Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΧΑΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Με εντολή Ερντογάν δεν αλλαξε η ώρα


Recep Tayyip ErdoganΕνώ η Ευρώπη γύρισε τους δείκτες μία ώρα πίσω, η Τουρκία παρέμεινε στη θερινή ώρα με απόφαση της κυβέρνησης ώστε να……..

Μπερδεμένοι οι Τούρκοι πέρασαν την Κυριακή ρωτώντας «τι ώρα είναι;» καθώς τα αυτόματα ρολόγια… αψήφησαν κυβερνητική «εντολή» να καθυστερήσει η μετάβαση από την θερινή στη χειμερινή ώρα έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.
Ενώ η Ευρώπη γύρισε τους δείκτες μία ώρα πίσω, η Τουρκία παρέμεινε στη θερινή ώρα με απόφαση της κυβέρνησης ώστε να επωφεληθούν οι εκλογείς από το φως όταν προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα. Η ώρα θα αλλάξει στις 4 τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου.
Όμως, τα αυτόματα ρολόγια, υπολογιστές και smartphones άλλαξαν παρ’ όλα αυτά την ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση.
Το hashtag #saatkac (τι ώρα είναι;) πήρε φωτιά στο Twitter. Οργισμένα και ειρωνικά σχόλια κατέκλυσαν το Διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να συνδέουν απευθείας την οδηγία για αναβολή της μετάβασης στη χειμερινή ώρα με την αυταρχική φιγούρα του Ταγίπ Ερντογάν.
«Βρισκόμαστε σε ειδική ‘ώρα Ερντογάν’», «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Τουρκία είναι σε EEST… Erdogan Engineered Standard Time», είναι κάποια από τα μηνύματα των χρηστών.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...