέννησης. Για παράδειγμα, αν είσαι πενήντα χρονών, είσαι άντρας και παντρεμένος, έχεις οικογένεια, επώνυμο, τόπο και ημερομηνία γέννησης, είσαι ελεύθερος να ζήσεις σαν να είσαι τριάντα ετών, σαν να είσαι διαφορετικού φύλου από αυτό που σου έδωσε η φύση. Μπορείς να φύγεις από την πατρίδα σου, μπορείς να σε λένε με άλλο όνομα, μπορείς να αφήσεις την οικογένειά σου. Αλλά αν αποδειχθεί από το νόμο ότι η πραγματικότητα, η φύση, η ηλικία και η ιστορία δεν έχουν πλέον σημασία, αλλά μετράει μόνο η θέλησή σας να είστε αυτό που σας αρέσει, πώς και όπου σας αρέσει, έχετε μετατρέψει μια κοινωνία των πολιτών σε ένα αβίωτο τρελοκομείο. Δεν μπορείτε να συγχέετε την ελευθερία των προσωπικών σας επιλογών, την οποία κανείς δεν θέλει να αρνηθεί, με νόμο που ανακαλεί την πραγματικότητα και την ταυτότητα με διάταγμα πού αναγνωρίζει μόνο υποκειμενικές και μεταλλαγμένες επιθυμίες. Είναι απλώς καταστροφική βαρβαρότητα και τρέλα. Και από σήμερα η πολιορκία ξαναρχίζει με την παγκόσμια ημέρα κατά ...οποιασδήποτε φοβίας Θα έρθει μια μέρα που θα βγούμε από αυτή την προκαλούμενη ψευδαίσθηση και θα ξαναβρούμε την πραγματικότητα. Θα έρθει μια μέρα που θα αναγνωριστούν και θα γίνουν σεβαστοί οι λόγοι όσων τούς διεκδικούν στην έρημο σήμερα;


ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΟΤΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΆ ΜΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΟΥΠΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ  ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ. 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΖΩΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ, ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΧΙΤΩΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. 
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΓΝΩΣΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΑΡΞΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΑΝ ΘΕΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΣΑΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡ ΠΛΟΥΣΊΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΟΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ.
Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ;;;;
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: