Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η συλλογική διανοητική ανεπάρκεια είναι ένα Ελληνικό διαχρονικό πρόβλημα που δεν επιδέχεται λύσης



Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA. ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ. 
Το πρόβλημα δεν είναι στο ποιοί κυβερνούν αυτή τη χώρα αλλά ποιό είναι το επίπεδο των υπολοίπων. Απο τη στιγμή που υπάρχει "ελεύθερο" έδαφος παντού, ο καθένας μπορεί να το καταλαμβάνει ως ζωτικό του χώρο χρησιμοποιώντας ότι όπλα διαθέτει. Συνεπώς, μη διαμαρτύρεσθε αν άτομα άλλης εθνότητας καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στην Ελληνική κοινωνία. Αν είστε καλύτεροι και πιστεύετε ότι αδικείστε, παλέψτε το και νικείστε τους. Αν δεν μπορείτε να πάρετε αυτό που θέλετε εσείς φταίτε, που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα σας.
Ισότητα σημαίνει ίσες ευκαιρίες. Απο κεί και πέρα πρέπει να λειτουργεί η αξιοκρατία. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, στην Ελλάδα έχουμε τους Τσίπρες και τους Κυριάκους, το αποτυχημένο ΧΘΕΣ και ΠΡΟΧΘΕΣ.
Τα χρόνια των μνημονίων είναι προφανές ότι μεγεθύνθηκε σημαντικά το φαινόμενο της συλλογικής διανοητικής ανεπάρκειας. Ελάχιστες φωνές ακούστηκαν αυτά τα χρόνια να πούν κάτι σωστό. Άλλοι έκλαναν μαλλί και άλλοι παραμύθιαζαν τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

1)Ο B. Σόιμπε ζήτησε η χώρα να δέχεται μεγαλύτερο έλεγχο για να δανείζεται απο το Ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή τον μηχανισμό ESM. Αυτό έγινε αμέσως σημαία της πολιτικής αρβύλας, την οποία ερμήνευσε σαν κίνηση της Ελληνικής οικονομίας πρός το καλύτερο ενώ οι συντάξεις μίκρυναν και η ανεργία μειώθηκε με την αύξηση της μερικής απασχόλησης! Οι Κυριάκος και Τρομπώνης ξέχασαν ότι ο Ψάρακας Τρομπώνης υπέγραψε συμφωνία με τους δανειστές για 3.5% πλεόνασμα για μερικά χρόνια χωρίς να προϋπάρχει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτά δεν γίνονται σε κανένα κράτος ούτε στη Κολομβία και στη Βενεζουέλα, που κατα τις ΗΠΑ τα ναρκωτικά διακινούν οι κυβερνώντες. Στην Ελλάδα να μή γίνεται; Ο Τρομπώνης έφτασε να μιλάει πρόσφατα ακόμη και για έξοδο απο τα μνημόνια! Ας του πεί κάποιος του μαλάκα της Στοάς Μακαντάση, ότι τα μνημόνια είναι διεθνείς συμφωνίες που παραμένουν συνέχεια σε ισχύ και αποτελούν το νομικό υπόβαθρο των δανείων και των ασφαλιστικών νόμων που έρχονται στη συνέχεια. Μια ζημιά απο αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους μεταφέρεται στο κράτος και αντανακλάται με νέες εξόδους στις αγορές και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η χώρα θα πάει στους δανειστές είτε υπάρξουν επιπλέον μνημόνια είτε όχι. Είναι πολλά τα λεφτά.
2)Η Κομισιόν μίλησε πριν λίγες μέρες για επενδύσεις 35 δις ευρώ για την διετία, χωρίς να αναφέρει το πώς θα δοθούν τα δάνεια αυτά. Για όσους δεν το ξέρουν οι τρόποι είναι λίγοι. Τα δάνεια θα δίνονται στις τράπεζες που θα τα διαχειρίζονται με εγγυήσεις τα κοιτάσματα και με ξεπούλημα των πάντων, ειδικά μεγάλων επιχειρήσεων με κόκκινα δάνεια που θα φορτωθούν σε εταιρείες των παλαιών ιδιοκτητών που θα χρεοκοπήσουν και που θα αλλάξουν χέρια σε χαμηλή τιμή αγοράς για να πάρουν νέα δάνεια που θα γίνουν κόκκινα πάλι. Εδώ θα παίξει ρόλο η απο πολλά χρόνια καλοσχεδιασμένη απο τη Στοά Μακαντάση και Συνεργάτες Τράπεζα Ανάπττυξης, της οποίας το management θα έχουν ξένοι. Ωραία κόλπα.
3)Ο M. Μακρόν έρχεται στην Ελλάδα να μιλήσει στη συνοικία "το όνειρο" για κοινό υπουργό οικονομίας στην Ευρωζώνη και όλοι τρελλαίνονται απο τη χαρά τους, ξεχνώντας ότι αυτό δεν σημαίνει χάρισμα των δανείων ή νέα ομόλογα. Για κάτι άλλο έρχεται και αυτό λέγεται μεταναστευτικό και κοιτάσματα.
4)Η Εθνική κάνει διαγωνισμούς μαϊμού για "καινοτομίες" που δεν έχουν αντίκρυσμα στην οικονομία της χώρας. Προσηλυτισμό κάνουν το πιθανότερο σε εταιρείες για να τους κόψουν νέα κόκκινα δάνεια. Στις τράπεζες έρχεται με διάφορα "κόλπα", στα οποία αναφέρθηκα, μια επανάληψη της γνωστής μηχανής παραγωγής κόκκινων δανείων. που στήθηκε επι Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα. 
5)Στα ναρκωτικά του NOOR-1 (1 δις ευρώ η αξία της ηρωίνης) όλοι οι εμπλεκόμενοι ακολουθούν "δρόμους" που οδηγούν στον Μαρινάκη και ο εισαγγελέας ψάχνει ακόμη να βρεί το ναρκέμπορο! Πλάκα έχει. Τον Σεπτέμβρη ο Εισαγγελέας θα πάρει και μετάθεση! Μιλάμε για μεγάλο παραμύθι πάλι απο την "αδέκαστη" Ελληνική Δικαιοσύνη. Σε μια χώρα που παραγωγή δεν υπάρχει, λεφτά απο διαφημίσεις είναι δύσκολο να υπάρξουν για τα ΜΜΕ χωρίς οι τράπεζες και οι ΔΕΚΟ να πετούν λεφτά στο δρόμο. Μόνο πουλώντας ναρκωτικά και λαθραία τα ΜΜΕ μπορούν να επιβιώνουν οικονομικά. Έχω άδικο; Η χώρα είναι Κολομβία και ο ρόλος των πολιτικών δεν πρέπει να κρύβεται πιά. 
6)Τα οικόπεδα που παράνομα προκηρύττει η χώρα τα δίνει μετά απο διαγωνισμό στα ΕΛΠΕ και στο Λάτση ώστε μετά να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ για τα περαιτέρω. Λέω "παράνομα" γιατί σε ανοιχτή θάλασσα καμμία χώρα κατά το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να προκηρύσσει οικόπεδα. Η Ελλάδα με το τρόπο αυτό χαρίζει στις εταιρείες εξόρρυξης το ΦΠΑ, που είναι μόλις 18%. Χωρίς ΑΟΖ, τα "οικόπεδα" δεν είναι μέσα στην ΕΕ. Η δικαιοσύνη ούτε αυτό το βλέπει; Τί σκατά βλέπει;
Με τόσα συμβάντα που γίνονται κάθε μέρα, φοβάμαι ότι λύση για το πρόβλημα της συλλογικής διανοητικής ανεπάρκειας που ταλανίζει τη χώρα δεν υπάρχει. Ο ασθενής δεν αντιδρά. Η χώρα συνεχώς θα μικραίνει. Κοιμάσθε όρθιοι.


Όταν τα "γεγονότα" με τους μετανάστες δεν θα μπορούν να "εκδηλωθούν" στο Βορρά θα "εκδηλωθούν" στο Νότο, στην Ελλάδα. "Καλομελέτα και έρχεται". Μην ακούτε τους μαλάκες τι σας λένε. Δεν έχουν αίσθηση κινδύνου και είναι απάτριδες. Δεν έχουν πονέσει αυτό το τόπο, γιατί δεν έχουν δουλέψει για αυτόν. Τρώνε απο τα έτοιμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: