Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μαύρα Μεσάνυχτα

Του Ραξή Επιτρόπου MEng
Η παρακάτω ιστορία είναι 100% προϊόν φαντασίας, και οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα, εταιρείες, χώρες ή φυσικά πρόσωπα είναι τελείως συμπτωματική! Στο θέμα μας τώρα:
    Image result for ευρωπαϊκή ένωση χώρες
  1. Τα ΜΜΕ στις μέρες μας έπιασαν φωτιά με το σκάνδαλο Βολκσβάγκενε: Μια Γκερμανική εταιρεία έκανε αθέμιτο ανταγωνισμό στους αντιπάλους της, βάζοντας στα οχήματα που κατασκεύαζε κακόβουλο λογισμικό. Με αυτό ανίχνευε πότε το αυτοκίνητο δεχόταν μέτρηση ρύπων και άλλαζε τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του κινητήρα στο «οικολογικό» πρόγραμμα. Με το πέρας των μετρήσεων ο κινητήρας επανερχόταν στο κανονικό πρόγραμμα και απέδιδε την ανακοινώσιμη ιπποδύναμη.
  2. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Τα χαζοΑμεριγκανάκια τους πιάσανε στα πράσα – έχουν κι αυτοί αυτοκινητοβιομηχανία και βαρέθηκαν να χάνουν πωλήσεις από απατεώνες και απογόνους των πρώην θανάσιμων εχθρών τους… 18 Δις πρόστιμο για τους κυρίους και βλέπουμε.
  3. Οι Γκερμανοί λένε μπορούμε να βρούμε 6,5 Δις και θα δούμε. Και κάπου εδώ σταμάτησαν τα περισσότερα ΜΜΕ. Δεν παίζουν σκάκι βλέπετε, και έμειναν μια κίνηση πίσω! Μαύρα Μεσάνυχτα. Ασχολούνται με το αν ήταν Ελληνίδα η επιστήμονας που ανακάλυψε την απατεωνιά, και άλλα σαχλά και ανούσια. Ας δούμε την συνέχεια:
  4. Ας πούμε ό,τι η Βολκσβάγκενε ξεπουλά 2-3 εργοστάσια και πληρώνει τα 18Δις. Ε, και; Τα οχήματα πρέπει να επανα – προγραμματιστούν με το οικολογικό πρόγραμμα. Ποιος (γνωστός δικομανής) Αμεριγκάνος θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, όταν το όχημα του θα χάσει ένα σοβαρό ποσοστό ιπποδύναμης; Θα τρέξουν στα δικαστήρια κατά χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες! «Πάρτο πίσω, θέλω τα λεφτά μου! Αρρώστησα με τα καυσαέρια, πληρώστε! Δεν σας εμπιστεύομαι, μου δημιουργήσατε ψυχολογικά προβλήματα, τα λεφτά για τον ψυχολόγο μου!» κ.ο.κ.
  5. Και μετά τους Αμεριγκάνους θα ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι σοβαροί λαοί, ζητώντας τις αντίστοιχες παχυλές αποζημιώσεις. Πόσα λεφτά; Πού θα βρεθούν;
  6. Σήμερα κιόλας η ΤΣέατ, θυγατρική της Βολκσβάγκενε, είπε πως κι αυτή έχει 500.000 τέτοια λογισμικά σε πουλημένα οχήματα. Ακολουθεί μάλλον η Άουντιρ και η Σκούντα. Ποιος θα κληθεί να πληρώσει; Μα φυσικά οι ιδιοκτήτες / μέτοχοι του γκρουπ Βολκσβάγκενε, βασικός εκ των οποίων η Πόρσεμ, το καμάρι των Γκερμανών!
  7. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες, αλλά αν πέσουν έξω τα προαναφερθέντα ονόματα, έχει γονατίσει η μισή Ευρωπαιγκή βαριά βιομηχανία – το πρόβλημα δεν είναι 100% Γκερμανικό, αν και εστιάζεται εκεί! Στη Γκερμανία ειδικά βέβαια, ακούγεται ότι το 60% των πολιτών πληρώνεται μερικώς ή ολικώς από εταιρείες σχετιζόμενες με αυτοκίνητα
  8. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αγαπητά ΜΜΕ, αλλά οδεύουμε είτε προς πολιτική λύση, είτε προς 3ο Παγκόσμιο.
Ο νοών νοείτω και με τις υγείες μας!
 amynastospiti

Δεν υπάρχουν σχόλια: