Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ


Ομιλεί ο π.Σάββας Αγιορείτης

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

11 ΣΧΌΛΙΑ:

maria.p. είπε...
Έχω ακούσει αρκετές ομιλίες του π. Σάββα Αγιορείτη, είναι όλες αγιοπατερικές και αποπνέουν το γνήσιο Ορθόδοξο δόγμα και βίωμα. Όλες πάνω σε πατερικά κείμενα Αγίου Συμεών, Αγίου Νικοδήμου, Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, Αγίου Ισαάκ Σύρου κτλ..
Ένα ταπεινός φωτισμένος άνθρωπος που μπορούμε να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ, σε αντίθεση με υποτιθέμενη "επιπλέον ακρίβεια και ευσέβεια" και "ζήλον ου κατ΄επίγνωσιν" που βλέπουμε σε άλλους, με τα οποία ο διάβολος καταστρέφει (μέσω της ανθρώπινης υπερηφάνειας που νομίζει ότι έχει το αλάθητο) την Εκκλησία, με πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο απ΄ότι οι φανεροί αιρετικοί.

Ο γέροντας Γαβριήλ που ακούσαμε στο βίντεο παρά όσα λέει, δεν έκανε σχίσμα, δεν προχώρησε σε ακοινωνησία με όλο το Σώμα της Εκκλησίας, όπως παροτρύνουν κάποιοι τους πατέρες π. Ν.Μανώλη και π.Θ.Ζήση να κάνουν.

Ακούστε τι λέει ο π.Σάββας Αγιορείτης:
"Σήμερα όσοι κόβουν το μνημόσυνο, αυτό θέλει πολλή ωριμότητα σκέψης και πολλή αγιότητα για να το κάνει κανείς, αλλά άπαξ και το κάνουνε θα πρέπει να έχουνε τη διάκριση τη στοιχειώδη όπως πριν από χρόνια είχε ξαναγίνει με 3 Αρχιερείς, να συλλειτουργούν με τους άλλους που ακόμα δεν έκοψαν το μνημόσυνο.
Οι 3 Αρχιερείς τότε που είχαν κόψει το μνημόσυνο, ο Ελευθερουπόλεως ο Αμβρόσιος ο Φλωρίνης ο Αυγουστίνος, και ο Παραμυθίας, δεν μνημόνευαν τον Αθηναγόρα, που ήταν άκρως οικουμενιστής, αλλά συλλειτουργούσαν με τους άλλους Αρχιερείς, αυτό είναι το σωστό. Η διακοπή του μνημοσύνου δεν σημαίνει σχίσμα.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.Σχίσμα σημαίνει να φύγεις τελείως, και να μην συλλειτουργείς με κανένα, και να κάνεις ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΙΕΡΑ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ, ΔΙΚΗ ΣΟΥ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ". Αυτό είναι λάθος, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ όπως λένε οι Πατέρες. Όσοι λοιπόν κάνουν διακοπή μνημοσύνου, δεν πρέπει να κόψουν την κοινωνία με την υπόλοιπη Εκκλησία, γιατί ο Οικουμενικός είναι καθαιρετέος, έβαλε τον Πάπα στο Φανάρι να πει το "Πάτερ ημών" και υπάρχει ρητός Κανόνας που το απαγορεύει, αλλά είναι "εν δυνάμει", δεν έχει ακόμα καθαιρεθεί.Ούτε μολυνόμαστε αφού δεν έχει ακόμα καθαιρεθεί.Τα Μυστήρια είναι έγκυρα.
Σε άλλο σημείο λέει "Αν κοπείς από το Σώμα της Εκκλησίας, κάνεις Σχίσμα, γιατί ο ιερέας θα πάρει μαζί του και κάποιους πιστούς και γίνεται Σχίσμα. Δεν μνημονεύω τον επίσκοπο.. εντάξει, αλλά όχι κάνω Σχίσμα.Αυτό είναι φοβερό, μεγάλη αμαρτία. Η διακοπή μνημοσύνου είναι μια διαμαρτυρία, προκαλείται ένας σάλος, άρχισαν οι ιερείς και δεν τον μνημονεύουν, προκαλείται σάλος και λένε οι πιστοί τι γίνεται εδώ , για να το εξετάσουμε, γι΄αυτό γίνεται αυτή η κίνηση ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ, να πάρουμε τα πνευματικά μας παιδιά και να λειτουργούμε μόνοι μας. Μετά θα πρέπει η Εκκλησία να τον αφορίσει αυτόν, να τον καθαιρέσει, γιατί μετά θα το κάνουν κι άλλοι κι άλλοι και θα γίνουμε όπως τους παλαιοημερολογίτες (και τους προτεστάντες).
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητή Μαρία μπορείς σέ παρακαλώ να λές λιγότερα ; Να ακούς και να λές λιγότερα για πράγματα που δέν σέ αφορούν; Διακατέχεσαι από ένα άγχος ! Ας αφήσουμε τους αρμοδίους να ρυθμίσουν τά καθ'εαυτούς ,ειναι οι αρμοδιότεροι να ερμηνεύσουν το πνεύμα και τό γράμμα των Ιερών Κανόνων Κάποιοι αντιοικουμενιστές αναπαύονται να συλλειτουργούν με΄τον Δημητριάδος ,τον Μεσσηνίας ,τον Σύρου ,την στιγμη που εμείς ως λαϊκοί δέν θέλουμε να πάρουμε αντίδωρο από το χέρι του Με γειά τους μέ χαρά τους , όμως πώς να τό κάνουμε δέν το καταλαβαίνουμε Καί αφού συλλειτουργουν μετά δέν θα συμφάγουν δέν θά φιλοξενηθούν; Πώς γίνονται αυτά τά πράγματα !Είναι μία δική τους ιδιοτυπία που σέ καμμία περίπτωση δέν είναι και της εκκλησίας !Δηλαδή τώρα τί θέλουμε ,να πούμε στον π. θεόδωρο , στόν παπα Νικόλα και σέ όλους τους αποτειχιζομένους πώς θα το κάνουν ;Οπως το νοιώθουν θά το κάνουν Δηλαδή συγνώμη ,ένας ιερέας μπορεί να συλλειτουργήσει μέ τον επίσκοπό του που του έχει κόψει το μνημόσυνο ;Ο Ιερός Κανόνας δίνει τόση ευρυχωρία συνειδήσεως και γι'αυτους που κόβουν το μνημόσυνο και γι'αυτούς που δέν το κόβουν επαινώντας αυτούς που το κόβουν Ποιός είναι αυτός που θα μιλήσει για σχίσματα και καθαιρέσεις ; Πρόσεχε λίγο σέ παρακαλώ και μήν μιλάς για πράγματα που δέν έχεις αφομοιώσει .....
Ανώνυμος είπε...
Ο κύριος Ανώνυμος στο 2:27 αν δεν γνωρίζει εκκλησιαστικό δίκαιο και θεολογία μην μας τρελαίνει. Οι άγιοι έχουν γράψει και έχουν μιλήσει για ΟΛΑ. Αν οι γνώσεις του καθενός που γράφει είναι περιορισμένη καλό είναι να μην εκθέτει την ΔΙΚΗ του γνώμη. Αυτή την στιγμή που τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά μας ενδιαφέρει τι λένε οι Άγιοι και όχι τι Νομίζει ο καθένας.
Η κ. Μαρία είναι πολύ σωστή και πάρα πολύ παρατηρητική!

Η Αποτείχιση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο Σχίσμα και μετά στην Αίρεση.

Πρέπει να διωχτούν οι Οικουμενιστές και όχι εμείς από την εκκλησία.
Υπάρχουν τρόποι. Ο πατήρ Σάββας μιλάει πολύ σωστά.
maria.p. είπε...
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στην Ελένη (2.27) μια που θεωρεί ότι όσα γράφω είναι αποτέλεσμα του ότι "διακατέχομαι από ένα άγχος", και ότι "όσα συμβαίνουν δεν με αφορούν" (γι αυτό μου λέει να μιλάω λιγότερο).
Ευχαριστώ Ελένη, αλλά άφησέ με σε παρακαλώ να χειρίζομαι τα πράγματα όπως νομίζω. Δε νομίζω ότι σου είπα ποτέ, πως και τι θα γράψεις.

Αγαπητέ αδελφέ (4.09) ο Θεός να βάλει το Χέρι Του, να μη δούμε ολόκληρη την Ορθοδοξία να καταντάει στα χάλια του παλαιοημερολογίτικου/αποτειχισμένου αλλά και προτεσταντικού χώρου. Και δεν είναι το θέμα έτσι γενικά οι διαιρέσεις και τα σχίσματα, γιατί η Εκκλησία είναι του Κυρίου και δεν θα χαθεί, γιατί δεν θα πάψει ποτέ να την περιθάλπει και να την φροντίζει, αλλά εμείς οι ίδιοι θα χαθούμε πνευματικά αφού θα μετατραπούμε σε νοσηρούς χριστιανούς, "καθαρούς" Φαρισαίους, "χωρισμένους από τους μολυσμένους αδερφούς μας".
ΕΥΤΥΧΩΣ οι π.Ν.Μανώλης και π.Θ.Ζήσης δεν θα ακολουθήσουν τις προτροπές δημιουργίας μιας ακόμα παρασυναγωγής όπως θέλουν κάποιοι.
100 χρόνια έχουμε άπειρα παραδείγματα, σημεία μεγάλα από τον Θεό. Άγιοι γέροντες όταν σκανδαλίζονταν με όσα έκανε και έλεγε ο Αθηναγόρας, και οι σχισματικοί τους έλεγαν ότι τα Μυστήρια είναι άκυρα, γιατί αποσύρθηκε το Άγιο Πνεύμα και χάθηκε η Θεία Χάρη, ο Ίδιος ο Θεός μαρτυρούσε για την αλήθεια, και έβλεπαν Σάρκα και Αίμα μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο.
Έβλεπαν αγγέλους μέσα στο Ιερό Θυσιαστήριο, γύρω από την Αγία Τράπεζα.
Διαβάστε για τον παλαιοημερολογίτη που πήγε στον Άγιο Παϊσιο και έφυγε από τον σχισματικό χώρο, τι λέει.Ήταν μονίμως σε μια κατάσταση πανικού, και κατάκρισης. Δεν είναι ένα και δύο αλλά άπειρα πράγματα που δείχνουν ότι πρόκειται για νοσηρές καταστάσεις. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε όλους, ούτε αποκλειστικά σε ανθρώπους (γιατί πολλοί είναι εκ φύσεως καλοπροαίρετοι άνθρωποι) αλλά στη νοοτροπία της "καθαρής ομάδας" που εξουθενώνει τους υπόλοιπους.Το φάντασμα της πανθρησκείας μας κατέστρεψε πριν να έρθει.
Ο Κύριος μας προειδοποίησε ότι θα δούμε πάρα πολλά, αλλά "δεν είναι ευθύς το τέλος" και "είναι ανάγκη να έρθουν τα σκάνδαλα για να φανούν οι δόκιμοι, και ουαί σε όσους τα προκαλούν, ΑΛΛΑ εσείς προσέξτε να μην σκανδαλιστείτε!" και "όταν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν τόπω αγίω ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ".
Δεν είπε κανείς να έχουμε κοινωνία με τον Δημητριάδος ή τον Σαββάτο ή τον Καισαριανής κ.α., να τους αποφύγουμε, και να τους απομονώσουμε. Να φεύγουμε όλοι όταν εμφανίζονται. Να τους απομονώσουμε όλους τους οικουμενιστές.
Αλλά εδώ μιλάμε ότι κάποιοι επιζητούν σώνει και καλά ΣΧΙΣΜΑ, και ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ. Ας αναλογιστεί καθένας τι λέει και τι κάνει.
Να σας πω και κάτι πιο πρακτικό; Κανενός το αυτί δεν θα ιδρώσει αν ο π.Ζήσης αποκοπεί από ολόκληρη την Εκκλησία. Ίσα ίσα που θα χαρούν πολύ γιατί θα απαλλαγούν. Θα τον χαρακτηρίσουν σχισματικό και καθάρισαν. Είδατε πόσο τεράστια άγνοια υπάρχει;; Έλεγε ο Καισαριανής ότι δεν υπάρχει οικουμενισμός και δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ να τον αντιμετωπίσει.
maria.p. είπε...
Αλλά το σημαντικότερο, αυτό που ίσως ελάχιστοι αντιλαμβάνονται είναι η πνευματική ουσία όλων αυτών, την οποία πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να δούμε και να κατανοήσουμε.
Ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες (και παγκοσμίως εκατοντάδες και χιλιάδες) προτεσταντικές ομάδες και σέκτες. Όλες αυτές ισχυρίζονται ότι έχουν το Άγιο Πνεύμα, και δέχονται ότι το έχουν και οι άλλοι (!!!). Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ!!
Να θεωρείς ότι το Ένα και το Αυτό Πανάγιο Πνεύμα λέει διαφορετικά πράγματα στην κάθε "εκκλησία" και οι μεν έχουν άζυμα οι δε έχουν ημέρα λατρείας το Σάββατο, άλλοι γλωσσολαλούν, άλλοι όχι κ.ο.κ.. Και προσκαλούν η μια ομάδα τους "ποιμένες" της άλλης για ομιλίες κτλ..

Πείτε μου τώρα, αν κάποιος αποσχιστεί από σύσσωμη την Εκκλησία και ισχυριστεί ότι καλά έκανε γιατί τον οδήγησε έτσι το Άγιο Πνεύμα, και ότι έχει το Άγιο Πνεύμα, πρέπει αυτομάτως να πει ότι Εκείνο, αποσύρθηκε από τις υπόλοιπες Εκκλήσίες και Πατριαρχεία και ήρθε σε αυτόν. Αν πάλι πει ότι είναι και σε αυτόν είναι και στους άλλους, πέφτει στην υπέρτατη βλασφημία του προτεσταντικού χάους, που λέει ότι "το πνεύμα όπου θέλει πνεί", και θεωρεί ότι το "πάρτυ δαιμόνων" και το αλαλούμ που γίνεται σε όλους αυτούς είναι "έργο και διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος"!!
Πως είναι δυνατόν η κάθε σχισματική παράταξη των παλαιοημερολογιτών/αποτειχισμένων, να λέει διαφορετικά πράγματα, και να έχουν όλοι το Άγιο Πνεύμα;; Tο Άγιο Πνεύμα λέει διαφορετικά πράγματα στον καθένα;
Αυτό είναι βλασφημία, και είναι όλη η ουσία του συγκρητισμού και οικουμενισμού.
Όπως βλέπουμε λοιπόν πέφτουμε σε τεράστιες αντιφάσεις και άλυτα θέματα, ακριβώς γιατί δεν κηρύσσεται συγκεκριμένη αίρεση, στην οποία να έχει πέσει όλη η Ορθοδοξία (όπως π.χ. επί Αρειανισμού) ώστε να πούμε ότι πράγματι αποσύρθηκε το Άγιο Πνεύμα από το ψεύδος. Η Ορθοδοξία σήμερα μαστίζεται από άγνοια αδιαφορία και εκκοσμίκευση. Kαι όπως πολύ σωστά είπε ο αδελφός 4.09: "Πρέπει να διωχτούν οι Οικουμενιστές και όχι εμείς από την εκκλησία."
Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο σημείο που μας προείπε ο Κύριος για τα έσχατα χρόνια να προσέξουμε πάρα πολύ ήταν οι ψευδοπροφήτες και οι ψευδοπροφητείες, δηλαδή οι κάθε είδους πλάνες.
Ανώνυμος είπε...
Τότε εαν είναι τα πράγματα ετσι οπως τα λεει ο π. Σάββας σε τι θα μας οφελήσει η αποτείχιση αφού θα κοινωνώ με παναιρετικούς?
Ανώνυμος είπε...
4.09

Xαίρομαι για τις γνώσεις σας αγαπητέ μου στο ΄΄εκκλησιαστικό δίκαιο ΄΄ και στην ΄΄θεολογια ΄΄ που εξαντλείται στό ''καλά τά λέει'' ο άλφα και ο δείνα Ο Ιερός Κανόνας λέει οτι η αποτείχιση σώζει από το σχισμα και την αίρεση και είναι άξιος επαίνου αυτος που την μετέρχεται ,εσείς λέτε οτι η αποτείχιση οδηγεί στο σχίσμα και στήν αίρεση Καί ποιά είναι τελικά η αίρεση ; Τώρα ποιον νά πιστέψουμε τον Ιερό Κανόνα ή εσάς ; Είναι ένα θέμα !

Υ.Γ. Εάν νομίζετε οτι θα κάνετε καρριέρα εδώ μέ τέτοιους στερεότυπους αφορισμούς ,έχω την εντύπωση οτι λάθος χώρο επιλέξατε Δέν εχει κανείς την διαθεση να γεμίσει τον χώρο του μέ σκουπίδια Όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε αυτο ,τόσο καλυτερα για όλους .....πρίν ......
Ανώνυμος είπε...
Μαρία κορίτσι μου , μπορείς να μου πείς όλα αυτά που γράφεις ποιά πραγματικότητα αποτυπώνουν; Γράφεις για προτεστάντες , παλαιοημερολογίτες ,αποτείχισμένους , δηλαδή αυτοί είναι το πρόβλημά μας ; Στέλλεις στά τάρταρα τους ΄΄καθαρούς και φαρισαίους ΄΄ γιατί για να μήν μολυνθείς από αυτούς ,εσύ που μιλάς για εκκλησία που ασκεί διακονία ; Από τους παλαιοημερολογίτες κινδυνεύει η εκκλησία ; Ολα αυτά που γράφεις κινούνται στο χώρο της φαντασίας σου Ειρήνευσε σέ παρακαλώ και μείνε σε αυτά που σέ αφορούν έτσι όπως μας τά έχουν διατυπώσει με σαφηνεια οι πατέρες και τά επιμαρτυρεί η συνείδησή μας Σωστά έχει διατυπωθεί η άποψη και μάλιστα ανωνύμως οτι τά μυστήρια των αιρετικων είναι έγκυρα γιά χάρη των αδελφων που είναι ανυποψίαστοι Αυτό δέν σημαίνει οτι και αυτοι που γνωρίζουν και είναι ευαισθητοποιημένοι οτι θα πρέπει να τά επιβραβεύουν Μέ κανένα τρόπο δέν στρέφομαι εναντίον του αγαπημένου μας π. Σάββα Είναι ευλογημένος με χαρίσματα και αρετές Φαντάζομαι οτι τό απόσπασμα του video είναι από μία πολύ πρώιμη φάση , που κανείς δέν έχει πάρει την θέση του μέ ωριμότητα απέναντι στίς προκλήσεις Η ωριμότητα είναι και συνάρτηση του χρόνου Θεωρώ οτι είναι κάπως ασαφή τά λεγόμενα Νά σου πώ και κάτι τελείως πρακτικό ; Τό να κάνουμε τις δικές μας συνάξεις ,αφού οι οικουμενιστές μέ δικές τους πρωτοβουλίες μας διώχνουν από την δικαιοδοσία τους ,καθόλου δέν με χαλάει Ίσια ίσια που αναπαύει την συνείδηση των ήδη σκορπισμένων παιδιών της εκκλησίας --αυτό μήπως σου θυμίζει κάτι από τά λεγόμενα του αγίου Παϊσίου ; για να μήν θυμόμαστε και κοτσάρουμε μονο εκείνα που μας εξυπηρετούν - δημιουργεί μία συσπείρωση και ακόμα δημιουργεί μία εκκλησιαστική αυτοσυνειδησία Μέ ποιό δικαίωμα κάποιοι μας ριχνουν στό βούρκο της θολούρας; Αρκετά ! Η παρατεταμένη θολούρα αλλοιώνει το φρόνημα της εκκλησίας Νά σου πώ και κάτι άλλο βρέ Μαράκι και μέ συγχωρείς ,σου το λέω μέ πραγματική αγάπη Πρόγγησε σέ παρακαλώ αυτόν τον τύπο που σέ ακολουθεί κατά πόδας και σού λέει ΄΄καλά τα λέει η Μαρία ΄΄ Είναι πολύ ενοχλητικό και δέν έχει έννοια ....
amethystos είπε...
Η συνείδηση δέν είναι πίστη.
maria.p. είπε...
H Eκκλησία είναι το Σώμα του Κυρίου.Είναι Μία και Αγία. Τα άρρωστα-νεκρά, (θεωρούμενα) "μέλη" της, δεν είναι άξια να Την μολύνουν.Ζει μέσα σε ανθρώπους. Παρά τα 100 χρόνια οικουμενισμού έχουμε τόσους Αγίους, και χιλιάδες νεομάρτυρες στα πρωην κομμουνιστικά κράτη.Έχει το Ένα και Μοναδικό Πανάγιο Πνεύμα. Αυτό το Άγιο Πνεύμα δεν μερίζεται.
Σε όλα αυτά που λέμε υπάρχει η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, και αυτήν πρέπει να δούμε.

Άλλο "οι δικές μας συνάξεις", με την έννοια της πνευματικής επικοινωνίας, και του κηρύγματος όπως κάνουν διάφοροι χριστιανικοί σύλλογοι και σωματεία, και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ, ο Μυστηριακός διαχωρισμός, το "διαχωρισμένο θυσιαστήριο", η δημιουργία δικής μας "εκκλησίας" με δικά μας διαχωρισμένα Μυστήρια, και η "ακοινωνησία" με την υπόλοιπη Ορθοδοξία.Αυτό είναι Σχίσμα.
Το ξαναλέω υπάρχει η πνευματική διάσταση σε όλα αυτά.
Ή το Άγιο Πνεύμα θα έχει κάποιος ή πνεύμα πλάνης!Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.
Δεν είναι εδώ "παιδική χαρά", ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Το Άγιο Πνεύμα είναι Ένα. Δεν είναι δυνατόν να είναι και εδώ και εκεί και αλλού και να οδηγεί τον καθένα με διαφορετικό τρόπο, στον ένα να λέει "να παραμείνεις ενωμένος μυστηριακά, δηλ. οργανικά με την Ορθόδοξη εκκλησία" και στον άλλο να λέει να κάνει μια παράταξη και στον τρίτο μια άλλη παράταξη κ.ο.κ. και να ισχυριζόμαστε ότι όλοι αυτοί έχουν το Άγιο Πνεύμα και ότι οδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα.
Δεν το βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά με όλα αυτά;
Ξαναλέω ότι ο 20ος αιώνας είναι ο αιώνας της πλάνης. Γέμισε η γη με ψευδοπροφήτες όπως είχε πει ο Κύριος. ΄Χιλιάδες αιρέσεις και σέκτες.Όλοι οι αιρετικοί ισχυρίζονται ότι "έχουν οδηγία από το Άγιο Πνεύμα", και ούτε καν ενιαία σαν ομάδες, αλλά ατομικά ο καθένας.

Η Ορθοδοξία σήμερα μαστίζεται από τεράστια ποσοστά αποστασίας, αδιαφορίας, άγνοιας, εκκοσμίκευσης, αλλά και εισχώρησης προβατόσχημων λύκων και των παρατρεχάμενών τους.
Εμείς τώρα τι κάνουμε; Mια δική μας "εκκλησία"-παρασυναγωγή; Αυτό κάνουμε όταν δημιουργούμε "διαχωρισμένο θυσιαστήριο", με δικά μας Μυστήρια, στα οποία δεν συμμετέχει κανένας άλλος Ορθόδοξος.
Και αν το κάνουμε που θα είναι το Ένα και Μοναδικό Άγιο Πνεύμα; Σε 2 (ή και περισσότερες) διαφορετικές "Εκκλησίες" ταυτόχρονα;; Kαι θα τις οδηγεί με άλλο τρόπο;; Μα αυτές τις βλασφημίες λέει ο οικουμενισμός.

Αν λοιπόν κάποιοι αποφασίσατε ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες Ελλάδας, Ρωσίας, Βουλγαρίας κτλ.. έχασαν το Άγιο Πνεύμα και είναι αιρέσεις, τότε αποσχισθείτε και κάντε δική σας "εκκλησία". Αν πάλι λέτε ότι "κάνω δική μου εκκλησία" αλλά το Άγιο Πνεύμα είναι παντού γιατί "όπου θέλει πνει" αυτό είναι βλασφημία του Αγίου Πνεύματος.
maria.p. είπε...
Λοιπόν για να μη μακρυγορώ άλλο, γιατί ούτε φορτική θέλω να γίνομαι, και από ένα σημείο και μετά κουραζόμαστε κιόλας, απλά θεώρησα ότι έπρεπε να πω ορισμένα πράγματα, και νομίζω ότι είναι χρήσιμη και η τελευταία φωνή γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη.
Εδώ τώρα αρχίσαμε να ακούμε και το "ωραίο" ότι ο π.Σάββας Λαυριώτης κοινώνησε "αληθινό Χριστό" όταν έκοψε το μνημόσυνο.
Δηλαδή εμείς όλοι δεν κοινωνούμε "αληθινό Χριστό" (!!!).
Και θα δούμε τώρα, την δική του "ησυχασμένη συνείδηση" (ένα θέμα που εμπίπτει στο μολυσμό της συνείδησης που λέει ο Απ.Παύλος για τα ειδωλόθυτα), ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΟ οι αποσχισμένοι, για όλη την Ορθοδοξία και όλα τα Πατριαρχεία και όλους τους επισκόπους για να μας πείσουν να προσχωρήσουμε σε κάποια από τις πολλές ομάδες, ή να κάνουμε μια ακόμα.
Ακούστε τι λέει ο π. Μεταλληνός! "Να φύγω;; (λέει). Και που να πάω;; Σε ποια ομάδα;; Πάλι έξω θα είμαι από την Εκκλησία!

Από κει και πέρα ας κάνει καθένας ότι θέλει και ότι καταλαβαίνει. Και τα ιστολόγια ας προσέξουν τι γράφουν γιατί επηρεάζουν εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους.Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου (γιατί όλοι έχουμε πει πολλά και πάνω στην αγανάκτησή μας με όσα συμβαίνουν μπορεί να ωθήσαμε σε λάθος κατεύθυνση), είπα ότι νόμιζα ότι έπρεπε να πω.Απέναντι στον Χριστό μας είμαι ήσυχη.

Και κάτι τελευταίο για τον 11.38 που είπε "Τότε εαν είναι τα πράγματα ετσι οπως τα λεει ο π. Σάββας σε τι θα μας οφελήσει η αποτείχιση αφού θα κοινωνώ με παναιρετικούς?"
Αποτείχιση δεν είναι γενική ακοινωνησία και το σχίσμα, όπως νομίζουμε από τους σημερινούς "αποτειχισμένους". Είναι "διακοπή μνημόνευσης αιρετικού επισκόπου από ιερέα". Ο λαός στηρίζει τους ιερείς που το κάνουν και αγωνίζεται εναντίον των αιρετικών για να τους αποβάλει από το Σώμα της Εκκλησίας και όχι για να αποκοπεί ο ίδιος από Αυτό.

3 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

δε εμπιστευομαστε τον π. Σαββα Λαυρεωτη...διγλωσσια...μην γραφετε οτι ναναι και θολωνετε τα νερα...καλα τα θεολογουμενα...αλλα ο π. Σαββας δεν....

http://nikosxeiladakis.gr/%CE%BF-%CF%80-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5/

Ανώνυμος είπε...

Δεν εμπιστευόμαστε ούτε τον π.Σάββα, ούτε κανένα π.Σάββα.
Ο χώρος των αποτειχισμένων βρίθει από κακοδοξίες.

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ο π. Σάββας Λαυρεώτης και άλλος ο π. Σάββας Αγιορείτης της ανάρτησης.
Τίποτε ιδιαίτερο απλά μια διευκρίνηση. Δεν αμφισβητούμε.