Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Δεσποτική παράνοια – Στην γραμμή του Αρχιεπισκόπου ο Πατρών Χρυσόστομος, εμπλέκει αναισχύντως με τις θέσεις του και τον Πατραϊκό λαό.


 Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι λέει ο σοφός λαός. Για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών οι εθνικοφρονικές ‘κορώνες’ σταματάνε κάπου εδώ.  Όχι βέβαια ότι θα τις χάσουμε, αλλοίμονο, απλά τώρα μάθαμε ότι είναι …. ‘καλουπιασμένες’. Αφού χορτάσαμε στα ‘ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ’, ‘ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ’, ‘ΖΗΤΩ’, ‘ΖΗΤΩ’, ‘ΖΗΤΩ’, την ώρα που καιγότανε το σπίτι μας μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, τα έφερε ο καλός Θεός τα πράγματα έτσι για να μετρηθούνε τα κουκιά.
Στις 12 Ιανουαρίου του 2018, 2 ημέρες μετά το Δελτίο Τύπου της ΔΙΣ και 2 ημέρες μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τα συλλαλητήρια, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είπε:
«Ὁ Ἱερὸς Κλῆρος καὶ ὁ Πατραϊκὸς Λαὸς ἐκφράζουν τὴν εὐαρέσκειά τους πρὸς τὸν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμο καὶτὴν Διαρκῆ Ἱερὰ Σύνοδο γιὰ τὴν τοποθέτησή των ἐπὶ τοῦ ὡς εἲρηται ζητήματος.»
Στις 15 Ιανουαρίου του 2018, το Ψήφισμα Κληρικών της Ι. Μ. Πατρών, ανάμεσα σε όλες τις εθνικοφρονικές ‘κορώνες’, αναφέρει:
«Ἐκφράζομε τήν εὐαρέσκειά μας πρός τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμο καί τά Μέλη τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, γιά τίς θέσεις ὡς πρός τό ἐν λόγῳ ζήτημα καί γιά τήν ἀπόφαση πού ἔλαβαν σχετικά μέ τό μείζονος σημασίας αὐτό θέμα
Δεν περιμέναμε δυστυχώς κάτι καλύτερο από την Ι. Μ. Πατρών παρά να ακολουθήσει τα χνάρια του Αρχιεπισκόπου. Η ‘αυτόκλητη πρωτοβουλία’ όμως του Μητροπολίτη να ταυτίσει τις δικές του θέσεις με τον Πατραϊκό λαό, μας βγάζει απ’ τα ρούχα μας. Έχουμε δε την υποψία ότι όσο ‘δημοκρατικός’ είναι με εμάς ο Μητροπολίτης, άλλο τόσο είναι και με τους ιερείς της Μητροπόλεως. Εμείς όμως ως λαϊκοί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να εκφράσουμε την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μας στο γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ εκφέρει άποψη για εμάς. Και μάλιστα, μια άποψη η οποία είναι ταπεινωτική και εξευτελιστική για οποιονδήποτε Έλληνα.
Ποιός Έλληνας θα καθότανε μουγκός την ώρα που πουλάνε την Πατρίδα του; Αλλά τί ρωτάω; Την ίδια απαίτηση δεν έχουν από εμάς και για το ξεπούλημα της Πίστεως;
Για να καταλάβουμε τί έγινε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε στον Ελληνικό λαό να μην μιλήσει. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος πήρε την πάσα μόνος του και είπε ότι ο Πατραϊκός λαός συμφωνεί με τον Αρχιεπίσκοπο που του είπε να μην μιλήσει!!
ΤΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΣΤΕ;
Αυτό κύριοι λέγεται, ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
***
Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ξεχάσαμε εύκολα ότι τό άρθρο του μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου Ζηζιούλα, στο περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου «Διάβαση» και στο 54ο τεύχος του (των μηνών Μαρτίου – Απριλίου 2005), με θέμα «Ο επίσκοπος ως προεστώς της Θείας Ευχαριστίας», διαβάστηκε προσωπικά από τόν ίδιο στήν ενθρόνιση τού Πατρών, αδιαμαρτύρητα.
5. Πάντως, εφ’ όσον «ο Επίσκοπος είναι εικών του Χριστού, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την εικόνα του και να πάμε απευθείας στο πρωτότυπο … Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να προσευχόμαστε στον Χριστό (σημείωση: απ’ ευθείας), αλλά πρέπει να παρεμβάλλεται η εικόνα του Επισκόπου» (σ. 7). «Υπάρχουν βέβαια ακόμη πολλοί που βλέπουν στο πρόσωπο του Επισκόπου τον ίδιο τον Χριστό, αλλά ο αριθμός τους μειώνεται διαρκώς και χάνεται η εικονολογική αντίληψη των δρωμένων της Θείας Ευχαριστίας» (σ. 8).

6. «Εάν η επικοινωνία μας με τον Θεό παρακάμπτει τον άνθρωπο (Επίσκοπο), τότε η επικοινωνία αυτή πραγματοποιείται μέσω της φαντασίας» (σ. 9).


Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: