Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ;


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Ν. Χειλαδάκης, σε δύο πρόσφατα άρθρα του, που συνοδεύει με αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό, ανέδειξε ένα σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί πολλές απορίες και βαθιά ανησυχία στο λαό του Θεού.

Από καιρό οργίαζαν οι ψίθυροι ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής και ο ηγούμενός της π. Θεόκλητος Μπόκος αλλά και ο λόγιος μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης διατηρούσαν παρασκηνιακά πολύ στενές σχέσεις με το Φανάρι αν και με τον περιοδικό “Παρακαθήκη” έδιναν σκληρές μάχες κατά του Οικουμενισμού.

Οι πολλοί δεν πιστέψαμε τις διαδόσεις επειδή ο μαχητικός αντι-οικουμενιστικός χαρακτήρας της “Παρακαταθήκης” δεν μας επέτρεπε να δεχτούμε τις σε βάρος τους κατηγορίες επί οικουμενισμώ.

Ως γνωστόν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος από καιρό προσπαθεί να ιδρύσει ορθόδοξη Μονή στη Μητρόπολή του. Μέχρις εδώ φυσικά ουδέν το επιλήψιμο. Αντιθέτως πρέπει να επαινεθεί γι’ αυτό. 

Δυστυχώς όμως η ίδρυση της Μονής γίνεται εν αγαστή συμπνοία με τους Παπικούς οι οποίοι και θα γίνουν ευεργέτες της Μονής, ενώ οι Πάπες Βενέδικτος και Φραγκίσκος έδωσαν την ευλογία τους για την ίδρυσή του. Όθεν και πολλοί θεώρησαν -όχι άδικα- ότι καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας ενός καθαρά οικουμενιστικού μοναστηριού. 

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται τώρα που μαθαίνουμε ότι οι τέσσερις αδελφοί που αποτελούν τον πυρήνα της Μονής είναι μέλη της αδελφότητας του π. Θεόκλητου Μπόκου και ότι ο Ιερομόναχος Παίσιος που θα εκτελεί χρέη ηγουμένου συμπροσεύχεται και εναβρύνεται με Παπικούς κατά τη διάρκεια Παπικής Ακολουθίας.

Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι φυσικά μεγάλος και μόνον τότε θα κατασιγάσει αν ο π. Θεόκλητος, ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και ο ιερομόναχος Παίσιος δώσουν επαρκείς εξηγήσεις. Θερμά τους παρακαλούμε να το πράξουν χωρίς χρονοτριβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: