Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Θρίλερ στο Πεντάγωνο και έκτακτη ενημέρωση του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ: Τρελάθηκαν τα αμερικανικά ραντάρ – Εβλεπαν «τηλεμεταφορά» ρωσικών πλοίων ανά τον πλανήτη!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Θρίλερ στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ καθώς τα αμερικανικά ραντάρ «τρελάθηκαν»! Αλλα πλοία τα έβλεπαν στη στεριά ενώ άλλα εμφανίζονταν ξαφνικά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη!
Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές εδώ και μεγάλο διάστημα τονίζουν ότι η Ρωσία διαθέτει  μυστικά  όπλα  τα οποία επιδεικνύει με  εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο αποστέλλοντας ‘’μήνυμα‘’ για τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ΕΔ, σύμφωνα με την λογική του δόγματος της Maskirovka που διακατέχει την  στρατιωτική ηγεσία της χώρας .
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν μιλώντας στην εκπομπή ILand TV μίλησε για τις εξελίξεις  στον τομέα των ηλεκτρονικών όπλων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, σύμφωνα με ρωσικό άρθρο. 
Ο ίδιος φέρεται να έκανε λόγο για ‘’παραπλάνηση ‘’ και αστοχία  εντοπισμού από  αμερικανικό ραντάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον  εσφαλμένο προσδιορισμό ρωσικού πολεμικού σκάφους το οποίο, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές πληροφορίες SIGINT, εντοπίστηκε στο έδαφος (!!!!)  του  αεροδρομίου Gelendzhik και όχι στην  θάλασσα.
Αναφέρθηκε επίσης μυστηριώδη εξαφάνιση περισσότερων από 20 πλοίων στα ανοικτά των ακτών του Νοβοροσίσκ και ανακάλυψη τους  σε άλλη περιοχή (!)
Σειρά από αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει άρθρα για  περιστατικά αυτού του τύπου στη Μαύρη Θάλασσα, όταν στις  22 Ιουνίου  2017  , αρκετές δεκάδες αμερικανικά πληρώματα παρατήρησαν στα ραντάρ επιφανείας τους,   τα συστήματά  δορυφορικής πλοήγησης GPS έδειχναν  εντελώς ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των πλοίων.
Έτσι, ένα από τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ενδείξεις του  GPS, ξαφνικά εμφανίστηκε  32 μίλια μακρύτερα  από τις πραγματικές συντεταγμένες,  στη ρωσική πόλη Γκελεντζίκ.
Παρόμοιες ιδιαιτερότητες παρατηρήθηκαν και από άλλα 20 πλοία, τα οποία βρίσκονται κοντά στη ρωσική ακτή.
Aμέσως το Πεντάγωνο κάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ενημέρωση του ΥΠΑΜ παρουσίας των Διοικητών των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και της Darpa.
Τον Ιούνιο, η αμερικανική διοίκηση ανέφερε ότι  οι συσκευές τουλάχιστον 20 πλοίων  εμφάνιζαν θέση  32 μίλια  μακριά, αν και στην πραγματικότητα τα πλοία ευρισκόντουσαν στην Μαύρη Θάλασσα.
Δυτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση χρήσης νέου ηλεκτρονικού όπλου, το οποίο φέρεται να  έπληξε το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού GPS.
Ο Ντμίτρι Λιτόβκιν δήλωσε ότι δεν θεωρεί αυτά τα όπλα ως  άκρως απόρρητα. Προφανώς, τέτοια γεγονότα προκύπτουν συνεχώς. Η Ρωσία συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό ηλεκτρονικών συστημάτων αντιμέτρων, τα οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται ενάντια σε σήματα GPS.
Υπάρχει ανοικτή πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη αυτών των όπλων, η οποία στερεί τον εχθρό από τη δυνατότητα δορυφορικής καθοδήγησης των πυραύλων στο στόχο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δυνατότητα της Ρωσίας να παρακολουθεί  και να μπλοκάρει τα σήματα του ΝΑΤΟ που λειτουργούν με τη βοήθεια του GPS, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι παρόμοιες εξελίξεις στη Ρωσία έχουν αναπτυχθεί ποιοτικά .
‘Υπάρχουν ήδη  θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οπότε αυτή η δυνατότητα όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει ήδη δοκιμαστεί. Επιπλέον, η ανάπτυξη συστημάτων  RF οδηγεί σε τεχνολογική πρόοδο τις ρωσικές δυνάμεις που κατέχουν ήδη αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση στο θέμα του ηλεκτρονικού πολέμου (EW).
Το ‘‘μυστικό όπλο‘‘ έχει σκοπό να αποσυνδέσει τα συστήματα  επικοινωνίας με αυτού του παγκόσμιου εντοπισμού GPS . Με άλλα λόγια, αυτός είναι ο  πρωταρχικός στόχος στην περίπτωση μιας ειδικής ηλεκτρονικής επιχείρησης σε μια συγκεκριμένη ζώνη, έτσι ώστε ο εχθρός να μην μπορεί να διοικήσει τις δυνάμεις του και να λάβει επιχειρησιακές αποφάσεις.
Αυτή τη στιγμή, η ρωσική τεχνολογία είναι ικανή να δημιουργεί μόνο τοπικές ζώνες «μπλοκαρίσματος», δημιουργώντας  μια ομπρέλα μέσω της οποίας τα ηλεκτρονικά σήματα δεν περνούν‘‘, εξήγησε ο ειδικός. Στο μέλλον, το σύστημα θα εξελιχθεί ώστε να καλύπτει το μέγιστο έδαφος.
Ο δυτικός τύπος αναφέρει  ότι η Ρωσία βιώνει μια νέα γενιά κυβερνο-όπλων, τα οποία  σίγουρα «θα χρησιμοποιηθούν για κακό».
Η Δύση ανησυχεί για την εμφάνιση πληροφοριών ότι η Ρωσία διαθέτει  ισχυρά ηλεκτρονικά όπλα κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων .
Υπενθυμίζουμε ότι τα  νέα υπό κατασκευή  ρωσικά αντιτορπιλικά «Leader» θα διαθέτουν τρομερά όπλα που θα μπορούν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, να   «τυφλώνουν»  ηλεκτρονικά συστήματα του ΝΑΤΟ .
Τα άκρως προηγμένα ρωσικά αντιτορπιλικά «Leader», θα αποτελούν σύμφωνα με το νέο δόγμα του Κρεμλίνου, το «φονικό χέρι» της Ρωσίας σε όλους τις θάλασσες  και τους Ωκεανούς.
Το νέο επαναστατικής σχεδίασης και μορφής αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Leader», θα αποτελέσει την βάση των νέων μονάδων επιφανείας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.
Τα πλοία αυτά θα είναι εξοπλισμένα με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα «τυφλώνουν» στην κυριολεξία  όλες τις ηλεκτρονικές  συσκευές των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, καθώς και τους επίγειους  σταθμούς  ραντάρ,  αλλά θα επιδρούν ακόμη και στο ανθρώπινο προσωπικό , αναφέρει  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας, σύμφωνα με το  RIA Novosti.
Πρόκειται για  το σύστημα οπτικό-ακουστικών  παρεμβολών «Грач».  Το σύστημα αυτό  αναπτύχθηκε  από Ρώσους επιστήμονες , και δύναται με δέσμες  εκτυφλωτικών  λάμψεων φωτός να προκαλέσει  την προσωρινή τύφλωση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας . Το τρομερό αυτό σύστημα απενεργοποιεί επίσης όλα τα οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού.


Πριν πολλούς  μήνες ο ίδιος ο Αμερικανός πτέραρχος  Phillip  Breedlove  ομολόγησε ότι ’τυφλώθηκαν ‘’ τα ραντάρ νατοϊκών αεροσκαφών ενώ  μπλοκαρίστηκαν  τα ηλεκτρονικά συστήματα καθοδήγησης τους , ακόμη και η επικοινωνία τους με  δορυφόρο σε  ακτίνα με  διάμετρο 600 χιλιόμετρα με επίκεντρο της βάση της Λατάκειας, από άγνωστο ρωσικό ηλεκτρονικό σύστημα παρεμβολών .

Το μυστικό ρωσικό σύστημα μπορεί  να ρυθμιστεί ώστε να εμποδίζει  την πτήση ελικοπτέρων, αεροσκαφών , καθώς και επίγειων και ναυτικών δυνάμεων. Ο Στρατηγός του ΝΑΤΟ Phillip  Breedlove   είχε δηλώσει  ότι ‘‘εκτός περιοχές από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία μας έκλεισε την πρόσβαση και σε περιοχή  στην Μεσόγειο‘‘.
Πρόκειται για το  σύστημα Richag είναι τοποθετημένο στην βάση ελικοπτέρου τύπου Mi-8MT. Οι Ρώσοι λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να  καταστολής του από κανένα γνωστό νατοϊκό σύστημα αντιμέτρων . Τα ρωσικά ηλεκτρονικά αντίμετρα  έχουν  σχεδιαστεί για να τυφλώνουν ραντάρ, σόναρ και άλλα συστήματα ανίχνευσης με σκοπό την προστασία των αεροσκαφών, ελικοπτέρων, UAVs, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων ενάντια  σε πυραύλους  «αέρος-αέρος» και «εδάφους-αέρος», αλλα  και άλλα  αμυντικά συστήματα  σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος μαζί με τον διαστημικό πόλεμο θα καθορίσουν τις ηγέτιδες δυνάμεις σε μια μελλοντική παγκόσμια σύγκρουση, πριν την χρήση πυρηνικών όπλων που θα εξαφάνιζε κάθε ζωή στον πλανήτη.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: