Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ



ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ
ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ

Στεφάνου Μεσεδάκη
πρώην παλαιοημερολογίτου

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ (ΣΙΓΓΙΛΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ...) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ : (ΚΩΝ / ΛΕΩΣ) ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ), ΤΟ 1583 ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1924, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗΣ.





ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ, Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, ΣΗΜΕΙΩΤΑΙΟΝ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ, ΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜ/ΤΩΝ, Ο ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΠΑΤΗ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ, ΔΗΘΕΝ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ :

α) ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΟΦΡΩΝΙΟΥ ,

β) ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ

γ) ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟ 1583, ΣΕ 1593 !

ΜΕ ΑΥΤΗΝ, ΤΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΝ, ΚΑΘ΄ ΟΤΙ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΤΟ 1593, ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ 1590 !!!


ΑΚΟΜΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ:

α) ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,

β) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ,

γ) ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ Η ΛΕΞΗ ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ

δ) ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΡΙΝ `Η΄ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 13 ΗΜΕΡΩΝ !!!
ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ «ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΟΣΙΘΕΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (σελ. 568) .ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Κ.Λ.Π.). ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ, ΑΡΑ ΚΑΚΩΣ ΑΠΕΣΧΙΣΘΗΣΑΝ !

14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ DOXASUOTHEOS ΣΤΟ YOUTUBE . TO ANΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΟΛΛΥΒΑΔΕΣ , ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ . ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ , ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΙΓΓΙΛΙΟ http://egolpion.com/plasto_siggilio.el.aspx.( ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ . ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΟΥ , ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ . '' ΑΦΟΥ ΜΟΛΥΝΕΣΤΕ , ΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙΤΕ '' ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΞΗΛΩΤΕΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ , ΕΝ ΟΙΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ( ΑΠΟ ΤΟ 2004-5 ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ), Ο ΟΠΟΙΟΣ , ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ , ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ , ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ . ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ , ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ . ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ , ΠΟΛΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ . ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ '' ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΛΩΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟΥ '' .http://www.youtube.com/watch?v=TB7Eq7oEGkg ( ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ).

Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ(ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΟΙ « Γ.Ο.Χ.» ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ),ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !( ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ).Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ , ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ , ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ . ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΥΔΙΤΩΝ , ΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ !!! ΟΙ '' ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ '' ΤΟΥΜ. ΓΕΔΕΩΝ ( σελ. 185 ) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ : '' Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΞΗΝΕΓΚΕΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΣΧΙΣΑΝΤΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕΙΧΟΝΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ... '' ! Ο ΜΕΓΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΗ '' ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ '' ΤΟΥ , ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ '' ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ '' ΚΑΙ ΤΟΝ '' ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ '' ! ( P. G. 108 σελ. 992Β ) . Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ Ο ΣΤΥΛΙΤΗΣ , ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩΡΙΖΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ : '' ΟΥΚ ΑΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΜΕΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΣ '' ! ( Les saints Stylites... σελ. 85 ) . ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΤΟΥΔΙΤΙΚΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ( ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ , P.G. 116 σελ. 85Α - 88Β ) ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ : ΜΕΘΟΔΙΟΣ ( P. G. 99 σελ. 1853D ) ΚΑΙ ΔΟΣΙΘΕΟΣ ( ΔΩΔΕΚΑΒΙΒΛΟΣ τόμος ζ΄ κεφ. Δ΄ ) .

ΤΕΛΙΚΩΣ, Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ, ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ .

25 Ιουνίου 2011 5:33 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ( ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ ). ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ . Η Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΣΥΝΟΔΟΣ ( ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑ ) ΕΠΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑ΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΑΝ ΟΙ ΣΤΟΥΔΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ( ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΛ / ΤΕΣ ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ , ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΟΝ ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑ . ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΝ , Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ( ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ( ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ( ΓΙΑ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ) . ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ : '' ΤΟ ΕΝ ΤΙΝΙ ΠΑΡΕΚΛΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΗΜΙΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ , ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ '' ( βλ. ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ , ΚΑΤΗΧΗΣΗ λβ΄ ) . ΣΥΝΕΠΩΣ , ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΣΥΝΟΔΟΥ , Η ΑΠΟΣΧΙΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛ / ΤΩΝ ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ . ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ , ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΥΘΥΣ ΩΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ , ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΝΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ . ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΠΩΣ , ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ , ΩΣ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΕΝΩ ΑΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ( ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ ) ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ , ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ `Η΄ ΑΛΛΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ , ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ . ΚΑΘ´ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ , ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ `Η´ ΙΕΡΕΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ , ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ . ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ , ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ , ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ . Η ΑΟΡΑΤΗ ΤΕΛΕΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ !

7 Αυγούστου 2011 7:44 π.μ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατατοπιστικότατον!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για μεγάλη τρικυμία εν κρανίω.
Περαστικάααα!

Ανώνυμος είπε...

"ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ DOXASUOTHEOS ΣΤΟ YOUTUBE" .
...........
ΔΟΞΑΣΟΙ!

ΜΩΡΕ..ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΊΖΕΙ...ΧΑΧΑ...
ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ!
ΧΑΧΑΧΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τα σιγγίλια
ΕΔΩ:
http://www.synodinresistance.org/pdfs/2011/06/22/20110622aSigglion1583/20110622aSigglion1583.pdf

ΟΠΟΙΟΣ
ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ
ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ "ΧαΒιές"(που γράφει και ο "Δόξα Σοι")
:-)
ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.

ΔΙΚΕ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ!
;-)

ΦΙΛΆΚΙΑΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός και η ψυχή μας!πην

Ανώνυμος είπε...

"Στεφάνου Μεσεδάκη
πρώην παλαιοημερολογίτου"
.............

εἶπέ τις ἐξ αὐτῶν ἴδιος αὐτῶν προφήτης·

Κρῆτες ΑΕΙ ΨΕΥΣΤΑΙ, κακά θηρία, γαστέρες ἀργαί.

(Τιτ. 1,12 Είπε δε κάποιος ιδικός των από αυτούς τους Κρητικούς, που τον θεωρούν ως προφήτην· “οι Κρήτες είναι πάντοτε ψεύστες, κακά και ανήμερα θηρία, αχόρταστες κοιλιές”).

Τιτ. 1,13 ἡ μαρτυρία αὕτη ἐστὶν ἀληθής. δι᾿ ἣν αἰτίαν ἔλεγχε αὐτοὺς ἀποτόμως, ἵνα ὑγιαίνωσιν ἐν τῇ πίστει...

(Τιτ. 1,13 Η μαρτυρία αυτή είναι αληθινή. Δια τούτο έλεγχέ τους έντονα και ανοικτά, δια να κατορθώσουν έτσι να κρατήσουν ανόθευτον και υγιά την πίστιν...)

amethystos είπε...

Η αλήθεια για το ¨πάτριο¨ ημερολόγιο και για το εκκλησιαστικό εορτολόγιο είναι ότι εδημιουργήθη επί Ιουλίου Καίσαρος. Γιατί το ημερολογιακό είναι χειρότερο από την ουνία; Η ουνία είναι το όχημα της αλώσεως της Ορθοδοξίας, η οποία αποκάλυψε επίσης την κερκόπορτα της Ορθοδοξίας, τον αισχρό κληρικαλισμό. Αν αφαιρέσουμε τον κληρικαλισμό από το παλαιό, τί μένει;

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες μη χαιρεστε.Επειδη τωρα ειδα τις μπουρδες που λετε ,οτι δηλαδη,δηθεν τα Συγγιλια τα οποια σας αναθεματιζουν ειναι πλαστα ,πλαναστε πλανην οικτραν.Υπαρχουν τεσσερις Πανορθοδοξες Συνοδοι που σας αναθεματισαν το παπικο σας ημερολογιο-καλενταριο.Η αλλαγη εγινε καθαρα για οικουμενιστικους λογους,η εγκυκλιος το 1920 του Πατριαρχειου Κωνλεως ειναι ακρως αποκαλυπτικη,λεγει λοιπον στο πρωτο απο τα δεκα σημεια προσεγγισεως των αλλων ψευτοεκκλησιων, που τις δεχεστε ως εκκλησιες,λεγει οτι για να γινη η ενωσις μαζιτους θα πρεπει να βρεθη ΚΟΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.Επισης η Ισημερια κατα την Α Οικουμενικη και κατα την Παλαια Διαθηκη, τωρα και μεχριτο τελος των αιωνων ηταν,ειναι και θα ειναι στις 8 Μαρτιου και οχι στις 21 οπως ψευδως κατεγραψαν οι παπονεοημερολογιτες στο Πηδαλιο.Τα ιδια αναφερουν και για τις δηθεν εικονες της Αγιας Τριαδος,οτι ζωγραφιζεται οΘεος Πατερας,ενω η Ζ Οικομενικη το απαγορευει ρητως.Αν θελετε λοιπον εξεταστε αυτα που σας λεω.Σε σχεση τωρα με με τα Συγγιλια,σας τα παραθετω οποια στιγμη θελετε.Α και να μη ξεχασω,η νηστεια των Αγιων Αποστολων,το 2013 που την πηγατε κυριοι του νεου παπικπου ημερολογιου,απλως ερωτω χαρης

amethystos είπε...

Λένε οι Πατέρες φίλε, παρότι φοβούμαι πώς δέν έχουμε πλέον τούς ίδιους,ότι στήν ιστορία υπήρξε κοινή μοίρα τό νά πέφτουν οι εκκλησίες,όπως προκύπτει καί από τήν αποκάλυψη,καθώς καί τό έργο τών προφητών είναι ακριβώς η επαναφορά τους.Μόνον οι Λατίνοι δέν επανήλθαν.Εσύ πώς συμβάλλεις στό προφητικό έργο τής εκκλησίας; Μέ τίς κατάρες;

χαλαρωσε είπε...

το πατριαρχειο των σερβων π.χ παει με το παλιο ημερολογιο. Τι λες φιλε για την στάση που ακολουθει στα εκκλησιαστικα. Νομιζεις οτι παει καλα σε ολα ή εχει παρει στραβο δρομο, ειδικα μετα την αποδημια του μακαριστου Παύλου. Μηπως το ημερολογιο τους θωρακισε και γλιτωσαν απο τη λαιλαπα; Τον Αγιο Ιουστινο τον Ποποβιτς τον τιμαται; τον Αγιο Νικολαο Βελιμιροβοτς τον τιμαται; Οι αναφερομενοι αγιοι ηταν αυτης της Εκκλησιας που ακολουθησε το ιουλιανο και δεν το αλλαξε, αλλα φαίνεται οτι, ειδικα για τους μαθητες του Αγιου Ιουστινου, εγινε ολικη καθιζηση και εχουν αλλαξει τα φωτα στα εκκλησιαστικα πραγματα, αν και το ημερολογιο στεκει εκει φαρος ακλονητος. Για πες μας, τι λες, χαρη.

Ανώνυμος είπε...

εκτος του ότι χανετε την ουσία του θεματος, εξετάζετε επιφανειακα και βιαστικα και τα λοιπα θεματα
http://stomen.blogspot.com/2014/08/blog-post.html