Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΩΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΣΤΩΝ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, οι "ορθοδοξιστές", με αφορμή την μεγάλη φωτιά που έπληξε τα Κύθηρα διετύπωσαν στα ιστολόγιά τους την πρωτοφανή "λογική", με ...ρητορικό ερώτημα ερώτημα προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ: 
«Τι σχέση έχει η φωτιά που ΚΑΙΕΙ τα Κύθηρα, με τη φωτιά του Οικουμενισμού που καίει μετά την Σύνοδο της Κρήτης, που εμμέσως (κοινωνώντας με τους Οικουμενιστές) ⇨ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ κ. Σεραφείμ; Υπάρχει κάποια σχέση ή συμβαίνει κάτι ΤΥΧΑΙΑ;» 
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα έπρεπε να έχει ήδη καταδικάσει αυτή τη "λογική". Αλλά, σκέπτομαι, πώς θα το κάνει τώρα, όταν δεν το έκαμε σε πλείστες όσες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν; 
Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Γεώργιος Τσέτσης, με αφορμή αυτή την εξωφρενική "λογική", απέστειλε στηνΙδιωτική Οδό το ακόλουθο σχόλιο:
Η ανωτέρω ειδεχθής ερμηνεία των «ορθοδοξιστών» αυτών, θυμίζει τον αφορισμό ενός επώνυμου ιεράρχου, σημαιοφόρου του «αντι-οικουμενισμού», ο οποίος ισχυρίζεται πως η Μικρασιατική καταστροφή του 1922-23 ήταν τιμωρία Θεού για τις οικουμενιστικές εγκυκλίους του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄κατά τα έτη 1902 και 1904! 
Θυμίζει όμως και την αποτρόπαια εκείνη γνώμη ουκ ολίγων «αμυντόρων» (;) της Ορθοδοξίας που διαλαλούν αναίσχυντα πως ο Θεός τιμώρησε με καρκίνο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επειδή αυτός εδέχθη τον Πάπα στην Αθήνα! 
Επέστη πλέον καιρός όπως εκ μέρους της Εκκλησίας καταλογισθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία του νοσογόνου αυτού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και στις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες. Είτε είναι αυτοί ιεράρχες, είτε πρεσβύτεροι, μοναχοί, πανεπιστημιακοί ή εκδότες και δημοσιογράφοι. 
Πρ. Γεώργιος Τσέτσης
ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ. ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ. ΤΙ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ, ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: