Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μενέλαος Γκίβαλος: «Λεφτά υπάρχουν» για πλιατσικολόγους, κερδοσκόπους, λαθρεμπόρους

πηγή : Επίκαιρα


Δεν πιάσαμε –δυστυχώς– «πάτο» στο βαρέλι της εθνικής καταστροφής και...
Μενέλαος Γκίβαλος: «Λεφτά υπάρχουν» για πλιατσικολόγους, κερδοσκόπους, λαθρεμπόρουςτης χρεοκοπίας, όπως ισχυρίστηκε, μέσω των γνωστών, μεγαλόστομων διακηρύξεών του –δίκην πολιτικού πομφόλυγα–, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Πάτο», όμως, έχει πιάσει η πολιτική αξιοπιστία, η πολιτική αξιοπρέπεια της κυβέρνησης, που συνεχώς ψεύδεται και υποτιμά τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Φτάσαμε στο σημείο κάθε δήλωση του πρωθυπουργού και των υπουργών του να θεωρείται εξ ορισμού προπαγανδιστικό τέχνασμα και στη συνέχεια να αναζητούνται «ψήγματα» αλήθειας...
Γι’ αυτό και το καθοδηγητικό - μνημονιακό «επιτελείο» επιχειρεί αλλαγή της «πολιτικής ατζέντας»: Επιδιώκει να μεταθέσει την καθολική αντίθεση της κοινωνίας προς την πολιτική της κυβέρνησης σε μια «ουδετεροποιημένη» ιδεολογικο-πο λιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, μέσω δημοψηφισμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να περιλάβει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ή την ακώλυτη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων... Ευελπιστεί ότι, δημιουργώντας τεχνητές αντιθέσεις στο εσωτερικό μιας αποδιαρθρούμενης κοινωνίας, θα πάψει η ίδια η κυβέρνηση να αποτελεί τον «κεντρικό στόχο».
Πέραν της μικρόνοιας και της πολιτικής ευτέλειας που χαρακτηρίζει τον κεντρικό πυρήνα της κυβερνητικής αντίληψης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το μνημονιακό «τιμ» που μας κυβερνά δεν ασπάζεται την κλασική, φιλελεύθερη αντίληψη για την ελεύθερη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.
Δεν στηρίζει την παραγωγική - επενδυτική οικονομία, δεν συμπαρίσταται στους ιδιώτες που είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εκείνους που αναζητούν να επενδύσουν σε νέους, καινοτόμους, τεχνολογικά προηγμένους τομείς, που επιδιώκουν να παράγουν υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα, που διευρύνουν την εξαγωγική τους εμβέλεια.
Αντίθετα, ως ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ...
Σε ποια αλήθεια στηρίζεται όλη αυτή η καταστροφική προπαγάνδα περί χρεοκοπίας της χώρας; Στα 2 τρις ευρώ που «ξεπλένονται» στις ξένες τράπεζες και κυκλοφορούν «αθόρυβα» στις offshore εταιρείες της υφηλίου; Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι μόνο το 10% του ποσού αυτού μας έφτανε για να απαλλαγούμε από το χρέος; Στα 35 έως 40 δις κατ’ έτος που διαφεύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Δ. Γεωρ γακόπουλο, και τροφοδοτούν τις ξένες τράπεζες; Στα 15 έως 20 δις που αφαιρούνται από τα φορολογικά έσοδα, εξαιτίας της λαθρεμπορίας καυσίμων, την οποία δεν τολμά να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση; Ή μήπως στον τομέα της «μαύρης» οικονομίας, που συνιστά ποσοστό άνω του 35% της «επίσημης» οικονομικής δραστηριότητας; Μήπως κατανοούν, διαχρονικά, οι υπεύθυνοι ότι η λαθραία εξαγωγή φορολογικών υποχρεώσεων και η επιβάρυνση των αδυνάμων συνιστούν κατάλυση της συνταγματικής ισότητας των πολιτών και τυπικά συνεπάγονται την ακύρωση των ψηφισθέντων προϋπολογισμών;
Είναι κρίσιμο να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι ένα σημαντικό μέρος των σημερινών και μελλοντικών προβλημάτων του, ίσως και η ίδια η επιβίωσή του, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ανάκτηση, μέρους τουλάχιστον, από τον εθνικό αυτό πλούτο, από το παραγωγικό αυτό προϊόν που κατακλέπτεται συστηματικά εδώ και δεκαετίες.
Όσο για τις τράπεζες που αποδέχονται αυτό το «προϊόν εγκλήματος» είναι ένοχες και υπόλογες. Σε αντίστοιχη περίπτωση, οι ΗΠΑ μήνυσαν τις τράπεζες και απέσπασαν ως αποζημίωση σημαντικά ποσά. Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Όμως αυτή δεν πρέπει να την ενοχλούμε, διότι ασχολείται με την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»! Τα κατέχουν, τα διαχειρίζονται, κερδοσκοπούν ασύστολα με αυτά οι πολιτικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης. Διεξάγουν λυσσαλέο αγώνα να κρατήσουν στην εξουσία τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του, μέσα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας ολοκληρωτικού τύπου που κατέχουν... Πρέπει, κατ’ αυτούς, να δρομολογηθεί σύντομα το ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, πρέπει να υποταγεί ο ελληνικός λαός, να κατασταλεί κάθε αντίδραση, να επιβληθεί σιωπή σε κάθε φωνή που διατυπώνει αντιρρήσεις, που προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
Όμως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί τον εξανδραποδισμό του. Τόσο οι «πλιατσικολόγοι» όσο και οι «πολιτικοί κλεπταποδόχοι» τους θα βρεθούν κάποια στιγμή –ελπίζουμε σύντομα...– αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή. 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 11/08/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: