Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΔΙΕΒΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ! ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Η Κυριακή που επέλεξε ο γνωστός πρωτοπρεσβύτερος, πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, για να ανακοινώσει από του άμβωνος την διακοπή του μνημόσυνου προς τον Οικουμενιστή Άνθιμο Θεσσαλονίκης. Μια πραγματικά θαρραλέα κίνηση μέσα στην οικουμενιστική θύελλα που έχει αλώσει την εκκλησία της Ελλάδας, φωτεινό παράδειγμα και για άλλους όσους θέλουν να μείνουν πιστοί στην Κυριακή της Ορθοδοξίας.


Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΔΙΕΒΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!
ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από καιρό ψιθυριζόταν. Πολλοί οι υπαινιγμοί, τα ανώνυμα και επώνυμα σχόλια, αλλά και οι ευθείες αναφορές από τον ίδιο. Τελικά, σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο π. Θεόδωρος Ζήσης -αδιαμφισβήτητος αρχηγός του αντιοικουμενιστικού αγώνα για δεκαετίες- διέβη τον Ρουβίκωνα και αποτειχίστηκε. Μαζί του αποτειχίστηκαν πολλοί λαικοί ενορίτες του Μετοχίου του Αγίου Αντωνίου της Μονής της Αγίας Θεοδώρας.

ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ
_______

Όλοι ανεξαίρετα οι επιτελείς του αντιοικουμενιστικού αγώνα (π. Σαράντης Σαράντης, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, Αρχιμ. Γρηγόριος Χατζηνικολάου, Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου, π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Πέτρος Χίρς, κτλ.) επέλεξαν να μη ακολουθήσουν τον π. Θεόδωρο στην απόφασή του να διακόψει το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη. Σε κάθε περίπτωση η Αποτείχιση του π. Θεόδωρου δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση επειδή το κύρος και το θεολογικό του εκτόπισμα είναι τεράστιο.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ
_______

Έχουμε, κατ’ επανάληψη -για να μη πω φορτικά- αναλύσει γιατί -κατά την άποψή μας- η Αποτείχιση δεν είναι το ενδεδειγμένο μέτρο για να αντιμετωπιστούν οι κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.

Παράλληλα με τα σχετικά άρθρα που αναρτούσαμε όλο αυτό το διάστημα, προσευχόμαστε θερμά στον Κύριο, ανάβαμε κεριά, παρακαλέσαμε αγίους ανθρώπους να προσεύχονται να φωτίσει ο Χριστός τον π. Θεόδωρο και τους άλλους συναγωνιστές του να μη προχωρήσουν σε διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη. 

Σήμερα μάθαμε οριστικά ότι ο π. Θεόδωρος και οι συναγωνιστές του αποφάσισαν να εισέλθουν στα στενά των Δερβενακίων της Αποτείχισης. 

Ισχυρή μας πεποίθηση είναι ότι η πορεία τους είναι αδιέξοδη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αποτείχισή τους δεν είναι απλά λάθος, αλλά στρατηγικό λάθος. Οι μεμονωμένες αποτειχίσεις είναι πάντοτε αδιέξοδες επειδή δίνουν στους κακόδοξους ιεράρχες την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους οριστικά με όσους αντιδρούν για τη μειοδοσία τους σε θέματα πίστεως. 

Γι’ αυτό μας διακατέχει μεγάλη αγωνία και φόβος μέγας ότι ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης και οι άλλοι αγωνιστές κληρικοί που διέκοψαν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη, θα οδηγηθούν σε καθαίρεση και στη συνέχεια πιθανότατα σε ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία, δηλαδή σε σχίσμα.

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ
________

Οφείλαμε στο Χριστό ανυπερθέτως να καταθέσουμε τη θέση μας ότι η Αποτείχιση δεν είναι η συμφέρουσα ποιμαντικά λύση στον αντιοικουμενιστικό αγώνα, επειδή αυτό μας υπαγόρευε η συνείδησή μας. Και το επράξαμε κατά κόρον. Τώρα επικράτησαν άλλες μη ενδεδειγμένες -κατά την άποψή μας- αποφάσεις. 

Κανείς, όμως, ας μη έχει αμφιβολία ότι θα υποστηρίξουμε τους αποτειχισθέντες -όση ημίν δύναμις-εφόσον φυσικά περιοριστούν στη διακοπή του μνημοσύνου και δεν προχωρήσουν σε ακοινωνησία με όλη την Εκκλησία, δηλαδή σε σχίσμα. 

Θα τους υποστηρίξουμε θερμά, όχι επειδή έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας, ούτε επειδή πιστεύουμε ότι η υποστήριξή μας έχει κάποια αξία, ούτε επειδή τρέφουμε ψευδαισθήσεις για το ανύπαρκτο κύρος της όποιας παρέμβασής μας, αλλά για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι επιτελέσαμε το καθήκον μας απέναντι στο Χριστό και την Εκκλησία Του.

Όσο κι αν πιστεύουμε ότι οι αποτειχισθέντες έκανανστρατηγικό λάθος σε καμία περίπτωση δεν θα υποσκάψουμε τον π. Θεόδωρο και τους συναγωνιστές του. Ούτε πρόκειται να τους αφήσουμε ανυπεράσπιστους ή πολλώ μάλλον να τους διαπομπεύσουμε με χαρακτηρισμούς, όπως ατυχώς επέλεξαν να κάνουν άλλοι, ελαυνόμενοι από ταπεινά ελατήρια.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
______

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης είναι λαμπρός θεολόγος και εξαίρετος κληρικός που προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στην Εκκλησία, στη θεολογία και δη στον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Μας εμπνέουν οι αγώνες του, μας παραδειγματίζει η ανιδιοτέλεια και το ήθος του, μας φρονηματίζουν οι συγγραφές του, μας γαλουχούν οι ομιλίες και τα κηρύγματά του, μας καθοδηγούν τα πορίσματα του πλήθους των θεολογικών συνεδρίων που  διοργάνωσε. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταθούμε απέναντι του αχάριστοι και αγνώμονες. Την ίδια στάση θα τηρήσουμε έναντι όλων των πατέρων και αδελφών μας που επέλεξαν τον ίδια πορεία. Είναι οι πνευματικοί μας καθοδηγητές και οι συναγωνιστές μας για δεκαετίες. Απλά επέλεξαν ένα τρόπο αντίδρασης για τις αποφάσεις της Κρήτης -καθόλα μεν νόμιμο σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας- τον οποίο, όμως, ειλικρινά δεν θεωρούμε ποιμαντικά πρόσφορο για την ευόδωση του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ
_________

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τη συνέχεια των εξελίξεων. Όσοι βλέπουν τα πράγματα ρομαντικά ή συναισθηματικά ίσως νομίζουν ότι το μέλλον των αποτειχισθένων και όσων άλλων τυχόν ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, θα είναι ρόδινο και ότι, με την Αποτείχιση, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν σε σύγχρονους Μάξιμους Ομολογητές και Μάρκους Εφέσου Ευγενικούς. 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία τους. Η δική μας ισχυρή πεποίθηση είναι ότι οι Οικουμενιστές είναι, με την όλη σημασία του όρου,αδίστακτοι. Γι’ αυτό εκφράζουμε φόβο μέγα ότι δεν θα ορρωδήσουν να εξουδετερώσουν με βαρύτατες ποινές όσους αποτειχίστηκαν και όσους τυχόν αποτειχιστούν στο μέλλον.

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
_________

Παρακαλούμε γονατιστοί και με δάκρυα στα μάτια τον Χριστό να διαψεύσει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας. Τον ικετεύουμε να λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν των διωκτών των αγωνιστών κληρικών. Μακάρι οι Οικουμενιστές να διστάσουν να φτάσουν σε καθαιρέσεις κηδόμενοι -αν μη τι άλλο- του πανορθόδοξου κύρους του π. Θεόδωρου Ζήση και του γεγονότος ότι σύμφωνα με τους Ι. Κανόνες αυτός που αποτειχίζεται δεν πρέπει να τιμωρείται αλλά να επαινείται. 

Προσευχόμαστε εκτενώς ο Θεός να δώσει οι αποτειχισθέντες να μη πέσουν θύματα της διωκτικής μανίας των Οικουμενιστών. Aν ο Άγιος Θεός δώσει αίσιο τέλος στην Αποτείχιση των πατέρων και αδελφών μας ουδείς θα είναι ευτυχέστερος από μας επειδή διαψεύστηκαν οι φόβοι και οι εκτιμήσεις μας. Χίλιες χιλιάδες φορές μακάρι να διαψευστούν οι φόβοι και οι ανησυχίες μας...
πηγή 

τρελογιάννης: Δεν συμμεριζόμαστε όλες τις  εκτιμήσεις του αρθογράφου ,ωστόσο συμφωνούμε ότι πρέπει σε τέτοιες κινήσεις να γίνει κάτι μαζικό για να είναι και αποτελεσματικό! Μια απορία μας παραμένει ,γιατί 
ο σεβαστός μας πατήρ δεν περίμενε την ημερίδα που έχει ορισθεί ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από την στάση όλων των εμπλεκομένων πατέρων της Γαζέας;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ; ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο σε όσα γράφετε και μακάρι να επαληθευθεί η τελευταία ευχή του άρθρου σας. Δηλαδή να διαψευστείτε! Ο Θεός των Πατέρων ημών να φωτίσει!

χαλαρωσε είπε...

Εχουμε εισελθει πλεον στο κοσμο του γκροτεσκ. Ακομη και το χολυγουντ προσπαθει να κρατα καποιο επιπεδο στις παραγωγες του, μαζικη κουλτουρα βεβαια, αλλα το ποπολο χρειαζεται και την επιφαση. Εδω εμεις πλεον ξεπερναμε σιγα σιγα και το μπολυγουντ. Ο ηρωας, πριν συρθει στην λαιμητομο, φωναζει...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ... Δεν ξερω αν εχει και τριτη πραξη το εργο. Θα δουμε. Απο Πειραιως δεν νομιζω διοτι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΗ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΠΟΛΥΓΟΥΝΤ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΓΚΟΜΕΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ, ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ, ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΖΕΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.

εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΗ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ.


Όλα τα λεφτά!!!!!!
Ο νοών νοείτω!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλη η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ θα ξεπλύνει ένα σωρό ανομίες με το αίμα του π.Ζήση!
Θα ταυτιστεί και ο έντιμος πατήρ Θεόδωρος- ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΧΙΣΜΑ- με ΤΗ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΑ!
Πανηγυρίζουν με πολεμικές ιαχές και το παίζουν όλοι ειδήμονες, χωρίς να βλέπουν -οι ανεγκέφαλοι- τι θα ακολουθήσει!

amethystos είπε...

Kαλημέρα φίλε. Δυστυχώς ο κόσμος αρχηγούς ζητάει καί μερικοί ανταποκρίνονται στήν ζήτηση. Κυριαρχεί απόλυτα η διάσπαση σέ όλα τά επίπεδα. Υπάρχουν ήδη τέσσερις αρχηγοί οι οποίοι ισχυρίζονται θρασύτατα ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ. Ντύνουν μέ ιεροπρέπεια τό πάθος τής φιλαρχίας. Ολοι οι οπαδοί τού 15ου κανόνος υπήρξαν στενοί συνεργάτες τών οικουμενιστών από τούς οποίους αποστασιοποιούνται. Πώς είναι δυνατόν νά γίνουν σεβαστοί ξαφνικά από τά παληά τους αφεντικά; Ο Ζήσης βρήκε νά πεί ότι ήμουν ανάμεσα στούς Οικουμενιστές χωρίς νά είμαι οικουμενιστής. Δέν έκανε ο Δημήτριος συλλείτουργα; Εδώ μιλάμε γιά βυζαντινές μηχανορραφίες, γιά παρασκήνια τής αυλής τού παλατιού. Γιά τήν επανάσταση τών ευνούχων. Δαγκώνουν τό χέρι πού τούς τάιζε. Η ταύτιση τής εκκλησίας μέ τούς θεσμούς της μάς διαλύει τήν πίστη καί θά τήν σώσει ένας θεσμός; Ο Ζήσης προκαλεί στά ίσια τόν Ανθιμο καί όλους τούς διεκδικητές τού θρόνου τής ανταρσίας μέ τό λάβαρο τού ομότιμου καθηγητού παν/μίου. Τώρα τρέμει ο Ανθιμος. Λές καί δέν τόν γλείφουν όλοι οι πανεπιστημιακοί. Απλώς οι πιστοί αποδεικνύουν γι' άλλη μιά φορά ότι είναι ψαρωμένοι νεοέλληνες πού προσκυνούν τόν θρασύτερο κενολόγο.