Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κυκλοφόρησε non paper το οποίο καλεί τις χώρες σαν την Ελλάδα να μετατραπούν σε στρατόπεδο χιλιάδων μεταναστών


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα συμμετέχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν την μεταναστευτική κρίση, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διέρευσε ένα non paper , το οποίο καλεί όλες τις χώρες να σταματήσουν «στέλνουν» μετανάστες στις άλλες χώρες , χωρίς την σύμφωνη γνώμη των γειτόνων τους.!!!!
Από ότι φαίνεται τα έγγραφα non paper, είναι κάτι που αποτελεί κύρια πολιτική της ΕΕ, για να προκαταβάλει απόψεις , διαμαρτυρίες, και οποιαδήποτε τέλος πάντων αντίδραση στις « διαταγές» του Βερολίνου.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ο οποίος κάλεσε για την υλοποίηση της συνάντησης , είπε στην γνωστή μας γερμανική εφημερίδα Bild ότι «Κάθε μέρα μετράει».
Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε, «θα δούμε σύντομα οικογένειες στα κρύα ποτάμια των Βαλκανίων να χάνονται παταγωδώς».

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, στην πρώτη σοβαρή κρίση στην ΕΕ, κατά την οποία κάποιες χώρες και συγκεκριμένα οι βαλκανικές χώρες ( συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος ) εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους, στα «βρώμικα σχέδια» των Βρυξελών, ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
Μετράει αυτό που επιθυμεί το Βερολίνο και το ιερατείο των Βρυξελών . Οι Γερμανοί αφού «συμπλήρωσαν» το νούμερο των μεταναστών που ήθελαν για να διασφαλίσουν το συνταξιοδοτικό τους σύστημα , τώρα θέλουν να δημιουργηθούν «πόλεις προσφύγων» στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.
Νομίζουμε ότι σήμερα η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με ένα χειρότερο πρόβλημα , το οποίο είναι ακόμη μεγαλύτερο και από αυτό του καλοκαιριού με την οικονομική κατάρευση .
Ηγέτες από την Αυστρία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία και την Σλοβενία, λαμβάνουν μέρος στη σύνοδο κορυφής.

Το σχέδιο της κατάστασης απαιτεί την «σταδιακή και ελεγχόμενη» διακοπή της ροής των προσφύγων μέσω της κλεισίματος των διόδων της διαδρομής μετανάστευσης στην κεντρική Ευρώπη.
Επίσης προτείνεται, να ενισχυθούν οι περιπολίες στα σύνορα της ΕΕ, στην Ελλάδα, αλλά και η αποστολή εκατοντάδων επιπλέον φρουρών στην Σλοβενία.
Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της με την Σερβία και την Κροατία το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ως αποτέλεσμα, η Σλοβενία είδε 58.000 αφίξεις στην εβδομάδα που πέρασε μέχρι το Σάββατο, με πολλούς ανθρώπους να μένουν σε υγρές και ψυχρές συνθήκες στην ύπαιθρο.
Η σλοβενική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει την Κροατία ότι σκόπιμα «προωθεί » χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα της .
Η Κροατία λέει ότι δεν έχει άλλη επιλογή, επειδή η Σλοβενία επιτρέπει την μετακίνηση πολύ περισσότερων προσφύγων από ό, τι θα έπρεπε.
Οι φόβοι της Γερμανίας και της Αυστρίας και η απειλή του κλεισίματος των συνόρων τους, έχει οδηγήσει την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία να απειλούν να το πράξουν και οι ίδιες .

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, δήλωσε ότι περισσότεροι από 9.000 μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα κάθε μέρα από την περασμένη εβδομάδα, κάτι που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό φέτος.
Οι Τούρκοι έχουν ανοίξει επίτιδες την «στρόφφιγα» με τους μετανάστες για πιέσουν την ΕΕ να περάσει το δικό τους.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες – πρόσφυγες, προέρχονται από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και θέλουν να προσεγγίσουν την Γερμανία για να ζητήσουν άσυλο. Η Γερμανία λέει ότι αναμένει να λάβει 800.000 αιτήσεις ασύλου φέτος.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: