Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΛΟΝΔΙΝΟ: ‘Ήρωες’ θεωρούνται Τούρκοι καταστηματάρχες που πήραν το νόμο στα χέρια τους και κυνήγησαν τους επιδρομείς (video)

Πηγή: Κόκκινος Ουρανός
Από Daily Mail:
Μένοντας άγρυπνοι πολλοί άνθρωποι στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους χθες το βράδυ για να προστατεύσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, όταν η αστυνομία απέτυχε να επέμβει δραστικά σε πολλά από τα περιστατικά λεηλασίας και βίας που σάρωσαν όλο το Λονδίνο.
Καθώς η αστυνομία έχασε τον έλεγχο στους δρόμους, οι ντόπιοι αναγκάστηκαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, και οπλισμένοι με ραβδιά να κυνηγήσουν τους κλέφτες μακριά από τις περιουσίες τους.
Στο Dalston και το Hackney, στο βορειο-ανατολικό Λονδίνο,Τούρκοι καταστηματάρχες και οι οικογένειές τους πάλεψαν να απωθήσουν τα νεαρά άτομα που λεηλατούν καταστήματα, περνώντας το βράδυ ο ένας κοντά στον άλλον, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν περαιτέρω επιθέσεις.
(...)
Στο Shacklewell Lane, η τουρκική κοινότητα χαιρετίστηκε σε όλο το Twitter ως «η δύναμη που έσωσε την περιοχή από τις αδικαιολόγητες καταστροφές».

(...)

Μετά το κάψιμο ενός λεωφορείου, οι καταστηματάρχες, κραδαίνοντας ραβδιά κυνήγησαν μακριά μια συμμορία νεαρών πριν στέκονται προκλητικά μπροστά τους έτοιμοι για περαιτέρω βία.
Ένας, ο οποίος δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, είπε: «Χτυπήσαμε τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς αρκετά άσχημα και έφυγαν μακριά». Ένας άλλος είπε: «Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, έρχονται εδώ και προσπαθούν να μας επιτεθούν».
Θαρρώντας στην ανδρεία των ανδρών, αρκετές επιχειρήσεις στην οδό παρέμειναν ανοιχτές ως συνήθως, σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπου οι καταστηματάρχες άκουσαν τις συμβουλές της αστυνομίας να κλείσουν τις πόρτες τους νωρίς.
Ο ρεπόρτερ της Guardian, Paul Lewis περιέγραψε τις σκηνές στο Kingsland Road του Hackney, με τους Τούρκους να συγκρούονται με νεαρά άτομα: «Χαοτική κατάσταση στην Kingsland Road, καθώς Τούρκοι επιτίθενται σε άλλα νεαρά άτομα, κυρίως μαύρους, με ραβδιά, μεταλλικά οδοφράγματα και τούβλα.
Στη συνέχεια ο Lewis ανέφερε έναν άνθρωπο που κρατούσε ένα ραβδί να λέει: «Αυτή είναι Τουρκική Κουρδική περιοχή.Έρχονται στα καταστήματά μας και τους πολεμάμε με ραβδιά ».
Νότια του ποταμού στο Tooting, κοντά στο Clapham, όπου οι μεγάλοι δρόμοι είχαν καταστραφεί, Ασιάτες καταστηματάρχες έκλεισαν νωρίς και στάθηκαν φρουροί έξω από τα καταστήματά τους με τους συγγενείς τους για να τα προστατεύσουν.
Από Xinhua:
Σε κάποια σημεία του Λονδίνου, εθνοτικές κοινότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διώξουν τους πλιατσικολόγους και τους εισβολείς από τους δρόμους. Στη μεγάλη τουρκική κοινότητα στο Dalston, βόρεια του Λονδίνου, νεαροί Τούρκοι καταδίωξαν επίδοξους κλέφτες, και όχι πολύ μακριά στο Whitechapel ανατολικά του Λονδίνου, νεαροί μουσουλμάνοι στάθηκαν φρουροί μπροστά από ένα τζαμί.
Ένα παρόμοιο περιστατικό αναφέρθηκε στην περιοχή της OldKent Road του Λονδίνου, όπου οι νεαροί μουσουλμάνοι ήταν έξω στο δρόμο για να αποτρέψουν τους κλέφτες και τους ληστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: