Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ενδυματολογία! Το νέο όπλο του Οικουμενισμού

Πρόκειται για Ρωσική Εκκλ. της Διασποράς, που ήταν κορυφή αγώνος κατά του Οικουμενισμού•
μετά την ένωσι με το Πατριαρχείο της Μόσχας,
ιδού που καταντήσανε.


Bishop Jerome in Western vestments


How can a "Russian" Bishop dare to wear these Western vestments at this time when so-many souls are being scattered through confusion and eccumenism on the part of the enemies of the True Cross of Christ our GOD.

He can be in "charge" of this Western Rite which ROCOR decided in a Bishops council of 1978 was not compatible with the Russian Church,but wisdom is needed, not to confuse the laity.

Here is the Pope of Manhattan! Gospodi Pomiluj!



Another portrait of Bishop Jerome! The orthodox world is spinning out of control!

A picture is worth a thousand words!I received a email from Saint Tikons monastery 2 or 3 days ago concerning their "feast-day" of St.Tikon on Saturday the 13th according to the Papal calendar !

We Orthodox celebrate the Great saint and Confessor on Aug 13/26 . What is really strange is that ROCOR is having the Ikon at this "celebration". So Fr. Serge who visits the country with the Holy Kurst Root Ikon gets to celebrate

Saint Tikon TWICE this year (what a lucky fellow)! Somehow I doubt that this can be a blessing! from a confessor Synod in the 60's to a traitor synod in 2011!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμίζει καθόλου ορθόδοξη ενδυματολογία.Γιατί;

Μιχάλης είπε...

η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί στις ΗΠΑ (και αλλού) λίγες ενορίες δυτικού τύπου, ακριβώς για να στεγάσει τους πρώην παπικούς που έγιναν ορθόδοξοι. Αυτό έχει να κάνει με την σταδιακή εξωτερική ενσωμάτωση των πρώην αλλοδόξων. Σχετίζεται όχι μόνο με τα άμφια, αλλά και με τη μουσική στη λειτουργία. Πχ. κάποιοι πρώην προτεστάντες έγιναν ορθόδοξοι, αλλά διατηρούν ακόμη κάποια από τα τραγούδια τους στη λειτουργία. Γιατί θα έπρεπε σώνει και καλά να ενστερνιστούν το μαύρο ράσο και τη βυζαντινή ψαλμωδία; Το ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν μας αρκεί; Το άρθρο προέρχεται από παρεξήγηση ή κακία και δημιουργεί παρεξήγηση. Θυμηθείτε και το αντίστροφο των παπικών: την ουνία.

amethystos είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη Χρόνια Πολλά. Και πώς ταιριάζουν όλοι οι αλλόδοξοι να αποσυμπιεστούν στην ίδια ενορία;
Και τα ενδύματα κάτι σημαίνουν.

Η Ουνία είναι προδοτική Εκκλησία. Δεν είναι Εκκλησία, δεν έχει αγιασμό.

Όπως δεν έχει και η λατινική Εκκλησία.

Συγγνώμη Μιχάλη, τί θα πει λίγο Ορθόδοξος;

Μιχάλης είπε...

Αγαπητέ Αμέθυστε, επίσης χρόνια πολλά. Δεν υπάρχει «λατινική Εκκλησία», όπως γράφεις, αλλά μόνο μια ευμεγέθης αιρετική θρησκ. κοινότητα.

Η Εκκλησία δεν χρησιμοποιεί επί γης μόνο ένα είδος ημερολογίου, ούτε μόνο ένα είδος ενδυμάτων, ούτε μόνο ένα είδος ναοδομίας, ούτε ένα μόνο είδος ώρας, μουσικής, λειτουργικής, κατήχησης κλπ. Οι πολιτισμοί των ανθρώπων που χάριτι Θεού είναι μέλη της Εκκλησίας και δέχονται την αγιαστική χάρη, κοινωνούν των αχράντων μυστηρίων και προσπαθούν εντός Εκκλησίας για το «καθ' ομοίωσιν» είναι πάμπολλοι. Λογικό επομένως να δεχόμαστε πάμπολλους τρόπους ανθρώπινης έκφρασης της Εκκλησίας. Το αντίθετο μάλλον μισαλλόδοξο ή στενοκέφαλο ακούγεται. Σκέψου πχ. την Εκκλησία στην Αφρική, όπου οι Αφρικανοί ορθόδοξοι προσέρχονται στον αχυρένιο ναό φορώντας ελάχιστα ενδύματα, τραγουδώντας ρυθμικά εν χορώ ή χτυπώντας τα πόδια τους στο (χωμάτινο) πάτωμα εντός της λατρείας. Μάλιστα, ο Αφρικανός ιερέας μπορεί να είναι πρώην δίγαμος ή πολύγαμος, αφού αυτό επιτάσσει το τοπικό έθος. Βρίσκεις κάτι μεμπτό σε αυτά; Γιατί να μην απολαμβάνουν και στις ΗΠΑ πχ. ενδύματα ιερέων που φέρουν σταυρό και επισημότητα, ταυτίζονται όμως με ενδύματα αιρετικών, πχ παπικών; Αν μάλιστα αυτοί οι ιερείς εξυπηρετούν πρώην παπικούς, οι οποίοι επέλεξαν πλέον την Αλήθεια του Χριστού, που είναι η Ορθοδοξία, αλλά λόγω συνήθειας, γήρατος, τοπικού έθους κλπ θέλουν αυτά τα άμφια;

Γιατί βάζεις με τον νου σου τόσο πολύ το κακό και ενισχύεις τους δεδηλωμένους εχθρούς της Εκκλησίας, τόσο τους εξ αριστερών (αθέους, εκκλησιομάχους, προτεστάντες, παπικούς, γιαχωβάδες), όσο και τους εκ δεξιών, πχ παλιοημερολογίτες, «αποτειχισμένους»-σκανδαλισμένους και λοιπούς σύγχρονους κατήγορους του οτιδήποτε στην Εκκλησία; Γιατί δεν δέχεσαι και το ορθόδοξο «αντίβαρο» της δόλιας παπικής ουνίας, το οποίο στοχεύει κυριολεκτικά στη σωτηρία ψυχών και στη συγκατάβαση με τον ασθενή νεοφώτιστο ή ασθενή πιστό, όπως εμένα; Ούτε εμένα δέχεσαι; Εγώ ο ελάχιστος, ξέρεις, έχω την τιμή και την δωρεά από τον Ιησού Χριστό να δέχομαι στη θέση μου τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, αφού Αυτός πάντοτε παίρνει τη θέση του πλέον ανάξιου, του ελαχίστου και τον συμπονεί περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο.

Ας πάψει πια η τόση πολεμική από το όντως όμορφο ιστολόγιό σου, αγαπητέ μου. Συζητούμε πολλοί φίλοι (οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο ασθενείς στην πίστη, όπως εγώ) και πραγματικά απορούμε με τα πικρά δημοσιεύματα για την Εκκλησία. Τόσο πολύ ξέπεσε λοιπόν η Εκκλησία; Τόσο λίγο την φυλάει πια ο Ιησούς Χριστός και η Θεοτόκος από τους ποικίλους δαίμονες; Τόσο ανάξια είναι τα κληρικά στελέχη της να την υπηρετούν; Τόσο αξιόπιστα είναι τα συγκεκριμένα ιστολόγια που πυροβολούν σχεδόν καθημερινώς την Εκκλησία; Τόσο χρόνο αξίζει να αφιερώνω στην κρίση των πράξεων και των παραλείψεων άλλων ανθρώπων (πχ ιερέων) αντί για την κρίση των πράξεων και παραλείψεων του εαυτού μου; Τόσος χρόνος περισσεύει από τη δική μου προσευχή, ώστε να τον επενδύω στο τι κάνουν/παραλείπουν οι άλλοι; Τόσο λίγο αξίζει να εμπιστευόμαστε τον Κύριο;

Όσο για τα άμφια που κατακρίνεις, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝ, διότι έτσι εξυπηρετούν το τοπικό ποίμνιο.

Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίζει όλους και να μετέχουμε των αχράντων μυστηρίων της Εκκλησίας. Ας πλατύνει ο νους και η καρδιά μας, διότι ο Χριστός είναι για ανθρώπους κάθε εποχής και κάθε τόπου. Σε διαβεβαιώ πως ο Κύριος είναι παρών στην Εκκλησία και όντως Αυτός κρατά το πηδάλιο του πλοίου της.

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ εμείς διαμαρτυρόμαστε έντονα εναντίον όσων έθαψαν την πνευματική μας παράδοση. Η οποία διδάσκει ότι η σωτηρία του χριστιανού, την οποία επεξεργάστηκε ο Κύριος προσφέροντας το Αίμα Του, δεν δίνεται με την Θεία Ευχαριστία αλλά με την Πεντηκοστή.
Με την Λατινική Εκκλησία δεν έχουμε τον ίδιο Θεό. Και με τους πιστούς των Εκκλησιών αυτών δεν έχουμε την ίδια πίστη. Κάποια ίχνη της πνευματικής μας παραδόσεως υπάρχουν τώρα στην Αριζόνα. Και την αλήθεια για τον κληρικαλισμό την συναντήσαμε στο Ημερολόγιο του Σμέμαν.
Η Χάρις της Θεοτόκου να μας καθοδηγεί.