Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Μήνυση σε παπά του Αγρινίου για το κάστανο του Αγίου Παϊσίου από Πατρινό θεολόγο


Ο Πατρινός "θεολόγος" Παναγιώτης Ανδριόπουλος μήνυσε τον παπά του Αγρινίου για  το κάστανο του Παϊσίου που εξέθεσε για προσκύνημα από τους πιστούς.
Ο ίδιος δήλωσε: «Θεωρώ, φυσικά, ότι κάνω το αυτονόητο και όχι κάτι το εξαιρετικό. Νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την πίστη στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι την ανάγουν σε μαγεία και την δυσφημούν στον σύγχρονο κόσμο. Επίσης, η απόλυτη ταύτιση της Εκκλησίας με την έννοια του έθνους, είναι ο μεγάλος πειρασμός για την Ορθόδοξη Εκκλησία στις μέρες μας. Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας τα όσα σημειώνονται σε ένα αρχαίο κείμενο της Εκκλησίας για την στάση των χριστιανών: «Οι Χριστιανοί δεν ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους στην γλώσσα ομιλίας, ούτε στις συνήθειες. Ούτε κατοικούν σε δικές τους ξεχωριστές πόλεις, ούτε χρησιμοποιούν κάποια γλωσσική διάλεκτο διαφορετική, ούτε ζουν με «περίεργο» τρόπο! Μετέχουν σε όλα τα κοινά ως πολίτες και υπομένουν τα πάντα, όμως σαν να ήσαν ξένοι. Γήινοι άνθρωποι είναι αλλά δεν ζουν με ζωώδη τρόπο. Υπακούουν στους κρατικούς νόμους αλλά με τον τρόπο ζωής τους ξεπερνούν τους νόμους»
Πηγή: Tempo24.news
pronews

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ

3 σχόλια:

Panagiotis Kokkalidis είπε...

ενταξει το καταλαβαμε.ο ανδριοπουλος εχει διαβασει την προς διογνιτον επιστολη.

Ανώνυμος είπε...

Νατο παλι το κοινοτικο πνευμα!λες και βγαινουν απο εργοστασιο ενα πραγμα,τα ιδια και τα ιδια καθε φορα...

Ανώνυμος είπε...

Ορισμος της εκκοσμικευσης ή απλα στην προσπαθεια του να βρισκεται μονιμα στην επικαιροτητα ο κυρ θεολογος μας θα περασει και απο τα ακροδρυα και τα πυρηνοκαρπα; ε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...